Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Сум била малер за глувчиња, фала чиче, сум. Или кабелот е претенок, или скролот се расипува, или копчето се заглавува, или распукува, не знам кој им е проблемот. Така, годишно или полугодишно си ги менувам, па не е интересно ако е стално тоа па тоа. Кога ќе влезам во продавница веќе не викам може ли да разгледам глувчиња, прашувам кое е најевтино и зимам, и тоа од шестотки цркна побрзо од тоа од двестотки. Не дека пак би дала толку пари за кинескиве ѓубриња, арно и по година што држат. Сега сум си купила едно олд фешнд ]:) , со дебел кабел да не може да им се прецвика, башка копчиња, башка скрол, такво големо е, не е ништо споено за ако цркне едно, да се расипат сите делови, баш ме интересира до кога ќе терам. :envy:

Надвор сунце сија, а мени храна треба :rofl: , одев и си шлапкав по вирчиња. Ми текна на муабетот со еден другар. Имено, јас многу сакам да си шлапкам по вирчиња, со водоотпорни чизми се разбира. И стално кога се движам со него некаде, му викам, види види, види како си стојам во вода а сум сува. Детево ми преврте со очи неколку пати, и еднаш кога одев накај него му викам пак, види види, види ме, во вода а сува, и ми вика, ајде, ќе ти дадам горе едно легенче, ќе го наполниме со вода, ти облечи си ги чизмите и така седи си. :rofl: Брилијантна идеја.

Си правев некои пресметки денеска, и да видите бе, глувче двестотки, стик двестотки, ајт, отидоа парите. Арно па стокови резерви се во прашање, иначе шипки што ќе имав глувче, ќе ви мавав таб на сите. Ееее порано со двестотки сум си купувала јадење, списанија, сокче, грицки, па и едно нескафе во некој кафиќ ќе испиев, пу бе.... Инфлација. Се зафркавав ја кафе без шеќер ќе пиеме, а какво време дојде, стварно не му ставам шеќерче. :tmi:

Одам да бидам бескорисна во етерот. ]:)

На Monna.Monna, marama, kravce и 24 други им се допаѓа ова.
  2. HangIng

HangIng Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    23
    Дојдов.
    (standing ovation) :rock:

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Добро ни дојде на форумов. Се надевам дека ќе имаш убаво дружење тука.Позз

4. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Епа дечки, бидна што бидна, ги пуштив документите за одобрување хипотекарен кредит и нека ми е со среќа (или посоодветно би било да кажам: нека ми е со лесно :?:) Кога излегов од банката, изгледав толку победоносно, комотно можат од мене да извадат калап за некој нов споменик и би можеле да го крстат „Споменик на вечниот кредитобарател“. Свесна сум во што се вовлекувам, но и свесна сум дека два и два не се секогаш четири, впрочем ризикот создава капитал. Ќе гледам да заштедам на пропратните трошоци што ме очекуваат: паркетот ќе го лакираме сами, америчките плакари ќе си ги монтираме сами, плафоњерките ќе си ги наместиме сами, сами и ќе варосуваме...не е лошо да почнам да вежбам како се прави капа од хартија од весник :) И со бреза шампон косата е чиста, темен тен се добива и со сончање на тераса, пудра има и од 250 денари, ситуација -се тешела лисицата кисело било грозјето, добро, добро, карикирам, не дека ќе јадам леб и сол секој ден, ама сепак повеќето задоволства, ќе морам да си ги скратам, барем на некое одредено време.
    Порано и се смеев на мајка ми кога се живо претвораше во леб, месо и слично. Ќе ја повикам да излеземе на кафе и таа секогаш вели: „Како не, ќе давам 60 денари за некаков си таму буќкуруш, ем нозете да ми се тресат, ем ќе си купам со тие пари 200 грама кафе, па цела недела ќе си пијам“ или „Си дала 120 денари за сок од цеден портокал?! Ејјј 4 кг помаранџи ќе си си купела со тие пари“ и уште милион вакви варијанти. Не дека таа е скржава жена, меѓутоа доста вакви задоволства си има скратено, за да ние можеме да си ги приуштиме. Никогаш не верував дека ќе се најдам во иста позиција, меѓутоа, ете, се случи. На каса во Космо, пред мене девојка си купува пудра од околу 3000 денари, а мене ми поминува низ глава „Абе оваа нормална ли е? Ејјјј, со тие пари ќе си купам завеси за цел стан, ренде и гмечалка за компир-пире“
    Тоа ти е, први знаци на стареење у комбинација со тук-там по некое бело влакно, што ни фарба не го покрива.Само искрено се надевам дека нема да бидам комплетно оседена кога ќе го исплатам кредитот.

