Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    ,,Големи сте за пакетчиња и чоколади, бла, бла, бла. ‘‘ |(
    Е кога ќе ми го кажат ова ми се иде :punch:

Аман бе, па на мали деца без заби уште ли им се дава чоколади или на некој кој е во период кога најмногу ги сака. :fubar:

На tweety26, antonina, Lov3 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    43.817
    СДК дека годинава имам само една желба што стварно стварно ми е битна.Знам дека ќе звучи материјлистички ама сакам повеќе пари, не лично јас тука ние како фамилија, сакам да имаме доволно за да ни биде удобно, оти веќе не знам од кога само за тоа се караме, нема веќе хармонија и радост, само тие пусти пари.Сакам татко ми да не се мисли во 5 за 12 од каде да ни најде за кирија и за карта, да не ни биде фрижидеров секогаш како пред селење, да не излегуваме само еднаш неделно, зошто повеќе пати е луксуз и мајка ми да си купи теписон зошто знам дека умира за него.Eте тоа сакам, не милиони само малку повеќе, за трудот кој моите го вложуваат, а не осетиле ни капка ќеф.

И нека ви е среќна, со повеќе пари и на вас и секако многу повеќе љубов!

На Monna.Monna, Sunchild, tweety26 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    8.766
    Се си мислам дека нема по стереотипно утро од ова во нашиов дом. Остатоци од руска, свинско, пилешко, француска, благо што вчера не сме стигнале ни да го пробаме. И топлина некако, ќе да е од Новогодишната магија :wasntme: или печката.
    Виенскиот концерт одамна си ветуваме дека еден први јануари ќе го гледаме во живо. Штета е што нема да можеме да си внесеме руска и кифлички и нема да биде комплетно доживувањето :(

Сакам шампањ, не, не, обожавам шампањ. И него. А тој е луд. Вчера ме собра облечен како Дедо Мраз. Се исплашив кога влегов во колата, се смеев зошто не пропушта прилика да ми напомни зошто сум со него. Ма да се чувствувам помалце перверзно, спиев со Дедо Мраз. :tmi:
    Првото утро се разбудив наспиена крај него. Годинава не можеше подобро да започне.
    Ви посакувам цела година да ве опкружуваат вистинските луѓе со искрени емоции. Прекрасно е.

На tweety26, bittersweet, ludoto19 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Синоке ми текна ма нешто мн од дамна..хах вака каде шо бевме собрани тоа девојчето имаше брат (помал) и отидоа во другата соба нешто со друштво дојде..и играле вистина или предизвик и на едно дете му се паднало предизвик ии да ме баце мене на образо..и само ме викаат во собата..и нешто ваму таму и овој ме баци на овразот..и во тој момент се сетив кога јас за прв пат го бацив на образот симпатијата.. :$ синоќе ми се вратија спомените од кога бев 5-то - 4-то одд.. :) убаво му почна новата година :)

5. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Среќна Нова година на сите, многу здравје љубов, среќа и се најубаво. :*
    Јас сега станувам (срам да ми е), се надминав себеси во пиење, сум ги зголемила границите, ништо не ми беше со стандардната доза :D Ама добра сум, фала на прашање :D
    Остај тоа си најдов некои скриени таленти :D

На tweety26, Mrs.Cuper, Buttterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.396
    Допаѓања:
    286.932
    Среќна нова 2013 :d: :*: :l:

00.00 дочекав во мирна домашна атмосфера со сопругот и мајка му.
    Првичниот план за да бидеме сами ми беше изменет но бев полна со разбирање :) .

Секогаш во главчето вршам замена на улоги и се ставам во туѓа кожа, на тој начин многу полесно ги разбирам луѓето и се поштедувам себе си од некакви непотребни нервози.
    Па и јас ако сум во нејзина ситуација каде сопругот е починат и при двајца здрави, прави, паметни синови дома да ја минам ноќта сама...не би ми било сеедно. Нема да сакам да пречам и ќе ќутам,чмаам, но би зе израдувала на таа мала пажња од тоа мое дете кои ми значи се во животот.
    Ете другиот е во Италија со фамилијата(инаку кај нив бевме за ланскиот дочек сите |( ) а ние секако немавме некои планови, па гревота е.
    Не сум мајка, но видов колку и беше мило што синот и снаата ја поканија и ги поминаа овие неколку часа со нејзе.
    Па се уклучи на скајп со некои роднини од не знам каде, па се фалеше колку убаво сум зготвила, колку убаво ни било средено, ..па почна да покажува со камерата низ станот.
    Забележав дека се радува како за свој дом, па ми беше и мене мило.

Да се вратам на ланскиот дочек кај горенаведените...ги броев минутките додека си дојдов дома |(
    Ама ај атер за малиот, мајка му прва година остана сама без татко му, па ја имаа и нејзе и нас покането.
    Ама едноставно некои луѓе (жената на брат му) не ги можам. Таа површна и дипломатска љубезност го гушеше просторот цела вечер, и тие нејзини зајадливи коментари.
    Плус и Лајза Минели ми ја имаа пуштено .
    Не беше чудо што гдинава ми беше најлоша во животот :devil: .

