Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Христос се роди!!!
    За многу години!

На Angy.g, tweety26, Serafima и 6 други им се допаѓа ова.
  2. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    СДК дека доволно глупости направив на форумов.Успеав да кренам притисок и на многу смирена личност.Преку постов,се извинувам на цел модераторски тим за проблемите,зашто сум обично детише, кое замара.Не правам повеќе сцени, одморете се од мене до февруари.Имајте лека ноќ и среќен Божиќ. :)
    Христос се роди!

3. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Христос се роди. Среќен Божиќ феминки

На I.love.your.lips, Serafima, Miss.Ricci и 2 други им се допаѓа ова.
  4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Литро кока-кола и зачинет пченка. Си висам над тефтерот и книгата, во многу неугодна положба и фаќам белешки од кои нема да имам никаква корист во иднина. Си спремив и благо, чекав да помине 12 за да можам да ставам во уста нешто што не е посно.
    Спремање колоквиуми во екот на празниците е нешто ужасно. Баш човек кога сака да се опушти со убави јадења, со фамилија, во домашна атмосфера, е баш тогаш, треба да си ја полни главата со мал милион непотребни работи. А нешто што најмногу мразам е предмети што не се поврзани со струката, ставени колку да се пополни место и да се соберат кредити. Глуп систем.
    Нешто мозоков не ми дава да се концентрирам на тоа што треба па мисливе ми висат во глава. Знаете како е кога сакате на некој да му кажете многу работи, ама едноставно не можете? Мене тоа ми се случува постојано. И да дошол моментот јас ќе го пропуштам, велејќи си во себе, дека ќе има друг момент и сега баш не е најдобро време. Заради тоа некогаш си мислам дека би било добра идеја да земам да напишам во порака, меил, на хартија, што и да е, се што ми лежи на срце и да го испратам на тој што треба тоа да го знае. Ама никогаш немам храброст.
    Зборувам тогаш кога не треба, молчам, исто така, кога не треба. И за волја на вистината, се покажало поефикасно кога нешто ќе преќутам. Која ми е таа вродена маана да ги вадам зборовите од мене така што никогаш не го постигнуваат ефектот што треба. Или не знам да го доловам во зборови тоа што го мислам, па звучи меко и неиздржано, или е премногу остро и наместо да си помогнам си одмагам.
    Беља работа е да се учи навечер, паметот лета на сите места освен кај што треба.

Туку, годинава, златната паричка која мајка ми во испади на склероза заборави каде ја ставила, моравме да ја замениме со нова. Џабе и беше обидот на мајка ми, да си скрши мало парче оставајќи ни поголеми шанси за да ја најдеме ние. Среќата сакала да биде кај неа. И да ви кажам, не можеше да ми биде помило. Мајка бе, мајка, мислев срцево ќе ми пукне кога и ја видов скриената радост во очите. Ако биде оваа година нејзина, ќе биде и моја.
    И така, си го дочекав јас Христовото раѓање додека го пишував постов со 12 паузи меѓувреме. Па нека ви е среќен Божиќ, многу радости, љубов и здравје и секогаш да најдете причина за насмевка. Нека ни е за многу години најубавиот наш празник!

На I.love.your.lips, tweety26, Hipster и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Lolli

Lolli Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
    СДК паричката оваа година се падна кај мене па се надевам дека ќе ја преживеам некако :D Христос се роди! Среќен Божиќ :)

На Serafima и Elennaa им се допаѓа ова.
  6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Навистина се роди :)
    Среќен Божиќ женски,кај и да сте денес дома да сте :) :*
    Искорстете го празникот за да бидите со семејството и да си обрните внимание :)
    Добра ноќ :)

На I.love.your.lips, tweety26, Serafima и 6 други им се допаѓа ова.
  7. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас јесте дека си направив to do листа за 2013...колку што се сеќавам никаде немав спомнато да бидам лоша девојка...тогаш шо ми стана :?:

8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    17.258
    Чекам да завее снег за на фејсбук најјаките да стават слика дека на шорцеви испаднале надвор. Нели, така можеме да видеме дека се мажишта. :geek:

На Miss.Ricci и LittleFairy им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.080
    Допаѓања:
    179.151
    ..коа сме кај паричката... нееее...нее.. не се падна кај мене. Јас као атеист демек, нема ни заш да ја чекам, ама ај.. демек поише пагански се обичаиве на овој ден .. измешани ствари.......па кај сите, таму и ја, да не останам покусо :lol: иначе не ми се паднала паричката од времето коа мајка ми, ми ја местеше :wasntme:
    Според легендата...се паѓа кај тој на кого му е потребна среќа, (аххх бееее не да ми треба, ама ај....) себично се надевам тоа нема да ми фали годинава :$ па мајка му не барам којзнае шо -.-''

Сеа си дојдов дома, официјално заокружувам цела една алкохолна недела. Маратон!! Прв пат во животов ми се дешава.. еве да си кажам :D Дегустаторски, за мерак, ништо од типот препијанетост :) паметна сум јас...барем така знае некоаш да ми каже мајка ми 8)

Среќен нека Ви е Божиќ-ов !! ;)

P.S. си го редактирав мислењево за да кажам нешто шо веќе сум кажала претходно.... јас верувам во чуда. Неколку мои поста погоре, посакав во оваа година мајка ми да биде посреќна од шо беше лани.. па паричката се падна кај неа, после многу долго време!! ..нека ми е здрава и жива само.. уште долго, ми треба... а чудата...тие се насекаде околу нас :)

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Христос се роди,Среќен Божиќ девојки. Нека ни е честито име на сите Христини на форумов што сме. :) Да сме сите здрави,живи и весели. Само убави нешта да се случуваат оваа година. :)

На Angy.g, Serafima и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  11. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Среќен Божиќ на сите!Исус се Роди!

Прееска немав време да пишам.Го кршевме лепчето,и паричката се падна во мајка ми.Сите се израдувавме,а најмногу таа и ете конечно после седум години пак да е паричката во неа.Седум години не и се паднала и сега редно беше!Поминавме многу убаво и весело вечерта.Пред да го кршиме лепчето,обичај е да го викнеме дедо Боже на вечера.Го повиковме и сите седнавме на масата.Татко ми го скрши лепчето и сите бараме бараме и одеднаш мајка ми ВО МЕНЕ Е ПАРИЧКАТА!И честитавме и седнавме да јадеме,јадењето беше многу фкусно,риба со компирче мммм...За десерт имавме урми,суви смокви,суви кајсии,баклава и од моите колачиња.Апнавме пивнавме и сите пред телевизор-го гледавме филмот Мојсеј.И сега сите на спиење а јас на дежурање на форумот.Добра ноќ на сите,нанкајте слатко,сонувајте слатко.Ве сакам!!! :* :* :* :hug: :hug: :hug: :hai:

На tweety26, srcekrsacka, Hopeful и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Она што порано се сметаше за верност сега се постоветува со заостанатост!
    Многу ни се модерни срцкиве денес бе! Толку модерни што ако си му верен на партнерот те сметаат за заостанат.
    Личи ли, девојка во долга врска да се опуштава со мужине по дискотекине да се гушка да се држи за половина као да е сингл енд реди ту мингл? Не сингл туку нешто повеќе од сингл, ако постои такво нешто.
    Не е битно тоа, битно модерни сме бе!

На Ognenija, Libera, Lemonade и 17 други им се допаѓа ова.
  13. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Дете од 7 години има фб и укл е о.О не ми се верва..

14. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Неполни 3 часа после полноќ, а јас будна. Во мислите ми е само тој, пробувам да го исфрлам, да не мислам повеќе на него, но не, неможам.. тој сеуште е тука. Беспомошно вдишувам длабоко и.. Ах, штотуку го почувствував мирисот на негвиот парфем. Ги помирисувам моите прсти, дланки, и тие мирисаат на него. Се’ околу мене мириса на него. Толку волшебно, невозможно, нежно. Неговиот занесен парфем е сеуште на мене, го чуствувам.

