Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Неколку фејсбук рутини
    -Доаѓа велигден, почетната ја сочинуваат песни од типот "На велигден сум се заљубил"
    -Доаѓа Божиќ ,шема е Shake Up Christmas.
    -3 секунди земјотрес, 33 минути статуси околу тоа.
    -Месец Ноември чекаат дожд да заврне за да ја шернат "November rain" од Guns N' Roses.
    -Лето сосем случано си ги сликаат ноктите на нозете додека лежат на плажа ,и со нетрпение чекаат да стасат дома и сликата да биде објавена за другите да видат дека биле таму и да соберат шо поише лајкови.
    -Завршува летото ,хит е Endless Summer и сликите од типот - I miss summer и такви ми ти срања.

Уствари ,сме напраиле фејсбук неразмислувајќи за последиците и непринудени ги трпиме овие патетики и хејтиме до крајност!

На Antigonna, sm1zla, Monna.Monna и 6 други им се допаѓа ова.
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    17.273
    Секојдневно си слушам песни од Тоше, ама еве сега ми текна да гледам делови од концерти. Значи најмногу од се слушав „Ве сакам сите“.
    Во громови на душа „Сета љубов дур сум жив, на вас ја потрошив“. Во Слушаш ли „Срце не се лекува, ќе ве сакам довека“.
    Слушам и очите ми се полни солзи. Како што рече Ричи, звучи клише, да. Колку брзо мине времето, ја уште не сум помирена со фактот дека не е меѓу нас.
    На последниот концерт колку сакав да одам со братучедка ми, ама татко ми не ме пушти. Ми вети дека наредниот ќе идеме, уште пред тој на 5-6 октомври, го чекав наредниот, се радуав мноогу. Ќе го гушнев Тоше.
    На роденденот на брат ми, 16-октомври кога се разбудив за на школо, телевизорот незнам од која причина работеше (иако немаше никој дома), кога слушнав неможев да поверувам на ушите.

На Antigonna, OneDirection, Lepaaa и 7 други им се допаѓа ова.
  3. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    СДК дека некои личности се стварно посебен случај. Ставиле песна на фб од Тоше и пак Напишале ,,СРЕЌЕН РОДЕНДЕН ТОШЕ ,, :fubar: Алооо саглам сте ??? КАКО СРЕЌЕН ??? Ако сакате ставете песна, оддадете почит, али ова незнам... :x

4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    До некаде се сложувам со феминката погоре, навистина е малку нелогично што му чеституваат роденден на Тоше, доволно е да се одаде почит со неколку песни, сепак Тоше, за жал неможе да има Среќен Роденден, Не сакам да сум погрешно сватена, да звучам како сурова, ладна и безчувствителна личност, Го Сакав Тоше и Жал ми е што повеќе го нема, Според мене тој беше еден од Најдобрите Македонски пеачи, но за жал рано не напушти :(

http://www.youtube.com/watch?v=K7NbbMV3qjA

П.С. Сакав претходно да пишам за ова, но не бев сигурна како ќе бидам сватена.

На xoxo.Martina, Micheleljubov и homealone им се допаѓа ова.
  5. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    На Cataleya му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Само ја ли сум единствена шо коа неам за полагање, одговарам усно и се замарам со повисоки оценки? Сама си го барам човече.Наместо да се одморам, да проживеам зимски распуст...на моменти си се чудам искрена да бидам :tmi:

7. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Покажи му на еден човек, дека можеш и без него и тој сам ќе те побара ;)

На Lepaaa, Hipster, Elichka и 9 други им се допаѓа ова.
  8. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Официјално од денес сум на УН диета ... Повторно. :D
    Конечно успеав убаво да се погледнам во огледало и очигледно сето тоа неконтролирано јадење како резултат на промена на клима, средина, стрес и нервози вродило плод.
    Вага - не ни планирам да стапам во контакт со неа дури не поминам една недела дружба со диетава.

