Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    колку е краток денот :^)

додека да станам да средам по дома, и ке се стемни :| па неможе човек ништо да заврши.

надвор тмурно облачно, времето не ти дава воља за живот, мислиш во секој момент небото ке се истури.

а јас така сум исчистила дома како да е ова крајот на светот, готово значи ке нема повеке :^) бог да чува нема кој да ми трешти еден шамар да ме свести дека со волкав стомак не се работи толку многу, почнав да се карам со себе... со оглед на тоа дека сум близнак во хороскоп, едната во мене велеше: морам се да средам кога ке се вратам со бебето мора се да биде чисто, другата: и да исчистам за 5 6 дена а може и повеке додека да се вратам пак се ке биде лом, маж ми нема да живее на марс пак дома ке си иде, кога ке се вратам кој знае што ке ме чека.. и оваа последната кога наеднаш се расцрка откако ме здоболе половината: ти нормална ли си, што правиш гледаш дека е тешка правосмукалката, доста се наведнувај, кога сестра ти ти викаше да дојди да ти помогне се правеше силна, сега уште некоа глупост да направиш и после оди обеси се.. и така едно 15минути се карав сама со себе

туку нека тоа, сабајлето кога ги средував торбите мојата и на бебето, се разнежнив до солзи, толку му се малечки тие алиштенцата, или јас ги замислувам бебињата поголеми или навистина алиштенцата ке бидат многу малецки :lol: тие чорапчињата ми ги собира на 2 прсти :$

од една страна сум ок сталожена мирна, се тешам дека секоја жена минува низ овој период и процес, и дека пораѓајот е природна работа, пред луѓето глумам силна женска као демек ејј како може мене тоа да ме плаши, па јас сум храбра, поготово пред мајка ми не давам никаква слабост оти мислам дека таа се плаши повеке за мене. а во суштина сум исплашена, не многу, ме теши фактот дека постои анастезија, ама сепак ми е малку страв, и ми се вратат еден милион прашања во главата. Од една страна се ова е непознато за мене, прв ми се случува мене, и се тешам дека е ова нормален страв од непознато, од друга страна прашања во врска со бебето, дали е во ред, дали ке се исплаши, многу ли ке плаче, уффф ако продолжам вака до утре јас ке полудам.
    И за тоа земав да чистам за не мислам многу :D

На Annath, lunicka, marama и 15 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.137
    Допаѓања:
    67.281
    Уф, конечно се прибрав, не можам да се свестам. Не знам како не цркнав вчера. Едвај се опраив, па цела ноќ пак до 5 сабајле. Доста ми е за цела година. Денес излежување по дома со чајче и филмчиња и греење под ќебенце. Рехабилитација. :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Ауу какви дочеци имало годинава, крваво, и тука не мислам буквално, освен некој ако не се исекол со скршена чаша, евентуално некој да си го доживеал фамозниот прв пат.
    Уште еднаш се докажа дека македончето колку и да има пари, колку и да е прошетано и научено, колку и да е дотерано и наместено, сепак ќе си остане еден голем сељак во душа.
    Знам дека не поминува прослава без српско, знам дека не поминува прослава без пиење, но не се тие работи што ја искажуваат сељачината.
    Океј, толку за тоа, веќе доста ми е новогодишни муабети, до толку што се мислам да го одбегнувам форумов неделава, во темава освен среќна нова друго не може ни да се прочита, а во нормалните денови знае да биде толку убаво катче, ах :mm: :wasntme: А друга активна не ни има, освен новогодишните комбинации.

На tweety26, ludoto19, anabel-a и 3 други им се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    размислував и си велам да помогнам за средувањето на сметките-веке кога не можам финансиски, да видам што треба за нивно пренесување-од дедо ми на татко ми и од татко ми на мене и брат ми
    веке со години стигнуваат сметки на име на мртов човек-срамота а и смешно е
    дедо ми во Бутел ниту јаде ниту пие ниту гледа телевизија :rofl: Господ да не ми пише грев :!:
    го ископирав наследното решение 4 копии и нели татко ми треба да отиде да праша што треба за да се префрли ама ај да му помогнам и бев до МТВ за да прашам што и како е процедурата-како по обичај ме изнашетаа и после ми светна каде треба да отидам-арно ми кажа татко ми, бев таму, прашав и испадна дека џабе се мачев да го копирам наследното решение, не требало :envy: :devil: :@ ми доагаше да рикам од гнев и од лутина ама за друго место ке затреба. А на вракање пошто бев прегладнета, си купив смоки и само што ги дојадов како што седев на клупата , ми дојде едно куче од оние народски кажано џукела :inlove: а уште од студентските денови бегам од такви од страв ама ова со жолто крзно, светло кафеави очиња а јас така разнежнета си го галев како да е мое, како да го знам од секогаш :!: дури и му зборував а тоа ме гледаше во очи- :sun: малечко, ми го разубаве денот :)

