Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    I'm late,but...
    Среќна Нова и среќен Божиќ,се надевам среќата дека ќе ве следи на секој чекор и дека ќе бидете облечени во љубов од глава па до петици!

Јас сум тука,и во новата како и на крајот на старата трчкам низ улициве на градот,и немам време да седнам на лаптопот..а со трчкањето и телефонот го изгубив негде низ тие улици два дена пред нова година :tmi: .
    Па затоа и тука ме нема ама во исчекување на нов сум па ветувам дека ќе ви пишувам почесто.Ве гушкам најсилно!

На Monna.Monna, sweet-cherry, Serafima и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    сакам да продолжи распустов, убави ми е вака по цели денови одмарање. :inlove:

На Galaxia и anichka94 им се допаѓа ова.
  3. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Каков ден,станав сабајлево раничко така го завршив цртежот и отидов по магичната чашичка за братучедот на дечко ми за апсолвентската и требаше да отидам до кај мајка му да и ги дадам да му ги однесе требаше да си оди дома т.е Шведска. Отидов до таму дури фатив и такси за да стигнам на време. А последниве два месеци баба му не беше баш најдобро,па таман влегов се поздравувам и подавам тоа што имав женичката почна да гргори и по 5 минутки испушти душа. :( :| Пред мои очи,не ја остави ќерка и да си оди секогаш кога требаше да си оди плачеше и ја молеше да не си оди. Премногу тажна слика за мене. Нема ништо повредно од љубовта на една мајка и љубов поголема од таа кон мајката. ;( Солзи ми навреа во очите,таа слика никогаш нема да ми се избрише од сеќавањето,а посебно кога прв пат се запознав со неа и таа цела пресреќна што внукот ја донесол девојката за таа да се запознае и ме гушна и бакна. :$ Обожаваше да си муабети со мене,ако не појдам 2-3 дена да ја видам одма прашуваше каде е Кика ја нема да дојде. :lol: На сите им кажуваше каква девојка имал внук и. :D Ех,како изненадува животов ... :| Почивај во мир бабичке ! :l: :f: :f:

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Преубав ден ! :sun:

5. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912

Абе стомачнитие си ги рекламира жената.... :punch:

п.с Ова не е смешно повеќе, жално, жално ...жената отидена е :headbang:

6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    На 9-ти Јануари беше неформална 10-годишнина од кога почнав да работам во сегашната фирма. На 15-ти Јануари е веќе и формалната 10-годишнина-тогаш сум пријавена.
    Никогаш не помислив дека толку долг период ќе работам таму. :shake: Уште кога конкурирав планирав да биде само привремено, додека завршам со студиите, да стекнам нешто малку пари за да не им тежам на моите, и да си терам понатаму по свој ќеиф за она што сум го учела и што го сакам да го работам понатаму во животот. Арно ама, барем кај мене, секогаш се покажува дека мојата сметка и онаа на пазар никогаш не се исти. Напротив-многу големи разлики има.

Не знам што да кажам за овие 10 години :?: Знам само дека е навистина доста. Што е многу-многу е. Младоста ја оставив таму. Буквално. :D Првите 6 години ми беше одлично, и можеби заради тоа ни на крај памет не ми паѓаше да барам друга, иако она што го работам нема апсолутно никаква врска со она што го сакам. Следните две години беа држ-не дај, те ми се смачуваше, те решавав да останам уште некое време.....И јас сама не знаев точно што да правам. А баш тогаш почнаа сите превирања во фирмава. Последните две години ми се вистински пекол. Обврските ми се зголемија за 300%, платата се намали за нешто повеќе од 20%, редовно касни :D , во најава е ново намалување а богами и големо „кастрење“ на бројот на вработени......Со душа го чекам денот кога конечно ќе можам да си заминам. Мислам дека додека не ја сменам работата ќе се вртам во овој магичен круг во кој се вртам повеќе од 2 години. Милион пати се сврте кругот, а ко за беља сега почнува центрифуга да врти :D Ама се држам, немам друго. :|

А имам премногу убави моменти од фирмава. И по број и по квалитет. Запознав еден куп луѓе кои навистина злато вредат. Со одреден број од нив и надвор од работа контактирам, иако веќе одамна си заминале од кај нас. Имало прекрасни дружби, излегувања, пијанки, кафиња, доручеци, свадби, мекици.....и што уште не. Моменти кои секогаш ќе ми значат и кои ќе ме потсетуваат дека некогаш навистина било добро и сум имала причина зошто сум работела таму. И како најважно-таму си ја најдов љубовта на мојот живот :lol: Иако веќе две и пол години не работи кај нас, да не беше проклетава фирма, немаше да бидам волку среќна сега.

