Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    И јас сум А1, и јас се откажувам од форумов. :D

Не знам дали се права ова од фама, ама секој нека си прави како му е најдобро. Темава стана ко Опроштално писмо. Она плаче, он је нееежно љуби, за њих двоје више срече нема. ;(

Што сте се смуртиле ко тажни врби, ко некои свекрви се буцкате за глупости, најмногу ме нервира негативноста. Глупи мислења сум читала и порано, не е нешто ново.

На anuskaNESTLE, Lux, BlackSwan5 и 28 други им се допаѓа ова.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ... прво криво ми е што добри и квалитетни феминки почнаа да се повлекуваат од форумов. Се чувствува недостаток на добри постови. Се надевам ќе се вратат и ќе има подобри времиња и тука за повеќе читање, споделување и дружење него за хејтање, пренесување информации, критикување и сл. глупости.
    Второ криво ми е што денов ми донесе многу лоши вести, што се надолу и надолу тече животот на ова парче земја ... што освен несигурност, апатија, преживување, загуби, себичности и проклетија другите убави страни на животот стагнираат и се губат ... Се повеќе сфаќам дека сме минливи тука, дека се што не окружува е тука и само тука на овој свет, дека материјалните работи се минливи и небитни во поглед на духовното ... дека денес сме, утре може не. Животот за секунд може да стане ништо, прашинка која ни со микроскоп не може да се види. Затоа сакам се повеќе да се вратиме на алтруизмот, на несебичноста за давање и примање, на моментите на задоволство кои треба да ги споделуваме со другите, на помагањето, на искреноста, на среќата, на ЉУБОВТА во нејзиниот вистински облик. Додека сме на земјава да бидеме луѓе, а не машинерија.

На antonina, Serafima, Hipster и 21 други им се допаѓа ова.
  3. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк и јас ако знам шо сакам од него па те . :?:

Мислите ми се каша-попара.
    Не знам кај ми е главата искрено.
    http://lajkujem.com/status/487287 баш така :!: :emo: :lol:

На Katerinceee и Inna5 им се допаѓа ова.
  4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Ништо не ми остана од животот.
    Исфрустритана сум од сите страни и само сакам да заминам негде далеку и да бидам сама и да размислам за се шо се случува, не ми треба ни тој, НЕ, како шо иди времето почнува да ме нервира и можно е све да отерам у пичку матер, и да умрам сама со сите мачки.
    Дома само кавги, сите викат, нервен слом ќе добијам, прикрај сум за да добијам, многу сум разочарана, на 18 години да ги претрпиш сите овие работи нема смисла и да си готова да се скрениш оти сите околу тебе викат, на никој ништо не му одговара, ша чекајте малце бе луѓе? Јас немам право на ништо?
    Гадно сте се заебале сите.
    Не можам поќе, ме спречивте преје да го клам ножот инаку готова бев, не можам поќе ништо да поднесам, и една мала викотница ме вади од такт,Да ме вади од такт.
    Имам само 18 години, можи некои ќе речат дека цел живот е пред мене, но јас во моите 18 години не видов ништо освен тага, проблеми, скршено срце, плачење и тажење, не се случи ништо за да бидам среќна.
    Глупав период е пред мене, многу глупав, не знам поќе што да очекувам од животот, немам ни некој да ми дај поткрепа, да ми дај заштита, една ебена прегратка и да кажи само дека се ќе биди океј.
    Да знајте, љубоморна ви сум на сите шо имате некој покрај себе, па можите да се потприте секогаш ко ќе ви е тешко, шо ве прегрнува секогаш ко ќе имате мака, и шо секогаш ви ги вика двата топли збора
    Те сакам, бидете среќни барем знаете шо имате покрај себе.
    Јас немам никој и никогаш не осетив шо е то да бидиш вистински сакана.
    Ништо немам во животот, ништо не ми остана, не ни очекувам поќе, ништо не очекувам, додуша не знам шо да очекувам, само знам дека животот ми е една нискобуџетна трогателна драма.
    Криво ми е оти форумов не е то што беше, не го има истиот сјај и истите личности од кога се зачленив, квалитетните се повлекуваат од форумов полека полека и нема квалитетно што да се прочита.
    Можи не сум квалитет, мојте постови секогаш се очајни.
    Но така е во животот некои се родени само да патат. :|

На SimplyElegant, CIA, HoneyBun и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    дека денов ми е многу депресивен

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.134
    Допаѓања:
    67.267
    :D Како што и јас си бев смуртена добро ме изнасмеа со постов. :rofl:
    Форумов ко железничка станица е, кој се опрашта, кој се дочекува... Кој дошол добредошол, кој си оди среќен му пат работава... Се си е периодично, впрочем ко и самите жени.
    Времево ме убива, сакам да можев во зима да си се селам на југ. Па кога ќе размислам и не мора само за зима. Би цветала во топло. Ама нема... Ќе си седам стутулена до печката, една шолја чај во рака и ќе чекам подобри времиња. А и потопли богами.