На ludoto19 и LilBaby им се допаѓа ова.
  5. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    значи неможам да ве смислам, да!!!!!!!!!

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Аланис бе,кој,нас? Фемина? Ако не е за нас ова во Испукајте се...

ЈАс со неколку сати спиење денес поубаво се осеќам од секогаш :D Еве си седам,си читкам,си се мислам...Си пеам песни и така.Да видам како ќе ми тргни годинава...А утре,ќе одам во шопинг малце,барем некое блузе да си купам,со тоа што ќе ми остани од шетањево овие дена :lol: И онака ич не потрошив.Економична сум многу :) Владо бесплатно си го слушав,макар што отпоќе глумеше,ама ајде,убави песни има па си пеевме.Има некои песни специјални за мене,срцепарајучи :P Вчера барем друштво си се собравме,па денес пак.Барем да не седам дома само,пошто па предходните 2 недели немав излезено,баш ко во пештера бев :D Абе и онака дома ми е најубаво,а и немам некое расположение.Како и да е,убаво си поминав.Да не должам многу...Имајте убав ден :*

На srcekrsacka и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  7. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    женски не ми се смејте,ама многу сум среќна на почетокот од годината кога испаѓа и годишен и месечен хороскоооп,не еден два дури јухуу ^_^

На tweety26, anichka94, srcekrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    за секоја кучка има соодветен ланец! :devil:

На marama, CIA, tweety26 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    СДК денес внимавајте што правите, тоа ќе го правите цела година. На денешен ден (2 јануари) се празнува Свети Игнат, ден за кој се верува дека е одлучувачки за тоа што ќе ви се случува во текот на целата година, бидејќи постои верување дека она што ќе го правите денеска, ќе го правите и цела година. :)
    Добро не сум многу,многу суеверна, но ајде да видиме. Мене денот ми тргна ок нормално како секој работен ден така поспано малку.

10. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Прво вклучување за оваа :lol: ..........сакам на сите вас да Ви ја честам Новата година,да бидете среќни и весели цела година и само убави работи да ни се случуваат на сите нас...........и нормално да си се дружиме и оваа година исто како претходната...........поздравиииииииии :* :* :* :* :* :* :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ете една од причините зошто ја сакам Нова година - многу сакам да се гушкам :hug: Нели се гушкаш со сите тогаш за да си честиташ :wasntme: :lol:

Не ми се јасни девојкиве, односно однесувањето на девојкиве кога се излезни.
    Како да ги пуштаат од некој кафез тогаш и онака како диви животни ги замислувам арррр... Тоа гужва, не знаеш кај тераш, таа скока ли скока... Дали има пред/зад неа не ја интересира.
    Исто и со туркањето, се туркаат бре, мафтаат со тие шепите, не знам што им се чини :^)
    Никаква култура, никакви манири, речиси е невозможно да најдеш некоја што се однесува како дама.
    Срамота.
    И стварно не ми е јасно што е работата со песниве, зошто ми ги пуштаат омилените баш кога сум во вц, а? Да не му се примочка на човек :D

Јас немаше да се налутам и повеќе од 3 вечери да се славеше Нова година :lol:

На AlanisM, Lov3, Jagoda123 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Beyonce87

Beyonce87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    38
    Еее добар ви ден.Денеска поспана сум,па одвај станав.Сега во план ми е цел ден да ве читкам,одамана ве немам салам прочитано.Позз до сите :* :* :* :* :hai:

На Katerinceee и Agrona им се допаѓа ова.
  13. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Одењето в црква те прави верник колку што и стоењето в гаража те прави кола.