Жално е само што од толку убава атмосфера за работа, од прекрасни и насмеани лица, сега гледам само намуртени фаци кои пукаат по сите шевови од мобинг и други видови притисоци. Ходниците се темни, ја нема онаа светлина која ги исполнуваше, веќе не се ни поздравуваат колеги меѓусебно од што сите си имаат мака. Не е секогаш недостаток на култура или кавга......немаат сила луѓето да се поздрават меѓу себе низ ходник. Мислиш се наоѓаш во некоја пештера, од што е темно и ладно (буквално и фигуративно кажано). Е до таму дојде. И тоа е она што боли.

Се надевам побрзо ќе се тргнам од таа средина. Да ја скинам веќе еднаш таа папочна врска што не сакајќи си ја створив. Да се насмеам малку како човек, да издишам од олеснување, а не од притисоци и проблеми. Тоа ми е најголемата желба за оваа година. Обично со 13-ките се сакаме, се надевам и сега ќе биде така :)

На Phyramide, Ognenija, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Ух, каков ден исполнет и ведар :)

8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    е значи стварно има девојки без пардон :x
    се погоди така да поминам случајно на плоштад и гледам луге, полиција, и си мислам готово е пак згустило а тоа бил протест на неопределените грагани-и за мое големо изненадување се погоди да им се обрати моја поранешна професорка, а сега е лектор. И онака на прв поглед збунета, сретнав две девојки едната со покриени уши другата со качулка на главата и да видам што се случува и таа со качулката ми се сврте и ми вели-од кај си ти, и одговорив и ми вели не ми личиш ко да си од тука-си мислам во себе да не сакаш рогови да имам за да ти докажам |( , и почна да ме прашува ако сум од тука зошто не сум доагала-ко божем само тоа ми е мене обврска по студов да висам ко на закачалка по протести |(
    периодов презафатена со се и со сешто само уште тоа ми фали :fubar:

На Divinebutterfly и Gordana10 им се допаѓа ова.
  9. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Компанијата Durex се извинува на родителите на Гулабица...:worried:

На Sexybaby86, EleMental, tweety26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Многу се радувам што е конечно викенд.... Последните денови беа многу напорни..

11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Добро бе,мора ли да пишете постови само да кажите каков бил денот? :^) Два збора? Абе ајде... Ако веќе пишите,пишете ко што треба,толку ли ве мрзи? Зошто да си го мачам глувчето за скролање на постови од 2 збора...

Иначе јас денес не сум баш во форма,многу сум млитава,а и не се ни наспав убаво.Сепак несакам да гњавам со глупости и да ве замарам овде,затоа денес послабо со постови.Ама,ова морав да го искоментирам. Со вакви постови веќе никој нема да го чита форумов,само за солење ум можете да пишувате километарски постови |( Секоја чест на оние што пренесуваат мудрост со постовите или ќе те натераат да се насмееш,да се замислиш,да споделиш радост,па и сочувство...
    Ќе фатам да си читам книги сега,па барем да читам нешто убаво. Море,прво ќе ве коментирам во модни критики ]:) :D Аааа,да,и за таму знаете многу да пишувате!

На anichka94 и Katerinceee им се допаѓа ова.
  12. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Да, баш денес сум груба, по малце арогантна и намќор . Па таква сум (се разбира не секогаш). Едноставно не сакам, а и неможам да глумам фина, мила и добра. Луѓе сме, не може секој ден да биде се како подмачкано, со расположение на ниво. До душа некои ставови и констатации знаат да те извадат од такт колку и да си добро раположен.
    Не сакам да одговарам на глупави и површни прашања поставени ради реда и лажно да се насмевнувам кога не ми е нешто мило или не се чувствувам така.

