Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    И да Ви се пофалам..

Наставничката по Германски ме повика на натпревар. Од понеделник почнувам со вежбање. Многу сум среќна, многу.. :wasntme: :party:

На CharmedGirl, Libera, sweet-cherry и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Шајн брајт лајк а дајмонд...!
    Сини очи имаат посебен сјај на утринско февруарско сонце,нели ? Нели?
    Eдно благодарам до моите проф.кои заминаа на семинар и ми подарија уживање во утрото со пријателките.
    Го испив највкусното кафе,а воедно и со најубава декорација-премногу префинет вкус имам за такви ситници :talk: И да,за разлика од она во Старбакс,и било кое друго, беше бесплатно и правено со голема љубов од другрка ми. Немаше колач од боровинка,ама и бисквити не се лоши.

Се вратив дома прилично рано,на мене имав хеланки месо боја и бело џемперче,еден поглед кон огледало(стандард)....и насмевка. Да,она кога ќе сфатиш дека претходните месец дена посветени на фитнес ;зголемување мускулна маса не биле залудни! :)Подигнат задник и затегната стомачна мускулатура(почетна фаза за појава на коцкици).Па и кога вагата ти покажува дека си ставила некое килце плус :rock: (за ова се чудам,кога деновиве живеам од воздух,ама секако не се бунам).
    Алергијата ми се смири до некојси нормален степен,и така ненаспиена и среќна дишам од воздухот.

Спремање презентација и излегување.Дет'с ол.

На sweet-cherry, CIA, Monna.Monna и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Животот не е ништо друго, туку едно големо тркало!
    Многумина тоа никако да го сфатат, или можеби само бегаат од реалноста.
    А, каде бегаш?

Сврти се малку, погледни го просјакот кога минуваш низ пролазот во ГТЦ, види го чичкото со гитарче и фрли му паричка онака од срце. Без каења, без двоумење!

Зјапаат во ѕидовите на кариерата што ја градат, и луѓето забораваат дека се само битија во пролаз на планетава!

Не говорам овде за world peace, или за свет без глад. Туку, за постапките поради кои ноќеска сонот во топлата постела ќе ти биде посладок!

Знаете, лошо е да имаш, па да немаш!
    :)

На Sexybaby86, 1209, CIA и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Emanuela23

Emanuela23 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас и вечерва ке сум дома, другарките ми се омажија, остана само една но таа има дечко и никаде не ја пушта и јас останав сама :( .. Имам дечко малку повеке сме далеко а и + тој е на работа и вечер ке си доссдувам дома.. :(

5. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    Се чувствувам живо.
    После толку време конечно му обратив внимание на моето опкружување, на снегот, на моите дома, на сонцето. :sun:
    Впивав се околу мене. Дури имав инспирација да пишувам за книгата. Зборовите сами извираа од мене. Не сакав да спијам за да го утепам времето. Се чини, осаменоста и депресијата ја изгубија надежта дека пак ќе продрат во мене и ќе ме завладеат.

И успеав. Станав подобра личност од тоа што бев.

6. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Конечно се чуствувам слободна..Никој несакам, никој не свигам конечно да го почуствувам оној мир во себе, и да стивнам од се :)

7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Многу сум даун периодов. Премногу.
    А знам дека сама си правам да ми биде така. Се е монотоно и тоа ми смета.
    Конечно викенд, и се прибирам дома, си ветив (или можеби сега еве си ветувам) оти утре ќе си го посветам себеси, па и вечерва.
    Да гледам глупи филмови, да читам глупи статуси, да мислам глупи работи.
    Ја читав ТедиМече у постот кога ја опишуваше случката за тоа како сите гледаат да те етикетираат ко дебел или слаб, малоумен или умен, не знам уште каков.. и ми дојде ко светла точка у тмурниов ден, да најдам некоја добра личност на форумов.

Којзнае колку време немаше да се помрднам да го немав дечко ми. Јехеа. Ме дига од комите монотони. Oтупев и оглупавев. Разумот ми завергла. Се` на светов прави да го одминам.. освен љубовта.
    Кој сака да биде сам?
    ( на крајот од денот..? )

На sweet-cherry, ilipili, anuskaNESTLE и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Ухх не ми се верува.Ти се праи најдобра другарка пред тебе, а зад грб што ли не...Денес во школо на часот по историја си пишавме писма едни на други,а наставничката цело време во нас гледаше.И стана збор за еден пејач и неговите обожаватели.И јас набрзина да напишам,а доаѓа наставничката накај мене и јас да го напишам што можам побрзо сум погрешила еден збор и ајдее војна се крена зошто сум го згрешила зборот-и сега треба цела македонаија ли да дознае.Еве јас лично јавно си признавам дека згрешив, секој човек греши и дека се учи од своите грешки.Не треба ти да ме поправаш или пак да се правиш нешто шповече зошто ако те разбудат во 12 навечер и ќе можеш со затворени очи да го напишеш зборот...Нема што ти да пишуваш статуси на фб или пак да мислиш дека ќе ме застрамиш.Не јас сум си таа што сум, да точно го погрешив зборот и што толку треба и во Америка да дознаат.Знам многумина ќе го прочитат тоа и ке дознаат која сум.Но да знаеш дека секој човек греши и од грешките учи!!!
    Посветено*

9. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
  10. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Денес скоро цел ден го поминав со внука ми Е. Откога се роди тоа мало сонце, повеќе ништо не ми е важно само она. Можеби дома сум им досадна што само прашувам: како спиела, дали јадела, била ли кенкава итн. Не верував дека толку многу ќе ја сакам. Би можела постојано да ја држам, да и зборам. Многу е мила, убава, едноставно совршена. пу, пу да не ја урочам. :rofl: Особено кога ќе се насмее, па кога се тегне, јас уживам. Само не можам да ја слушам како плаче, душата ми се кине. Се мислам нешто да не не и е ок и само ја прашувам снаа ми што и е, зашто плаче? Она ладнокрвно ми одговара па бебе е, нормално е да плаче. Вистина, така е ама мене паника некако ме фаќа. Кој знае како ќе биде кога јас ќе имам бебе? Веројатно лудо и незаборавно. :rofl:

На xoxo.Martina, imelda, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ми недостасуваат,ужасно,бидејќи се дел од мене.
    Ми побараа на телефон за да ме повикаат со нив,за да ми кажат дека во текот на вечерта ќе бидат досадни за да ми биде криво што не сум со нив.И криво ми е да ви кажам,многу.

Што сум јас?Ситна душа во оваа голема метропола.Понекогаш се чувствувам и како невидлива и секогаш бројам денови за да се вратам онаму каде што припаѓам,онаму каде што го имам изгрдено своето царство кое што го негувам.Кога се враќам таму,и кога со автобусот влегувам во мојот град имам бура од емоции,имам пеперутки во стомакот,и секогаш одново се заљубувам во него.

Многу пресврти ми приредува животот.Ама ако..
    Нели ако во животот немаш грижи и проблеми ќе ти биде досадно..

Одам на се луѓе,ништо веќе имам.

На CharmedGirl, 1209, anabel-a и 3 други им се допаѓа ова.
  12. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    I have competition tomorrow,wish me luck :)

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    бев дел од обуката за цв и мотивационо писмо надополнета со комуникациски вештини и да научив некои работи до сега што не ги знаев,а можат многу да ми помогнат за корекции на моето цв и апликационо писмо-и ке има сертификати :) за вакви совети луге дебело плакаат како кај нас така и во странство :!:
    а што ме следи една карма во последно време :tmi: да ги сретнувам лугето со кои сум раскрстила во минатото-овој пат беше на ред фацата за која што трчав 4 дена и умирав од страв во исто време-не бев подготвена да соочам со него признавам и се стресов психопат е типот очигледно ама немав шанса да му го спомнам поздравот од психјатарот-отом потом
    кај налетав баш на него :puke:

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Денес и е роденден на една личност што премногу си ја сакам,што сум ја гледала како расти,што сум и помагала и што ми е многу блиска,затоа многу се радувам! Да,сестра ми! Некако и тргна наопаку уште од вчера :wasntme: ама ние направивме да не е така и да се радува. И спремивме изненадување со дечко и. Додека се шминкавме и баравме алишта,направив тој да влезе и да ја постави тортата и огромното мајмунче што го купил.
    (иначе од мене чизмички,ама тие пред тоа си ги доби :lol: )
    Донесол и роденденски капчиња,свирки,свеќи,се! И намести се,јас влегувам и набрзина ги палевме свеќичките со надеж да не дојди одма и после ја викнав,па и пеевме за среќен роденден :D ТАкви со капите и со свирките двата,баш вакви бевме :party: И после ја натеравме да ги дува свеќичките,кои беа 21 :^: и да си замисли желба :clap: Среќна беше :D Тоа беше многу важно.А ние си се поздравивме што успеавме со планот. Сака таа такви изненадувања :D Цел ден ја слушав,ова ќе се случи,она ќе се случи,а јас само ќутев и си се смешкав : D Потоа и ја направив фризурата,и помогнав да се спреми,па покасно и јас ќе и се придружам во славењето,затоа сега морам да се спремам.Ама морав да споделам,бидејќи убави емоции ми се случуваат ( и мене и неа де) Па така,вечерва ќе е убава,иако преѓе беше нервозна.Сепак убаво ќе си поминиме.
    САмо што,мене за жал ми се мешаат и негативни емоции,што да правам,пробувам да ги потиснам барем денес,ама душава ми гори :( И само во глава ми изникнуваат мисли од типот Што ако... Додуша,јас сама барав да е така,се надевам да помини и ова,во секој случај ќее подобро за мене,или ќе си ја научи лекцијата,ќе се сменат некои работи или јас ќе сум далечна и недостижна веќе за него,бидејќи со се само ме оттурнуваше што подалеку.Како и да е,си се тешам и ќе бидам силна,па и не заслужувам таков третман после се,време е и за мене да е подобро.
    И така,ова е нејзин ден,многу си го сакам дадето,се надевам да е секогаш среќна,сакана,здрава и успешна и сите желби да и се исполнат! Сакам да ја гледам насмеана и весела.Ако случајно прочиташ,ТЕ САКАМ МАЛО! :*

