Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Antigonna

Antigonna Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    257
    Да си имав пари,толку колку што сега немам,ќе си земев само еден убав фотоапарат и остатокот ќе го потрошев на патувања. Од луксузен хотел во Лондон,се’ до шатор во Индија,во Африка.. да видам како им е на оние кои најмногу,и на оние кои најмалку имаат. Ќе работев,ќе се мачев,а другиот ден ќе се одмарав на убави,бисерни плажи...
    Се’ тоа ќе го сликав,и секогаш кога ќе ми беше лошо,ќе погледнев во сликите на кои сум уживала,сум се забавувала,сум живеела со полни гради,велејќи си дека ќе помине,како што од бедата сум одела кон богатството. А секогаш кога ќе ми биде убаво,ќе ги разгледам сликите на кои сум работела,сум се мачела,сум боледувала и би си велела дека и тоа ќе помине,исто како што сум одела од хотел во шатор..

На tweety26, Trnche, Moira и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Прв пост во 2013.
    Малку (повеќе) каснам, ама ај нека среќна и бериќетна Новава година.
    Се надевам убаво си поминавте, и како мене ви лизгаше алкохолот. :drunk:
    Дури два вечери. :D
    И то, јас да ви пожелам многу љубов, здравје и среќа, и останете ми поздравени. :*

На tweety26, Divinebutterfly, Elennaa и 7 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    253.355
    Немој така, па ти бре девојче ќораво ли си, Срцекршачка наша се отепа пишувајќи постови кои немаат ништо со Нова Година :D .
    Ништо не читате па, ах деца, деца :D .
    Гледаш колку ни е посветена и мисли на нас на кои ни скисна од постовите за НГ.
    Ова ко за снегот што беше :lol: .
    А и Божиќ иде :rofl: .

Туку кога ја спомнавме НГ, девојки нека ни е Среќна, весела, убава, радосна, повеќе дебати, помалку кавги (лажам може понекогаш, интересно е :D ), љубете се, сакајте се, мажете се, правете деца, учете, градејте кариера, фаќајте дечковци, и девојки, многу секс и јадење (овие две мора у комбинација :D ) и тоа. Абе се најубаво. Ова фраза најмногу ми се допаѓа, ми заштедува еден куп зборови и плус има длабоко значење.

Сега се сетив, прво ќе се пишува за паричката, после за Божиќ :D .
    Среќни празници :* .

На Libera, ludoto19, Monna.Monna и 10 други им се допаѓа ова.
  4. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Нека да не ве лажи тоа што ако некој се смее весел е ... затоа што Сонцето секогаш сјае,но не секогаш грее... :)

Нова година ми помина со одлично друштво и расположение секако и со направени глупости... и со некоја чашка повеќе отколку што требаше...
    На сите ви посакувам новата година да ви биде среќна,весела,убава,полна со љубов или накратко кажано се најубаво со новата година сите желби реалност да ви станат и сето тоа што сте го посакувале или ќе го посакувате да ви се исполни...

На sm1zla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Седиме денеска со баба ми, она на троседот, јас на фотељата пред каминот и гледаме филм. И почнува една сцена се лапаат главниве ликови и баба ми: Ууууу оган да ве изгори!
    Ќе се удавев со чајот. Не можам да замислам што клетви ќе паднеа да се десеше нешто повеќе од тоа што го искоментира баба ми. :D

На tweety26, FortuneTeller.xD, Divinebutterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Конечно после подолга пауза, ФЕМИНА! Ми фалеше да си седнам, да си напишам што ми лежи на душа и да си постирам во темава :)

Конечно сум дома после четиридневниот престој во Охрид. Одбрано друштво, лабав, опуштен провод, одлично помината новогодишна ноќ и среќна и задоволна (и болна :worried: ) вратена дома. Ама вредеше :rock: Поубаво во живот не сум си поминала! Имам прекрасни пријатели, многу сум горда и среќна што ги имам и им благодарам за сите убави мигови поминати заедно :) И би сакала да си живееме заедно како деновиве во Охрид :D Па има животот песна да ни биде :rofl:

Едвај чекам да се расчитам низ темава, а особено им се радувам на постовите на оние ликови кои ги почитувам и уживам да ги читам. Поубава занимација за вечерва и да барав немаше да најдам :geek:

Туку, имам нешто да кажам.
    Форумов го доживувам како дел од мене, тука запишувам многу свои мисли и ги читам вашите, па затоа на некој начин ве чувствувам блиски иако не ве познавам. Затоа сакам од срце да ви посакам Среќна Нова Година на сите, иако сигурна сум дека форумов е веќе преполн со новогодишни поздрави и честитки. Има место за уште една, нели? :D
    И колку и да звучи како клише, ќе ви посакам прво да сте живи и здрави, зошто нели, сепак тоа е најважно. Сакајте се и нека ве сакаат, љубете се и нека ве љубат, смејте се, уживајте и обидете се да не губите надеж и тогаш кога се` изгледа безнадежно, иако е тешко. Бидете весели, исполнети и безгрижни, бидете успешни, умни, амбициозни и не се предавајте ни тогаш кога ви се чини дека нема излез. Секогаш има :)

Тука ве поздравувам и се одјавувам, зошто едвај чекам да потонам во Фемина и нејзините теми :)

На kravce, tweety26, Libera и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Сакам да е крај на јуни,многу сакам. :) Уште од сега ќе почнам со правење на планови за летово. Многу сакам да ја посетам Турција,да се изнауживам и изнаодморам. Убаво да ја вкусам со сите бои и мириси.
    И така јас во сред јануари,си гледам слики од Памук Кале и си шетам со мислите. А,најблиску што можам да ја видам Турција за сега,се сериите на Сител. :D Патем,што е ова некако многу либерални теми обработени во серииве, чудно па и за модерна Турција,ко да ги превзеле темите од други земји па ги снимаат само таму. :rofl:

Ајде,отидов јас да јадам сарми,руска,кифлички и колачиња и да ги смачкам останатите 10 странички од книгана.

Bisous :*

На tweety26, SparkyAngel, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Со само мааааало задоцнување, да ви ја честитам новата година на сите, да ми бидете здрави, среќни и весели, да ви цвета љубовта и да ви се множат насмевките и убавите моменти :)

А јас, од денес почнувам одмарање, вистинско дембелско одмарање... добро, ќе помогнам малку по дома, ќе прошетам малку некаде, ама пак, ќе си ги наполнам батериите кои почнаа да функционираат повторно. Веќе се чувствувам како нов човек и добро ми оди :) (она за нов човек може ќе се кореграм утре, денес вежбав инсенити, па може ќе се чувствувам ко старо фичо :lol: )

На Agrona и Doozy им се допаѓа ова.
  9. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Пак сум сама,пак ми е многу тешко,пак тонам во длабок океан.Но како и да е тие што ми го нанесоа тоа зло господ ќе ги казни многу скапо.И еве пак дојдов на почеокот кога цел свет е против мене а јас треба да се борам против него.Но никогаш не сум се откажувала и никогаш нема да се откажам!Ќе се борам и ќе победам.Ќе ја донескам вистината на виедлина,и на крај на сите ќе ги напуштам.
    Ми треба мирен живот без караници,без расправии...Еден ден ќе ги напуштам без око да ми трепне,ќе одам што подалеку без грижа на совест и никогаш нема да се вратам,ниту паќ ќе жалам затоа што сум ѓи напуштила.Ќе одам некаде каде што луѓето ќе ме сакаат и почитуваат и ценат како човек.А тие не беа луѓе,тие беа никаквици.Тие беа луѓе кои ништо незнаеја да ценат и незнаат да направат ништо добро освен зло.Ама ако Господ гледа,како и да е едн ден на сите ќе ни пресуди.

10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Денеска втори, а мене веќе ми отиде пола година :yawn:

:D Навистина :D

Туку ,редно е, да ви ја честитам, сега и официјално ви посакувам Среќна Нова Година! И посветете повеќе време на Божиќните празници, повеќе ја полнат душата :inlove: ! И потрудете се барем едно нешто да направите од срце со ваши раце, макар и да е згрешено и блуткаво, ќе биде домашно. Не бидете мрзи па да тркнете до продавница и да купите суви кифли и слатки од маргарин |( И озбилно го мислам ова! Ако немаш време навистина, сфаќам, ама да немаш време од одење по комшии за да прашаш што вкусно зготвиле, не сфаќам. Како што не сфаќам какви домаќинки се |( Ебаго!

Ама честитка еј :D

На tweety26, Divinebutterfly, anichka94 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Се договоривме со татко ми, зимово двајцата да слабееме. И официјално од денеска почнавме. И тоа почеток со партија кошарка. Ама како сме победиле, ептен добра мотивација ни беше. Нема веќе да ми помине денот без вежбање, ветувам ! Не сум како некои кои се здебелиле два килограми и одма се жалат дека се дебели, само имам малку вишок салце кај стомакот, тоа е се'. Ама после распустов ќе бидам како девојкава на сликата. :rock:

Прикачени фајлови:

На Foreveryoungiwannabe, Jagoda123, anichka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    СДК го гледам како полека се заљубува во мене :) :) :) Немам ништо против. Ми одговара. Мило ми е што за тоа нема потреба да се соблечам. Ко старчиња си прајме муабет и само си се држиме за раце. :D

На tweety26, la-chicka, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Понекогаш среќата мислиме дека ни е толку блиску, дека е тука во нас, со нас...а таа всушност е далеку, всушност ја нема.

Мислиме дека тој е човекот, тој е тој....но длабоко во нас знаеме дека ништо од тоа не е така.
    Се лажеме многу...дека некој ден само по себе се` ќе се смени. Дека така времето ќе ги смени некои таботи и ќе ги намести така како што ние посакуваме.

Зарем мојот живот е една лага?
    Зарем живеам некаде заглавена во своите потајни желби?
    Зарем повторно немам сила како да го остварам она што тлее длабоко во мене...со оној глас што ми вели што е правилно, како да направам за да биде подобро...
    Дали да му верувам на тој глас? Дали да го прифатам тој ризик?
    А што ако тогаш тргне на уште полошо...сакајќи да допрам кон подоброто уште толку да потонам

Епа толку прашања, не познавам човек кој може да му најде одговор...
    А да се препуштам на срцето? Или не....уфф, абе тешко е :talk:

На tweety26, marama, julie77 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    121
    sdk deka postoi tlku glup narod sto ne e ni svesen samiot kolku gluposti pravi !

15. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Денови, денови, прекрасни! :D
    Ова бев јас изминативе два дена. Нема поубаво чувство од кога слободно лизгаш и добро ти оди, и одеднаш буп! Долу си. Но, фино е кога има некој да те крене горе, да те фати за рака и да почнете одново.
    Фини беа овие два дена. Со најубавиот другар :D и другарките отидовме на лизгање. Како за почетничка (и тоа, опасна почетничка, втор пат во животот ми беше денеска), супер сум! Ама, имав и супер учител:Р
    Вака нешто изгледаше, другарството на лед. :)
    Боби! :hug: :l: :l:

И баш се надевам дека и вас, Новава година ви носи многу повеќе среќа и многу е поубава од претходната.
    Секојдневно ве читав и ве следев и во Модните критики за понехрабрите, но преубавите девојки и момци, а и во другите теми. Само, никако да најдам време да пишам нешто, било каде..
    За последниот параграф, да ви посакам многу љубов! Затоа што, почнувајќи од мене, само тоа ми треба за да бидам и среќна и здрава и исполнета. Имајте пријатна вечер.:D

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.875
    Додека минатото беше со мене физички, иднината ме бараше на мобилен. Ја дочекав Н.Г. со двајцата, а вечерта ја поминав со минатото и кога направив грешка сфатив дека е време да расчистам со него. Зошто по ѓаволите ми е сеуште потребно минатото, кога ме чека убава иднина?
    Вчера бевме заедно, нас секоја вечер заедно ни е Н.Г. а тој постојано во 12 часот на полноќ ми честита Н.Г. :lol: Будала! :lol:
    Ми дозволи во раце да држам секакви скапоцености, да се восхитувам на дијаманти. Му реков- Јас не сум девојка за дијамант. Ми рече - Секоја девојка е за дијаманти, но тебе не ти е потребен, ти си дијамант.
    Ме гледа со поинакви очи. Толку е убаво сето ова, чисто, нереално добро. Ме плаши...

Деновове се убави, среќна сум. Сите толку многу ме исполнија.
    Денес Игнат, се што ќе правите ќе ве прати цела година. Се надевам ќе е така.
    Се гушкав со малото златокосо момче. Најмил ми е! Блесаво е, палаво момченце, сакам такви деца.
    Разубавете си ја вечерва, нека ви биде убава цела година.

