[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Ете така, да сум го читала сум го изменила во делови каде што сум мислела дека треба да се измени.
    Но ете барем нешто повеќе сум прочитала од семе синапово фб статус или нешто слично.
    Убаво си напишав јас на крајот дека требаше нешто плитко кратко и едноставно.
    А можам да ти најдам не само на темава туку и на цел форум реферати каде што “ паметните сите ги убедуваат дека тоа се нивни текстови “ :rofl:
    -Ма немој да ме јебеш бре, плагијат во денешно време најлесно се открива( како сакаш смени го колку сакаш маскирај го ) како и шаблонските мисли кој постојано се провлекуваат насекаде од фб до форум па и на клупа како што напишав предходно.
    Копи пасте не не прави попаметни ниту помудри тоа само кажува дека само знаеме да коритиме гугл или евентуално каѓува дека имаме фб па некој пријате споделил некоја мисла која ни се гледа паметна и премудра.
    И кога копираш копирај нешто квалитетно, и во плагијаторството биди малку од малку свој гледај да ги изнесува твојте ставови и гледишта, не копирај моментално општо прифатени мисли за кој незнаеш ни од кого потекнуваат.
    :*

2. julie77

julie77 Форумски идол

Oh, where the good girls/men go ... ?? :?:

СДК ... односно... Сакам да добијам одговор добрите, коректни ... фини, фер ... реални луѓе дали го добиваат она што го заслужуваат денес?? Дали сеуште важи девизата биди добар за да ти се врати со добро, а другите да те почитуваат и сакаат?! Немате одговор?? Јас па ич! Има, знам има и ќе има такви луѓе, но нема да има и такви времиња повеќе. Денес колку што можеме да слушнеме, да видиме, да дознаеме они кои се користат со најподлите и најзлобните средства денес добиваат многу, дури и се наградувани и ги ставаат на пиедестал. Тоа сепак не е нивна вина туку на оние кои слепо, глупаво им веруваат или барем им се лигават мислејќи дека и ним ќе им биде доделен ордeн за послушност. Оние ај да не речам злобните туку мултиплите личности, полни фрустрации успеваат само на сметка на овие другиве слепци и плитки мате**ци. Но, верувам барем се докажало или пак јас поврзувам ... нешто секако има, дека сепак се им се удира од глава порано или многу подоцна ама си ја добиваат вистинската "награда" на крај.
    А другите, луѓето со душа се жртви секогаш ... патат, веројатно ним им е предодреден оној животен пат кој го имал Исус. Негде сепак длабоко во себе не верувам, но се надевам дека на крајот од денот си го добиваат заслуженото.

Eхх кога би имало праведен свет и Калимеро не би имал таква тажна фацичка ...

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ова за самоутеха си го напиша ? :^)

mims-89 and pamelche like this.
  4. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

МХМ МХМ се само утешувам дека барем понекогаш читам нето друго освен трачеви и фб статуси :) :*
    Сеуште има надеж за мене, сеуште не сум влезена во шаблонот :D

5. tea4e

tea4e Популарен член

Сакам лето,сакам :sun: ..Не сакам зима.... :(

srcekrsacka likes this.
  6. Salome

Salome Популарен член

Темата е СДК, овде секој има право да си каже што му лежи на срце, како му поминал денот, какви мисли му се вртат во моментот, да си ги напише стравовите и слично.
    Не е поентата да се напише некој 'длабокоумен' пост и да се збира лајкови.Има доста други теми на форумот кадешто може да се развива дискусија и да се покаже кој колку има познавање. ;)

Katerinceee and srcekrsacka like this.
  7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Не се ни надевав дека ке се случи нешто од кафето-што не ни бидна :D
    типот доцнеше-му се расипало возилото, а тоа што под чест му е да дошол со автобус тоа е друга работа-како тоа да доагал со автобус, а има свој автомобил :x а кога го видов не ми се допадна воопшто-не кола, не пари, дијаманти да ми покажеше ЏАБЕ а тоа што имаше уши исто ко Дамбо тоа е друго-не е смешно, мајка природа ама за тоа постои пластичната хирургија а него парите не му се проблем ама очигледно дека во неговата глава е проблемот :!: и на крај побегна од мене-божем ке го изедам :fubar:
    не верувам дека повторно ке го сретнам во животот-не било пишано па секој си продолжува по својот пат :)

