Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Дали неправдата е таа која не носи до дното?
    Дали неправдата е таа која не кочи и се повеќе не оддалечува од успехот?
    Дали нашите напори се залудни се додека сме заробени во ланците на неправдата?

Очајно трагаме по вистината и сакаме да ја спречиме неправедноста...зошто луѓето не ја гледаат ? Или подобро им е да живеат со превез на очите. Превез кој некој друг им го врзал?
    Луѓето се толку наивни што секогаш повеќе веруваат на туѓите очи отколку на своите.
    Дали на овој начин забораваме на самите нас? На нашиот живот?
    Одалечувајќи се од себе си самите си задаваме болка, а потоа другите ги обвинуваме.

Бараме сила за да можеме да се спротивставиме. Неможеме да ја најдеме. А, што ако бараме на погрешно место? - Штоа ако се потпираме врз погрешни правила и принципи?

Каде е вистината, каде лежи...до кога ли неуморно ќе трагам?

На marama, MiDnIgHtLaDy, L0ve и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Остануваме будни до 04:00-05:00 сабајле и пред 13:30 утредента, одамна не се случило да се разбудиме.
    Вашето пладне за мене е утро.
    Го пијам првото кафе, а мојов сеуште се превртува во кревет, се тегне и во еден миг сака да стане да го пие кафето, а веќе во следниот се предомислува и продолжува да дреме.
    Освен дружењето со вас и книгата за денеска немам други планови.
    Ќе зготвам убав ручек, ќе ја подзачистам куќава (Зошто нели сега јас сум домаќинката) :) и цел ден ќе лежам, ќе читам, ќе се дружам со вас и ќе се милувам со него.

Едвај чекам да дојде Бадник, тој празник најмногу го сакам. Ми ја грее душата, ми носи безброј убави спомени и е посебен ден за мене.
    Паричката верувале или не, ми се нема паднато цели 11 години. Секогаш велам: Нека се падне кај оној, на кој му е потребна среќа. Јас сум среќна и без неа.
    Овој пат истото ќе го кажам и пак ќе горам од желба да ја пронајдам во моето парче леб.
    Одамна не сум ја видела, а толку многу ме радуваат вакви нешта.

Јануари е мојот месец, сите прекрасни празници и мојот роденден се токму во овој месец.

На marama, moonlight-girl.55, Katerinceee и 12 други им се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    кога видов како вика по телефон сопственичката на ординацијата во која одам на терапија пред администраторката а вторава е толку фина жена ми доагаше за коса да ја фатам како што ја пеглаше со пеглата да и го дотерам паметот жими се :!:
    да поднесувам мобинг од таа кокошка скоро разведена не би-ок ја свакам мајка ми кутричка што ти не поднесува на работа, затоа што мора сепак тоа е банка, ама оваа е администратор-не е исто сепак е повозрасна-ја жалам искрено :x и таа има семејство знам

4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Сдк. дека чувствувам страв, и на самата помисла дека ќе останам без пријатели. Иако тоа нема да се случи сепак има некое лошо чувство во мене. И едно е сигурно дека ако несакам тоа да се случи, ќе морам да си го поправам карактерот. Една вредна личност во мојот живот стана жртва, и тоа поради карактерот. Богами и луѓето биле во право кога рекле: Учи од туѓите грешки.

5. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Нема поубаво нешто од моментот кога Тој те прашува "Ме сакаш?" , а ти во истиот тој момент му кажуваш "Те сакам". :$ :inlove:

На L0ve, Libera, Agrona и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    29.148
    СДК дека 2 денски дена не можев без Фемина.. А и др. СДК..

Јас сум The.Princess ама nati44 се вклучи на мојот... „профил“ и ми бркна во ЛП.. И јас изнервирана ја сменив лозинката, и после НЕ САКА.. И отидов „ја заборави лозинката?“ и вика да ти пратиме имејл? И јас викам Да!.. Иако свесно знам дека не го знам пассот на имејлот.. Мислев дека ќе ми ја прати лозинкта, а ми вели ТИ ПРАТИВМЕ НОВА ЛОЗИНКА.. :o Сега немам тотален пристам до мојот... „профил“ затоа направив нов.. Ама што да се прави.. СЕ ЗАРАДИ натич! :fubar:

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Оваа нова година ја започнав и ја дочекав љубовно.Сеуште незнам дали е ова реалност ама кога ќе го видаам неговото име на мојот мобилен и дека чека да кренам слушалка,верувам по малку.

Мајка ми ме дочека со новогодишно пакетче,полно со чоколди.Во собата на секоја страна ги гледам расфрланите работи од брат ми,ќе отвори едно ќе го проба па ќе премине на друго.Не му викам ич.Среќно е детето.
    Сите сме среќни и расположени дома,денес се слушаа муабети за тоа кој како поминал,бидејќи се немавме видено од лани.
    Полна капа љубов,чоколади,топлина и пари.Со многу пари ја започнав оваа година.
    Луѓе штипнете ме,сонувам ли?