На CharmedGirl, tessi, Adi888 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. rhapsodia

rhapsodia Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Неверојатно е тоа како некој ќе ти го скрши срцето, а вие сепак повторно го сакате, со сите тие мали делчиња.

На CharmedGirl, Katerinceee, butterfly33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Сите околу тебе се лицемери..За се ти лубоморат..И кажав се се знаеше за мене а сега тоа го употреби како оружје против мене..Фала душо стварно незнаев дека си таква..Те мислев за сестра а сега преку една обична глупост ти го открив вистинското лице..И се знаеше за мене и се надевам ако го прочиташ ова те молам веке заборави ме :) подобро ми е сама..бидејки отсекогаш сум била сама :) и да фала многу за она мислам и ти се исполни душичката :) ЗБОГУМ!!

17. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    ...дека ми е досадно воедно и страв што читав во темата Необјасниви случки и добро би ми дошло дооолго доооолго муабетче дефинитивно :( :( :( :(

18. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Се прашувам колку ли има луѓе кои не се замараат со Валентајн?
    Не можам да го разберам ова помодарство и посветување толку внимание за еден најобичен ден, па подароци, подвезици, танги, чипки, романтични постели, гуш, муш, бац, мац...
    |(
    Јес дека верувам во љубов, али Валентајн, ноу тенќу. Јас сум си по винцето ;) Бело ќе ве молам!

Пред малку ја отворив темана за "празников" и се зачудив колку планови, пари и време се троши на овој крајно небитен ден, се разменуваат идеи и мислења дал нешто чини или нечини, дал срценцето со слика ќе биде добро или не, па киндер јајца со пораки... ме мрзеше да читам многу наназад, али ако ништо друго дојдов до една брилијантна идеа.

Оваа година ќе направам исклучок, на мој начин. Сто посто сум сигурна дека на мажето ќе му се допадне изненадувањето што не беше за оваа намена ама ќе го искористам, ако фатам термин секако.
    Со оглед на тоа што многумина се преокупирани со резервирање интимни места по кафичи, ресторани, средување соби и поставување свеќи, верувам дека ќе биде празно.

Какви срциња, мрциња, мечиња, кучиња, парфеми, колекции и слично. Јас сум си оригинална.

"Имајте едно малку поинакво секојдневие и стрелајте со воздушна пушка!"
    ...а после тоа може да се отвориме и со некое винце. Никако пред :D

Оу јеа, идемо на пуц пуц.
    Која романтика, а? ^_^ :lol:

На CharmedGirl, Trnche, Marjan007 и 32 други им се допаѓа ова.
  19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

На CharmedGirl, CIA и pamelche им се допаѓа ова.
  20. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Се е поинтересно после две чаши винце. :D :rofl:
    Дисклејмер. Деца не пијте испод години. :!:

Имаше еден пакистански батка на пазар во Лондон, продаваше риби. Се прослави со неговата песна да придобие муштерии. Уан паунд фиш уан паунд фиш, вери вери чип. Излезе и во чарт, господ да чува некој ја купил и симнал да стигне до број 29. Се заинтересирале батковците во имиграционо биро, опа бан и депортација. Ехе, не е убаво да те дрмне слава во глава.

Туку заглавив на јутјуб оваа вечер, и што се не сум пропуштила . Ги разбирам жените што мораат да носат секојдневна, оти доста е едно видео да видат што јас изгледав за да се пресоблечат. Како да не ги најдам досега клиповите на една жена се чудам, ама припаднав од смеа, буквално. Не, не ги постирам. Хуморот е англиски, ако не сте тука нема да го фатите, плус стара баба игра актерката, ама стварно се помочкав од смеа, алал да и е за сите пари. И баш поради неа сменив мислење за некој, кој да рече дека комедија ќе те научи нешто освен само да те насмее. По кој знае кој пат, човек учи додека е жив. Или додека е пијан, па отрезнее и се живо заборави :D

На AIT, marama, Peppermint и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.