На Monna.Monna, NoellePage, marama и 40 други им се допаѓа ова.
  5. HangIng

HangIng Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    23
    Ви благодарам. Се надевам правилно кликнав. А ќе видиме шо ќе излези кога ќе кликнам на “испрати“ :lol:

6. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    !!!
    Значи толку сум неупатена што се случува на форумов во последно време, ко од Марс да ме плукнале.

Па добро бре, и Старфиш ни кидна? Како си заминуваат лека полека квалитетните членови, чудо некое. Не дека сум имала контакт со Старфиш, ама како што кажав во една тема, прв впечаток на форумов кога се зачленив ми остави токму она. Уште пред да се зачленам многу ме инспирираше со нејзините креации во Направи сам. Талентирано створење за пример ми беше!

Да ти се плукнам у правдата, благодарение на одредени душкала што го бутаат носето кај што не треба, ни се губи смислата на форумов. А нели, ние го градиме форумот, ама ако се продолжи вака.. |(

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.142
    Допаѓања:
    67.328
    ^Ако се продолжи како? Со извинение, ама таман се подослободивме од ваквите тажачки постови, мене веќе и ми е досадно да го читам тоа се едно те исто. Да, темава е Сакам да кажам, па си си кажала, ама и јас исто така си кажувам.
    И сакав да се надоврзам на постот на Луничка, за млитавото ракување. И мене ме нервира истото, добивам впечаток дека личноста е неенергична, мрзлива... Па стисни мушки бре мајку му. :rofl:
    Во форма сум нешто деновиве, се разучив, па се раздвижив, морам да се ослободам од зимсково мртвило.

На Ingvild, Springy, tweety26 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Ако се продолжи со буричкање и откривање идентитети.
    Наместо да се прифати фактот дека ова е форум и анонимноста игра битна улога.
    Добро, извинење што пак ја отворам темава, како и да е си кажувам свој став.

9. Guillotine

Guillotine Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    75
    СДК дека изминативе два дена ми поминаа одлично,одамна не сум имала толку позитивна енергија во мене,која ме држи и денес,дури сум пресреќна што сум на работа па макар и 2 смена.
    Вторникот со малку пари баш убаво си се подновив,си прошетавме со маж ми исе забавувавме како тинејџери-прајслес.
    Вчера нели како новопечена внука во фамилијата кај бабата на маж ми на гости,ме научи да сукам баница-на оној старински начин,да си се пофалам пекар прве класе сум.... :D
    И значи кој е за вкусна баница на адресата на Гилотина обратете се... хехех

И се на се двата дена слободни ми поминаа прекрасно,се изнашетав,се изнасмеав од срце,и се најадов како големо прасе.....јееее конечно после толку време се беше прекрасно,без несоница и нервози... :rofl:

На Angy.g и Gea им се допаѓа ова.
  10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    СДК кончно :inlove: :D :D

11. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    До пред една година, ми изгледаше многу лесно да се биде добар човек. А поимот грешен човек го сфаќав само како живот без пороци, кражби и убиства.
    Оф, колку сум била во заблуда.

