Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Добро дојде Моретти. :)

2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    17.273
    Чувтвото е кога мајка ти ќе ти ја дигне тесната маица да виде дали стварно не си облекла нешто да те стегне :geek:

3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.838
    Вчера ми се превртуваа цревата од нервоза.

Два дена пред Нова Година, на работа менување планови.
    Не попуштив, реков дека нема да одговарам на нивните непрофесионални барања, нека прават што мислат, ама јас мојот план ќе си го остварам.
    Фак оф, беше работата. Не сум роб, ниту човек без дигнитет, мора да си го спасам умот. Редно е годинава да замине, па кад је бал, нек је маскенбал!
    И стивна се’.

Вечер журка. Имам едно фустанче од памтивек, што го пробав на шала вчера. Излезе дека сум ослабната две кила. Како? Настинка веќе четврти ден. Не јадам како што треба. Сируп за искашлување, Парацетамол во А - мол и многу музика навечер, ми служат место храна. Низ дома, насекаде се меткаат паломи, бомбони со ментол, корки од мандарини и лимон, ливчиња со рецепти за гаргара и добриот предновогодишен дух. Имам чиста мисла, тоа ми е најважно. Слушам Шопен и се гушкам со перниците. Мачорски се љубам преку скајп. Смешно е, ама реално. Ми недостига и со таа мисла ги сечкам деновиве, ко саламче за руска. Но, убаво е кога знаеш кому си му верен и дека за тоа си постоиш. Нова Година ќе славиме во домашна атмосфера. Раат, по чорапи, како што милувам да речам. Мезе, мартини и маслинки. Ние, нашите, со многу љубов и раат. Така сакам да ја дочекам годината. Дани ми вика вчера - драга, настината си, ама пак ми блескаш, те чува Љубовта! Во МКЦ, пушташе Драган Б. Костиќ и Шурбе, пиевме бело винце и малку ми блеснаа чизмите на подиум. Со Гаврило се изнасликавме, чекам сега во инбокс некој бесен кадар. Улаво човече, многу испоснички лик. Се видов и со Изи, сака да ми подари прстенче за Нова Година. Чоколаден колач од девојче е. Многу радост и гушкања од сите страни, нема причина да бидам тажна.
    Никогаш нема да бидам, кога знам дека имам луѓе што ги сакам и ме сакаат.

Ви посакувам убава и мирна година, полно срце и душа, па и џебови.
    Чувајте се.
    И љубете.

На tweety26, Peppermint, skyAngel и 5 други им се допаѓа ова.
  4. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    На полноќ на 31 Декември, ќе видиш гужва од луѓе околу себе. Но, ќе ти недостига само еден поглед, бакнеж и прегратка кои нема да ги добиеш...

Имам една последна желба за оваа година... ни една желба не ми значела колку оваа, и не би ме направила толку среќна... Не сакам ништо друго, само тој поглед, тој бакнеж и таа прегратка се се што вистина посакувам од дното на срцето..

На Monna.Monna, tweety26, Serafima и 9 други им се допаѓа ова.
  5. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    колку убаво звучи

6. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216
    Имаше еден момент во мојов живот,доста мрачен и тежок беше.Тогаш си ветив дека ќе и посветам повеќе внимание на една личност со која ја бев изгубила блискоста.И така еве ме мене од една страна,се трудам да се сменат работите,полна со поддршка и разбирање.А од другата страна мислев дека стои личност со исти намери како моите.Хах! Глупава јас |( Всушност од другата страна цело време стоела некоја особа која посакувала да ме снема,да потонам,да исчезнам.Една реченица,само една.Тоа ми покажа и докажа со кого сум имала работа.Зарем биваше вака? Зарем не ти беше срам да го речеш тоа? Јас ли сум виновна за тоа што се случи? Јас да не го предизвикав тоа?
    Готово е! Нема повеќе да се трудам! Оди по ѓаволите,баш ми е гајле. Јас не сум таа што треба да чувствува грижа на совест,јас немам гнила душа. Ти си толку огорчен,задоен со зло,тоа е толку разочарувачки.Ама пази сега.Јас со ова твое однесување само добивам,а ти губиш,многу губиш.Исто како што и твојот Луцифер изгуби. ;)

7. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Прв пат за НГ ќе си бидам дома, нешто што отсекогаш сум планирала, а на крај ме предомислувале со друг план.
    Како и да е, сега сме кај мене дома, а со оглед на тоа што јас сум задолжена за музика и сега си спуштам песни, па ги преслушувам истите за мене журката веќе почна!
    И до Вас поздрав со песнава, ние секојпат откачуваме на неа:

http://www.youtube.com/watch?v=4q4LARt4-qU

:dance:

И од сега да ви честитам Нова Година, ви посакувам да си поминете преубаво, кај и да сте!

Се читаме во 2013!