За сите оние кои превише се удараат у груди,демек јаки верници. :hai:

На Annath и majicka им се допаѓа ова.
  14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Толку од Новата година, белким куртуливме од петарди и повраќаници на секој чекор. Или ќе ја чекаме и СТАРАТА НОВА година.
    Ех да ми је знати, кој го почна славјето прва вечер, втора вечер, Стара Нова. :^) Зашто ти е потребен изговор за да собереш пари, Новата година пропратено со седумте вечери ти е одличен настан за да си го наполниш џебот.
    Никогаш не сум ги варела овие настани. Можеби дека сум родена измеѓу настаниве, па подобро ми е кога поводот за тоа ќе биде мојот роденден на пример, наместо измислени фешти.

~ ~ ~ (копирајт Тренди :) )

Како за Нова година? Арно луѓе, арно беше.
    Лагано и солидно беше до кај 3 саат. После секој на своја страна - повраќаше. :|
    Сабајлето ме здрма нервоза од највисок степен, склет невиден ме фати, сите беа во летаргија, веројатно испаднав најсозреана да испијам 5-6 чаши вино и да не ми е ништо, освен нели напаленоста која расте со нивото на алкохол во крвта. :D
    Полудев луѓе, знаете она кога те јаде јанѕа што не си своја на своето, што се е отидено кај што не треба, земав парталите со малиот и да не нема, оти повеќе не можев. :envy:
    Тој душичка, ми ги тера кејфовите, дури и кога не сака или го мрзи. Ама арно дете ми е, освен кога ќе подиспие некоја чашка повеќе, па му се уклучува љубоморното копче, па кога ќе снема батерија на тоа копче, доаѓа она за напаленост, оти нели во корелација се сваџа-помирења.

~ ~ ~

Све у свему, нема одложување за фаќање книга во раце. Од денес официјално греам кревети по потреба.
    Ќе ме има ту и таму, не ветувам целодневна дружба.

За учењето - све! :!:

На Moira, Mishela, Jagoda123 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека сум толкав деген што во една вечер успеав 3 пати да се опијанам и 3 пати да се отрезнам, а баш во моментот кога требаше да бидам пијана, бев доволно трезна да решавам квадратни равенки.
    И ќе си пукнам зошто толку многу се срамам. :doh:

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    еве друга година :^) хм само една бројка сменета барем кај мене...
    е добро де не реков за кај сите,кај некој може смени нешто ова година мислам овој нов почеток..
    кај мене бре исто па уште и првиот ден на ова година :!: истата работа со се :D :D
    хахаха а од една страна и ке си биде исто кога лугево не се менуват бре како не ке биде исто :D

кога вика тато ај бабо роди дете не рајга е во прави си е човекот...ако беа сите исти или ке беше светов подобар или незнам што...

ајт пак здравје нека има а другото може ке дојде :D
    ех сега или со кола или авион па и пешки може ке дојде

17. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Незнам дали само мене така ми се чини, ама истото фустанче (она горе со чипка како рамбовка нешто) абе цел град го носеше само во различни димензии. :D
    Добро бе,па луѓе нели ви е глупаво чувството да сте облечени како некој друг,на пример што седи на другата маса? .. Цц, се на се оваа година гардеробата според мене ФАЛШ ;)

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Стигнаа и честитките за Нова Година.... од евн.
    Џабе е се`, колку и да штедиш, колку и да чекаш евтина... пола плата оди за струја.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    што се мачам да прашувам дали ке имаме состанок или не :fubar:
    еден куп луге го виделе прашањето, одговор нема-што ми текна незнам
    ми недостигаат сопартијците можеби :wasntme: а во деновите што следуваат толку ке ме гледаат што ке им здосадам знам :D

и убаво што на време си дознав дека веке не работи девојката што црта нокти во козметичкото студио кое почесто го посетувам па ке прашам во другите две едното поблиску е а другото подалеку-ко за беља се се врти околу Капистец :doh: :swear:
    кога судбината ке ги замеша прстите во нешто, колку и да сакаш да побегнеш не можеш :x

20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Училиштето ми оди
    љубовта ми оди,се ми оди,ама во погрешна насока :/

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: