Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.391
    Допаѓања:
    286.869
    Мразам многу човечки особини.
    Неорганизираност, неамбициозност, каснење, ограниченост...да не редам премногу се.
    Особините од овој тип многу повеќе знаат да ме извадат од кожа дури и од оние од типот на љубомора, инаетливост и лажење.
    Не за друго од оние првине последивите ги чуствувам многу појако на сопствена кожа, макар и индиректно. Нивната неодговорност има ефект и на мене.
    А ако лаже, себе си се лаже. Исто и со љубомора и инает, своја душа си труе.

Една од особините кои не можам да ги смислам е постојано давање на коментари.
    Не зборам за критика, без разлика конструктивна или не, туку коментари кои не водат никаде и не придонесуваат за развој на некаков вид на дискусија.
    Важно нешто да се каже.

Во секоја манџа ставаат зачин за да демонстрираат своите способности, или чекаат нечија грешка па први да го исмеат човекот со својот уникатен сарказам и досетливост.

Јас си се сметам за фер личност.
    Кога гледам дека сум нервозна не се појавувам пред луѓе, не сакам да ширам негативна енергија. Ќе си поседам малку сама или си поќутувам додека не ми се вратат сите на број.
    Негативната енергија е како грип, од човек на човек најлесно се пренесува.

Луѓе кои истураат во лице на оној кој случајно им се појавил пред очи се што треба и не треба, не ценам.
    Пасив агресивни.
    Они ќе си олеснат душа, тебе ќе те наполнат со јадови и ќе фатат магла во моментот кога ќе сакаш уста да отвориш да им коментираш.
    Оти они не сакаат негативни влијанија, па ти ако кажеш нешто штетно да им влијаеш.

Себичњаци и цицачи на енергија.

На Divinebutterfly, marama, vendiii и 20 други им се допаѓа ова.
  2. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Кој учи на распуст, ЈАС УЧАМ! :@
    Француски граматика, тоа е проблемот.
    Уште 40 страни.

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Кога ке ти дојде момчето ке те видиме на фемина? :rofl:

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Извини што те ставив во ист кош не сакав да те навредам еве се извинувам само толку ми беше катастрофа тој момент и те прочитав и се ми се изнасобра. Како и да е мило ми е што не ме ‘‘нападна‘‘ како што прават поголемиот дел од формуџиките кога некој друг ќе ги спомне на овој или на некој друг начин овде :)

Сдк денов ми е ден на чистење значи секој петок, но кога се качив на вагата и видов дека сум здебелена 5 кила јас тие предходно не можев да ги ослабнам па плус овие хорор. Како и да е решив да не јадам ништо освен супи, чаеви понекое варено јајце и манџички. Морам да се вратам во форма ќе се стоплува за 3-4 месеци па може и нешто убаво да се купи, да се облече :lol: Имајте леп дан :*

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    ...сакам сонце , некое плажиште, некоја лежалка, книга , и рачето негово до мене .....и малце потаму уште некои драги луѓе на истата плажа за муабет и чилаут...онка да ги олабавм нервивеи да мислам како се е розево само за момент.

На bittersweet, Katerinceee, antonina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК...дека се повеќе мислам дека е попаметно да се вратам во темата Сонови и да ги толкувам таму, отколку Inboxот нон стоп да ми е фулл :D

7. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Одам денес да видам што се случило со мојата апликација за курс по Шведски, зошто 6 месеци веќе аплицирам и се некако забораваат да ме стават во систем, или не знам ау ау, и оп денес лична мома, си велам аии црна девојка убава, чудно, и давам социјален број, гледа во систем и оп почнува да збори Македонски, убаини, лична Битолчанка ме стави во систем, си прозборевме на нашиот јазик, она среќна, јас среќна, ми го разубави денот!

Февруари почнувам со курсот, и се радувам и има да се посветам. Со Сагар направивме план секој понеделник праќаме CV-а за работа. Уште еден испит, заглавив на некои проблематики, ама ќе го решам, морам. Денов убав, со оглед дека ме израдува Битолчанката наша, и ко за некое чудо Битолчани и Квадарчани најмногу си ги љубам, ако сум од Скопје, Скопјани не ми се по мерак.. И плус мајка ми и татко ми, ми напишаа заедно порака, ме мислеле и ме сакаат, многу ми дојде убаво, со оглед дека од татко ми никогаш не сум добила ни повик, ни порака, се менуваат некои работи, нека продолжи така..