На kravce, Divinebutterfly, tweety26 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Ниту си груба, ниту арогантна, а уште помалку намќор само си маклу нерасположена, бидејки оној што ги поседува тие атрибути никогаш за себе не би рекол дека е намќор, арогантен и груб напротив тие луга секогаш ја наоѓаат вината во другите но не и во самите себе.
    И јас несум нешто посебно расположена дури и малку сум потресена од синоќесната случка. Замислете што ми се случи синоќа. Си седам јас и ми ѕвони мобилниот, ми се јавува еден сосед кој што има едвај 30 год и ми вели: Те молам дојди да и измериш притисок на мајками не и е добро. И, јас мислев дека навистина е ургентна ситуацијата отчав, кај нив но притисокот и беше во ред и поседов малку и си тргнав накај дома. Тој ми вика дозволи да те испратам кучињата се парат па да не ти се пушти некое. Викам ок и тргнуваме а тој почна да ми дели комплименти како уаво мирисам, сум имала убава насмевка и се некои такви работи. Кога стигнавме кај мене пред врата и јас му пружам рака да се поздравиме а тој наеднаш со едната рака ми ја фаќа главата и ме залапува а со другата ја отвора вратата, и без да изустам ни збор се случи..... Невикам дека небеше убаво но денес сум цел ден нервозна поради тоа постојано мислам дали беше во ред или сепак требаше да имам контрола над ситуацијата?

На SimplyElegant му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.738
    Ах бе луѓе, колку си ја сакам Италија, премногу, најмногу :l: ненормално нешто е ова.... :$
    Колку убави места имаат, па јазикот, луѓето...се, се што е италијанско обожавам :inlove: :inlove: :inlove:
    Колку би сакала да бидам Италијанка... :( Не знам зашто толку ја сакам земјава... :wasntme:

На teddybear и Gordana10 им се допаѓа ова.
  15. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    сакам да кажам: Хај. :hai:

16. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Си се дотерав и одам да бркам момци. Ќе одам на Аца Лукас па се надевам дека ќе ми е добро. Баш и не го сакам ама каде сите таму и Перла. Имајте убава ноќ :)

17. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Толку многу луѓе во оваа мала куќичка, толку милини, топлини и љубов се беа збрале, а сега пак само ние тројца. Веќе ми недостигаат и барам начини за брз повтор. Не се може сами, не, никако. Иако под висок напон, ама е од среќа,ве сакам, о да, неизмерно вие кои сте вдахнале живот. Сега навистина можам да ве разберам. Боли многу љубовва, ама нека, убаво ми е.

На bittersweet, Serafima, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    СДК дека едвај чекам да почниме на училиште!!! Да добро прочитавте. ЕДВАЈ ЧЕКАМ. Бар ќе имам што да правам, а и нема толку многу да мислам на него.
    Барем се надевам дека нема... :wasntme:
    Досадно ми е многу значи. Секој ден иста прича стани, јади, седи на компјутер, читај книга, навечер излези со другарки или дреми на скајп со истите. ВЕЌЕ МИ СЕ СМАЧИ |(
    Пцујте ме колку сакате ама јас едвај чекам да дојде 21 :inlove: :inlove:

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mekejla

Mekejla Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    84
    Сакам уметност,ама немам можност.Сакам и театар,ама немам пари.Ќе ми речете, одвој од пијачка, ама немам ни за тоа.Убаво е тука,убаво е да се биде дел од нешто.

На Ema.Sk, Trnche, eli25 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Желбата чувај ја а за другото ќе имаш, кога ќе бидеш своја материјално и ќе можеш да си ги пружиш овие задоволства, ме израдува што воопшто твојот прв пост беше поврзан со уметност.

Туку ноќва не знам каква е, спремам испит, оди споро учењето, а времето ми тече пребзро, последниот е, и потоа тезата и Ирена ќе стане МА, или М-р по наше, ама решив одиме на Д-р..

На Hopeful, NoellePage, kravce и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.