Исто се соочувам со ерупција на мотивацијата во мене.
    Почнав да вежбам, повторно да читам книги, па дури и си направив список на работи кои треба да ги направам пред да започнам со втор семестер.
    Сигурно нема да го поминам неучениот материјал по одредени предмети, всушност нема ни книгите да ги допрам, ниту пак ќе се обидам со free range learning, ама ако, нека стојат на список. Може ќе ми биде досадно откако завршам со читање на најмалку три книги, постирам три пати на блогот и напишам статии за два сајта или откако се вратам од шетање со моето куче или откако ќе се изнавежбам. :lol:

Кој што сака нека каже, ама дома сум си нај организирана и нај присебна.
    Да не биле огледалава сите ќе се чувствувавме пријатно и самоуверено во своја кожа, како на пример јас пред да се вратам дома. :tmi:

Но, каде можам со други луѓе постојано да парадирам пред огледало?
    Немам време за тоа.
    Брз начин на живот - брзо поминува времето.
    Цело време се подготвуваш да направиш нешто и на крај на денот пак не си направил ништо.
    Мора нешто да ме поттурне мене за да функционирам и делувам, а во овој случај тоа е огромното огледало во собава.

Ама ми имаат кажано дека сум нестабилна личност.
    Сега јавно ја искушувам мојата самоконтрола. :wasntme:

На Angy.g му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Кога ќе почнете да се чуствувате тажно, осамено и кога мислите дека цел свет почнува да ви се руши
    почнете да ги перете вашите алишта

Ах...
    Блага ретардација имам. Или факултетот ќе ме поремети или јас ќе пореметам некого, трето нема.
    Инаку, ми недостига. Ама нема да му кажам :D . Денес ќе бидам лоша :)
    Инаку ми мириса на убав ден :lol:

На Angy.g и kravce им се допаѓа ова.
  10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Само што се вратив од настап а веќе во 7 треба да бидам на нозе, полагам :(
    И сакам да кажам дека преубаво си поминав
    и сватив една работа :!: пеењето ме исполнува, целосно..
    и дека е единствената работа што знам да ја правам најдобро и што живеам за да ја правам..
    и дека ветувам дека ке се посветам малку повише за да се развиам на тоа поле, а не само да кажувам и на крај ништо..
    И дека ке внимавам на мојата линија, не ја бива работата! Сакам да се занимавам со професија во којашто многу се гледа тоа :lol:
    (инаку секогаш го викам ова, ама никако да се нафатам)
    Добра ноќ феминки, држете ми среќа за неколку саати на испит :(

На Lepaaa, La.Reina.Del.Sur, marama и 5 други им се допаѓа ова.
  11. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Во трета смена најмногу го сакам то шо стално прва дознавам работи кои останатите лејм луѓе кои спијат ќе ги дознаат тек следното утро.
    Па и рутинава, порешавај една задача(препиши ја од збирка во компјутер де), ѕирни на фејсбук,твитер и сите останати безвезни социјални мрежи кои ми се сто пати поинтересни од тоа што го пишува во книгата,касни си благо...и така.
    Така го поминав мојот зимски распуст. <3

12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    1 час учам 3 седам тука :D И се така во круг

На Stoimenovska, tessie, Katerinceee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    23.141
    Ова тмурно студено утро тема на размислување ми е што ќе беше доколку животот ми отидеше во друга насока. Доколку не ја одбрав таа страна од патот која ме донесе кај маж ми. Каде ќе бев, со кого, што ќе правев пример еве во овој момент? Дали ќе бев со тој кој тогаш трчаше по мене, но на кого предоцна му текна да го прави тоа?

И тогаш, иако се' уште горев од свежите рани од спомените и повторно фрлање во неговите прегратки тогаш значеше како мевлем на рана, но само привремено, се' додека не бидам повторно повредена, реков „не“ звучејќи посигурно од било кога во животот, а сепак го изговорив пред во целост да се почувствувам така. Дали тоа отсечно „не“ беше баш тоа скршнување на патот кое ме донесе до маж ми? Како интуиција, како потсвесно да претчувствував дека тој некој кој е многу повеќе вреден да биде дел од мене пристигнува наскоро во мојот живот.

