Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Доста раскажуваш за други.Дај да чуеме нешто за тебе?Успех , пораз , среќа , радост , љубов , болка..било што????Молк.И трае , и трае ... :hai:

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DelRey

DelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    533
    Животот ме научи на многу работи. Една од ти е работи е дека луѓето не се такви како што изгледаат... :x

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    ... запаметете луѓе, ништо убаво нема да доживеете, водени од алчност, лакомост и ненасита!
    Тие лакомите, што бараат уште и уште, што трупаат пари и никогаш не им е доста, што немаат дно, немаат усул, немаат срце, ќе си завршат сами, бедни, мизерни и по болници.
    Или полошо - саканите и драгите ќе им се влечкаат онаму каде што мириса на амонијак.

На Monna.Monna, Neytiri, kravce и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Ништо не е како што изгледа, дури ни тој кој го познаваш многу години, во секоја смисла човек се менува

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    СДК... убаво е кога имаш некој кој те прави среќна. Една толку посебна личност. А друго ништо не е важно. Покрај таа насмевка се друго избледува.
    Сакам. Убаво ми е. :)

На kravce, bittersweet, tweety26 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    СДК дека младината тотатно е илудена на 9 години да станес мајка ?????? А шо миослат дека да родиш дете е исто како да си играш со кукла ?Е не е исто незнам што мислат денешните дечишта срамота !
    http://www.puls24.mk/index.php/zanimliv ... a-9-godini

7. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Ајде сега да си се фатиме сите за рачиња и на глас да кажеме: еден и еден е два, секогаш било и ќе остане.

Не ми е јасно како некои луѓе не знаат да се снајдат во најпрости ситуации. Се прашувам дали се мрзливи или навистина Горниот не го имал испиено првото кафе кога ги создавал. Со оглед на тоа на каде тргнало човештвово со прирачник треба да се раѓаме.
    Правило број еден: кога има чад во соба, отвори прозор.
    Правило број два: ако си фатила дечко, не значи дека треба да заборавиш на долгогодишни пријателства или пак да се жалиш за проблеми во врската кои освен во твојата глава на друго место не постојат.
    Правило број три: Ако му помогнеш на некого, без да бараш нешто за возврат, нема гром да те удри.

Можам вака уште долго јас, ама да не претеруваме. Ги гледам луѓево околу мене и се прашувам каде замина човекот во нив. Барам еден прост муабет за било што, еден нормален разговор каде нема никој да се жали на глупости. И загорела торта и вика само неа и се случува ова. Дај ми пиштол да се упуцам себе што те слушам. Како бре заборавате да уживате во мали моменти? Зар се мора да биде големо и грандиозно, накитено како танчеркине од Рио?

Ох, доста беше за денес. Некако ми стануваат се посмешни ваквите глупости. Еден испит помалку, инспирација за проект повеќе. На крај, никогаш не ми бега опцијата да се вработам како шепкач на дрва. Што не постои ова? Ма додека да завршам факултет ќе го измислат. Или јас ќе го измислам. И ќе барам висока плата. За инает.

На Monna.Monna, Lov3, Moira и 15 други им се допаѓа ова.
  8. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Јас не сум за по продавнички каде има дрангулии и кујнски прибор :!: .Ќе го доведам до невиден банкрот билдерецов :$ :rofl: .
    Само застанувам и само воздувнувам ,ејјј ова ,еј она ќе ми треба и тоа ќе ми се најди гарант ....бла,, бла бла како некое пензионирано бабенце.
    Мтв телевизија од секогаш ми била подобра, по кавалитетна од сите другиве останати ,( ок алфа се троби и телма, ) и тогаш кога немаа вакво добар избор како сега, од увек акко некој правобранител сум стоела на нивна страна , без некоја особена лична причина , така постојано си ја гледам Дора незнам зошто но интересна ми е :lol: .
    ....имајте убава вечер!

9. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Кога би можела да го вратам времето,немаше да ги правам тие глупи грешки што ги правев,немаше да се однесувам некогаш кретенски спрема семејството и толку наивно и детинесто спрема другарките.И уште правам грешки,ај секој човек прави грешки ама овие моиве се стварно ужас незнам да ги објаснам.Би сакала да повлечам некои зборови што сум ги кажала,некој луѓе што ги нема,да ги вратам најубавите моменти кои премногу ми фалат.

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Кога ќе победиш тешка болест-чувството е како да си ја извојувал најголемата животна битка.
    А, потоа сфаќаш дека најголемата борба тек престои-борбата со човечката глупост, ограниченост, со предрасудите. Борба со општеството и средината кои те прогласуваат за работно неспособен, а ти сакаш и чувствуваш дека можеш да работиш. Со нејзините мајка и татко, кои иако вие бескрајно се сакате, мислат дека не ја заслужуваш, дека немаш иднина, дека си помалку вреден од другите...

Тој знае дека мојот пристап кон животот е - нема проблем кој не може да се реши. И што се не поминавме...Но, сега за првпат се чувствувам немоќна да помогнам.
    Ако му е утеха, со него сум....па ако треба ќе ја грабаме, па што...

На Hipster, Buttterfly, Artemission и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Плачам.Плачам за да ми биде полесно.Ама не ми е.
    Некои луѓе доагаат во нашите живот ке остават една рана која тешко може да се излечи и потоа си одат и никогаш повторно не се враќат.А ние? Ние само патиме за нив,плачеме и се надеваме дека еден ден повторно ке се вратат.
    Ама немам на кој да кажам се бидејки нема да ме разбере.Мојата баба иако толку ме сака сепак не ме разбира.Знам,сака да ми помогне но повеке кажува глупави работи отколку паметни.Ама не и замерувам.Бидејки мн ја сакам.И знам дека како и мајка ми секогаш ке биде покрај мене. :)

На Lovy1 и Ilusionist им се допаѓа ова.
  12. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Секоја година ми се случува истава приказна.Секоја година.Животе, знам многу добро што сакаш да ми приредиш..

Да појаснам..
    Секоја година но не во исто време,жиотот ме става помеѓу два патишта.Ми приредува таков хаос во главата што само седам и молчам,збунета сум.Многу добро знам што ќе се случи ако тргнам лево,а што ќе се случи ако тргнам десно,и пак се двоумам.Можеби бидејќи сеуште со самата себе немам расчистено некои работи.
    А можеби е вистинско време да направам пресврт,да не одам ни лево ни десно.Да си тргнам право м?

Инаку добра сум,фала на прашање.Некогаш сум била подобро,а некогаш и полошо.Ако заокружиме се наоѓам во некоја средина.
    Не се жалам воопшто.
    Имам милиони обврски,ама постигнувам.Периодов сум многу,многу организирана личност.
    Имам луѓе околу мене,не сум сама,тоа е можеби и најбитно.

Секој ден седнував на Фемина со надеж дека ќе напишам нешто ама ете,кога не излегуваат зборови од тебе не излегуваат,па што сакаш прави.

Тоа е тоа.

На kravce, Springy, tweety26 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Кога си ЗАЉУБЕН памет НЕМАШ ♥
    E само тоа сакав да го кажам :inlove:

На sweet-star, Inna5 и Soldier им се допаѓа ова.
  14. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Можеби немав минато како што посакував но знам дека че имам иднина каква шо сакам !!! :D :D

На H.VAGA и DelRey им се допаѓа ова.
  15. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Денес сакам да споделам една преубава мисла, нешто што можеби многумина го знаат и го разбираат но ретко кој одвојува време да мисли на вакви работи, целите удавени во хистеријата и претоварот со обврски во модерниот живот.

Петте најраспространети елементи во Универзумот се водородот, хелиумот, кислородот, јаглеродот и азотот. Тоа се ѕвездите, планетите, комети и сета прашина во бесконечниот простор.

Освен хелиумот кој е инертен гас и сам по себе не е присутен во нашето тело, другите четири елементи се меѓу главните компоненти на човечкото битие.

Ние буквално сме создадени од ѕвезден материјал.

Ние живееме во универзумот и универзумот живее преку нас.

Немам некој голем интерес да изучувам хемија или астрофизика но постојат многу документарци во кои се објаснуваат прекрасни работи за животот и универзумот на јазик разбирлив за сите.

Еден од клучните зборчиња се Neil DeGrasse Tyson. Човекот е феноменален.

Разговарајте почесто на овие теми, давајте препораки и споделете знаење, колку и да е малку. Испровоцирајте љубопитност посебно кај помладите.

Посакувам вакви работи да ми зборуваа кога бев помал, но никогаш не е доцна. Никогаш.

http://www.youtube.com/watch?v=RVBEDl0qr4U&feature=youtu.be

На glosipgirl, honorthyself, francais и 15 други им се допаѓа ова.
  16. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Искреност. Дрскост. Без влакна на јазикот! ;)

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.032
    Допаѓања:
    11.809
    Семејството се прошири за уште еден член.
    Комшиското куче кое го израснавме заедно со комшиите до мене, конечно е дома.
    Мајка ми, климактерична патем, цел ден си зборува со него. Уште минатата недела му даде даскички на дедо ми да му скова куќичка. А тој па, без работа, за еден ден ја направи. Куќичка од соништата. Kако на Спајк од Том и Џери. А малиот цел ден си лежел мирен внатре.
    Златен е тој. И конечно наш :)

На thelittle17, sweet-cherry, Buttterfly и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Толку сум наивна што секој може да ме излаже и да ме придобие со 2-3 збора.
    Се прашувам зошто луѓето на кои најмногу им верувам ја злоупотребуваат мојата добрина и наместо да ми вратат со добро тие ме лажат.Немаат ни малку грижа на совест.Не размислуваат за последиците од нивните постапки.
    Јас не враќам,но Господ е голем.Тој ќе им врати на ист или полош начин.

На Rozich, CoverGirl10, Springy и 7 други им се допаѓа ова.
  19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Не ми се верува што ми се случува.
    Се заљубив, кога најмалку очекував, ми се случи. :(
    Не знам дали е љубов или опсесија, ама не можам да престанам да мислам на него.
    Иако не го ни знам, го засакав..... ама нема врска доволно е што може да ме насмее.
    Ја читам темата љубов на далечина, и се прашувам дали некогаш ќе биди нешто :^)
    Премногу ми е далеку за да биде нешто меѓу нас , шансите се 1/100.
    Ама надежата последна умира нели ? :)
    Доволно е што ме прави среќна.

„Човек без љубов е човек без свој лик, без своја трага, без свое име, без свое време, без своја содржина.“

http://www.youtube.com/watch?v=RDBpJOIuQ30
    Имајте убава вечер !
    Волите неког и неког че волити вас. :inlove:

На Elennaa, kate21, ludoto19 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Angy.g

Angy.g Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    30
    Just like me :x
    Ама ако..ќе чекаме ние.Нели ? :rofl:

На tweety26 и crazylady им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.