Воедно,среќна нова година на сите,ви посакувам здравје пред се а потоа се останто кое што го заслужувате.
    Отидов да се разубавувам :D

На marama, Neytiri, crazylady и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    На Hipster и Oxymoron им се допаѓа ова.
  9. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Ухх,денеска како инвалид цел ден лежам во кревет и сега одвај станав.Се разболев,имам температура 39,и цел ден неможам да ве читнам.Секогаш после Нова година јас се разболувам,абре како проколнета да сум што и од кревет неможам да станам.Ниту пијам ниту јадам,цел ден само апчиња гтам.Кога ќе сум подобро ќе ве читнам.Позз :* :hai:

10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Добро е, годинава ја дочекав без крвови, завои и чуда. :whew:
    Тоа ми беше приоритет, да се разбереме. Кога еднаш ќе се деси такво нешто, се плашиш да не ти се повтори слично сценарио. Ама лошо сценарио немаше никакво, напротив.
    Кога човек е изолиран од градот, на убаво место, со пријатно друштво, сите грижи до последна ги снемува. На мозокот му правиш шат даун и уживаш. Ич, ама ич не ми се враќаше дома, најмногу заради тонот обврски што ми висат на глава. Едно време се подзамислив што убаво би било да си останам во село, да си дишам чист воздух, да се занимавам со банални работи и да имам неколку обврски што се бројат на рака. Ама само додека не ми здосади.
    И така, се изнадишав чист воздух, се изнајадов храна еден тон, ама се вратив со последните батерии сила. Дури и десетте часа што ги спиев синоќа не ми вратија енергија, па како зомби излегов од дома. И би сакала да сум на распуст и ич око да не ми трепне колку ќе спијам, ама саатите ми се броени. А ако има нешто поглупо од обрски за време на најубавите празници нека ми пише.
    Битно убаво сефте напраив за годинава, па нека тргне. Ми мириса на убава година. Дај Боже носов да не ме лаже. :wasntme:

На skyAngel, Neytiri, cigarce и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК ах што не си бев италијанка :( ;( ни самата себе не можам да се разберам зш толку многу ја сакам Италија :geek: :(

На crazylady, kolache.99, Katerinceee и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Денес ми е роденден
    гости многу сакам
    ако некој не дојде
    ќе ми биде мака. :party: :rofl:

19ка убава бројка :$

Повелете, почестете се :wasntme:

[​IMG][
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

На Stoimenovska, 1209, sweet-star и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.739
    Исти сме си Горде :D Ни јас не можам да се разберам ама ете, ептен сум си слаба на Италија и на Италијанци.. :wasntme: :inlove: :inlove: Italia - un amore grande :l:

На srcekrsacka и Gordana10 им се допаѓа ова.
  14. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Зависи кој како си сфаќа!

Ако годинава ми е ко вчерашниот ден, ќе биде просечна, со шугаво расположение и безполезна. Ако ми е како неколкуве први денови од истата, да одам да хибернирам до... да речеме до 21 Декември, пошто ваква сама не се трпам, а не пак некој да ме трпи |( И така тоа нит трпам ни ме трпат, не знам шо катара ќе е ова... :?:

А шо тоа?! :?: *смајлишосипукавчело*

На julie77 и Juicy03 им се допаѓа ова.
  15. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    И ти и Горде земајте си Италјанец, и така :)

На Someonespecial и Gordana10 им се допаѓа ова.
  16. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Ми се гледа филм, некој добар филм. Со најдобрата другарка до мене. Пуканките в скут и нешто благо на масата. Уффф.. сега и се јавувам. :rock:

17. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    :|

Прикачени фајлови:

На ceca-1, anichka94 и anneyy им се допаѓа ова.
  18. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Можеби јас не добив пакетче годинава, ама затоа сестра ми доби многу. И бидејќи таа е мала за да го јаде тоа што е во пакетчето ( добро, поголемиот дел не може ), се' останува за мене. :wasntme: Чоколадо, многу чоколадо за мене. МИЛИНА. :inlove: Сепак и чоколадото не е толку слатко ако не го поделиш со семејството, нели ? Кого лажам, колку повеќе - толку подобро !

На sweet-star и CIA им се допаѓа ова.
  19. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    љубовта е насекаде

Прикачени фајлови:

20. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Ако приметувате ме нема по тмиве да шарам :D , тоа значи и се посветив на FARMVILLE 2 максимално :) е ајде де ....шамар да си врзам затоа што велев не ја играм досадна ми е бла бла , и мразев кога ќе видев риквест за таа игра :!: :x

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.