Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Го пијам второто кафе од сабајле.Телевизорот ми е вклучен,но нема кој да му го попушти гласот,од време на време се загледувам во некоја сцена и летам некаде со мислите.Треба да добијам и се имачувам,сакам што побрзо да дојде но потоа ќе си ја трескам главата поради болки.
    Друго ми беше муабетот..

Вчера мајка ми,ми вика,оди до продавница,купи кафе,да пиеме и да правам муабет со тебе.Направив кафе и седнувам да пиеме.
    Ми кажа :"Ќе му кажам и на брат ти,но морам прво тебе,кој подобро би разбрал жена ако не нејзината ќерка,јас си најдов човек со кого сакам да пробам да се зближам,човек кој е многу добар,човек кој би ми ја пополнил оваа празнина,и човек кој едвај чека да ве запознае".
    Луѓе многу,многу ми е мило и многу се изрдував.
    И кажав:"Aко си ти среќна ќе бидам и јас,пробај,види дали ти одговара,ако не никому ништо".
    Па вие немате појма колку беше среќна жената што го слушна тоа.Се слушаат на телефон и толку ми се интересни,што неможам да ви опишам.
    Му кажала и на брат ми,и тој се израдува,и рекол "Ако те нервира слободно кажи ми,има да му го пукнам носот" :D
    И така.Мамичка ни се заљубува и дај боже да биде среќна.Дај боже.
    Многу ни е забавно дома :D
    Ви праќам љубов и многу пеперутки на сите вас .

На Monna.Monna, Springy, DeMelo и 39 други им се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    23.139
    Случајно удрив уште еднаш refresh на една тема и случајно приметив дека имам една ѕвездичка помалку... Како им се замара на луѓево не знам :D Do you really think I care?

На Name, tweety26, AnaKarenina и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Го молам Марфи да ми се симне од ушка....непланирам да го носам уште долго. :!:
    Поточно до крајот на денов! :!:

По наопаку денов неможеше да ми тргне!
    А сонцево надвор :doh: како бе сум толку малер бе... :x

Имајте вие феминки убав ... не убав, туку нааајубав ден. И да прошетате денес. :*
    Јас ке си кмишам пред компјутер ;(

4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Најмногу мразам кога со некоја жена-девојка треба да се ракувам,а таа ми ја пружа раката која е со конзистенција на кучешки пролив.
    Јас стиснам ,а таа како полжав да ми пружила.
    Што не се ракуваат бре нормално???
    И да се разбира дека нема да те пуштам да ми влезеш обуена ,со своите штиклички, со кои си удрила печат на улиците :!:

На stetoskop, Monna.Monna, Lepaaa и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.838
    Временцево си подлажнува, таман за да излезеш ентузијастички надвор, да те шибне ветре дур сонцево те гали и пак да закачиш вирувче. Не му давам шанса, седам во пижами и слушам Молоко. Мајка ми има родителска, договара вечер средби со колешки и притоа жонглира со двата телефона, стиска тост на тостерот, намалува волумен на телевизорот, си ја мести хулахопката и мене ми праќа ишарети да го проверам ручекот дали е ок.
    Леќа. Ок. Ќе го избегнам.
    Ми се движи времево, животов, а јас како компир варен си дремам во лушпа на удобност. Така денес решив.
    Ќе симнам некое филмче и ќе роварам по книгине. Направив список со книги на кого сум му позајмила, излезе дека три веќе не знам каде се, ама имам кого да прашам - Иван! Секогаш знае кому му зајмувам, зошто или сум му кажала, зошто ужасно ме нервираат книгоневраќачи. Си пловам по личните езера и ко Јолдески, мирисот на сеќавањето ме држи будна.

Деновиве одам во Култура, да потпишам договор, да видам како стојат работите, и ме фаќа блага трема. Веќе добив понуди од неколку наши млади дизајнери за обвивката на корицата, думам, мислам, ќе размислам, та ќе пресудам. Концептот ќе остане благ, а вкусовите на песните ќе ги освежиме. Ќе си родам книжевно бебе еј. Хихи. Така. Се гушкам со денов колку и да сум будала.
    Бојан ми рече дека сум редок примерок на самосвестена женска што има раат во себе и за себе и за другите, а најмногу за улогата на бивање родител. Баш ќе видиме. Не сакам кога ме анализираат, ама он е музичар, си му фаќаат вијугијките и на некои интересни патишта.
    Среда, среќен ден. Теа Модерна, леќа, чафкање на скајп со другарки и можам да земам длабок воздух.