На kravce, Divinebutterfly, tweety26 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Мразам дожд, мразам кога сум цела наводенета, мразам кога косата ќе ми се извитка и подува |(

Како да ги завршам сите обврски со чадор во раката, чанта во другата, а мобилниот не престанува да ѕвони? Епа со која рака да се јавам и што прво да направам?

Добро е барем што нема ветер :!:

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.698
    Допаѓања:
    22.988
    Отсекогаш ме нервирала oнаа: „Од вас поштените ние к***ите не можеме да дојдеме на ред.“
    Аман помирете се со тоа дека сепак се' уште постојат луѓе кои ги почитуваат вистинските вредности.

На Divinebutterfly, Anouk и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  10. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Од секогаш сум твредела дека не треба да се плашиме од лошите луѓе, туку од простите.Од нивната простина не се знае што да се очекува, тоа се луѓе без осет а од лошите знаеш дека е лош и се поставуваш со резерва спрема нив.
    Еве што ми се случи мене со таков прост човек(девојка).Бев во Грчка на одмор со моите и на дечко ми му купив неколку ситници а меѓу нив и бел гумен саат.Навистина цената беше симболично но не ми беше битно, ми се допадна а според неговиот вкус знаев дека и него ќе му се допадне.Не згрешив, многу се израдува и на сите се фалеше и го покажуваше.
    Има една девојка, комшика која сите ја исмеваат по нејзината глупавост.Секој ден некоја зелена треснува, но јас со неа имав ок однос, здраво, како си и толку.Поминува некое време и одиме со дечко ми на именден кај негови другар а она седи наспроти нас.Не поминаа 5 минути одкако седнавме и баш во тој момент се намали гужвата и вревата и таа на цел глас"Еј знаеш дека го видов истиот саат во Турција, го продаваа за 1 евро",Јас се збунив, си го враќам филмот, дали е можно тоа што го слушнав, во тој момент останав без зборови.За среќа дечко ми изреагира и и кажа дека не му е важно колку пари е, дека е од срце а тоа му е најважно.Тука сите се сложија што беа на масата.
    Така да пазете се од прости луѓе, не се знае кога може да нападнат 8)

На smiley88, karenin, Katerinceee и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Сакам да кажам ( уствари да се пофалам ) :wasntme:

Вчера резултати на анатомија идам да видам,
    Прва на список сум била бе еј!!! Вака отприлика изгледав, па почнав да припаѓам..
    Па ова не се случило, ни два ни три си го извадив мобилниот да сликнам - знаете, моментот да се овековечи. Па сеа и ќе го испринтам, урамам и ќе им го закачам на моите у спална.
    Е откако ќе го направам тоа, ќе престанам секој 5 минути да ги прашувам : кој беше прв на листа? М? М?

Имаше еден со исто поени колку моите - ама тоа НЕ Е БИТНО! БИДЕЈЌИ ПАК МЕНЕ ПРВА МЕ СТАВИЛЕ 8)

На kravce, Divinebutterfly, CIA и 39 други им се допаѓа ова.
  12. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Јас сакам луѓето да се бранат со некои факти, со нивни мислења, гледишта, со непобиени вистини.
    А тие што прават? - Ги превртуваат твоите зборови.

Еј, пази, јас кога зборувам....тоа што го кажувам не ми е кажано туку така колку да лупнам нешто.
    Тоа е мој став кон нештата. Мое мислење.
    Но, ти твоето како го браниш? - Превртувајќи ги моите зборови.
    Ама неможе тоа така. Сите така се научиле. Полесно им иде некако.

Но, тоа не е начин на конверзација. Тоа не е начин на дискусија!

И тие вредости ги снема. Барем да се имаше свој став. Не знам, мене би ми било страв да се вклучам во некој квалитетен разговор немајќи свое гледиште, па дури и свој речник.
    Се потпираат на тоа само да го нападнат соговорникот, да се искараат и ај чао, пријатно! :clap:

На kravce, Divinebutterfly, tweety26 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    прашај овој, прашај оној и ја најдов бајачката-ме дознаа околните жени ама што да правам, незнаев точно каде е :wasntme: и така талкајки, ме виде и мајка му на еден од бившите и беше ]:) а јас :D и ја снема
    само што ме виде ми рече си требала порано да дојдеш и ми кажа што треба да правам за 1-2 недели се гледаме пак-да фати лекот нели :) на многу луге помогнала па се надевам дека и мене ке ми помогне :) а за на вракање бишиот ме сретна-кај го спомнав :puke: се обиде пријателски да поразговара со мене ама јас-ладна мислиш камен 8) после размислував зошто бев таква ама па каква да бидам кога не чуствувам ништо за него-да го гледам ко другар-не можам, т.е. ниту еден бивши не сум го гледала ко другар после врска, па нема ни овој и не требаше да го сретнам ама ете така било пишано а од пишаното не се бега :shake:

14. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    СЕ МОЛАТ СИТЕ РЕГИСТРИРАНИ КРВОДАРИТЕЛИ . ПОТРЕБНА Е ИТНА ДОНАЦИЈА НА КРВ ЗА МЛАДАТА ДЕВОЈКА МЕРИ АНТОВА КОЈА Е СО КРВНА ГРУПА А+(ПОЗИТИВ). ДЕВОЈКАТА Е СО АКУТНА ЛЕУКЕМИЈА И СЕ НАОЃА НА ХЕМАТОЛОГИЈА - ДРЖАВНА БОЛНИЦА - СКОПЈЕ . СИТЕ ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ЗА ИНФО НА МОБ. НА МАЈКАТА ДРАГИЦА 077/ 590 -492 .

не можам да отворам нова тема, не знам зошто ... но ви се молам доколку некој може да помогне нека ја контактира мајката на Мери ....

15. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.484
    Листам низ facebook и на home page ми излезе една од нашиве онлајн продавници.
    Луѓе, бидете реални што продавате. Со 15/16000 ќе купам 3 ташни од Масимо Дути, Мона, или бренд на попуст, а не очигледен фејк од Louis Vuitton.
    Стварно ли постојат вакви исклучително паметни муштерии? |(

На anabel-a и Hipster им се допаѓа ова.
  16. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Trendafilka, честитки, твоите мислења и по година и пол живеат во срцата на одредени обожаватели... ваљда. :lol:

http://forum.crnobelo.com/threads/Сакам-да-кажам-прашам-2-дел.3891/page-218#post-190096

На lunicka и blaa им се допаѓа ова.
  17. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Конечнооо!!! Уште од сабајле станав да смислам кореографија... 8) И конечно завршив!! Браво за мене!! :clap: :clap: :$

На Katerinceee и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  18. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Гледам на ТМ шернувате слика, од дечко и девојка кои не знам ни дали имаат 18 год. , дечкото држи натпис ако имам 100000000 лајка ќе ми даде!! Е со кој мозок би го шернала? За да он биде фраер, а она дро*а, како што и ја нарекуваат под сликата, а него го тапшаат по рамо браво брат! Леле брат! Ете ти едно претставување на жената како предмет.. и не сте ми јасни вие луѓе што ја споделувате ич! Она мажи возрасни коментираат леле ќе се омрси, значи треба сериозно да си дебил, за да подржуваш вакви нешто, понекогаш посакувам да ги снема ова глупиве социјални мрежи, едностано да исчезнат, создадоа само повеќе кретени, можност за војни, откривање на се што е приватно, жените ефтини и глупи, мажите неспособни, не знам што да кажам. Со подзината уста сум..

Срам ми е што постојам во ваков ефтин, глуп свет!

На kravce, Divinebutterfly, la-chicka и 18 други им се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    ви се слуЧило некогас да се збуните од толку многу работи сто сакате да кажете а на крај не можете и не знаете сто да кажете???
    :!: еве мене сега :^) :D

20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Трендафилка најсериозно треба да си бара заштита на своето авторско право (кое за жал во нашата земја сеуште недоволно е заштитено), ова веќе оди на нерви. |(
    Не е прв пат ова, може да импонира нели, ама па ми е непријатно. Од каде ја црпите потребата да `испрепишете` нечие размислување, чувство, мисла во моментот кога сметате дека ви се потребни лајкови за да ви го наполнат егото? НЕ ВЕ РАЗБИРАМ! Очајни ли сте, здодевно ли ви е, што ви е бре луѓе? Сте расчистиле многумина со креативноста, не ја барајте сосила во нечија друга, кога вие ја немате! Сте се родиле крајно неиновативни, не сакате да се надградувате, ви пречат другите околу вас, жално е.

На Mishela, kravce, Divinebutterfly и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.