Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Леле,леле деновиве коа ќе се разготвам,главна куварка ќе бидам 8)

А мама нека му ја мисли во каква стостојба ќе ја најде кујната... :wasntme:

На Phyramide, teddybear, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Се нервирам за глупости. Ми доаѓа се да исфрлам од дома. Плус и малер ме прате од сабајле.
    Одам да се релаксирам со добро филмче. :hai:

3. rhapsodia

rhapsodia Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Преку к*р од "волчјите" муцки на народот. Тој тоа направил, таа воа направила. Еееј луѓе, имате свој живот, интересирајте се за вашиот а не за на Трајко или на Петко. Или пак ни тој еден не ви е доволен? Кои сте па вие да се мешате во секоја чорба? Зар луѓето вас ќе ве прашат што да прават? Зар ќе бараат ваша дозвола? Се лажете. Уживајте и не се замарајте за другите. Неизживеани, прости... ја'зк.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    ... си плачам искрено и со целото срце на All I need од Radiohead.
    Мислам дека акустичната Everlong на Foo Fighters е една од најдобрите љубовни поеми испеана ever. Kога во душата имам бура од емоции, ме смируваат Coldplay со пораката Don't panic.
    Сум водела страсно љубов, чувствувајќи се како права Foxey Lady со јебозовните звуци на Jimi Hendrix.
    Кога кармата ме заборава, го пуштам Timberlake да ме потсети дека What goes around... comes around.
    Кога ги набљудувам лицата во стариот град, Hometown glory на Adele ја чувствувам како највистински своја песна.
    Кога некој ќе спомне old school, јас си ѕенѕам во мислите на No diggity, и пробувам да заборавам на педофилската жичка на R.Kelly, зашто успеа да ја создаде The World's greatest.
    Па половина му е простено. :D

И пресреќна сум, што сум тука и сега, и што можам да ги слушнам сите убави песни кои ме исполнуваат.
    Кои му даваат смисла на животот, кои не` обликуваат, мотивираат, кои ни помагаат да љубиме, да сакаме, да сонуваме.
    Се прашувам само - има ли музика таму каде што одиме после смртта?

Зашто ужасно ќе ми недостига.
    :(

На nirvanaholic, tweety26, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Однапред се извинувам што ќе отворам свежо шиена рана, ама морам.
    Еве три клучни мислења кои најдобро доловуваат што е причината заради која си заминаа дел од феминките, со или без проштално писмо.
    И не ја направи целата збрка Шмизла, имаше пишано дека открила некого, но не беше таа главната причина, тие што си заминаа знаат зошто си заминале, не сакаа да прават скандали со објавување имиња и тоа е, или едноставно не знаат кое е расипаното јаболко, а дека едно 14 годишно девојче успеало да ја разоткрие Старфиш или Лилит или било која од постарите и повозрасни (за разлика од 14 годишно девојче повозрасни) феминки, се сомневам.

За тоа дали некој ве разоткрил, кривци сте вие и никој друг. Ако сакате да останете анонимни, едноставно не пишувајте работи што може некој да ги поврзе со вас, ко што кажа Примроуз, си пишува мислења и споделува ставови, но останува на тоа, не споделува интима.

Оговарање и љубопитност се неизбежен дел од женски карактер, а жени не има тука многу. Мене лично многу пати ме имаат заинтригирано некои феминки и ќе лажам ако кажам дека не ме интересирало да знам кои се. Лично познавам 6 феминки и ниту една не знае дека и јас сум на форумов ниту пак сум им кажала дека ги познавам, од причина што и јас сакам да си ја задржам анонимноста.
    Секој има право да ви расчепкува по мислењата, да ве разоткрие ако со нешто сте довеле до тоа(не мислам на јавно да ве разоткрие), а дали е етички и нормално во психолошка смисла да се ангажираш да разоткриваш виртуелни ликови е друго прашање, додуше со познат одговор.

А еден од поголемите проблеми, надвор од темата за разоткривања и слично, што се споменува и во мислењата на Љубам и Лилит, е што на форумов не може да се направи нормална дискусија, посебно во темите каде се бараат совети за некој проблем. Човек ви плеска во лице црно на бело, вие сакате розово, ви смета зошто така ви рекла, па не дај боже некој друг да се согласи со тоа мислење, веднаш жалби за тоа како кланови се правеле, постарите членки си го завзеле форумот ко да е нивен и слични патетично смешни заклучоци. Свесни сте дека тука не членуваат вашите мајки нели? Ако сакате некој да ве тапша по рамо, да ви изигрува мајка, ако сакате дневен трач, на погрешно место сте, предноста на еден форум е тоа што можеш да чуеш различни мислења за различни проблематики, а најмногу од се, објективни мислења. И со самото ваше пристапување кон форумот треба да бидете свесни дека не може сите да се согласуваат со вас ниту да пишуваат како што вие сакате, и ако некој ви противречи не значи дека е против вас, ниту пак дека има било какви амбиции за формирање кланови против вас или завземање на форумот, зошто реално гледано, никому не вредите до толку за да се замара со вас, освен нели оние поесбни случаи што до толку се занесени во виртуелниот свет што го споиле со реалниот и си дозволиле себеси да ги конзумира до толку да се замараат со разоткривање на некого.

На Annath, kate21, kravce и 8 други им се допаѓа ова.
  6. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Толку од моите големи ноктиња :( ќе ми недостасуваат. Но за жал морав да ги пресечам и веројатно од сега па натаму ќе имам кратки ноктиња поради мојот најсакан телефон на тач.
    Скоро 4-5 години си ги одржував,ги цртав најразлично секој трет ден...ама од сега нема на што да цртам :(

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Најбитно нешто во животот е да имате покрај себе човек кој ќе ве сака и цени онакви какви што сте, човек кој во секој момент ќе биде покрај вас и ќе ви помага во добро и лошо, човек кој ќе се радува на вашата среќа и ќе се соочи со вашата тага, човек кој е спремен да направи се за да остане покрај вас, човек кој ќе го реши секој ваш проблем,ќе помине заедно со вас низ тешкотии, човек кој ќе има разбирање за вашето минато,ќе ја прифати вашата сегашност и ќе верува во вашата иднина.Човек кој ќе ја сака и гради вашата среќа,кој ќе ви ја вгради насмевката на вашето лице и никогаш нема да дозволи да бидете тажни,човек кој ќе го сакате,а тој вас повеќе од себеси!
    -Јас веќе го имам и ви посакувам на секој од вас да си најдете по еден таков (ако веќе го немате) затоа што нема нешто подраго.

На tweety26, bittersweet, Monroe и 6 други им се допаѓа ова.
  8. luna589

luna589 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Животот е премногу краток за целиот да го поминеш откривајќи што всушност тој значи.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Пред малку добив прекрасна вест која што е бела точка во сето ова сивило па ај да ја споделам и со вас. Дојде на свет едно малечко детенце кое што се роди како осмаче,но да се надеваме дека ќе биде во ред,а јас станав вујна :wasntme: :clap: :dance: :party: . Поради тоа можеби ќе се променат некои планови,но битно е да е се во најдобар ред и да има се повеќе вакви моменти.Срцето ми чука силно и сум пресреќна и премногу возбудена.Ете за сите почастете се и да ни се случуваат вакви убавини на сите,доста беа стресој и нервози.
    Повелете :D

На Annath, tweety26, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    СДК многу ми е мило што победи Мирна Радуловиќ-Први глас Србије! :party:
    Незнам дали вие го пратевте ова шоу,но јас редовно го следев секоја сабота.
    Драго ми е што победи Мирна,за неа навивав од самиот почеток,девојката има неверојатен глас.
    И шоуто беше одлично,секоја чест за организаторите!

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Што значи кога слушам звуци во десното уво? Ама вознемирувачки се. Нешто како кога бришеш лист со гума за бришење. :^) И скоро 10 минути некој ми брише во увото.

Инаку само што дојдов од именден и ги наполнив луѓето со енергија околу мене. А што е најважно научив да им дарувам енергија но не ја давам својата. :D И сеуште сум како збеснато копиљаче низ дома. Преска ја затепав сестра ми. :geek: Се лежевме на паркет.

Инаку тешка сум на расположение и за да ме насмее нешто или расположи треба човек да се намачи. Намќориште. Арно ми имало лек, кога ги расположувам другите, кога ги смеам и кажувам случки, зафрканции и ги гледам нивните весели лица, насмевки, растам душевно.

И сфатив нешто многу важно.За лично мене. Мојот живот, стил и однесување се прилагодливи. И затоа вечно се барам во туѓи насмевки во туѓа среќа, туѓа облека, мисли. На крајот дојдов до заклучок дека сум прилагодлива и дека мојот стил бил онаков какво што ми е расположението.

Бидејќи сум расположена сакам да кажам дека е проклето лошо кога луѓето живеат во материјален свет. Навистина ми е мило за луѓето кога се богати, кога не се ускудеваат и стискаат за некои работи за кои јас морам да размислам тро неколку пати со трезен памет. Но тешко ми е кога луѓето се затвараат и вервуаат дека материјалното е единствено нешто што ги прави среќни. Единствено нешто што ги прави повеќе од останатите, уникат - се лажат.
    Точно е дека ќе можат да шетаат по светот, повеќе од другите, дека можат да си купат повеќе. Но без душевната убавина тие се нула. Небиднина. Не живеат.
    Не го оспорувам материјалното кое ни дава сигурност, надеж кон убав живот, но доколку душата ти смрди на катран, ништо нема да ја измие.

Бидете луѓе. Едноставни сме. Имаме дадено тело , душа. Користети ги продуктивно. За љубов. За верба. За добрина.

На bittersweet, Angy.g, Moira и 10 други им се допаѓа ова.
  12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Абе Мермаид, оти кажа? Планирав утре нате нане да си изгледам на нет оти ја немам Прва српска на тв.
    И јас го пратев од прва емисија, етееее имало и некој друг. Рано се најдовме. :rock:

На Mermaid90 и cigarce им се допаѓа ова.
  13. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    СДсиК на самата себе :

- Ај не лети многу у облаци ма |( , и дај заеби више тие твои глупи надежи и сонови и незнам ти какви очекувања. Редно време да пораснеш ;) . :fubar:

На Miss.Ricci, Juicy03 и pamelche им се допаѓа ова.
  14. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Неможам да јадам повеќе сончоглед... НЕ! :doh: Потеков од солта!
    Ај што потеков туку и пржи бре! А јас ....ненаситна :rock: :fubar:

Туку, убав ден.
    Сум се изнаспала додека можев и оп ме чека пица. :inlove: Сонце мајкино :sun: Станала мајка ми од сабајле да ни направи на мене и брат ми пица за појадок. Како да не ја сакам највеќе на свет?

Па следеше клацкање со неделен ЈСП до кај колешка и седенка и
    загубата од Германија
    па кафе и мини-ученка и пак малце муабет...и и и и .... што ми е најдраго од све е што со девојчево не сме биле многу-многу-мнооогу блиски изминатите години, иако се знаеме од почетокот на факултетските денови ....хмм...ми текнува на неколку дешавки
    една вечер во Hаrd rock со уште две колешки :lol: со кои сега мислам дека и двете не збориме
    но еве сега некако се покажува дека ние уствари многу убаво си функционираме како другарки.
    нема никад да си опростам што препишував кај мајка и, која ми беше наставничка :tmi: :$
    Еве официјално кажувам (патем знам дека ќе прочита :lol: па феминка е :P ) дека многу би ми било драго да знам дека сум се дружела со повеќе колешки од факултет, но дека барем две до три ми останале навистина блиски и долготрајни другарки. Сакам да верувам дека другарство постои. Сакам да верувам дека кога за себе си посакуваш убави работи, има и други луѓе-другарки-пријатели, на кои исто толку убаво им посакуваш. Не и завидувам на нејзиниот успех, финансиски или љубовен статус, ниту пак се перчам пред неа со мојот. Да се има зваемна почит, искреност, зезање и забава, да се има некој кој знаеш дека ќе те ислуша и ќе те дружи па макар и за нешто глупаво
    Повеќето од нас прво дознаваат што е не-другар/ка, па после знаат дека тешко е да се има другар/ка, и на крај сваќаат дека немаат другар/ка. И толку. До тука запираат. Епа јас сакам да верувам дека сепак другарство може да има, и наречете ме глупава, наивна и лековерна...И многу е веројатно дека повеќе пати ќе се зае*ам, отколку што цврсти другарства ќе остварам, но ете таква сум. Многу пати ми рекле дека сум мека на душа и многу им верувам на луѓето, но....изгледа не сум изела подебел крај до сега.