На bittersweet, Dulceee, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  8. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Луѓе знаете дека цревата чочек ми играат, кога ќе слушнам дека за Нова Година шесто одделенци ќе имале пива, виски, и ќе носеле штикли? Ха да. И дека ќе имале цел пакет кисела вода за трезнење.
    Деца деца. Некогаш ќе си го барате детството ама касно ќе ви биде. Не све свесни дека има уште многу време за штикли и виски, и незнам уште каков вид на алкохол. :)

Инаку. За во новата 2013 си ветив многу работи. Да се надеваме дека сите ќе бидат исполнети.

9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    17.273
    Секоја желба што сум ја посакала во новата година, веќе не ги сакам.
    Сакам само брат ми да ме сака барем маалку и помалку плачење да има.
    Фала.

На kravce и Lov3 им се допаѓа ова.
  10. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Пријатно поминете ја новогодишната вечер со луѓе кои ви значат, добра храна и пред се добра музика.
    Anabelle се одјавува од оваа 2012 година. Се читаме наредната.

Ве поздравувам со едно добро парче музика :*
    http://www.youtube.com/watch?v=klJTY_s6Sxs
    п.с. Во наредната година слушајте повеќе македонско, но квалитетно македонско :*

На kravce, Doozy и L-enna им се допаѓа ова.
  11. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Оваа сабота ја чекам одамна..Нема веќе површно чистење, уште во 11h почнав со генералката во соба и дури сега завршив, да да.. :tmi: . Уморна сум ко никогаш до сега...
    И конечно, полна кеса тоблероне до мене, сокче и добра музика. Имајте пријатен ден! :hug:

На kravce, anabel-a, tweety26 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.047
    Допаѓања:
    123.936
    Значи кога ќе се закачам за некоја песна,крај нема!
    Таа па таа,друга нема.
    Затоа после сите ми се досадни |(
    Ама,факт е дека спремањето куфер,т.е. не еден туку 3!,оди полесно со добра музика,а не пак генералката што после ме чека :dance:

Понеделник си одам дома,ама од пуста радост почнав со спремање.
    Срцето ми е празно,го сонував него,уште една година ќе почне без тебе,те сакам бескрајно,а незнам колку повеќе ми недостигаш ;(

На bittersweet, kravce, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сдк
    Кој навечер пие алкохол, наутро си бара водаааа :$ Се ја разбрав мајке ми :D

Кое утро Озбилна, Горан ми вели :) да сме живи и здрави,тоа е најважно нели.
    Така јас со колешкиве мои, демек да ги чувам како постара да не пијат многу :D :P
    Ај имајте убав ден :hai:

На bittersweet, kravce, tweety26 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ајде, ајде, фрката пред Н.Г. ми почна. :whew:
    Секогаш ми е се во пет до дванаесет, ама па да не е така нема да ми биде толку еуфорично и слатко. Бидејќи веќе 4 години не сум дома, во мојот град мислам, денот пред заминување ми е пополнет до задња минута. Дома кај да се свртиш нешто се кува, кифлици, балгички, руски, гуски....
    Коа ќе ми каже некој, зошто правиме се, наместо да си купиме и да заштедиме време, ми иде еден шамар да му залепам, од толку глупо прашање и чисто зошто сакам да врзувам шамари. Мене празнициве не ми се во седнувањето на полна трпеза, туку во самиот процес на спремање. Сите заедно се моткаат низ станот, помагаат, се сецка на велико, се носат ќеси, ама секој си го има својот удел. И да ви кажам, во време кога по дома се гледам со семејството по едвај 2 часа дневно, времето поминато во спремање ми е скапоценост. А и секогаш добри смешки и фори паѓаат. И не, не се најмногу на моја сметка. Лажам. :wasntme:
    Денес ќе глумам и Дедо Мраз и ќе разнесувам поклончиња за тие што беа умни годинава. Вистината е, дека само сестра ми и мајка ми заслужуваат најпрекрасни подароци, ама бидејќи моето срце е тоооолку широко(кхм) ќе подарам ситиници и на други луѓенца. Најмногу затоа што го сакам изразот на луѓето кога ќе се изненадат од некој неочекуван гест, макар и најскромен да е.
    Имам еден куп ќесиња во црвено завиткани, со златни машни, и уште еден куп лижавчиња од оние дедо мразовските, и толку просветлено се чувстувам, што ништо не може да ме намршти. Освен можеби, фактот дека мојот дембел мачор пак е на непозната територија за него, бркајќи мачкици, за да се омрси и тој предпразнично. Многу си го сакам, и единствено што се каам пред да го пуштам да скита, е тоа што не успеав да направам фотка со него под елката, со капче. Можеби кога ќе се прибере, ќе биде по смирен и ќе ми дозволи да го дотерам. :)
    И така жени, ве поздравувам и ви посакувам убав помин за дочекот на 2013. Да си дочекате со најмилите, да не се предозирате со алкохол, туку со љубов и да бидете највесели! Се читаме следната година. :hai:

:)

На bittersweet, sweet-cherry, kravce и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    :party: :party: :party:
    My glasses location-located!!!
    Веќе не шетам како старо-аро со кршени ночари, ни како слепи миш без очен рефлекс. Score!! :D
    Одам во колата на сестра ми, а она,како што ја дал Бог, не-ажурно суштество и лажов, ме убеди дека цела кола ја пребарала ама ночарите не ги нашла. Аха-да! |(
    Koга да седнам гледам НОЧАРИТЕ!! :o

Мy precious oneS!!!! :D

СИте ме тешеа дека нови ќе си купам, незнам што. АМа незнаат дека другите ночари како кромид ме правеа во главата. А овие, баш онака секси, професорски ми стоеја.