На Peppermint, Glossy-girl, Monna.Monna и 4 други им се допаѓа ова.
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.082
    Само љубовта ми остана. Друго ништо немам.
    Се прашувам дали и таа е доволна? Изгледа не, кога се околу неа е пустош.

На antonina, kravce, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Е сега ме изнервиравте! :devil:
    ке излезе ѓаволот од мене
    Девојки што ви е на вас?Зошто го напуштате форумот?
    Па ако е сега моментално напнат и досаден или неинтересен немора да значи дека и во иднина ке биде така.
    Јас верувам дека периодот е само таков.Ако се здружиме сите заедно ке ја подобриме ситуацијата.
    Па има и нови членови што се добри и интересни за читање.
    До сега никогаш не сум кажала зошто сум се зачленила и како се понашам тука.
    Епа вака
    Ве читав повеке време и се решив да се зачленам и да си прашам нешто што тогаш ме интересираше.
    Некое време не пишував бидејки мислев дека некој веднаш ке знае која сум :lol: Глупости !
    Е сега пишувам но избегнувам да дискутирам околу многу работи за да не влезам во конфликт.
    Инаку многу убаво ке ви покажев јас на вас во многу теми :D (Шала)
    Тука сум за да се релаксирам,а не да се замарам со работи(било какви)
    Ама доста е веќе!Па и јас сум човек и ми пукна филмот и од сега ке зборувам и ке пишувам секаде каде што ке имам потреба да кажам нешто.Дали на некога му се свидело тоа или не!
    Изнервирана сум да.Можеби утре нема да мислам вака,ама сега е така.
    И имам еден апел до сите феминки-да не бегаат од форумот туку да гледаме да го освежиме и подобриме со нашите идеи.

На Hipster, tweety26, Umbrella22 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Форумот го читам две години,а само сум зачленета осум месеци.Се солжувам со Adi888,се изгуби целиот квалитет.Кога ве читав имаше многу феминки кои пишуваа а сега ги нема.Сега само се зачленуваат девојчиња од 12,13,14 па се до 17 години.Ајде ние во пубертет,така си трескаме некои мислења,а од постарите бар нешто учевме на форумот и имаше што да прочиташ инетересно а сега?Само жалење,поплаки,кавги,расправии и што има друго освен тоа?Од кога се зачленив на форумов колку феминки си заминаа?Скоро секој ден си оди по некоја?Јас мислам ако сакаш да се зачлениш овте треба да размислиш дали имаш време за пишување и дружење,а не да се зачлениш и така само да се фалиш дека имаш профил.Не велам дека не треба да не напуштите,но заради глупости или ако ви завршил кеифот е тоа не е оправдание.За мене оптавдание ако напуштиш или се откажеш од нешто е учењето или семејството.Ајде јас сега немам време секој ден да пишувам,сега распуст и ајде ама за време на школото поретко,или пак да имаш дома обврски перење,готвење,чистење,па гледате маж,дете...Е тоа е оправдание а не сега ке ми текне и ајде си одам,па после две минути се враќам...Не е форумот тоа што беше!Ако не читаат старите феминки ги замолувам да се вратат.Ми недостасуваат!!!

На Adi888 и Mermaid90 им се допаѓа ова.
  10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Сакам да кажам дека морам да се фрлам на диета, морамм! со овој мојов посебно кога сум ко крава некоја јадам..
    не треба него да го гледам, он па колку и да јаде таков слаб ке биде (блазенему)
    и да, дефинитивно премногу сум се здебелила, послем сакам да правам кариера! ма каква кариера, не сум дебела јас, туку полничка сум, ама и тоа треба да тргнам!!
    Се молам да добијам инспирација, и овој пат да не се откажам така како секогаш што се откажувам :(

П.с сакам да и речам на Ади дека не треба да биде толку песимист и толку слабак! Да слабак! имам една на фб абе цело време се жали мајко му стара, мојот живот е празен, јас немам никого, јас овака, немам детство јас ке се убијам! Леле колку ми иде на живци, добро бе девојко, ако на овие години размислуваш така тешко тебе со тој мозок..Ади немој да ме сватиш погрешно но треба секогаш да размислуваш дека има и полошо од тебе и да си благодарна на малите нешта што го имаш..
    можеби немаш се, но не си без ништо.. Не може се да биде така лесно и шарено и убаво, затоа тука се некои препреки, маки што не прават посилни и од нив можеме само да учиме..

Never give up :) Life is beautiful :D

На Adi888 и Katerinceee им се допаѓа ова.
  11. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Сте почанале да се жалите за тоа шо се дешава на форумов. Како само овде е вака.
    Периоди,кај сум се зачленила е вака ама не кукаат.Секој има право да се зачлени,и да си замене од форумот. А и,кога се зачленуваат 11,12,13 години можеш искусен и асален совет да добиеш??