Свој, единствен и со чистина на денешново небо.
    Цмокс, жени! ( и мажи, секако)
    :*

На Asja, tweety26, Buttterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Роди ме мајко со ксмет и фрли ме мајко на буниште.
    Ме фрлила мајка ми во една населба, полошо и од буниште. :D А ова ксметов сигурно е за свекрвите. Секој пат, такви свекрви ми се погаѓаат, да посакаш да се вселиш со неа и со неа да си живееш. Ама ова машкиве кај ги наоѓам стварно незнам. Да ти биде жал да му раскинеш, од тоа колку добра мајка има. :D Сериозно. А па не сфаќам како од таква мајка, таква џукела излегла.

А јас? Јас цветам денес. Расположење на нивоу. Ја сам сељак весељак, а у душу тугу скривам, шта чу јадна крај Вардара, кад незнам да пливам.. :D

Некако времево знае да компензира со мене. Кога сум тажна, оп сонцето ќе блесне, и мојата метеопатија ме средува, ај оди па тажи сега. :D

Ќе си гледам филмови, можеби ќе читнам некоја книга. Се презаситив од луѓе. Сакам да сум сама. :f:

На DeMelo, Moira, kravce и 16 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.930
    Пролеќе и мојата нова инспекторка, Еми, фина женичка со многу лош стил на облакање, фармерка до врат и црвена блуза со црни некои апликации, залепена за салцето, лошо нанесена маскара, извинете сите од браншата, ама вицовине не биле за џабе. Сто пати и објаснувам дека треба да погледне само во извештајот од банка и да споредиме со сликите, а тоа камерите на банкоматите за што ги ставаат? Ништо живо не се гледа, али Лозано го погодивме, само него успеавме да му го видиме фацето и момата негова, моја сограѓанка, едно исклучително убаво створење од жена :D И ништо од суратот на мојот лопов, ќе го фатиме, ме теши Еми и ме цупка по рамо. На излез си го видов Игорче, стариот инспектор, оној кој ми зема изјава, ме утеши дека колешката негова го утнала барањето и дека и сугерирал да побара нови снимки, ми стана јасно.
    Инаку денес имав идеја да не јадам многу, ама мојот ПМС немаше, сва среќа што сум на овошје цел ден, не знам како ќе се издржеше ако требаше да го чекам 4 саат да си идам дома за да јадам :?: Ама ветувам, до вечер само на кисела зелка ќе си бидам, со многу бибер и чајче, ќе се легнува рано гарант, инаку цревата ќе морам да ги смирувам со уште храна, а тоа не чини. И официјално го прогасувам овој ПМС за официјален непријател на мојата диета, сељак низаеден, ама не се давам, ќе грицкам овошје и зелка до утре вечер ако треба ;)

На tessi, LilBaby, Katerinceee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Сакам да одам далеку. Да живеам сама, во голем град, да имам мало станче. Да имам работа од дома и секое утринско кафе да го пијам со поглед кон улица, гледајќи радвиженост. Сакам навечер да седнам на истото место, покрај прозорецот, облечена во пижами и пиејќи врел чај да гледам заљубени парови како разменуваат подароци. Сакам да гледам љубов. Ми треба љубов.
    Гладна сум за љубов.
    Да, како што Тереза кажа: Светот повеќе гладува за љубов одколку за леб.

http://www.youtube.com/watch?v=FOjdXSrtUxA

На Monna.Monna, Springy, kravce и 22 други им се допаѓа ова.
  9. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Времето е супер, јас за никаде. Незнам уште колку лоши работи треба да ми се случат, за овој ден да стане како најлош ден во историјата бре. Ми доаѓа да врискам на цел глас. :@

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека има огромна разлика во пристапот од страна на посилниот пол кон нас девојките/жените :!:
    а не типично Балкански-те мерка што има да понудиш, ако му се допагаш се знае ако не си само обична цртичка на неговата листа :swear:
    за еден таков кој умее да те импресионира уште од прв поглед со нешто вреди да си ја пробаш среката со разговор на пример а за другиве веке е дежа ву-не сум толку стара и не ми гори под нозете па да МОРАМ да имам некој во животот, каков и да е :)