8. offspring1

offspring1 Истакнат член

СДК сериозно ги гледате сите оние турски серии :o Е стварно незнам како успевате да постигнете, ви се чудам. Туку колку што мразам станување за прва смена на работа не мразам ништо друго толку. Убава ми е смената, и слободна сум после тоа цел ден, ама кога ќе ми текне на станувањето, спремна сум да се жртвувам и да одам втора смена, да скапам цел ден на работа :D

Cacy and Ann.94 like this.
  9. creshicka

creshicka Популарен член

Денес ветер ме дуваше 3 часа. Од дома до банка да уплатам за испити, до пошта, до факултет... Таму, згрешени уплатници, непотребни трошоци, или како што јас милувам да кажам културно крадење од студенти... Позајмување пари од дечко ми оти немав доволно во мене, па пак банка, пошта факултет. Пак нешто треба да се уплати бидејќи заборавиле да ми кажат првиот пат, и пак дома. А еден ветер, три напред две назад... :@

Наравоучение: Освен ако не мислете да се запишувате на приватен факултет, или ако се запишувате само за да им угодите на родителите да се каже дека студирате ради реда(како мене), НЕ СЕ ЗАПИШУВАЈТЕ ФАКУЛТЕТ. Една контра-кампања на владата. Не дозволувајте да ве ебат во здрав мозок, не си ги тенчете живците, ќе ви требат за понатаму. За овие 3-4 години имам 80 000 платено на факултетот од кои само 36 000 се партиципација а останатите се се МАЧКИНА КАШЛИЦА. Ветер и магла. На секој список за изгубени уплатници и грешка во системот ме има мене. Страв ми е веќе да гледам по соопштенија и списоци. Јас најбудала ли бе да плаќам за се и сешто. А гледај иронија- На веб страната на универзитетот се вели дека во просек студирањето би чинело 250 денари на месец. К*РАЦ!

И зашто се ова? За една мочена диплома и пак да седам дома? А? Ебете се сите, аир да не видите, огин да ве изгори апаши!!! .!. Само затоа што сум ептен при крај, да имав малку повеќе памет, ќе завршев за фризерка во Скопје и ќе правев пари сега ЕееееЕ!!

kravce, happygirl, Ann.94 and 14 others like this.
  10. ilipili

ilipili Популарен член

Денов иако тмурен со облаци и дожд мене ми беше убав.Се ослободив од мачнината која што ја имав, од онаа нервоза која што беше околу мене минатите денови полека изминува до кога не знам. Причина беше прошетката со моите драги пријателки иако беше некако на брзина се и одма помина денот сепак мене ми беше мноогу убавко.Ми требаат повеќе такви средби кои што за миг прават да заборавам на сите проблеми и искрена насмевка да има на моето лице заедно со нив-најголемото богатство што човек може да го посака.Тука е и љубовта знам клише е дека таа е единствениот двигател во животот итни.итн. ама луѓе ако нема љубов ако исчезне и таа и вербата дека постои онаа вистинската ,искрената тогаш што ќе остане од нас? Ќе не завземе уште повеќе злобата,алчноста,користољубивоста?До душа не дека не е така туку сеуште верувам дека уште има надеж за нас луѓето.Јас сум ви непоправлив оптимист и романтичар,знам :D .
    А,да :!: јас полека но сигурно станувам пазарџивка на годината :wasntme: .Моите ми рекоа да купам јајца и се решив да ги прошетам низ корзото,доста само на пазар седат на едно место и тие се греотичка :worried: и така сум јајчарка на денот со историските јајца кои што се изнашетаа денес :rofl:.Ова беше глупа реченица ама мене ми е смешно па ај и вас малку да ве насмеам иако можи на повеќето ќе им биде глупаво тоа :D.
    Со него се средија малце работите,далечината не убива и двајцата па и сега непредвидливата ситуација не дотолчи ама што е е тука е не се предаваме ние сме јаки :muscle: :D .Ќе издржиме уште малку знам,мораме да издржиме за нас,за нашата иднина.
    Бебушот е многу подобро,за 3,4 дена ќе биде надвор од инкубатор,па ако се е во ред наскоро ќе си биди домче со мама,тато и бато :clap: :party:.Тоа дополнително ми го разубави денот,нема ништо поубаво од тоа да знаете дека една мала душа ќе почне нов живот,ќе дише,зборува,радува,оди,дека во нечиј дом ќе внесува секојдневна неопислива радост.
    Ахх животот е убав нели?