Сакав уште нешто така подолгичко да напишам...ама прво мобилниот, па чатот на facebook, па моите се вратија од гости и зборев со нив и повеќе пати ми се преќина мислата.
    Не ми било пишано да пишувам подолги постови.
    Еј, да ви кажам, многу е добро да се јаде сладолед во јануари. Јас само што си к’снав сега пред легнување.
    И да ви кажам многу убава слика сум видела....па еве ако не ги знаете кои облаци се кои, видете ја сликава

На LaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Првиот ден во школо после распустот:

Кога ќе станеш: http://25.media.tumblr.com/tumblr_lm73n ... o1_400.gif

Кога ќе одиш накај школо: http://media.tumblr.com/tumblr_m9e6g62ePm1rrdwdy.gif

Кога ќе дојде наставникот (на час): http://media.tumblr.com/tumblr_m9ge6abzaf1r9lavm.gif

Кога ќе си дојдеш дома: http://24.media.tumblr.com/tumblr_m9fqe ... o1_500.gif

Што правиш останатото време (кога ќе се вратиш од школо) : http://media.tumblr.com/tumblr_ljux3ubA9J1qcgb8s.gif 8)

На LittleFairy, Someonespecial, WomanInRed и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. CuteEva

CuteEva Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    131
    Случајно сега во една тема ја забележав Snow-Queen и погледот ми забега во тоа 1day to tvoeto vrakanje vo mojata pregratka :inlove: И се израдував,ја знам сноу само од среќавање во најразлични теми, ама кога и да ја сретнев обавезно погледнував уште колку денови има останато, незнам некако и јас се радував. Можеби затоа што и јас чекам да ми се врати некој и посакувам и јас како нејзе да ги броев деновите до неговото враќање.. Како и да е Сноу ти посакувам многу многу среќнии моменти со твојот solider, и не го пуштај повторно да замине, верувај и јас како тебе знам колку боли тоа да не си блиску до саканиот. :hug:

На martinuska, Snow-Queen, LittleFairy и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.430
    Допаѓања:
    18.126
    немам веќе енергија за ништо,почна да ме фаќа дремка :yawn: сакам да си легнам и да спијам ама не можам :( на долниот спрат на чичкоми му е именден,а од спротива одма до таа соба каде што се гостите е мојата соба и знам дека и да си легнам нема да заспијам, се се слуша :o ама ќе одам белки ќе заспијам. ќе се потрудам ама не верувам, летоска среде ноќ муви бркав :rofl: само за да спијам на рајат а сега нема шанси да заспијам :^)

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.880
    Утре полагам, тој не ми пишувал од пат за да сум учела на раат. Будала, јас повеќе се секирав.
    Се врати вечерва и ми запна да се видиме, па да се видиме. Како да не, јас книга ќе оставам ради него :lol: а него два дена со само 25 пораки го имало. Малце ми биле мене де :lol:
    Веќе изнервирана од неговото- Ајде да се видиме паааа... Облеков прво што ми дојде и излегов. А тој, ме чека со подарок во рака и ми вика- Знаеш која дата сме? - Да де 20ти.
    Е официјално месец дена сме заедно. Ма мене ми се чини ко многу подолго да е, а сега ме сецна за колку кратко време си се предадовме речиси скроз.
    Да не зборам дека месечнини не сакам, не славам. Ама како бре да останеш рамнодушен на гестот и на тоа дека се вратил пред 12 само за да се видиме? :inlove:
    И мислејќи дека испитите ми се писмени, ми дава пенкалце и амајлија за да положам. Срце бе, срце!

Малку делувам ко 15 годишно заљубено детенце, а? :rofl:

Се фрлам во прегратките на книгите :worried:

На Stoimenovska, bittersweet, Elichka и 23 други им се допаѓа ова.
  19. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Нас не нема не постоиме веќе. Не нема. Талкам јас сигурно и ти....и ќе талкаме...ќе се присетиме некогаш...и ќе се насмевнеме нели.

20. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Вечерва носталгичарам.

Се постеќам на саботните вечери поминати во Капан.

Колку спомени закопав на тоа место.
    Секој пат кога ќе се потсетам чувствувам пеперутки во мешето.
    Измучканото полуладно Скопско, течна кујна секоја сабота, кул опуштено друштво, изгрејсонцето во 5 часот изутрина на пат накај дома, влечејки ги старките по калдрмите низ чаршија зашто цела вечер си ѕенѕала без престан во омилените фармерки, и блузонот на другар ти..

Ми недостигаат тие времиња.

Ми недостигаш Скопје.

Прикачени фајлови:

На Trnche, kravce, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.