Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sofce

sofce Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    19
    da me sfatis poubavo porano bev nonstop so narod ucev u skopje bev vo stiv po cela nok zurki zabavi so mazot mi ,biljot,zenski druzenja ....fantazija od zivot
    denes sum sama doma po cel den so dve deca od koi ednoto e dete so posebni potrebi ne odi.nezbori.drugoto e bebe.vo sekoe slob vreme koe go imam mn malku ucam italijanski i germanski.citam knigi se motiviram so tajna{croatian subtitle}na youtube da go gledas obavezno.doma ja imam mokta na potsvesta .se e toa super no mi fali ona druzenje kafe muabet so prijatelka.imam momenti koga mi e mn tesko no sreka se zanimavam so nesto igranje igri pisuvanje na fb. ili femina.pozd
    [mod-kirilica:3un0gng7][/mod-kirilica:3un0gng7]

2. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Голем дел од феминките моментално. :D

На machka1, Glossy-girl, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.875
    Додека се возев во автобус накај факс до мене седна еден господин. Зад нас седеа две жени кои муабетеа за нивната кожа, за тоа каква крема треба да се купи, кој следен третман да се направи, а јас и тој под мустаќ им се смеевме. Му посакав пријатен ден и се симнав. Мислам дека двајцата убаво не насмеа прислушкувањето.
    Тој ми се јави дали сум стигнала да завршам со обврските. Дур му објаснував дека одам накај пошта, постојано ме потпрашуваше каде е точно поштата на Правен, се дур не сфатив дека доаѓа накај мене. Душа, никогаш не бил на овие факултет, а јас па го направив тоа толку лошо ко кој знае што да пропуштил.
    Дошол само да ми донесе сендвич и сок, да не бидам гладна дур чекам. Ме гушна и си отиде. Малиов се затрескал бајаги, а? :rofl:
    На другарка ми и е роденден. Знам дека сака книга ама не допрев до нејзиниот список за да знам што точно посакува. Се одлучив да и направам јас збирка поезија од еден романтичар како неа. Ќе и се допадне сигурна сум.
    Ме зезаше дека вака напета сум била пред две години кога и цртав цртеж. Мислам дека не знае дека само за неа се трудам да направам најоригинален подарок, а и да биде нешто што со сигурност ќе и се допадне.
    Мајка ми ми даде зелено светло за преспивање кај неа. Годинава тргнува на арно, а? Можеби тоа што почнав да размислувам позитивно влијае позитивно на се.

На Moira, Libera, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  4. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Сакам мм побрзо да се врати...
    несакам да сум сама дома :)

5. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Сакам дечко што ќе пијам со него, а не да пијам заради него.. :!:

На Monna.Monna и Lov3 им се допаѓа ова.
  6. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Се опседнав со сопствената фигура. Празниците успеав некако да ги скрцам и последниве неколку дена малку се опуштив, кога пред некој ден да ги облечам фармерките - кнап. Добив невидено чувство на грижа на совест и последниве три дена строго апстинирам и паѓам во наркомански кризи за храна. А да знаете само колку ми се јаде, но кога ќе си помислам колку маки Танталови претргнав додека да ги симнам сите тие килограми што ме правеа 15 години постара и ги качив за време на бременоста ,а после хипотиреозата ме докрајчи. Сега сум во нормала, но станав домашно душкало, ја мирисам храната, ја гледам како ми се смее од чинија, ама не смеам да ја допрам. Гурман сум, сакам да готвам, сакам да седнам на маса и да не станам додека не ги почувствувам сите вкусови...А штом ќе си дозволам таков луксуз, утредента кога ќе се погледнам во огледало, како пчели да ме апеле цела ноќ. И завидувaм на другарка ми, во состојба е да ме изеде и мене со се чевлите, а има идеална тежина со години наназад. Да сум на нејзино место, газето само ќе го преместувам од мекичара до бурекџилница, од бурекџилница до сендвичара, од сендвичара до слаткарница и на крај во семкара по лешници, бадеми, фаст’ци и кикирики. Паѓам во искушение, но нееееееее, ќе си се држам јас до онаа девизата на баба ми:
    „Синкооо, немој храна да те обземе, гузица-воденица, што изедеш тој и*ереш“
    Епа к’смет ли е, што ли е, секогаш ќе бидам желна за нешто вкусно што се готви...

На Moira, Libera, AIT и 11 други им се допаѓа ова.
  7. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Дека од чекање ќе полудам дефинитивно за мене ноќва нема спиење ....... :'(

8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Една слава , друга слава , празници , родендени , трета слава , други празници и на крај
    мешко ....

2:22:22 .... GO TO SLEEP BRAIN , GO ... TO .... SLEEEEP :fubar:

На JoxyTheFreak, DeepBlue, sweet-star и 19 други им се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    17.265
    Да ви се сненајдам у наградните игри од јутјуб.
    Вика одговори на 3 прашања. Ајде ги одговорив. После ми вика регистрирај се за да можеш да одговараш на наредните прашања. Регистрацијата била 45 денари, ајде пратив порака се регистрирав. Наредно шо очекувам е да видам прашања и да ги одговарам, онака на компјутер. Ама нее..прашањата се одговараат преку пораки, едно порака 43 денари. Хах, епа ја 20 прашања да одговорам, таман мама да ме потепа, па ни награда ми треба ни нишо.

На sweet-star и homealone им се допаѓа ова.
  10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    То е само за да ти ги земат парите :)

11. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736

:worried:ilent:

А мене пак ми има земено еден скриншот од мојот десктоп. :rofl:
    Што добивка има она од тоа, стварно не ми е јасно? :^)

12. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Аман бе ме изеде детето...овие малите човечиња колку се слатки и тешки во ист момент, не знаеше колку прашања во дел од секундата да ми постави...
    Далеку од совршен е...ама, има нешто и во него..па кога ќе го видам така што ќе ми се згрее душичката...
    Дожду, се надмина денес цел ден ајде доста ти е!

На DeMelo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Да ве поздравам, со последниот пост на Лилит!

На caroline.costa, NoellePage и pamelche им се допаѓа ова.
  14. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Денеска со мајка ми бевме да си купиме чизми. Јас светло окер некако како кафени, а мама црни. Си го поминавме денот заедно. Како кога бев мала. Леле луѓе тогаш ме малтретираше да шетаме по продавници, се да си видела, а јас уште тогаш не го сакав тоа.
    Пробав и еден црвен капут, се вљубив на лице место во него, но цената му беше над 12.000 илјади! И баш ме интересира кој тука во Скопјево носи толку скапо парче облека на мои години.

Моментално во позадина го слушам Миленко. Ме мрзи да се карам да го сменат. И си трпам луѓе как него. Тандем е невиден со таа другата жената, Мирка ли беше.

Ми паѓаат мисли како, што кога самите не знаеме да го одбереме нашиот партнер? Или што кога им дозволуваме на другите да ни посредуваат и постојано да ни изигруваат стројници и да ни местат некои? Или уште полошо зашто некои одбираат партнер слика и прилика на родителот? Да убаво е тоа само ако родителот е ОК, ама ако е некој дибидус, ооо NO! Замислите цел живот да трпите некоја иста тортура. И како мал, млад и постар, стар. Кај мене тоа нема шанси.

15. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Гледам, нова актуелна тема што шета во СДК. Нарушување на нечија приваност.
    Значи, доколку сакам да откријам која сум на форумов ќе откријам. Тоа е индивидуално право на секоја од нас, што и колку ќе открие секоја од нас за својот живот.
    Но, ние овде пишуваме...што ни се случило, како, кој ни направил нешто и слично. Зарем треба тоа да биде повод за некој да изигрува детектив и да буричка по мислењата на некоја корисничка со некоја таква намера.
    Ми се случува и мене некогаш да ги отворам коментарите на некоја Феминка, но тоа од друга прична. Ако ми се допаѓаат нејзините мислења, гледишта кон нештата...па сакам да го прочитам и она што сум го пропуштила.
    Не сум многу долго регистрирана на форумов, но ве читав многу одамна. Само сметав дека не сум доволно возрасна за овде. Како што знаат сега девојки од 11-12 години, да пишуваат мислења кои немаат врска. Јас мислам дека таа возраст е премала за форумот.
    Тогаш зошто на телевизијата ставаат ВНИМАНИЕ дека некои програми не се за деца под 18 години и дека е неопходен надзор од родител. Па мислам дека малку треба да се обрне внимание.

И ете да не забегувам од темата, а и да не должам многу. Несакам да бидам сфатена погрешно. Но, ако сакам и ако сум доволно блиска со корисничката, ќе и дадам мои лични податоци. Ако не, па немојте да истражувате и да буричкате по нечиј живот.

Навистина е осетливо.
    Па затоа имаме никови, затоа сме анонимни...за без страв да го поставиме секој проблем и да прашаме се` што не интересира.
    Ако е за јавно соопштување сите да знаат, па ќе си напишам статус на фејсбук.
    Навистина треба да се има малку почит и морал.
    Јас Фемина ја гледам како семејство, полно со умни луѓе. Собрани на едно место.
    Сум сретнала девојки од паметни, попаметни...од талентирани до најтелентирани.
    Навистина ве сакам како една целина наречена со едно име.
    Да не го уништуваме ова што веќе го имаме. Ако на некој нешто му пречи, нека се повлече од форумов, само нека не создава тензија. Бидејќи сме многу и таа негативна енергија брзо се шири, па почнуваат завземање на страни, па контрања и на крај нарушување на односите. Па дури и напуштање на форумот од страна на квалитетни кориснички.
    Еве се извинувам на мојот долг пост. Но, ова е нешто што сакав да го кажам уште пред да излезам. Го чував во мене, па еве и го напишав. Имајте убав сон...

На blaa, Doozy, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    10 дена бев кај брат ми на спиење, сега само што си дојдов.. Веќе ми фали :(
    Кога ќе се сетам само на деновите кога живееше со нас, колку не се трпевме. Се каравме и за најмали ситници ејјј, а сега кога не е тука со мене колку само ми фали ни сама не сум свесна.. Ми ги разубавува и најлошите денови, ме расположува и кога сум најтажна. И кога ми е тешко, кога сум покрај него знам дека сум на безбедно. Не дека тој знае како да ме утеши, но начинот на кој збори, начинот на кој се смее, начинот на кој се глупира со мене прави да се чувствувам безбедно и дека што и да се случи ќе имам некој до себе..
    Незнам искрено што би правела без брат ми, единствен ми е :l:

На Moschino, kravce, Lepaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Значи какви се станати завидни луѓево,и што е најлошо секој ден се повеќе и повеќе стануваат. Имаат навика да си го пикаат носот и кај што не им го збира,кројат туѓи планови,им кажуваат на другите што да прават,мислат дека знаат се и им солат памет на другите. Работава као демек јас што знам,ти ништо незнаеш. |( Смешни сте. Вие гледајте си за себе,ваљда и некој друг знае да се снајде без ничија помош и како да постапи во одредени ситуации. Живејте си го својот живот,а не туѓиот. :fubar:

На Angy.g и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  18. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Значи понекогаш сум спремна да ја жртвувам сопствената среќа од страв да се соочам со некого,да му плеснам во лице се што мислам ,а притоа да не го изгубам.
    Иако потсвесно знам дека ако некој ме цени,ме сака и ме прифаќа таква каква што сум ќе го прифати тоа што ќе му го кажам без збор да ми рече и нема да дозволи да ме изгуби.

Па,на крај краева и да ја изгубам таа личност...сум се запрашала ли некогаш дали повеќе вреди мојата среќа или пак среќата на оние кои ни малку не се грижат за мене?!Сигурно не!

На Angy.g му/ѝ се допаѓа ова.
  19. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Со здравје нека си го носи палтото тој што ми го зеде вечерва. :fubar:
    Ако се препознае нека пиши лп и коланот да му го однесам, си го заборавил. |(
    Битно келнерот ми се изнасмеа. :lol:

20. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Во животот се се плаќа. Секоја поттикната солза, секоја украдена насмевка, секоја љубов и секоја лага.
    Затоа не чудете се на вашата несреќа...туку сетете се како и кого сте повредиле...

На Libera, CuteEva, Angy.g и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.