Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Колку емоции во еден ден. Колку различни чуства во еден ден.

Ден започнат со топло кафе, иако земено од кафитеријата, сепак доволно убаво, да ми почне денот исто како него, убаво. Понатаму во текот на денот следеа чуството на бесконечна среќа и гооолема радост која преовладуваше во мене, продолжи во рамнодушност, потоа повторно радост, насмевка украдена од лудата пријателка, за на крај да заврши со нервоза, замарање за нешто што сеуште неможам да си докажам дека не е вредно за тоа. Но што да се прави, кога е посилно од мене, неможам да го контролирам, едноставно не ми е сеедно. :|

2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Jас си добив пакетче, се радвам како мало дете! ^_^

3. CuteEva

CuteEva Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    131
    вечерва сум романтично расположена, штета што во моментото нема на кого да ја искажам мојава романтика :D дремам на нет и немам желба за ништо. петок е но тоа не ми менува ништо сум станала ко полжав мрзелива :punch:

4. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Видов дека имало пак препукување во една тема.........а јас ко за беља денеска цел ден не се приклучив :( ......уствари можда бев приклучена ама не бев пред компјутер......и си викам дека сум пропуштила многу :lol:

5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    И конечно утре доаѓа тој :clap: :inlove: ,цели 10 дена само за нас.24/7 заедно еден покрај друг,наутро ќе го чувствувам неговиот нежен допир и гледајќи го ќе си мислам колку сум среќна што го имам него крај мене.ЗА прв пат толку време заедно во овај период од годинава,прошлите години поради обврски само ден два сме биле заедно,а сега дури 10,а може и 20 ^_^ ^_^ .Долгите заеднички прошетки,па припијувањето еден до друг стуткани гледајќи филм и следниот миг се будиш на пола ,а тој е до тебе во истата положба.Чувството бесценето,незаменливо со ништо.Ахх со душа ги чекам тие денови кои што никогаш не сакам да завршат,сакам вечно да траат и траат....Ајде уште многу малку останува до тие моменти.
    Можеби нема да ме има многу низ форумот,но оправдано е да знаете :!: .Сепак ќе ве мислам и ќе ве ѕиркам чат пат.Ви посакувам да имате прекрасни совршени денови.

На Lepaaa, Annath, ludoto19 и 27 други им се допаѓа ова.
  6. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Го сакам овој распуст бидејќи конечно ќе бидам со моето семејство. Конечно ќе бидам дома и ќе јадам од омилените јадења на мајка ми, ќе ги слушам шегите на татко ми, мудростите на баба ми и слатките зборови на сестра ми. Но, истовремено и сакам што побргу да заврши овој распуст за да го видам него. Можеби ќе го заборавам за време на распустов, можеби тоа не е љубов, туку само симпатија. Ама тоа е едно големо „можеби“. Веќе ми недостига, а го немам видено само неколку часа. А не сакам да е така. Не сакам да затреперувам секогаш кога ќе го видам, не сакам да мислам на него постојано и не сакам да се нервирам секогаш кога ќе видам како прегрнува друго девојче. Сакам само се' да биде како порано. Велат, тркалото се врти, а јас се повеќе се уверувам во тоа. Се надевам дека така ќе биде и во овој случај.

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DarkRose

DarkRose Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    21
    Ноќеска дојди ми на романтика,
    усните твои да ми станат навика.
    Растопи ме како свеќа,
    Јас и ти - камо среќа
    Да ми дојдеш на романтикаааааааааа :D

8. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Дете ајде во кревет каква романтика! За романтика има време.

На Glossy-girl, LilBaby и cveke123 им се допаѓа ова.
  9. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    СДК сега кога празниците се приближуваат се осеќам баш вака :D

На Serafima, Annie.mk1, Ognenija и 7 други им се допаѓа ова.
  10. DarkRose

DarkRose Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    21
    Песната е битна :D

11. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека ако уште некој ми се притресе и ме испозамара за Нова година ќе го мавнам со столче по глава.

На Cacy и anabel-a им се допаѓа ова.
  12. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    И шо фајде сега?
    Многу сум нерешителна.Не бев јас ова бе. Коа ќе кажев дома ќе си седам за нова година, си седев.
    Во 15 за 12 ми текнало, на мотелот во ресторанот да одам.
    И трчи сеа како будала од бутик во бутик ,барај фустан тесен црн чипка а ефтин.
    Е немаш грешка Мачко.
    Ќе најдеш,од трите најдолгото.
    Ради реда ќе земам некој..Утре тоа,денес небива.Барав,ама слабо.
    И..Ќе дојде денот.
    Ќе се направам Лепа Брена, ќе излезам, од 40 души на маса со двајца ќе направам муабет,и тоа додека не се напијам. А секако ќе пијам, и тоа прекумерно..Едно шо ќе биде нова година, па као демек ,дај салфета ќе се праам, утре мајками со џогер на врата да ме пречека и да ми го акне од глава..
    И стварно незнам што ќар ќе имам..
    Ќе пијам ќе пијам..ќе се опијам.
    Ќе дојде кај 3-4 ќе ме прибере дечкото, уствари со што ќе ме прибере , кола нема..Ќе одам јас,кај него..
    Ќе убиваме монотонија до кај 6-7 саатот и ќе си одам дома.
    Факт е дека нова година е само една обична глупава вечер, се паничи додека не дојде и помине 12 саатот и после готово,се е исто како претходно.
    И не е исто, коа ќе размислиш 7800 денари си минус,немаш газ да бришеш, тоалет да купиш ,ама битно си прославил вечерта де,сте се собрале,видени сте..
    Монологов почнува да ме предомислува,а платив веќе..

Абе ај..

На Felicia, tweety26, creshicka и 10 други им се допаѓа ова.
  13. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Аман и Нова Година и се, највеќе мрзам кога некој ке почне да ми дрнда, еееее со кој кај што како ке славиш НГ?Со баба ти на Шарпланина де.Аман досадни, и не ме научија и не ме научија дека мењам одлуки во последен момент,во последна минута,во последна секунда.Ај нека пројде, Бадник нека дојде, си испланирав се за огнот :D

14. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Неверојатно колку може да те релаксираат. Kings of Leon, прекрасни сте.
    Си седам сама дома, полека ми се приспива, си слушам музиче и се испружувам на кауч. Милина.
    Сакам утре да биде убав ден, и ќе биде.

http://www.youtube.com/watch?v=RF0HhrwIwp0

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Утре повторно се враќам дома, само на ден-два.
    Татко ми посака да ме види..
    Ах бе тато, тато..
    Што ќе правиш кога ќе си одам засекогаш? :?:
    Ќе се видам со сестра ми, барем убаво ќе си се изнамуабетиме.
    Кафето и муабетот со нејзе ми недостасуваат многу.
    Баба ми пак 100% ми оставила пакетче под елката, а татко ми можеби ќе ми тисне некој денар во раката за Нова Година.
    Си купив светки, ќе најдам некој интересен украс, ќе купам лепак и дестилирана вода, дома имам мала тегличка и ќе си направам кугла.
    Ќе ја сликнам и ќе ви ја покажам штом биде готова.
    Овој мојов повторно се подготвува да ме исплаши, ама јас го зезнав :devil:
    Ставив огледало пред мене и секој потег му го следам..
    Ха, хаааа...
    Нема кај да бега сега.. :devil:
    Тој мене ќе ме плашел.. :geek:
    Изгледа не знае со кого си има работа! ]:)

На tweety26, anabel-a, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Колку ми е прекрасно и најубаво кога сме цело семејство заедно на купче, на едно место. :)
    Ги обожавам моментите со мојата фамилија, тоа се бесценети моменти, и им благодарам што така ме воспитале сите меѓусебно да се почитуваме и сакаме. :)
    Ајде поздрав и воедно од Виена, на времето да не се разделевме со живеењево ќе бевме цел живот неразделни и да си останевме тука, а не вака иди ми доџи драгане , де дојди татко ми, де ние појди таму... кутри мама и тато како живеат вака иди ми дојди ми, пуста љубов :lol:
    Тато, мамо, цеце, бато и мајче(баба ми), ве сакам најмногу :*

На Lov3, tweety26, Serafima и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Бабичето што си го чуваме дома :D, вчера ми даде едни калци. Знаете што се калци, нели? И од вчера си седам со калци и се чудам зошто порано не ми текнало да си облечам калци. Какви топлинки, какви влечалки, ма ни три пара термо чорапи не се споредуваат со калциве. Сиво-сини, плус кафенушкави нијанси тук-там, ептен сум модерна. Битно стоплена.

Искрено, порано женава ептен ме нервираше со некои нејзини постапки и никогаш нема да и го заборавам препуцавањето со комшијата преку мојот џам :D , ама жал ме фаќа кога ја гледам во последно време. Веќе влегува во деветтата деценија во 2013, веќе се подгрбавува и е ослабена прилично, не гледа воопшто на едното око а на другото одвај... :( А ја чува сестра ми преку ден, готви по нешто, обавезно мие садови... Најмногу ми е жал што моментално мора да спие во ладно, така глупаво се овде распоредени собите што цел ден топлиш и никаде не е стоплено, па секогаш некој спие во ладно. Ја забележувам дека кашла, многу кашла во последно време... мислам да им спукам малку дома да ја остават во дневна да спие, греота е.

И никогаш не се жали, секогаш си ја наведнува главата ако и преречат нешто, цел живот веднела глава, а е толку добра и интересна женичка. Ме плаши што набрзо ќе ја нема, многу ми прираснува за срце во последно време, се почесто гледам да седнам со неа, да јадам со неа, да не и одбијам јадење или кафе... Се што и треба е мало внимание, одвреме навреме, затоа што мислам дека цело време е ставена на последно место, од сите и од секој.

Овој па абдалов, ме скорна сабајле на свечено примопредавање на лихто лила поклонот иииииии -та та та таммммм - лихто лила шал а темно лила капа! :D Сум си носела такви весели боички, хо хо хо! Како да ти кажам, ама не. :D Исто интересен момент, мислам дека лани или преклани ми подари лихто розе капа и шал, тие барем комплет одеа, годинава овие распар се. Поарно да ми купеше две чоколада, вака се гледа кога некој купува од обврска, а не од мерак. Мислам, поклонувај со мерак или ич не поклонувај и не се брукај, па на другарки памтам три-четири години уназад што сум купила он не памти, бреееј!

И тако то децо иде во животу, сакав јануари да седам дома, ама како што тргнала работава... ќе си седам во Скопје. :?: Нема место за греалки, нема место за ништо, само кутии и мразарници е. Проклето куќиште, се прави ли куќа со двометарски тавани, нит се стоплува нит ништо. Јас не сум зиморлив човек, ама штом викам дека е ладно... кочан е. Одвај чекам да си одам дома, дома... :doh:

На eli25, Hopeful, Lov3 и 28 други им се допаѓа ова.
  18. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    СДК дека 5 пати редактирам едно мислење од што сум пијана :drunk: :rofl: ама имам и повод . И одлука падна да не се учи оваа година другата здравје :lol:

19. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
  20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Едвај чекам на Нова година, во 00:00 да го бакнам дечко ми.
    добро, не во 00:00
    добро, нема да го бакнам.
    добро, немам дечко.
    добро.
    лажам..

На blond и Trendafilka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.