Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    179.205
    Денеска, го почнувам и официјално моето ново поглавје во животот. Инспирирана од она шо го остаив зад себе..минатата година...а најчесто тоа беа разочарувања кои ми ја растргнуваа душава како гладни волци во зима...решив да воведам промени во мојот живот. Но јас преживеав!! Преживеав толку многу работи, шо дури станав имуна...но и покрај се, јас сеуште чувствувам...сетилата ми се изострени до тој степен шо научив дури и да ги контролирам емоциите....нејсе, валда е подобро, барем за мене. Долго време не преземав ништо зошто се плашев од промени, а потсвесно знаев дека ми тропаат на врата и кога-тогаш морам да отворам. Денеска е тој ден. Стиснав заби, го проголтав оној камен шо долго го осеќав во грло, и решив да нурнам во новиот иако тмурен ден -насмеана. Знам дека нема да биде лесно, знам дека дури некогаш ќе биде и многу тешко... но верувам дека ќе се исплати.

Се потопувам во кафе...и докажувам на себе си, дека јас можам! Убаво е кога ќе се победиш себе си, кога ги искористуваш капацитетите кои ги поседуваш.. на крајот на краиштата...ова е мој живот..нека биде како јас сакам. Навираат промени.. нема повеќе да ги бркам, овој пат ги отворам и вратите и прозорците! Оваа година ќе биде добра. Мора да биде!
    Приказната продолжува...

На kravce и julie77 им се допаѓа ова.
  2. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Минатата година,пред да почне 2013 си ветив дека ќе се променам,дека многу работи ќе се променат.Дека ништо нема да биде како старата,но и дека јас нема да бидам старата јас.
    И што се промени?! Ништо. Еве ме,повторно со часови висам на компјутер,повторно гледам многу серии,постојано ме фаќа мрза,без потреба се нервирам,посакувам да биде мое се што ќе видам и уште многу други слични работи...И се прашувам што ќе биде поинаку во Новава? Ништо. :x

На Glossy-girl, anichka94, AlanisM и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Не смеам ништо да јадам. Благо ;( ќе умрам без тоа не би знаела што да правам. Ама мора да си оди од мене ова што го имам и морам да ослабнам. Ама КАКО ЌЕ ЖИВЕАМ БЕЗ БЛАГО ?

4. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    СИте вечери од нова година до денес сум излезена незнам дали и оваа вечер да излезам или дома да си седам... досадно е дома.... :| мајка ми ми вика вејќе претера..... :!: секоја вечер се си некаде излезена една вечер седи си дома... :| ..незнам али кога ќе размислам во право еее.. :| вејќе и јас претерав :| ...

5. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Дај парите што ги доби за роденден нека стојат кај нас.
    -Трауми од детството :fubar:

На ocila, Monna.Monna, Lepaaa и 18 други им се допаѓа ова.
  6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Што ми е!!???? :^) Не се чувствувам добро :worried:

7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Најсериозно треба да престанете да копирате статуси, групи и анимации од Фејсбук. Ниту е смешно, ни иновативно, досадни сте, од авион се гледа дека патите за *лајкови*. |(

Темава стана копи - пејст од досадниот Фејсбук, страници уназад.

На Monna.Monna, kravce, sweet-cherry и 13 други им се допаѓа ова.
  8. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Ме нервираат луѓе кои ми пишуваат пораки за Нова Година при кои, некоја информација повеќе им е битна! Сакаат да ја искорнат неа отколку честитката искрено да ти ја пратат!

Прикачени фајлови:

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Не очекував волку...
    Шо ме снајде еј...
    Шок. Шок. Шок.
    Свашта пи*ка роди.

10. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.230
    И јас не знам што сакам да кажам... Во рок од еден месец животот ми се промени повеќе од било кога... Не знам дали е добро или лошо ама ќе видиме до кога сета оваа збрка ќе трае... :|

11. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Како бомба да паднала тука.. . Само сестра ми може да направи ваков хаос.
    Куќата не можам да си ја препознаам.
    Епа поубаво добредојде не можев да добијам. |(

На Galaxia, pamelche, Antigonna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lizzy.Grant

Lizzy.Grant Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    46
    СДК Дали сум ова јас? Да..Само сега е поинаку.Сега сум тин..уствари од ноември сум.Но,сега почна да се приметува.И од страна на околината,а и самата почнувам да сфаќам.Не сакам.Не сакам да пораснам.Сакам да сум вечно дете и никогаш да не станам голема.Никогаш.Сакам единствена грижа да ми е училиштето.Не сакам да се замарам со работи на возрасните.
    Но,за жал не е возможно да се сопре времето.Не е возможно вечно да бидам дете.За жал.. :|

На Antigonna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    1. Иритирачки ми се оние коментари: Леле колку сте убави, ама кој сликаше a a a/ Супер сте, ама до сликарот е итн. Само да се фалело. Ај остај то, па кој знајт колку си се измачил/а за сликата да изгледат баш така. Штрап на дугмето и толку.
    2. Момци и девојки (особено девојки), не лупајте секаков инстаграм ефект на вашите "кул" слики бидејќи изгледате изгорено и неприродно (не, не го постигнувате оној ефект како на сликите од we heart it или tumblr).

На Lepaaa, Doozy, sesilija и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Многу убаво ми почна годинава, оваа 2013 година ќе си живејам како јас си сакам. Доволно ми беше препавањето со триста маски на лицето. Ќе живеам секој ден онака како што ќе се чуствувам. Се што мислам дека треба да кажам некому ќе му го кажам... Секое утро да ми биде се поубаво и поубаво!

*веќе станав и поблиска со повеќето другарки (не бевме толку блиски) и ми е многу мило! една кучка сакаше да не скара сите ама ќе и речам благодарам на услугата много убаво ми напрај сега сум поблиска од кога и да било порано ;)

мразам луѓе такви како неа љубоморни,дволични, сакаат да владеат со сите, манипулатори, лажговци... сите нека идат кај сакаат нека не се замарааат со нашите животи!!! ај еден kiss до нив :*

15. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Многу ми е гајле како ја викале.

На Monna.Monna, sweet-cherry, anneyy и 18 други им се допаѓа ова.
  16. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Everything is a copy of a copy , of a copy.

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Цела почетна на фб со ова ми е |(

Не знам шо да очекувам од 2013 се надевам на подобро, ама немам воља некако за ништо. :worried:
    Разочарана сум од се и сешто, трошка среќа да се немало бре, како можи :doh:

18. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Koга си многу жеден.

19. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Напнаја сите шо е форава ?

20. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    За жал ваквите дела земаат се поголем замав..Колку треба да си поебан у мозокот да натепаш животно ни криво ни должно,чисто онака од кеиф и пошто едноставно ти се може.Која ментална патологија е тоа да си во состојба да искористиш маче како мамец за пси,а притоа и да биде ослободен монструмот затоа што истрагата покажала дека мачето веќе било мртво ? :worried:
    Каква држава е ова кога се занемаруваат ваквите примери на сериозно изместена социопатолошка појава?Во светот се занимаваат со психолошка профили на ваквите луѓе и се третираат како потенцијални убијци на луѓе.Денес животно утре недај боже човек ќе убие..
    Има мало подобрување благодарение на здруженијата како Анима Мунди,се крена свеста кај народот на повисоко ниво,ама сепак треба да се работи многу.Многу...
    Поздрав

На Nymeria му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.