На Eagleeye му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Living in continual chaos is exhausting, frightening. The catch is that it's also very addictive... ;)

12. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Ми се продолжи распустот, ама не сум среќна заради тоа. Се разболев, си викам: „Е браво бе и ти ли свински грип ќе фаќаш? :fubar: “ Ама добро е, не било тоа. :lol:
    Јас пак си се разболев. Ништо чудно, ништо ново. Си се навикнав веќе, секој месец болна. Под тоа болна секако се подразбираат синусите, носот, се друго е сосема здраво а и моето расположение си е на ниво. А да, освен синусите, и нервозата ми е малце 'покачена'.. заради носот секако, ме нервира, многу!

Абе девојки.. тешко било да неможеш да дишиш преку нос, како секој нормален. Освен за лекови париве отидоа и за лабела. Зошто? Затоа што секоја акција има ракција. А во случајов реакцијата се сувите усни од дишењето преку уста. (А нема друг начин :devil: ) Носов инает ми води, не попушта. Изгледа незнае со кого си има работа. Ќе видиме кој е поголем инает. :D

Ах синуси мои, ќе ме оставите ли некогаш на мира? Па најмало ветренце да дувне вас ви пречи и одма реагирате. Ич не сте фер! :| :envy:

13. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Абе што е со планетава Земја? Си одма јас по улица и пред мене претрчува петел |( што незнам од каде излезе, али океј некој може си земал некое петле да си чува, ама неговите пердуви беа како направени со преса. :o
    Неможев да си верувам на очите, петлето беше како пресирано, а што беше најлошо и мојата коса беше таква. Незнам кога пак ќе се осмелам да си ја пресувам косата.

Се осеќав ко кокошка :lol: :lol:

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  14. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Како по правило сум си статус Quo.. никако да ја најдам храброста во мене. Значи страдање од задоволство.. така е свесни сме за некои работи и пак би повториле некои грешки, што значи ништо не се научило... :angel:

15. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Ај не пак со ова свинскиот грип |( Се јавува хипохондрикот во мене на должност :D Нема да гледам вести некое време 8)

На Doozy, Katerinceee и Gordana10 им се допаѓа ова.
  16. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Ах леле уредниците на сајтов :rofl:
    Покрај тоа што секојдневно имаме чест да дознаеме по некој нов занимљив детаљ за Ким Кардашијан и нејзините сестри, значи обавезно е неизоставена со своја статија, гаќите на Ким, прерамката на Ким, погледнете како Ким оди и слично, денеска гледам статија за некоја 80 годишна ветеранка во модната индустрија како затворила некоја ревија, со толку мирен и ладен поглед, она типичен ботокс изглед, изразено дамството преку умртвување на секој еден нерв, мислиш ако сака да ќивне нема да ја приметиш бидејќи не може да мрдне ништо од лицето, и на крајот од статијата, замислете чие присуство беше посебно забележано? Ким Кардашијан |( Иако можеби уште 100 побитни и поинтересни личности биле присутни на ревијата, важно во прв ред била Ким.
    Да не е Ким Кардашијан нема да има Фемина.

На Monna.Monna, Annath, kravce и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Се мразам себеси што сум ваква!!
    Од каде, толку надеж можеше да се собере во мене? Од каде?!?!
    Зашто сум ваква, па не бев ваква. Мрза. Никаква. Со грижа на совест, а не превземајќи ништо.
    Треба да учам. За две недели полагам.
    уф, сега кога го кажав звучеше толку лошо.
    И си распоредив оваа недела за учење.. И пак, со надеж дека јас можам тоа да го научам за еден ден.
    НАДЕЖ-ДО, НАПУШТИ МЕ ВЕЌЕ ЕДНАШ ВО ЖИВОТОВ МОЈ |(

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Им останале вакцини против грип, па сега си прават маркетинг, не лажат за ги примиме тие што останале :lol:

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Сите на диета од Понеделник само јас на диета од Четврток !!!!!!!! :@

20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Се се' плаќа,се се' враќа. :devil:

На srcekrsacka, tweety26, Angy.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.