Се омажив млада. Не она многу млада, веќе до некаде бев оформена своја личност, но сепак според модерниве стандарди се'уште млада. И што добив? Не, не завршив како оние стереотипични случаи на млади невести кои не си ги остваруваат во целост дотогашните амбиции и се во ропство во 4 ѕида. Искрено, ни во домот на моите никогаш ја немам почувствувано слободата која ја добив од него. А што се однесува пак до амбициите, уште веднаш му кажав дека се значаен дел од мојот живот и доколку не ги остварам ќе се претворам во нешто друго, не во девојката во која се вљубил.

И како огромно изненадување, тој беше оној кој стоеше во првите редови во малата група на поддржувачи во секој мој чекор кој би значел усовршување. Никогаш не ме притискал за ништо, во се' беше тука за мене. Кога ќе ми текне само како скокаше низ дома кога ми ја прифатија тезата...како дете на кое си му го дал подарокот кој со нетрпение го очекувал. А всушност јас сум тоа дете. Детето кое доби подарок кој ги надмина неговите очекувања.

Никогаш нека не ве кочат стереотипите и предрасудите! Некогаш срцето е тоа што најдобро го познава патот до вашата среќа. :*

На Lux, Divinebutterfly, kate21 и 31 други им се допаѓа ова.
  14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    A sunny day in Stara Zagora :D Ke odam da gi sredam ostanatite raboti i da prosetam malce i da go iskoristam posledniov pat tuka.A i si dadov den plus :D Neznaete kako mi se ispolni srceto :) gi zaboraviv site gluposti od doma... Se citkame,pozdravce i imajte i vie ubav den :sun:

На Miss.Ricci, Lepaaa, ilipili и 10 други им се допаѓа ова.
  15. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    допрев до многу малку парички ама дел од нив ќе ги потрошам на книги ,( другите ќе ги штедам) само да не ме разбере маж ми не ја разбира тој таа страст за книги :lol:

На Lux, sweet-cherry, Jagoda123 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Моментот кога се будиш и сфаќаш дека те боли ногата иако цела ноќ си спиел.Моментот кога се сеќаваш за склопениот заговор меѓу ќерка ти и маж ти,таа да те водела да си купила патики,и тоа марка.Како да не |( Моментот кога се сопнуваш од расфрланите работи на децата,и притоа си ја расипуваш шољата кафе.Денот може да почне.
    :rock:
    И се некако си мислам дека живеам некој друг живот...или како да е ова една сцена од некој филм.Се нешто чекам да се случи некој пресврт во моја корист.Како во оние филмови кога актерите водат досаден живот и одеднаш се појавува некој или нешто,кој го менува текот на настаните и и дава на приказната сосема друга смисла.И многу се нервирам што размислувам за ова,срам ми е ,ама не можам да го исфрлам од глава :worried:

На stetoskop, Peppermint, Lepaaa и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.838
    Многу сиво утро, милион бои да можам би фрлила, со кофа, со четка, што било.

Кафево ми горчи, носот ми тече, слушам The Orb и сакам да не беше петок во кој сум втора смена на работа и кога сите се спремаат за излезат, намирисани, избањани, желни и волни за шеткање, јас директ после работа треба да сум супер расположена, а не сум. И да се потрудам, ми треба време, бар неколку секвенци за тоа да заличи на човек кој не излегол од работа после 22часот.
    Се искенкав, знам. И ми личи, вака во пижами и со торба подочњаци. Него, вчера во МКЦ на Милко супер си поминав. Пиво, добра музика, се запознав со Џули (колку е мал светот, а ФБ колку е најголем), ми вика - jooj, pa vidjela sam te, znala da sam ti, shta si lepa, ko neka Francuskinja! И се изгушкавме како да се знаеме милион години. Студира пеење во Скопје, и договорив кафе, откако ќе и завршат сите испити, а мене ќе ми се смири срцето. Да, светот е малечок, а Љубовта е голема, за луѓе што ќе се препознаат и останат во своето соѕвездие. Денов ми е само за читање книги. Почнав да ја читам Психологија и религија од Јунг, и ми досади, некогаш опасно знае да ме завлече теорија што не можам да ја сконтам од прва и само бегло врткам страници. Но, и покрај се’, увото ми ужива убава музика.
    Мандарини за појадок, и одобрен состанок со тимот од издавачката куќа. Индог ми се понуди да ми ја дизајнира корицата на книгата. Возбуда од први размери. Тој, ми праќа љубов од далеку. Си разменуваме нежности и погледи како што технологијата дозволува. Сите единици и нули се претвораат во бескрај. Мачките веќе влегуваат во лупот наречен сексуални активности по тротоари. Сивилово ќе го обојам во нежно сино, па индиго виолетово. Да, и смената денес ми е таа боја.
    Темно сино, виолетово, ко очите на Елизабет Тејлор.
    И албумот е Blue album. И неговите очи прскаат фонтани синило.
    А јас, јас сум горчливото кафе денес. Кафеаво гомце, пре би рекла. :lol: Ќе прснам малку жолт лимон после и мандарина во себе, да ми се вратат сончевите бои.

