Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека форумов ми беше (до некаде и сеуште ми е) едно катче каде што можам тотално да се опуштам. Да најдам истомисленички, да влезам во дискусија со спротивставени мислења, се` со цел да се забавувам и нешто плус да научам.
    Кога се зачленив имав 13 години, што значи дека тука пораснав. Научив многу и верувам дека доколу не би ми бил форумов, немаше да бидам истата. Запознав многу мили пријателки со кои сеуште си комуницирам и сум среќна што постојат луѓе какви што се тие.
    Без разлика дали ќе бидам под мето корисничко име, или пак со моето вистинско име и презиме, јас сум таа. На форумов не носам никаква маска, ниту пак сум дојдена да лажам и да бидам лицемерна кучка што ќе се прави најпаметна од сите. Јас сум таа, обичен човек од крв и месо, кој некогаш се смее, некогаш плаче. Не се плашам да признаам, бидејќи моите постапки и мојот карактер ме прават тоа што сум.
    Едноставно, и покрај тоа колку некој воопшто не се обидувал да се сокрие, мислењата му биле ептен површни и се познавало дека е некој кој го знаеме од вистинскиот живот - премолчете. Ми се случило во многу ситуации, меѓутоа сум молчела и сум се трудела што побрзо да заборавам. Не сакам некому да му го уништам пријатното катче за забава и решавање на проблеми, само затоа што сум си земала за право да откривам нечив идентитет.

На Annath, Ingvild, Angy.g и 7 други им се допаѓа ова.
  2. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    одамна се немам вака напиено и сега главата ме боли и се ми е матно

На Ilusionist му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    СДК
    Компирчињата спржени во тавче ми се далеку повкусни од оние спржени во фритеза! [​IMG]

На pamelche и Miss666 им се допаѓа ова.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    17.268
    Само 3 саата сум спиена. Сабајле у 6 легнав у 9 станав, еве сега комај 4 ја абер за спиење немам.
    Ќе пејам после модри подочњаци, млади помодрени фаци. :geek:

На Jagoda123 и Lov3 им се допаѓа ова.
  5. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Зошто мислам дека вакви работи не би имало на машки форум?

Или можеби шансите би биле далеку помали...

Мене кој сака нека ме чита, кој сака нека ме открие. Што ќе прават со овие информации? Луѓето што ме знаат, знаат кога сум во емотивна криза бидејќи тоа го покажувам. Се знае и кога си имам финансиски проблеми. Се гледа по искачање, по облека, ми го гаселе интернетот...

Ако сум нервозен, ако нешто не ми е по ќејф, давам на знаење.
    Никогаш не сум можел да разберам како изгледа тоа вештачко смешкање пред хејтерите да не ти се ситат. Нека ми писне некој таков во тие моменти, пепел ќе го направам.
    Имам историјат со такви.

И што ќе им бидат муабетите? Еј ЕлеМентал се заљубил, знаеш тоа?
    Или а бе раскинал со женската.
    Бил на одмор во Грција летово
    (пример)

Еј а бе денес имал позитивни мисли, му текнало на Верче од летото 1998-ма.
    Нешто изгледа се кризира, неговите невработени а и тој се тегне наоколу без работа после факс
    .

И што ќе направат со тие информации?

Јас имам помалку од пет пријатели во животот, се друго ми е на ЗДРАВО, ДОБАР? или на комплетен игнор.

Хејтерите и детективите премногу се замараат со туѓи животи, а многу луѓе се замараат со хејтерите и детективите.

Машки да ме препознаат, искрено можат само да ми позавидат на профилот тука, а женски да ме подиспитуваат ќе ги отерам од кај што мајките им дале живот.

Ако мене ми е убаво да си го споделувам денот и искуствата онлајн со се помалиот број членови што не ве скролам, тогаш тоа ќе го правам.

Како можат да ве повредат, но РЕАЛНО да ве повредат тие што го вадат идентитетот на виделина?

Ова дали може да се сведе на грижа што мислат луѓето за вас.

Јас на почетокот од моето форумствување тука си кажав и од кај сум. Ако е некој доволно љубопитен нека прочачка. Убаво замолив и админите да го бришат тој пост, ама ете останал, не го бришаа.

И да си кажам уште нешто, јас стварно се сомневам дека на надлежните за овој сајт како и на сопствениците некогаш им било гајле за квалитетот на форумот. Сите овие онлајн бизниси се сведуваат на посетеност, а тука се отвараат вратите на рајата.
    Ова донекаде е и разбирливо бидејќи фирмите си даваат парички за рекламите, мора да се живее од нешто.

Сега за сега не сакам да бидам дел од тој домино ефект на проштални постови, но како што добивам се поголем впечаток како да разговарам со мојот полуписмен братучед тука, кај и да е, може да се покаже среден прст...

На Artemission, Annath, kravce и 36 други им се допаѓа ова.
  6. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Може тука не е најсоодветно но мислам дека сите не интересира ракометот т.е исходот Германија и Македонија погледнето го видеото секоја чест за тој што го изработил се пресмеав :rofl: :rofl: :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=U5b2lqGy-hY

На kravce, alessandraaa, EleMental и 7 други им се допаѓа ова.
  7. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да додадам:

Еве има девојки кои се со отворен профил, меѓу кои и сум јас, затоа можам да кажам немам проблем со откривање, возрасна сум, одговорна сум за своите постапки, зошто немам никој над мене кој може да ме осуди, и да каже некој нешто не се грижам, си ја знам вредноста, да знам да бидам овде груба, ама повеќе ќе се кажам реална. Ама кога гледам дека веќе не еден се жали, туку уште еден, па уште еден, па уште еден значи има проблем. Повеќе е од јасно дека овој сајт се прослави покрај форумот, не толку колку поради информациите што се пренесуваат. Факт. Затоа и мислам дека самите поседувачи на форумов мора да посветат внимание и почит спрема членовите кои вложуваат го одржуваат таков.

Ја прочитав малечката која многу убав опишување кажа, кога навистина имала проблем и замолила да и се избришат мислењата или да и го сменат името, би требало малку да се погледне од човечката страна и да се реагира на случајот, а не да бидат игнорирани таквите случаји. Кога сепак ќе размислиш, ете некои остваат навистина мислења како анонимни, со цел да се испразнат како такви, и ете се откирва нивниот идентитет, намерно или ненамерно и во реалниот живот и те како може да настане проблем. Додека во случајот на Офии се реагирало и нејзиното корисничко име било сменето.

Мислам дека новите правила, или платформа мора да биде поинаква. Како и да е да бидат исти правилата за сите, ама сепак кога има некој голем проблем да се реагира.

Друга забелешка за која Сесилија и Лилит со право реагираа, кога фемина веб - сајтот користи цели текстови, како од Анатах и од Лилит чинам, можат барем да ги известат или да потенцираат од кого се, да не ги присвојуваат како свои, сега не знам може е поинаку, ако продолжам да зборам може ќе грешам.

Пораките, мене инбоксот ми корне нерви, морам да бришам пораки за да ослободам да ми стигне нова порака. Е проблем.

Заклучените теми, ужасно мора да се отстранат.

А за проблемот инбокс, се прашувам зошто мене не ми стигне рекла кажала, значи треба некому да оставиш простор за да некој го достигне нивото на таа близина и се дрзне да ти праќа детали за одредени форумџики, со листи и имиња и линкови од нивни страни што и да е, малите ај некако ќе речам зелени се, ама големиве и возрасни жени, дами, љубовници, мајки, образовани жени не, и она меѓусебено дволичие и правење лажни светици, мислам ало возврасни сме, не знам тоа како би се решило, ако не си го решите тој проблем самите со себе, и да сфатите дека постоите за себе и не ги газете другите, и да имате личен конфликт, решете си го во реалноста, онака машки со мадиња очи во очи, оти играње расипан телефон е демоде. 21 век сме, примитивизмот убијте го!

И како последно би ги замолила Билката и Михајло да не упатат кон новите промени, да видиме дали вреди да се има трпение или не, и као мислат да решат некои проблеми? Зошто како што реков, можеби придобивме ние многу од вас ама и вие приодобивте од сите нас, име кое трае.

Ја цитирам @венди - “Разгледајте ја темата предлози ште ве молам ! Толку добри и корисни предлози навистина иритира и демотивира што ни еден не е применет или барем разгледан . Да ги послушавте форумов ќе беше за 3 класи подобар верувајте ми ... “

На Artemission, Annath, kravce и 29 други им се допаѓа ова.
  8. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Понекогаш желбите едноставно се исполнуваат,а кога ќе ти се исполнат чуството е неверојатно...:D

9. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Да има некој да ме пресоблеце молам..... неможам јас :drunk:

На Anouk, zhap4e и anichka94 им се допаѓа ова.
  10. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Пред извесен период сакав да пишам и да се исповедам на темава дека по грешка убив човек.
    Ете така си шетав низ град и на сред плоштад извадив револверот од џеб што тате ми го купи нова марка скапа (иампарисакамдасепофалам) и почнав да се к*рчам да се праам к*рназ и БАМ! на еден човек во чело.... Телото го витосав, никој не ме примети (ги потплатив очевидците не за друго ;) ) и затоа сеа сум free woman. :!:
    Добро е што го избришав мислењето на време, инаку ако го оставев сегашниве новоникнати детективи ќе ме откриеја, ќе ми откриеја и идентитет и се’, ќе ме пријавеа у полиција и ќе си скапував во затвор. :o
    Ќе ми паѓаше тогаш сапунчето мајке ми......... :D

Од денес натаму (откако го пишав мислењево) во секој момент ќе очекувам полиција на врата. Жими се!
    Затоа што некој ги сфаќа премногу озбилно работите и ги труби насекаде.
    Имајте лека ноќ. :*

На Jagoda123 и pamelche им се допаѓа ова.
  11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Јас сум малце електронски уназадена, врска немав што се случува, сè до пред едно саат време.
    И покрај тоа што сум тука, секој ден. Јас фактички, се зачленив тука во февруари. А бев разоткриена во јуни, истата година. А можеби и порано, кој ти знае... Ама си добивав порачиња во инбокс, во јуни. По моја вина, затоа што премногу си дозволував. Уште жалам за тоа! Верувале или не, после тоа не можев да спијам можеби недела дена. Не поради тоа што бев откриена и поради тоа што ќе се откријат некои работи за мене, што сум ги пишала... И онака што сум можела сè да откријам за мене, во тие не цели 4 месеци? Ништо посебно. Туку заради тоа што некои луѓе не можев да ги погледнам во лице. И уште ми е криво, ама џабе ми е, не можам да го вратам времето.

Од тука, само со една феминка си имам разменето фејсбук. И не се покајав поради тоа. А иначе, има повеќе луѓенца што ме познале, ми пишале пораче. Ми стигаа пораки... Ти си таа... што има сестра... што учи... што живее... Да, јас сум таа. Си признав и покрај тоа, што не ми кажале кои се тие. Ама фала Богу, ни за тоа не се покајав. Колку што знам јас, ништо лошо не ми направиле тие. Не ми работеле позади грб... И благодарна сум поради тоа.

А за такви тролчиња сите што зборат, па ги имало и порано. И ќе ги има. Единствено решение против нив, е да запишуваме матичен број. Ништо друго. Демек нема после тоа да си направат нов профил, демек нема да си направат нов имејл? Па тоа е барем лесно, за 2 минути се прави.

Многу често сум помислила да го напуштам порумов. Ама тоа нема никогаш да се случи, мислам дека. После недела-две, ќе се вратам. Иначе што ќе правам јас во 7 саат ова време, кога ме дрма инсомнија, побогу? Ако не седам тука. Кога сите спијат, барем занимација си имам... Да не беше форумов, сигурна сум дека ќе бев подруга личност. Ниту самата јас не сум свесна, колку форумџики ми помогнале... Излишно ќе биде сè што ќе кажам. Да не бев тука зачленета, мене сè ќе ми беше досадно, празно. Вака си читам, се смеам...

А иначе јас и немам толку грижа на совест. Добро можеби малку што прикачував слики од мене во темите Полуматура, вашите нокти и морална поддршка за сите што сакаат да ослабнат. За што друго... Дека сум мочкала на криво и сум пишала во последната глупост? Единствено е што сестра ми ме пронајде и ми фаќаше сеир цело време. Ми ги расчепка мислењата. Јас имав пишано, како порано сестра ми ја зафкавав, за една симпатија. И она се присети порано како јас ја зафркавав. И почна да треска зелени. Измисли некој Трајче и моите мислат дечко ми е. :D

На kravce, Miss.Ricci, Umbrella22 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    сакам да кажам дека имам најдобар маж на светот и мн го сакам нз ама имав потреба да го споделам ова (не дека се фалам) :$ срце мое тоа секој ден се повеќе и повеќе го засакувам...толку е добар кога сум болна со очи насолзени само ме прашува те боли нешто?како си?добро ти е? сега кога е на одмор станува тивко јас да спијам и додека не затопли во просторииве(да запали оган) не ме пушта да станам и кога ке биде чајот готов ме буди(а јас не дека спијам ама ќеф му правам) срце мое тоа и се случувало во 12 навечер да спомнам леле млеко ми се пие и станува одма оди до продавница да купи (а мене ме лути тоа зашто ми е жал,и веке не спомнувам ништо) сонце мое и само ако успеам едно бебенце да му дадам тој ке биде на седмо небо злато мое најсакано и најдобро :inlove: :inlove: :inlove: :$

На Moira, kravce, Umbrella22 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Барем еднаш да се јавеше,барем надеж да ми пратеше,долго,долго јас би плачела и уште би чекала..

-Ѕвона sвонат , Љупка Димитровска

На Umbrella22, marama, DeMelo и 7 други им се допаѓа ова.
  14. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    ДЕНЕС МИ Е РОДЕНДЕН! :party: :party:
    Ја тргнав 6ката од 16 и ја заменив со 7ка :)

На kravce, Ingvild, ludoto19 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Eagleeye

Eagleeye Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    58
    На форумов се направи голема збрка без причина. Многу се замарате за ништо. И што ако ве дознале, што може некој да ви направи? Ако верувате дека не може, тогаш не може. Но ако верувате дека може:
    "Do not EXPECT troubles, as they have a tendency not to disappoint."
    Мене некој да ме открие, ќе му кажам, да тој сум и сега? Што? - "Брат, страшна поента имаш во животот." :D
    Јас искрено мислам дека она е добра личност, и дека не мислела никого да повреди со тоа. Мала е и незрела, погрешила....длабоко во себе сигурно не е таква. Или можеби јас ги споредувам луѓето со себе и мислам дека сите се добри. Тоа ми е најголема мана во животот. Како и да е од мене и е простено.

16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.096
    Допаѓања:
    179.310
    Во принцип сакам брзи утра...кога имам мал милион обавези да завршам а сум кнап со време... лелелеле го сакам тоа...јас уствари за волја на вистината увек и за све сум кнап со време додуша :$ , но од друга страна денеска утрото ми почна бавно... иако цел ден би го поминала во пижами, не сум тип на човек шо сака да се излежава сабајлечки, се будам, најпрво итро ѕиркам со едното око, колку да ја доловам светлината во собата..потоа другото.. 5 минутки се тегнам и буквално рипам од кревет...е сеа денеска башка тоа шо косава си ја собирав од по комшии...којзнае шо сум сањала ноќеска за да го имам тој фриз сабајлево :rofl: ааааааама, фиксниот и двата мобилни не престанаа да ѕвонат :talk: , не ми остаија простор кафенце да пијам :| нешо честитки за именден нешо... демек именден ми е ?! Офффф... абе не дека ја славам или нешо :wasntme: Ама фино е да се слушнат познати и драги гласови сабајлечки, човек се чувствува сакан :$

Повелете колачиња тоа ми се наоѓа при рака, а торта ќе частам за роденден :D

Прикачени фајлови:

• 22141_l.jpg
      22141_l.jpg
      Големина на фајлот:
      97,3 KB
      Прегледи:
      387
    На kravce и CIA им се допаѓа ова.
  17. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Имам нова фризурка , му викам IM NEW JESSI J :D , а тој не ме рецка ...нарекувајќи ме NELLY FURtado
    ок ајде се трпи очите ни се исти :lol: .
    Му се бендисааа канелоните па вчера јавувајќи ми се во брзина ми кажува пак да му ги направам.
    Каков испревртен месец ....
    надеж за подобро утре..

На francais му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Јас само едно ќе ги замолам детективките ако случајно некој ме дознае која сум
    (јес да чисто сумљам, не сум толку популарна :$ ).... да не и` кажуваат на свеки моја која сум. :angel:
    Не за друго жената ќе се расплаче ;)
    Фала и пријатно, толку.

И уште нешто, ако некого го интересира јас ќе си останам на форумов, мене уште ми е интересен, уште се забављам, уште учам нешто, уште се надевам дека ќе му помогнам некому да се справи во одредена ситуација итн. итн. :)

На Annath, bittersweet, Moira и 35 други им се допаѓа ова.
  19. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Простете на изразот али ми ја о...е со приватноста и слични работи околу тоа.
    Секој е сам одговорен колку дели овде приватност и што дели ....па секој на грб ќе си носи .

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Во утрата после жестоки расправии обично ги поминувам каејќи се за кажаното, си ја негувам совеста со чајче...ама не и овој пат.
    Веќе сум премногу разочарана...празна сум,сосема.и пробајте повторно затоа што веќе ништо не ме повредува...
    Некоја глупава искричка во мене ме учеше дека ако еден те повредил, единствено тој е виновен, никако оние после него. Ме учеше и дека можеби и не се сите исти, дека вербата од ново му ја подаруваш на оној со кого си одлучил да бидеш, зошто не се сите исти,не се, по ѓаволите!
    Ама не во оваа приказна...не во мојата...
    Ќе бидам искрена како ретко до сега на форумов -едиственото нешто кое сум го барала во мажите е да се грижат за мене, за тоа како се чувствувам.Толку. Сакам некој кој знае да ме прегрне кога плачам и да ме бакне кога сум лута. Не мора да ме сака. Всушност, не сакам да ме сака, затоа што мене мажите ме сакаат на некој чуден начин така што љубов секогаш има, во изобилство, ама нема почит, нема грижа... и тоа ме убива. Тоа ми ги уништило сите врски до сега. Таа машка себичност ќе ја уништи и оваа... Бидејќи едноставно не сум среќна. Ете, кажав, несум.Не повеќе... И она што најмогу ме разочарува е што сите, баш сите ја искористуваат мојата доверба во нив и слободата која им ја давам. Колку јас подобра со нив, толку тие полоши со мене...и така одново и одново...
    Ама ме прават посилна...секој пат. И сега сум изненадена што не пијам чај...пијам турско...за инает!
    Глупава жена...никогаш не успеав да науча ништо од сопствените грешки...
    Ај нека ни е на здравје :coffee:

На Trnche, Miss.Ricci, Angy.g и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.