Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Уживајте во луксузот кој не кошта ништо...фантазијата.

Отидов да си ја дочитам книгата, а потоа да си фантазирам. :mm:

:hai:

На Elennaa, sweet-cherry, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека сликата да гледаш пред тебе средношколки во клупа како се шминкаат на час додека некој предава за митоза и мејоза е лоша, прелоша.

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.545
    Не знам дали имате некои навики пред спиење?Јас да.Тоа се навики кои се веќе вградени во мене.Понекогаш остриот допир на самотијата знае да ме допре длабоко.И секогаш пред сон погледнувам во небото низ прозорецот,ја барам месечината или барем нејзиниот траг,ѕвездите или траговите на ѕвездената прашина.Ако ги нема на видик,некако, тажна сум.Заради неа не поднесувам да заспијам со спуштени ролетни,заробена во мамката на темнината,одсечена од небото.

Сакам да мислам само на убави работи,на луѓето кои ми се блиску до срцето.Сакам кога ќе се разбудам да гледам во небото,да го слушам дишењето на маж ми,и да останам подолго будна ,дури до зората.Тогаш сум потполно своја.Сакам и кога врне дожд,како сега, да го слушам неговиот звук.

И кога така тонам,знам дека соновите ќе ми бидат чудесни....добра ви ноќ...

На tweety26, Peppermint, Micheleljubov и 8 други им се допаѓа ова.
  4. DelRey

DelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    533
    Залудно е да му простите на оној, кој не ни знае дека греши. Да му објаснувате на оној кој не сака да разбере..Едноставно, не можеме на другите да им го покажеме она што не го носат во себе. Но од нив можеме да научиме.. Такви никогаш не смееме да бидеме! :!:

5. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Лутете се, радувајте се, плачете, смејте се до солзи, кажете дека сакате или мразите некого, играјте само со предмети, не со луѓе... Ве молам, останете деца!

6. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Мислам дека, кога ќерка ми ќе дојде да ми признае дека пуши цигари со следните зборови „Мамо, јас пушам“ ќе и речам „А цигари?“, колку да ја разбијам тремата и тензијата, на страна тоа дека ќе бидам супер кул мајка, а финтата ептен е глупа. Немојте ни да помислувате да ме демотивирате во помислата дека детето мое нема да ми признае дека пуши цигари, јас верувам во своите неродени деца! :lol:
    Психоанализа на параграфов, не ми се ни помислува што некој би заклучил. Од сега ги осудив децава на горење на бели дробови. После ваков камбек, штета би било да имам дете непушач. Аген, психоанализа/самоанализа, што не е во ред со мене и слични животни прашања.

Туку, некако многу при срце си го земате форумов абе, ни во игри не може да има забава зошто некој се чувствува дискриминиран од страна на некои други членки. Мислам, гет а лајф, ама најискрено и најсериозно, форум не е живот, тука сте за тепање време и забава, евентуално за едукација, а не за градење на столбовите на себепостоењето, не знам колку би сакале да бидете дел од таа група што се приврзува за опипливо непостоечки ликови, се вика шизофреничари, па вие како сакате.

На tweety26, Micheleljubov, CIA и 12 други им се допаѓа ова.
  7. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    времево е само за спење просто да земеш кебенце ,чајче и пред телевизор а надвор убаво си врне а ти си на топло.

8. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Не е лоша сликата, баш напротив, тие се жив пример какви последици може да има доколку има грешки при процесите :!:

На hrcace, Dee, Yowannty и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Чувството кога ќе излезеш од козметички салон после депилација....Priceless :) .....

На Yowannty, anichka94 и Guillotine им се допаѓа ова.
  10. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    С Д К во животот ќе се соочиме со подеми и падови ... Треба и во обата случаи да сме слини, да имаме трпение... Лесно е да дадеме совет кога на некој му е најтешко, но дали и ние можеме да го сториме тоа кога нас ни е тешко. лесно е да е зборува и дели совети, но многу потешко да се исполни тоа :)

11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    СДК спиењето во мојот кревет е прекрасно , но и после толку години спиењето во креветот на мајка ми татко ми е priceless ! :D

На fear му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Guillotine

Guillotine Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    75
    Едвај чекам.........ќе биде и моето за неколку дена :D

13. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Се надевам дека се уште 2 дена, не би издржала повеќе.
    Сакам сум дома сега, да ја гушнам мама, да вечерам со моите, мачката да ми се вртка низ нозе.
    Ми фалат моите, нивните искрени прегратки, совети, смешки, карања... Ми фали се со нив.
    Далеку ми се и тие, далеку ми е и тој.
    Од никаде нема љубов. Луѓето станале себични, отровни, се за себе си гледаат.
    Овие денови многумина си ја тргнаа маската, си ги покажаа лицата. Не, немаат лузни, имаат брчки. Брчки од намуртеност, од лошотилук, од завидливост.
    Ако, нека ви биде така. Јас си ветив сама на себе, нема да сум како вас.
    Нема да успевам во животот газејќи луѓе. Знаам дека се се враќа, јас ја научив лекцијата, ама време е некој друг да ја научи :!:

На kravce, eli25, ilipili и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Можам да зборувам, но се уморив од објаснување!
    Затоа кога ќе се насмевнам,
    никој не знае дали е тоа
    Тага или среќа!...
    Наивност или искуство...
    Иронија или знаење...
    Слабост или сила!...
    Само тогаш ги ставам во дилема
    да не знаат ништо,
    а да се сомневаат во се!...
    Да зборуваат а ништо да не знаат.

На hrcace и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  15. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Скоро полноќ, а ние се враќаме од именден :D Визита! Свети Глигор :D Прва смена сум утре,а трети час тест физика :yawn: Боже, ми се спие :yawn: |-)

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Неможеме да имаме се` во животот.
    Ако нешто многу ни оди, нешто друго исто толку многу нема да ни оди.
    Кај мене незнам кој закон важи. На обратна пропорционалност изгледа.

Ако нешто кое долго сум чекала да го имам, го добијам. Нештото кое сум го имала констатнтно, и сум мислела дека никогаш нема да го загубам, ќе го изгубам!

Незнам дали ме сфативте. Во моментов неможам да пишувам јасно, оти во срцето ми се измешани емоциите.

Важен е заклучокот! Едно добивам, друго губам! Ај со здравје...отиде се` по ѓаволите :devil:

На Marjan007, marama, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Сакам да си купам љубов.

На hrcace и Springy им се допаѓа ова.
  18. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Без разлика што се случува во твојот живот, секогаш имаш ИЗБОР да бидеш среќен или тажен.

На tweety26, Glossy-girl, lovely91 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Има некои книги што треба да помине одреден период откако ќе ги прочиташ за да ги средиш импресиите, да се вратиш во реалноста и да почнеш да читаш друга.
    Поминав 30 страни од "The English patient" ама мозокот во Џејн Ер, половина веќе на памет ја знам, збудалев по книгата... И ај сега оди ти кажи му да мисли на тој пациентот во Италија! |(

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Приметив дека некои членови имаат проблем со кирилицата, односно неможат да ги најдат буквите на тестатурата :) сакав да помогнам :)

{ - Ш
    } - Ѓ
    : - Ч
    " - Ќ
    | - Ж
    Q - Љ
    W - Њ
    Y - Ѕ
    X - Џ

На AIT, swrcii и honorthyself им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.