Ќе ми помине.
    Имам што да му понудам на овој свет, иако тој не бара ништо од мене!
    :*

На Lux, Ariel, Angy.g и 6 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    Маана ми е што последна се ставам на листата.Душата ја давам за други.И затоа ме заболе,не очекував.
    Додуша,никогаш од никој ништо не сум очекувала.Кога давам,давам од срце.Си скратувам од нови чевли,палто,блуза,си скратувам од трпезата и доручек и кафе на пауза.....Јас не можам да имам и да бидам среќна а моите да немаат.Тоа ми паѓа многу тешко.......

Сакам да ме нема месец,два,три,само јас и тој без никој.Мене никогаш нема да ми здосади од него.Јас неможам без него.Дури и кога доцни од работа,јас едвај чекам да се појави на врата и да го гушнам.Зошто секое утро со бакнеж тргнува на работа.Многу е внимателен,за да не ме разбуди,ама јас секогаш го чувствувам.Сакам за миг да немам проблеми и да не ми тежи ништо на душата кога сме заедно.Да уживам максимално со него.А јас,неможам.И кога сум на одмор мислите ми се дома.Колку ќе беше подруго,да знаев дека спокојно ја оставам мајка ми со татко ми,сите среќни весели,секој со своите проблеми,а не вака,на секое мое идење она брза да влезе внатре пошто не може веќе да ја глуми насмевката.Како јас да бидам мирна?
    Затоа отсега мојот круг се сведе на многу помалку.Само 5,6 души и затворен е.Никој нема право да влезе,ниту јас ќе дозволам повеќе.

На Lepaaa, ilipili, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  19. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Растргната помеѓу сонот и реалноста, помеѓу желбите и можностите... :(

“Кога се сака, се‘ се може.“ - Како да не! Ако некој таму горе замислил поинаку - џабе ти е и на глава да стоиш!

Ах, родена во погрешно време и на погрешно место, ете тоа сум јас. Единствено не жалам за најблиските во мојот живот. Нив ги сакам секаде и во секое време!

Не можам да си го замислам животот без мајка ми и татко ми, макар само гласот да им го слушнам на половина минута, да знам дека се тука, да знаат дека сум тука. Со сестрите ми се гледаме и слушаме многу поретко. Растрчани низ лавиринтот на животот, секоја го бара својот пат, но знам дека се секогаш тука, знаат и тие дека јас сум тука за нив. Мојот мил сопруг, и кога му е најтешко сепак се обидува да ме насмевне, да ме увери дека се‘ ќе биде во ред, иако и тој самиот не е убеден во тоа, се труди да сокрие. И внуките мои најмили - сонциња. :) Ќе те изнервираат и ќе те изнасмеат во истите 5 минути.

Живот. Колку и да си депресивен, една мала искра надеж никогаш не те напушта. Секој ден се надеваш дека ќе биде подобро. Понекогаш ќе се развикаш, понекогаш ќе се расплачеш, понекогаш слатко ќе се изнасмееш. Некогаш си полн со енергија и оптимизам, а некогаш ти доаѓа од кожа да си излезеш.

Се надевам (посакувам) набрзо сонце ќе ме угрее! Потребно ми е.

На Johny, Umbrella22, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    СДК денес ми е родендеееееееееееееееееееееен :party: :party: :party: И сум роденденски расположена :inlove: :clap: :* [​IMG]
    Еве повелете едно парче од виртуелната торта :clap: :inlove: :*

На sweet-cherry, kate21, Monna.Monna и 37 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.