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Најлошо од се е да имаш татко циција ! ;(

На tweety26, pamelche, Miss.Ricci и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    Oдвреме на време,себеси си поставувам едно прашање.....Дали на некого јас сум му важна,дали некому е грижа за мене..?Или само преставувам товар,дали постои некој кој ме сака толку многу што би го дал и животот за мене??И секогаш истиот одговор....НЕ....барем не до сега,никој не ми покажал дека му вредам,понекогаш навистина преставувам товар....еден голем....зошто мислам така..?...Кога бев мала,добро и не баш мала некаде околу 11 г имав,ја слушнав мајка ми....зборуваше со некој,во собата,и кога ја прашаа дали е омажена,дали има деца........таа кажа НЕ....од тогаш јас знам или само чувствувам дека сум товар,да..така било и така секогаш ќе биде....И денес кога ќе ми кажат дека им значам,јас само ќе се насмеам,но во себе помислувам,докажи го тоа.... :worried: :x ;(
    Ти имаш татко циција,а јас пак мајка... ;(

14. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    People come and go.
    Ако неколку постари феминки кои ни оставиле впечаток не напуштиле, не мора да значи дека форумот го изгубил својот квалитет. Потврдувам дека сеуште има и други постари феминки, не заминаа сите, и тие се нешто. Но не се сложувам дека само старите феминки го прават фоумот прекрасен. Има многу квалитетни мислења и кај поновите членови, кои до сега не собрале да кажам, доволно симпатии, за да се 'познати'.
    Ќе дојдат и нови, тие ќе ни станат фаворити и ќе ни го одржуваат форумот уникатен. И фајнали, форумов е супер како што е.

15. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    На една страна, админката постира своја слика со опис Јас сум вашиот админ, ќе се трудам да биде се во најдобар ред. Потоа следуваа коментари од типот Убава си, Грда си, На ништо не личиш, Слатка, И што ако си админ кога си грда, ОМГ грозна...и т.н.
    Еден коментар ми го привлече вниманието. Беше напишан од момче, ако гледаме по убавина не беше ништо посебен, ама така убаво ја имаше опишано нејзината убавина во една реченица.. Без додатни смајлиња, лигавење, само една реченица, неколку зборови, просто се зачудив. После него немаше никаков коментар, може и другите си ги затнале муцките кога прочитале.
    И си велам, судејќи според изгледот може го исмеваат, но душата му е стакло бре се гледа!

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Katerinceee

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    На мене старите феминки многу ми значат исто како и новите,ама ајде де кој ме разбрал ме разбрал кој не немора.И не велам дека немаат право да го напуштат форумот-имат право ама заради глупости зошто да го напуштаат?!

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Вие женски или сте во ПМС или сте во зимска депресија :D Ај седете тука,се изнервирале,пффф....
    Толку ли па се навредивте од ова она? Па нели викате дека не ви е гајле што зборуваат другите? А и си има за некој што претерува соодветна мерка. Ајде седете,па од кој очекувате убави мислења? Ај да почниме од самите себе...Јас не се откажувам од форумот.Планирам уште да пишам,колку што можам.А и знам дека ќе дојди и подобар период,на пролет ќе биди и поинтересно,па ќе е подобро.А и ете,за празниците како знаевте да пишите убави и топли постови?
    Немојте цела нервоза овде...А и ете,ако сте баш нервозни,има Испукајте се,Како се чувствувате денес? и.т.н. А ми се чини некогаш кога ќе прочитам овде нешто смешно,цело расположение ми се менува :) Па да не беше форумот мислам ќе капитулирав досега.Во доста тешки моменти ми се нашол.Ко демек тогаш немало препукувања и кавги.
    Не мора на се да се инаетиме,да се навредуваме и да се караме.А и со новиве членови треба да сме пострпливи (признавам и јас сум згрешила понекогаш :$ ), а не мора да спиздуваме одма. Ама и тие нека внимаваат малку повеќе,нека ги читаат прво правилата,а и нека прифаќаат критика,нека не се лутат одма.
    Старите членови сами си решаваат дали ќе се вратат,не секогаш е причина само тоа што има кавги на форумот.
    Мислам,ова си е мое мислење.Вие ако сакате прифатете го ако не не.Секој си решава дали ќе остани.

На ines.h, Serafima, Hipster и 12 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.718
    Кежуал -от го формализирам со машна,слободата ја ограничувам со посесивност,тишината ја прекинувам со хистерија,спокојот го вознемирувам со параноја,редот со фрлање го претворам во хаос,насмевката ја уништувам со тишина,идилата со инает,лесните теми ги претворам во теми за живот и смрт,безгрижноста со тешки мисли,ледот го кршам со страст а страста ја ледам со зборови и поглед...и така од двајца среќни луѓе кои можат се,правам двајца безнадежни несреќници кои едвај дишат.
    Што ми е мене?? :sweat: :sweat: :sweat:

На danichap, slavica999, Serafima и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Katerinceee

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Најсреќни љуѓе се оние кои поминале низ најтешките стуации во животот,но сепак некако успеале да ја задржат насмевката на нивното лице,особено ако имаат прекрасен карактер да се носат со таа насмевка :)

На Serafima, anichka94 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  20. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Сакам кажам, не знам речам работава :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.