Се прашувам- Дали, можеби, и тој е сеуште буден, во овие доцни часови, мислејќи на мене, исто како што јас мислам на него? Дали и тој пробува да ме избрка од неговите мисли, за да може да заспие? Дали и тој, како мене, безнадежно го бара сонот, кој не се појавува, бега од нас, се крие? Или пак веќе безгрижно, спие, стуткан во својот топол кревет, под меката покривка?

Ах, несоницо моја, кажи ми те молам, зошто ме измачуваш вака во овие студени,доцни часови? Остави ме да заспијам, остви ме да ме допре сонот, полека да ме совлада. Остави ме, те молам, за да не мислам повеќе на него, да не го чуствувам веќе неговиот мирис околу мене, да не ме заморува, остави ме да го заборавам, те молам. Остави ме!

На Ognenija, tweety26, Hopeful и 2 други им се допаѓа ова.
  15. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097
    Секоја година едвај чекав да дојде овој ден, Божиќ. Има посебна топлина, но за жал кај нас повеќе се радуваат за нова година отколку за Божиќ. Наместо утре да ми биде како и претходните години, да се дотерам и да одам на именден кај дедо ми, јас утре ќе одам да му запалам свеќа и "да му кажам" колку ми недостига. Посебен човек беше он, суштество што не можеш да не го сакаш. Некогаш велат дека имам некои негови особини и тогаш ми се полни душата затоа што знам дека тогаш ме пофалиле. Божиќ - денот кој секогаш ќе ме потсетува на тебе дедо.

Христос се роди и да ви е среќен празникот

На tweety26, Doozy, Hopeful и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    И јас да ви го честитам Божиќ ( да не останам покуса :angel: ) Христос се роди :*:

паричката од второто лепче кај мажето ми се падна ,мислев ке имам дупла среќа ама ако и за него се радувам исто колку и за мене .

вечерва сум дома ,без Индра и него ...сон не ме фаќа ...пуста навика да си спиеме сите тројца заедно да си се туткаме во ќебето испреплетени со ноџињата и кучката меѓу нас ,вака сама празно се осеќам ...

цигара за цигара :smoke: ,расеана глава ,мислев Феминава ке ме дружи ама и она е тапа и на нејзе и се спие, па 5 саат е бе ало ...

легнуем .крај .заборав ........ до утре ПА-ПА :hai:

На Serafima и Katerinceee им се допаѓа ова.
  17. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Добро утро!Многу е рано,ама сепак има некои сега што стануваат.Надвор ќе почне да се разденува а јас енос сега ќе си легнам.Епа толку за таа ноќ.Утревечере ќе седам повеќе!Прееска не се наспав и сега неможам да издржам.Ајде отидов јас да си легнам,па здравје и живот се читкаме дури поручекта кога ќе станам.Поздрав :hai: :* :coffee: :sun:

18. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    http://www.youtube.com/watch?v=pAyKJAtDNCw :lol: Ајде и ние да си легниме веќе :D Јас и правев друштво на цеца ми во учењето :)

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272

Христос се роди!
    За многу години.
    Ѕвездата патеводителка која што им го покажуваше патот на мудреците, нека ви го осветлува и вашиот животен пат. Уште многу години да си го славите овој убав празник и секогаш порадосни и порадосни :angel: .

Денес малку порано започнат ден од 3 часот, но поспаноста не важна колку убавината на овој ден. Прекрасно изгрејсонце, обвиткано во златни облаци беше предвесник за почеток на еден прекрасен ден.
    И колку да барам зборови знам дека нема да ги пронајдам доволно за да го опишам тоа.
    Божјата благодат и духовниот мир во срцето, по една прекрасна Литургија :angel: .

На sweet-star, meU, kravce и 28 други им се допаѓа ова.
  20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Пристигна најубавиот ден во годината. Божиќ, а воедно и мојот роденден. Денес 19! Сум пораснала бе :lol:
    Најубавиот подарок за Божиќните празници сум била јас... Дедо Мраз ме сака, Христос ме сака и да понекогаш си имам така повеќе среќа во некои работи( да не си се почудам) :lol: :lol: :lol: :lol:
    Останете во добро празнично расположение зошто Јануари е најубавиот месец во годината

На Adi888, Angy.g, Elennaa и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.