На kravce, Hipster, tweety26 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Секоја...Четврта :^) :lol:

18. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Да бе, биди сигурна :D дека секоја тинејџерка ваква излегува во град :D

19. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    сакам да кажам утре доага мојата најдобра другарка од Скопјеее... :) пресрекна сум сакам да ја видам и да ја гушнам силно..па да си изнакажеме се шо ни се има случено и да почне да ме даве со аларик хахах :*

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    *Слушав празнични балади и зошто баш во секоја таква балада се спомнува љубовта?
    Дали е за некоја стара љубов, некоја моментална или некоја идна, мора во секоја песна да се спомене љубовта. :!:
    Не бев во таква фаза да размислувам за љубов, ама мислам дека е време и мене да ми се случи една, што ќе ме препороди и ќе ме натера да се чувствувам среќно.
    Сакам да се опијанам од љубов бре! Ова можеби ми е најискрената реченица на форумов кога е во прашање љубовта...
    Моментало го слушам најдоброто од Каролина и секоја можна песна и е за љубов и како после да не мислиш на тоа?
    Еве моментално пее: жена без љубов е несреќна жена, а ти бегај, бегај од мене.
    Можда е во право, и да си среќен без љубов, кога не си заљубен како нешто да ти фали и не ти е комплетна целата среќа што ја чувствуваш. :?:
    Ете така, не знам дали некогаш сум кажала, секогаш им се восхитувам на старите баба и дедо кои сеуште шетаат фатени за рака како да се на почеток на врска, секогаш ме инспираат и ми создаваат некоја убава емоција во мене и посакувам истото и јас да го доживеам, да шетам заедно со дедото до мене со кој заедно сме поминале низ многу работи, сме биле доволно силни за да пребродимеи се и заедно да останиме до крај!
    Сакам да бидам модерна баба, опкружена со книги, една библиотека, седната на столче што се ниша, дотерана, а тој дедото до мене, на фотелја или на друг стол што се ниша и чита весник или си игра со внуците. Па секој би посакал таква глетка на своите 60 години, а јас таква глетка сакам да гледам на толку години.
    Еве во прилог една слика што ми остави впечаток и одма ги сликав кога ги видов, зошто ме инспирира ваквата глетка и ме тера да се заљубам:

Кој не сака да е среќно заљубен? :o
    Дали треба малку да се помачиш додека да ја најдеш љубовта?
    Дали вредат сите непреспани ноќи кога ќе се заљубиш од тоа што не можеш да заспиеш зошто реалноста ти е поубава од соништата?
    Какво е тоа чувство кога ќе ти фали покрај тебе, а сте биле заедно пред пола час?
    Какво е чувството кога ќе ти се јави на утро да ти посака добро утро и добар ден со неговиот секси поспан глас?
    Вреди ли секоја жртва направена за љубовта?
    Колку може силно човек да сака, т.е колку е способен искрено да сака?
    За што е се способен човек кога е заљубен?
    Дали кога си заљубен си повеќе мотивиран и имаш поголема волја за се зошто знаеш дека секогаш имаш поддршка и не си сам?
    Дали чувството дека имаш некој покрај тебе да те стопли кога ти е ладно може вечно да трае?
    Дали посакуваш да шеташ сам низ паркот или шетањето со него/неа за рака е далеку поубаво?
    Сите овие прашања имаат одговор, повеќето се позитивни, а јас сакам да ги искусам одговорите и да можам од искуство да ги одговгорам, а не од претпоставка. :$
    Сама си ги поставив, ама не се осудувам да ги одговорам, од причина што не сум компетентна да зборувам кога не сум ја доживеала вистинската љубов, а осеќам ќе се случи кога и да е, само да знам уште што сакам и да не бев толку комплицирано суштество....
    Ех, камо да беа работите поедноставни и да одеа како подмачкани, ама некогаш не е се така едноставно, за нешто да добиеш треба и малку да се помачиш.
    Дали сум толку неодлучна или нешто друго е во прашање не знам, знам дека не сум себична и не сум толку пребирлива или мислам дека не сум, ама зошто секогаш погрешните ме бираат?
    Во новава година си посакав љубов, т.е тоа сакав дедо мраз да ми донесе, па дали желбата ќе ми се оствари ќе видиме, а за да се оствари нели не сум доволна само јас, едно е да чувствуваш љубов, а друго е да ја делиш со некого, за танго се потребни двајца, па така и за љубов се потребни двајца. :inlove:

Прикачени фајлови:

• 1357160800712.jpg
      1357160800712.jpg
      Големина на фајлот:
      162,5 KB
      Прегледи:
      220
    На tweety26, Moira, anuskaNESTLE и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.