Зборев со мама на скајп.
    Жал ми беше што мојата мајка при две деца мора сама да ја мине ноќта и се наоѓа во истата ситуација која сакавме да ја одбегнеме со мајката на малиот...
    А и денов го нејќам ич. Годишница е од смртта на татко ми.

Туку нов дочек, нова година и со нови сили напред.

Моите желби за оваа година пред се здравје, изминатава ме уништи.
    Љубов, хармонија и разбирање во бракот.
    Да си дипломирам и да си најдам нова работа.
    Да зедам ново државјанство.
    Да дојде мама да ме посети за прв пат.
    Да шетам уште повеќе од предходната.
    Да направиме некој поконкретен план за иднина(тоа пусто селење што сум запнала)
    ................................................
    Ај доста се

Не престанувајте да сонувате и да се борите за остварување на тие соништа.
    Ризикувајте, проширувајте ги хоризонтите и истражувајте ја секоја убавина која ни ја нуди животот.

На tweety26, bittersweet, Lov3 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сега ми текна.... Синоќа во 00:00 се фатив како си замислувам одвратна желба! Мислам покрај толку многу прекрасни работи јас си посакав нешто толку просто, плитко, одвратно :puke: Шејм он ми!!!

На Ph0enix му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Не сум во состојба за голем пост... А и немам што да кажам посебно.
    Оваа година немам големи реферати, ни просветлување некое во животот, ниту пак некои големи промени по повод новата година...
    Сакам само да сум среќна...
    Среќна нека ви е женули мои...
    Бидете среќни :)

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Прво среќна Нова на сите, се што посакувате во оваа година да се оствари и да стани секојдневие, да бидите исполнти и среќни. :*

И СДК дека многу многу се нервирам со пијани луѓе. Едноставно ми ја упропастија вечерта...
    СДК 2 Кога ги читам постовите на Битерсвит ми доаѓа да и одам на гости и да и го избацвам нудистот, па тоа дете дури и во пост звучи преслатко, а којзнае колку е сладок во живо. А да не зборувам колку ме израдува нејзиниот последен пост во темава...Ми го направи денот подобар :)

На Adi888, tweety26, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    СРЕЌНА ВИ НОВА 2013 ГОДИНА, успех на сите полиња. :hug:

Најубаво помината новогодишна ноќ. Алкохол не, ниту пак пијани лица во близина.. најубаво! А и големо изненадување имав од ''Дедо Мраз'' - ЛАПТОП... :wasntme:

На tweety26, Serafima, Inna5 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    хехе Дедо Мраз ми оставил кесе под елката.. хахаха :3

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    Само да ви посакам да ги оставите лошите работи зад себе... нека 2013 биде вашата најдобра година до сега... ви посакувам на сите многу здравје, љубов и среќни мигови, ама и ум во главата ;)

На tweety26, bittersweet, ludoto19 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    СДК:
    http://kurir.mk/makedonija/vesti/97814- ... -Smilevska

8мо дете во семејството луѓе мои! Од кога не сум го чула ова. Искрено се израдував. Нека ни даде Бог на сите можности за многудетно семејство! Сакам мнооооогу деца!

На bittersweet и Serafima им се допаѓа ова.
  14. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Свежа како лимонче. :D

На Serafima, crazylady, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Супер беше, многу убаво поминавме, само ја правам глупости кога ќе се напијам :lol: ама ај, ќе помине.
    Годинава со нови сили, желби и цели.
    Среќни празници. Помалку сресови и нервози а повеќе љубов

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Кој не беше пијан вчера сега ќе си ужива :) 8)

На GordanaL, feminium, Cacy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    17.268
    Среќна Нова на сите. Секоја желба нека ви се оствари.
    Верувам, убаво сте си поминале.
    Јас, преубаво ја дочекав, иако измрзнав во тие тенки хулахопки :D

На tweety26, Mrs.Cuper, Hipster и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Па и јас си добив пакетче. Ама не било какво туку МИЛКА скоро е изедено и бев многу среќна.

19. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Чувството кога ќе сфатиш дека некои луѓе не се толку згодни и привлечни како што ти изгледале претходната вечер... :o :wasntme:

На Sanjichka007 и Cacy им се допаѓа ова.
  20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ... и тогаш си помислив: Не е можно да ми се случува ова :| Истрчав, заминав од тука, морав да излажам и да залепам насмевка за да биде поуверливо. Тоа што го слушнав не беше за мене, а тајно во себе толку многу посакував... Неверојатно. Ме натера да се запрашам што ќе биде со мене. Да се запрашам дали огнот само изгледа така топло, а штом го допреш се гориш. Посакав да се изгорам. Пак. Има нешто, иако почнав веќе да се сомневам... Доаѓа ли нов, поубав воз, штом ќе пропуштиш еден!?
    Се прашувам дали ќе беше поинаку ако ја забележев малку порано мојата слабост или само ќе се скриев? Можеш ли да си храбар покрај твојата слабост?

http://www.youtube.com/watch?v=E6e3R-aA2LA

На tweety26, Umbrella22, julie77 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.