Moira, kravce, Jagoda123 and 12 others like this.
  11. DigY

DigY Популарен член

Мразам кога ќе дојде некој типичен сељак у теретана и ке почне да треска по справите со слушалки на уши и се надвикува со сите и нема осет колку се дере (небаре кој знае која тежина ја крева). Ау колку ме вади од кожа :@ Што убаво го немаше одреден период. Мир беше. |(

12. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Ова беше денот на револуција.
    Се собравме три другарки и се утепавме од зборење, од жалење, од радување, од смеење. И оддамна не ме сослушал така некој, не сум сослушала.

Моментално ми е многу тешко на мешето. Се замислев за нешто што ми ја мачи душата, и мислејќи сум бутала, бутала од тоа макароните без осет, и сега имам нагони на повраќање. Слично како кај мачките. :puke:

И некако немам желба ни волја за ништо. Една другарка ми купи книга, чиј наслов за некоја иронија се поклопува со мојот моментален живот, ама модерно-љубовни приказни, каде што главните ликови поминуваат низ тешки „маки“ и на крај завршуваат хепили евер афтер, ми е преку глава.
    Во првите педесет страни модерниве автори натрупуваат информации за ликовите за во наредните 50 страни да образложи колку еден со друг се сакаат. |(
    И обавезно за да изгледа badass книгата, на некои именки мора да има придавка од типот „проклетиот“ „посраниот“ ..
    И обавезно типот е исто така badass ама својата девојка која патем ја знае само три дена, мора да ја вика „ангелу“ „среќо“ „љубов моја“.

Незнам дали сум најнепатетичната женска личност во светот, или само мразам романтика. :^)
    Едно од нив ќе да е.
    Сета онаа љубов која си ја покажуваат со такви изрази, ми е некако ( да се изразам на модерен начин) посрана, мене не ми треба да ми каже некој дека ме сака, и дека сум му ангел.
    Нека ми го пкаже тоа, стоејќи до мене додека ми е тешко, справувајќи се со мојте и неговите проблеми заедно, сослушувајќи ме..

Сите оние лигавења, мазења се некако старовековски обиди да се заведе ќерката на градоначалникот кој има замок, и е најбогатиот маж во градот. А таа размазена девојка, мора да е поткупувана со разни поклони и рози, и ефтини зборови за да ја освои, бидејќи таа освен од црнецот со ладалото со неа, не знае за „маж“ и очекува дека некој цел живот ќе ја ланча.
    Com' on. Get real. |(