Тhey are mine again!! Muhahaha :D

Прикачени фајлови:

• gollum-ring.jpg
      gollum-ring.jpg
      Големина на фајлот:
      16,7 KB
      Прегледи:
      399
    На kravce, L-enna, anabel-a и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Не му е местото тука, но заслужува повеќе внимание, а се надевам и ќе си ја постигне целта - да ве потсети да сакате и да се смеете!

" Запаметете! Поминете што повеќе време со саканите, бидејќи нема вечно да бидат покрај вас. Понекогаш изговорете љубезен збор кон оној кој ве гледа со стравопочит, затоа што таа мала личност наскоро ќе порасне и ќе си замине. Сетете се да и` дадете топла прегратка на личноста покрај вас, бидејќи е единствено богатство кое можете да го дадете со своето срце, а не ве чини ништо. Сетете се да кажете "Те сакам" на вашиот партнер и на вашите сакани, но најмногу ако искрено го мислите тоа. Бакнежот и прегратката ќе ја излечат секоја рана ако доаѓаат длабоко од срцето. Сетете се да се држите за раце и да ги цените моментите кога сте заедно, зашто еден ден таа личност нема да биде тука. Најдете време да сакате, најдете време да разговарате и најдете време да ги споделите вашите драгоцени мисли со другите.

Смејте се често, долго и искрено. Смејте се додека не изгубите здив. Солзи се случуваат. Издржете, одболувајте, преживејте. Кажете им на луѓето кои ги сакате дека ги сакате, во секоја прилика, затоа што животот не се мери со бројот на моменти на вдишување, туку според моментите кои ни го одземаат здивот."

На bittersweet, kravce, L-enna и 7 други им се допаѓа ова.
  17. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Прекрасно саботно попладне. :)
    Шетњна по Широк Сокак, музиче, мал шопинг сето тоа придонесе за супер почеток на распустот :)
    Сега топло чајче , музиче и спремање за на роденден.Ке биди добра вечер , знам ;)
    До тогаш ке си се занимавам http://www.incredibox.com/christmas-en/#/application :lol:
    Убав ден :*

18. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Барате совршена жена ?
    и кога ќе ја најдете се разочарувате,затоа што и таа бара совршен маж :)

На Snow-Queen и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.109
    Допаѓања:
    179.450
    But just because it burns doesn’t mean you’re gonna die
    You’ve gotta get up and try try try !!!!! -That's the spirit ..тој ќе ми кажеше..

Никогаш не се откажувајте! Често..ако не и најчесто вратата се отвора со последниот клуч. :)

Денеска оставам зад себе уште еден успешен проект, горда сум, но не и исполнета од причина шо има една личност со која не можам да ја поделам мојата среќа. Утре сабајлечки тоа ми е првата обавеза, да идам да му се пофалам и на него, да му кажам дека ќерка му победи..пак.. но, и без тоа, ја знам дека тој сепак знае.. тато секогаш знаеше се пред време.. верувам дека го чувствува тоа и сеа..таму горе...меѓу тмурно-волшебните облаци, се радува за мене.. се смее и вика... -да тоа е мојата ќерка!
    Проклето ми фалиш ;( се обидувам да останам силна, ама баш во вакви моменти навираат спомени..
    Оваа година ја почнувам без тебе.. те молам чувај ме од небото како шо ме чуваше додека беше покрај мене.. боли колку те нема.. ;( ..ама ја сум силна! Морам да останам доследна на ветувањето..

Најдобрата другарка ми одржа лекција вчера, така добро ми изназборе..шо не дојдов на ред да кажам нешто... меѓу другото рече дека морам да бидам малку себична, дека цела година се дадов себе си на другите шо заборавив на себе... додуша цела година ме критикуваше за истото, ама вчера беше баш жустро... мама си е мама, бато си е бато... ама морам да глеам и за себе..
    ...тогаш да си посакам малку среќа и малку љубов... ќе ми биде доволно.. ах да.. и малку поише здравје :|

Здравје, љубов и среќа не се купуваат!
    Бидете здрави, сакани и среќни!
    ...и не заборавајте одвреме навреме да напраите некое добро дело ;)

На kravce и Serafima им се допаѓа ова.
  20. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Збори во ВИП колку сакаш....па и за без пари....ако си херој да фатиш мрежа!!!
    |( :@
    Како да се договорам да излезам!? А?!?! :@

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.