Мислам дека и најголем дел од депресиите ми се појавуваат баш поради проучувањето како се живее христијански живот, како да се остане чист пред Бога.
    Не е лесно да се воздржиш од страсти.
    Да бидеш дисциплиниран и одговорен.
    Да внимаваш на количината на храна која ја внесуваш.
    Да не почувствуваш завист кога некој некој без труд го добива она за што си се борел цел живот.
    Да премолчиш кога си неправедно обвинет.
    Да не започнуваш караници и да не мора постојано да имаш потреба да докажеш дека си во право.
    Да ја олесниш туѓата болка, притоа земајќи ја на свои плеќи.
    Да се воздржиш од негодување кога не го добиваш заслуженото.
    Да се радуваш на несреќите и да ги примаш како благослови.
    Да си ја потиснеш гордоста некаде длабоко.
    Да даваш многу, а да не очекуваш воопшто.
    Да разбереш дека егото е една огромна заблуда.
    Да помагаш без да се запрашаш - направив ли добро дело? Дали вредеше?
    Да ги гледаш туѓите гревови без да осудиш.

Постојат велат два патишта - тесен и широк. Тесниот има многу препреки. Полн е со искушенија. По него е тешко и мачно да се чекори. Но, само тој е вистинскиот. Јас го почнав пред една година, но постојано се враќав назад. Не се чувствував силна. Се разочарував од себеси, грешев, повредував и не знаев да простам. Но, не престанувам да се обидувам. Тешко е и бара напор. Бара борба во мислите и срцето. Но, не учеа дека доброто победува, зар не?

Секој ден усвојувам нови вистини, а последната што ја научив е - Не им судете на другите. Бидејќи видливи ви се нивните гревови, но не и нивното покајување.

За крај, занемарете што сакам да мудрувам. Едноставно, на овој начин се бодрам самата сама, си ги препрочитувам мислите и наоѓам поголема верба во себеси. И сила да започнам пак.

Не можеш да го дадеш она што не го поседуваш. А јас сакам да дарувам смирение, да бидам блага и кротка, да ставам насмевка на нечие лице. И мислам дека ако цел живот се обидувам да го постигнам тоа, притоа паѓајќи и станувајќи безброј пати, ниеден момент не ќе е залуден.

На Monna.Monna, EleMental, marama и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Guillotine

Guillotine Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    75
    СДК дека сум навистина горда на мојата прво отворена тема на Фемина. :rofl: :clap: :dance: :party:

13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Менаџер ваму, ваму, ваму , ваму, фаца дибек, обрзование ОУ! Јако! Мене срам би ми било да си го ставам образованието на фб, и то кога ќе видиш какви фаци се менаџерчишта на кафичи, дискотеки, кафани, јасно ти е!

На thelittle17, Ingvild, ilipili и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Па си викам, од друга страна, џабе што знам ваков јазик, онаков јазик...кога и онака доста често со луѓето си се разбираме најубаво преку една обична насмевка :)

На Wild-GirL, Monna.Monna, EleMental и 25 други им се допаѓа ова.
  15. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Џабе се радувам што си online, кога не ми пишуваш... ЕХХ да имав барем малку храброст, можеби би било се поинаку. Можеби ќе бевме среќни заедно ... МОЖЕБИ :?

На Inna5, M.a.r.i.l.y.n и L0ve им се допаѓа ова.
  16. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199

same here... :)

17. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    СДК дека сум една мрза големаа! :$ :D

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Врв на среќата, кога ќе сфатиш дека сама успеваш да си достигнеш квалитетен број на оргазми додека бившиот во врска од 5 месеци не успеал да ти удоволи дури ни со 1! :rofl:

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    денес ми е роденден ...
    29 луѓе :lol:
    Искрено до сега олку релаксиран и убав роденден не сум имала
    Ма не се плашам јас од годините , гордо секогаш ке си ги носам :)
    Го молам бога овој мир и спокој во душава , здравје и љубов од моите најмили и саканиот секогаш да ги имам
    друг поклон не сакам
    друга желба немам ......
    последна година со двојка напред хм ветувам дека ке ја направам посебна и за паметење , ке дадам се од себе да биде година за паметење по убави работи ... со Господ напред !

На kravce, Moira, Elennaa и 6 други им се допаѓа ова.
  20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    А веднаш по мастурбирањето го куцна ова? :worried: Оти делуваш премногу среќно, затоа. :rofl:

На Monna.Monna, DzingrlakaDzikica, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.