Moira, kravce, Trendafilka and 13 others like this.
  13. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Немам ни инспирација да пишам освен да се глупирам и разни глупости да пишам и да правам она шо другите ми го правеле мене..Ништо друго незнам..Сите велат прави коако што сакаш другите да ти го прават!! НЕ ТОА НЕ Е ТОЧНО!!! Едноставно лугето се сурови и гледаат кој е подобар од нив да го уништат на секој можен начин УШТЕ ОД МАЛИ НОЗЕ!!! А негледаат дека тоа може да им се врати еден ден..Не гледаат дека нивните зборови некој го уништува пополека го убива одвнатре!!! Никој не го гледа моето вистинско лице..Никој до сега не го ни видел!! Никој негледа како јас секогаш кога и да излезам се маскирам со лажна насмевка на моето лице за никој да не ме види тажна...Дека осекам ако ме видат тажна ке можат слободно уште толку да напагаат!!! И тоа не е со денови..Тоа е веке со години!! Веке ми е доста пд она што секогаш во себе плакам а пред другите се смеам!! Секогаш кога ке ги видам 'големата дружина' што секое девојче сака да е со нив, јас бегам.. Јас секогаш бегам од нив и секогаш одам од заобиколен пат!! Наместо како секој нормален човек да поминам покрај нив јас бегам..ЗОШТО ГО ПРАВАМ ТОА ЗОШТО БЕГАМ ОД НИВ??? Секогаш ми е срав од она што ке го кажат они, да не го дознаат лугето што ги сакам..Секогаш бегам од вистината почнав да живеам во некој свет каде што сум слободна, каде се сите мои сакани до мене, но кога ке се вратам во реалноста ке се запрашам САРА ТИ ДОБРО СИ?? СЕ ПОНАШАШ КАКО НЕКОЈ НЕНОРМАЛНА!!! И престанувам да фантазирам. НИКОЈ НЕ МЕ РАЗБИРА МЕНЕ!! А нека се стават барем еден ден на мое место барем еден ден да видат како е да си Сара барем на еден ден!!! Никогаш нема да презборат нешто за мене!! Се плашам да го кажам она што го сакам..Ми е страв да видам што лугето ке кажат за мене ми е страв да споделам нешто со лугето со намера да не ме наречат ЛУДА!! Дека јас сум никој и ништо!!! Ми е страв па споделам нешто со некој за да не бидам скршена уште еднаш..Ми е страв од лугето со кој живеам и го делам истото парче леб..Ми е страв од околината во која живеам!! Сакам да заминам и никој да незнае за мене да се смеанм и после да се вратам па има вратам на сите..Неможам века вака да живеам..Се со сакам да сум срекна и да сум со саканите..НО НЕЕ!! Нив ги нема баш кога ми е најтешко и кога сакам да заплачам си викам А ЗОШТО ДА ПЛАЧАМ?? НЕ ЗАСЛУЖУВАТ!!! Единствено што сакам да направам е да се искажам но незнам некој внатрешен глас ме сопра..Секогаш ми вели “Искажи се но никој да незнае за тоа“ неможам повеке.. Секогаш кога ми е тешко секогаш се смеам а внатре нешто како да ме гуше и не ми дава да дишам слободно!! Не сум се насмеала така вистински многу оддамна.. Века заборавив што е тоа смеење..Веке незнам зошто се кријам во себе?? ЗОШТО??? Да и јас сум човек кој сака да живее најнормален живот како и сите останати, но зошто секогаш лугето ме гледаат одстана и со сожалување кога и да поминам негде?? ЗОШТО??Шо имам сторено лошо?? ШТО?? НИШТО!!! До сега секогаш сум гледала да се прилагодам со сите останати но некако неможам сите како да ме одбиваат..Немам другарки на кој ке можам се да кажам што ке ми олесни душичката и нема да се грижам многу..НО НЕ!! НЕМА ТАКВИ!! Ако со некој се дружам со години но незнам нешто во мене ми кажува да не им кажувам ништо!! Да си кутам и тоа само за мене да остане!! Неможам да живеам во ваква околина!! Одвај чекам да отидам далеко од сите вакви лоши спомени што уште толку ме прават да се чуствувам како никој и ништо на овој свет!! Сакам само да исчезнам и јас и сите секавања за мене..Нензам што е тоа што ме сопира да се искажувам?? САКАМ САМО ДА ИМАМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ КАКО И СЕКОЕ ДЕТЕ НА ОВАОЈ СВЕТ!! Енос сега свакам дека во животот не е се розево како што си замислував како мала.. ;(

Serafima likes this.
  14. nonenceee

nonenceee Истакнат член

... кога времето е така намуртено кога ке слушнам како крцори дрвото во дворот од силниот ветер ми се ежи кожата на главата ... ми доага да извршам самоубиство... :devil:

15. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Сакам да кажам дека во моментов се што ми е важно е здравје. Моето здравје, здравјето на моите најблиски. Секогаш ме фаќа депресија кога одам во болница, макар и на пола саат. Сакам се да помине, сакам се да биде во ред.

sweet-cherry, Moira, kravce and 2 others like this.
  16. pamelche

pamelche Форумски идол

Стварно било многу убаво да се освестуваш насабајле со мелко со бек-квик и со него да заспиваш. Си се напив сега сум спремна за спиење.
    Косата измиена, мешко полн, мх, мх.
    Добра ноќ, иако е рано oдам ја во светот на фантазијата :hai:

Ann.94, Doozy, antonina and 2 others like this.
  17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Убави се оние денови, кои ми почнуваат со неговото препознатливо “Добро утро!“
    Одамна, не ги бев осетила онака баш како во старите добри времиња. Не ги почувствував ни сега, не се разбудив покрај него, ама доволно ми беше тоа што ми звона сабајле и наместо обично “Како си, срце?!“, јас го слушнав најмилното гласче, како ми вика дека ме сака најмногу! :$
    Лани кога 24/7 бевме заедно, така ме будеше! Тој ќе станеше уште од 8h, мене ќе ме оставеше да спијам уште некој сат, за после тоа да ме разбуди најмилно! :inlove:

Ми фали мојот А. :l:
    Ми фали, многу ми фали... ми фали тоа време, ми фали тој покрај мене, кога беше - најмногу на 15 минути од мене!
    Ми фали заради многу причини! Не дека вака сега лошо ми е или веќе готово, крај на свет, ама мене ми фали тој зошто без него покрај мене јас сум осамена! Не сум сама, ама сум мноооогу осамена.
    Вака ништо не ми е целосно! :tmi:
    Тој во Битола, јас Скопје, тој дома-јас Скопје, јас дома-тој во Битола...Ќе бидам среќна ако и еднаш месечно се гледаме!

Кенкам овде како детенце некое, знам... ама сакам да го напишам тоа што го чувствувам сега, за да еден ден кога ќе ми е до мене мојот А. и кога ќе бидам среќна, да читам тука и да се потсетам дека се‘ сме поминале заедно! :l:
    Сме поминале со многу љубов, а покрај тоа и подршка и разбирање, зошто без нив џабе е се‘! :sun:

Elennaa, Artemission, Lux and 19 others like this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Нешто што највеќе ме иритира се рекла-казала муабетите.И не знам зошто некој мисли дека сакам да ги слушам.Ги кажува во еден здив,што побргу да ми ја види реакцијата.И не и е јасно,како може да сум ладна на последниот трач за мене . Иииии,ништо нема да речеш? Па како,па што,ама зошто,лелелелеле аман заман кажи нешто :D
    Не,не кажувам.Само се смеам.А незнам дали на тебе што си толку малоумна,иако имаш начукано години,имаш дома деца,имаш факултет и постдипломски,или на дотичните кои со плус години од тебе им се замара за икс особи.
    И знаете што?Се повеќе се изненадувам колку далеку можела да оди болната фантазија.Зошто за мене таквите се баш такви,болни.Нормален човек тоа не би го правел.
    Мајка ми ми вели,да и се јавиш и да кажеш,она за тебе така :talk: Ах,бре мамо,што да кажам на кого? Да се спуштам како неа? Ноу,ноу.Неа и е најголема казна што е таква.Жално .

Само ве молам луѓе,не ме замарајте,ако мислите дека глумам дека сум ладна,ок,ќе ве ислушам докрај и ќе си свиркам потоа :music: Само ми одземате енергија,време.А не сакам да го трошам на исфрустрирани овцички.Можам да препорачам стручни лица само :geek:

AwesomeGirl, Annath, Moira and 7 others like this.
  19. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Два-три дена наназад во хороскоп ми пишуваат дека сум ги запоставила пријателите,дека не сум добар пријател во последно време.И да знаете,точно е.Воопшто немам интерес за било каква активност надвор од мојот дом.Сакам само дома,дома,дома,дома!Не ми се излегува,не ми се дружи со никого,не ми се слушаат празни муабети.Одам само во училиште и кај дечко ми 3-4 дена во недела.
    Но,еве јас сум добра и паметна девојка и веднаш ке се поправам.Закажав кафе за утре со другарките и признавам дека ми фалат многу..
    А додека сум дома само си правам некои вкусни јадења,полесни,бидејќи сум на диета :P

Attached Files:

anabel-a, Doozy and teddybear like this.
  20. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Тоа што можеш да го направиш, не оставај за утре или како што имам слушнато УТРЕШ КУЌА НЕ КРЕПИ ... Е така и јас за денес 300 планови, да станам па да чистам, прашина да избришам и многу други работи. Сум се изнаспала до 2 ( е пак да читам до 3-4 после полноќ. Не до 2 море цел ден ќе спијам ) и така си станав си ручав, кафе си пијав и ете го 4. Мојте дојдоа од на работа и ајде сега ќе чистам да ми сметаат. Јеа рајт! Туку ај си велам да си седнам на фемина да видам што има па здравје утре ќе чистам. Алармот го наместив за во 10 па да се фатам малку АРБАЈТЕН

Thread Status:
Not open for further replies.