Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Не, не бев дебела/ниту сум, ни пред ни по празник, било кој, а и :!: не само кога биле празници.Не лажам, нит се тешам.Јас и да јадам, џабе ми е, исто ко да не јадам :D Да си кажам, иако не беше наменето за мене :!: ]:) :wasntme: :D :hai:

На bittersweet и Sephora им се допаѓа ова.
  2. Butterfly77

Butterfly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Битно си се пофали,те боли.
    Сега диети ќе фрчат. :D

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Си кажувам како што е, нема што да ме боли, а диети никогаш во животов не сум држела.
    Не ми беше да се пофалам, туку само да кажам спротивно на она што кажа :)

На Moschino му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Па што кажваш кога прашањето е наменето за тие што се тешеле со празниците за нивната дебелина нелогички е, или само да се пише нешто аман вејке!!

5. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Сакам да кажам дека не е ладно надвор,се е до психата... :!:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Имам понуда за брак :rofl:

На tweety26, CIA, Angy.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Додека ги чекам кифличките со кашкавал да ми се стоплат во шпоретот,го залажувам стомакот со една гадна цигара.
    Додека се дебелеам и не размислувам за ништо друго,некој глас како да ми вели "Девојко,имаш испити за спремање,почни да се дружиш со книгата",ама се правам дека не го слушам.Досаден е,и ќе престане.
    На сите убавини кои ги уживам од Новата година па наваму,ова со испитиве ми го нарушува мирот,ама искрено.Се тешам самата дека има време,но броените денови брзо поминуваат,па така и моите спокојни денови ќе завршат.
    Луѓе многу ми е убаво,ама навистина.Па и фактот дека утре ќе си дозволам мал шопинг со парите од празниците и тоа како ме прави уште посреќна.

Одам да си се најадам,а потоа да си изгледам еден филм,и да си уживам во овој убав јануари,кој неможеше да биде поубав.
    :hai:

На Hopeful, Moira, kravce и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Roulette

Roulette Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    16
    Леле значи не напаѓајте одма,а и не кажа за да ве направи љубоморни.Значи некој ќе напише контра,и одма напаѓате како тоа го напишала затоа што се теши.Не е нелогички да се прават теми без врска,него сега ова е нелогично |( |(.

На Divinebutterfly, Moschino и Sephora им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.837
    Бевме на вечера со моите, се споија солзи и насмевки на маса, ракија и Назад назад Калино моме, палачинки за десерт и реуматичното рамо на тато. Се сеќававме на првите одмори, кога со зелениот стокец, со накрцан багажник полн со патлиџани и сирење тегневме желби накај Грција или Бугарија. Првите крофни, кондензирано млеко, црвени чевлички, сончаница и топлиот гриз бурек на патарина пред да се создаде метеж. Пливањето со една гума двете, ја и даде. Кога баба се разболе и две лета по ред татко ми ја чуваше, за мајка ми да не однесе мене и сестра ми на еден пристоен селски туризам кај другите баба и дедо, колку што можевме во тоа време да си дозволиме. Кога дедо ми почина, и сестра ми од болка, а имала само 7 години, на патиките го напишала неговото име. Си се израдувавме на се’ случено и биднато периодов, на добри и не толку добри периоди, на вработувањето на даде, мојата дипломска и новиот фотопарат, за надежите штом ми се врати либето и како очекуваат да галат внуци и да шетаат со шеќерна волна низ парк со нив... Обични, прости нешта кои некогаш ги забораваме од премногу импулсивност, стрес, трка по пари, внимание, некаков престиж, јаловост. Обични мали грамови среќа, во една вечера, едно купено кафе за добро утро, гушкање, разговор за животот, листање албуми со фотографии.

Ми се наполни срцето со радост, душава со некој мек јад, некое сеќавање и истовремено заборав, колку животов ни приредил горчливи, но и колку силни, емотивни моменти што сме ги издржале, истрајале како семејство. Никому никогаш не може да му е совршено, не сме ни ние. Но столбот кој содржи се’ е срцата полни љубов. На тоа ме научиле, на тоа и јас верувам дека ќе можам да опстојам во иднина, со многу компромис, верба и се надевам, истрајност. Времево носи себични, подли, цинични души, ниски страсти, многу променливи, но се надевам, навистина се надевам дека и покрај сите главоболки, сомнежи, ќе остане силата на љубовта да не’ одржи свесни и барем подобри на овој свет.
    Утопија или не, во друго не гледам спас. И драго ми е што имам пример, нешто кое можам да го следам вака како што ми се приредува. Да бев можеби во други околности, ќе беше се’ поинаку, но не е. И затоа сакам да се потрудам да го остварам она што ми е научено од нив...

Фала, мамо и тато, ни овој живот не е доволен за да ви кажам колку сте ми репер и сила што ме води. :*

На Madonna, Sunchild, Lepaaa и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.484
    Аман веќе пишувај нормално!

Како, о како, можеш ти да знаеш?

СДК пријатно математика. Убаво беше додека траеше!
    Сега гитла да те нема! :wasntme:

Колку сакав ова да го кажам.

На Jagoda123 и Roulette им се допаѓа ова.
  11. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    116
    ....Станувам,пијам кафе,се спремам идам на работа ,врати се од работа...точно знам како ке помине денот |( Ако ми верувате врвот на денот ми беше што си купив две нови книги и то! Ништо не се случува,деновиве си поминуваат..еве сега ке дремам малку на интернет ,ке спијам и утре пак се од почеток...

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Ај да не се карам, :D срамота е

13. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563

Aј да се смениме, наместо мене дојди дома и одмарај безработно, а јас да одам на работа ? :wasntme: Може? :D

На AwesomeGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Roulette

Roulette Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    16
    Драго девојче,со кафе-муабети не се праВАТ мислења(т.е не се вбројуваат овие мислења за цветче),па така да би те советувала да си идеш во други категории(чисто да не си губиш време бидејќи гледам многу си сакаш цветчиња) ;)

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.484
    Не се правам паметна драга.
    Форумот има правила!
    Повеќето од нас ги читаат при регистрирање на форумов.

Земено предвид дека не сакам да пишувам офтопик мислења се гасам од темава.
    Во меѓувреме напиј се апче за смирување. :)

На Foreveryoungiwannabe, Lov3 и Roulette им се допаѓа ова.
  16. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Зашто, се што започнало мора да заврши..
    Колку сурово, нели? Страшно е да го изговориш, а не да го почувствуваш..
    Не за друго, и нас ќе не нема, еден ден...

На tweety26, Libera, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Сакам да кажам ,попаметниот попушта.

18. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Уште еден од оние досадни денови.Денови кога не ти се прави ама баш ништо ,кога буквално цел ден го поминуваш во лежење,кога чувствуваш празнина во себе без некоја посебна причина.Со душа го чекав одморов,ама попусто.Верувајте,поинтересно ми е кога сум на факултет.
    Се надевам,барем деновиве што доаѓаат ќе бидат интересни.

На Angy.g му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.692
    Допаѓања:
    22.936
    Аман више до кога Ск ќе биде на тапет за се'? До кога ќе се жалат сите од него? На сите им смета, а никој не мрда од него! Има и Скопјани/ки кои навистина си го сакаат градов и таквите коментари ги болат.

На sunfemina, SimplyElegant, karenin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Боже, помогни ми да издржам... Дај ми сила, болката ме убива...

На Angy.g му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.