Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Многу работи ме мачат. Ме мачи нерасположениево, ме мачи моменталната финансиска ситуација, ме мачи проклетава настинка, ме мачи помислата на иднината која ме чека... Ќе биде долго и макотрпно. Веќе смогнувам последни сили за да биде се` во ред и навреме завршено, ама не можам се` сама да постигнам. Невозможно е. Помошта која треба да ја добивам - не ја добивам. Оф Боже :sweat: не знам како, ама морам да издржам некако. Барем во следниве неколку години ќе ми треба челична волја и нерви за да успеам да се носам со се` што ми се товари на грбов.

Не сум сигурна дали одам по вистинскиот пат, а тоа дека не одам по патот кој го сакам и би ме исполнувал - тоа сигурно. Да го работев тоа што го сакам ќе бев пресреќна. Далеку ми е од лошо, тоа секако, но зарем ова е најдоброто што можам да го добијам? Зарем не заслужувам повеќе? Не е прашање на избор, знам, туку на егзистенција. Нели, тука доаѓа клишето - па некој ни тоа го нема.

Да, јас го имам, и наречете ме амбициозна кучка - ама сакам повеќе! Не ми е доволно, способна сум за повеќе, за подобро. Пак ќе речам, не е воопшто лошо, но мене ми треба повеќе. Давам се` од себе, сите околу мене среќни и задоволни од мојата завршена работа... Но што е со мене? Јас не се задоволувам со ова, тука и сега. Јас сакам повеќе, го сакам заслуженото.

Не губам надеж дека некогаш сиот овој труд и мака ќе ми се исплати. Нема да се откажам - НИКОГАШ! Ќе вложам се` за да го имам и живеам мојот сон, па мајка Јана нека е. Заслуженото порано или подоцна ќе си дојде на место, а мене ми останува само да вложувам надчовечки напори, труд, нерви и мака како и досега.

На Moira, Trnche, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

15ти април Белград, 17ти Загреб :)

3. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    СДК дека пред малку бев на фб и видов слика од другарки кои имаат 13-14 години, а одат во дикотеката 69!!! :envy: :devil: Значи децава толку ме изнервираа и демотивираа што ми се поврака од нив! :puke: :@ Па зар толку мали деца што уште немаат мозак се за у дискотека???? :swear: Неможам да ги поднесам, а во школо ми се прчат демек оделе ноке во кафичи и дискотеки...пазете уште ми се фалат со тоа!? Ги мразам па затоа и не ми се другарки одвратни се!!! :puke: :envy: :devil: :swear: :@

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Положбата во која извршувате физиолошки потреби или еј-кеј-еј уринирање, не ве става во клапата мажи или жени, ако се раководиме според непишаното, ами нужно „правило“, дека жените уринираат во седечка положба, а мажите во стоечка.
    Не ми беше тоа муабетот - скраја да е, сакав да кажам дека не секој маж е маж и обратно - не секоја жена е фактички жена, иако фактите го докажуваат тоа, нали.
    Им се восхитувам на жените кои машки го поднесуваат животот и им се восхитувам и на мажите кои ги разбираат жените. Малку се, ама ги има. О, немате поим колку ги има.

Неретко, татко ми на шала знае да рече: „Абе, кај е маж ми, уште не сме се налутиле денеска, не е на арно работава...“
    И колку и да е смешно, ама вистина е дека мајка ми е мажот во фамилијата. Ми текнува на бројни ситуации во кои дури и татко ми, кој патем, е многу упорен и полн со надеж се откажува и крева раце, а мајка без размислување продолжува од таму каде застанале. И успева. И би пробала пак, не плашејќи се што би се случило ако нешто не оди по предвиденото.
    Понекогаш дури и мислам дека заслужува подобро...
    Сè додека не ја видам онаа искра во очите на татко ми додека пијат кафе, додека разговараат по телефон, па дури и додека спијат.
    И си велам - да, сепак тоа е тоа.
    Тоа е таа некоја си форма на безусловна љубов која не преминува во навика со текот на годините и која може да се добие од маж кој ги разбира жените и покрај нели, нивната комплексност. :D
    И да - би рекла партнер пред сè, кој не се чувствува понижено со секој успех на едниот, над она кое за другиот било безуспешно и не чувствува потреба од самодокажување, ами од делба, заедничка делба на сите добра и зла соберени на едно купче.

Сакам и јас, меѓутоа, не сум сигурна колку сè можам машки да поднесам во животецов.
    Всушност, не сум сигурна дали нешто можам.
    Да издржам.
    Машки (?) .

На Johny, Moira, teddybear и 12 други им се допаѓа ова.
  5. DelRey

DelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    533
    ...

На butterfly33 и prettyliar им се допаѓа ова.
  6. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Колку што го мразам овој фејсбук никој значи :swear: Една слика да нејќат да ти ја тргнат а без дозвола твоја и без знаење поставена! Па јас на мој профил не ставам мој слики од кај им право :envy: Камо да пропадни! :swear: :swear: :swear:

На EMILI1999 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    И уште еден прекрасно поминат ден...Ма не само ден...Цел викенд лудо и незаборавно :D
    Е за вакви денови вреди да се живее...
    Петок така малце кафанско расположение...Сабота одмор..Недела прекрасен ден поминат на крушевското сонце...Уфф едвај чекам да легнам да одморам...Одамна не сум се чувствувала вака исполнето и среќно...
    http://www.youtube.com/watch?v=co6WMzDOh1o
    :*

8. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    Додека претпазливо и со трепет ги милував и истражував сопствените вени, се плашев дека ќе прснат секој момент. Дали постои неоснован страв?
    Ме прогонува сон. Јас на дрвена штица, под неа крца постела од кристален снег послана до недоглед. Доаѓа тој, со истиот несигурен допир го милувам по лицето и дури и овде го впивам секој детал од таа убава кожа. Прецизна исекотина, црвен нектар ја нарушува невината белост на снегот. Ми се извинува. Го убивам.
    Во јаве, јас сум таа што крвари наоколу, додека исекотините се маестрално камуфлирани. Јас сум таа што е мета на заговор. Јас сум се она што си ветив дека нема да станам. Не се родив со огорчена душа, едноставно станав.
    Интересно е колку бев убедена дека сум во допир со вистинскиот свет, додека не сватив дека танцувам на ритамот на мојата психа. Барем да беше музика што ми се допаѓа. Тој ми даде голем залет на лулашката, ги ширев рацете се дури не ги почувствував врвовите на прстите на реалноста.

На Moira, lunicka, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Во многу млади засаден е веќе одамна потенцијалот за да прераснат во копилиња. Многу лош збор, но верувајте денеска моменталната состојба е сосема таква. И интересно ми е да ги гледам до каде се може да одат.

10. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Утре праам тест физика а јас си слушам музика си се луфтирам како да сум на распуст :lol:

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Живот...што значи да го живееш животот?
    Секој ден си го поставувам ова прашање и секој ден добивам различен одговор.
    Но од тоа што го имам до сега доживеано можам да кажам дека јас го живеам животот кога:
    -се оправам со сестра ми за најразлични ситници и и велам дека не ми треба,а сепак не можам да го замислам животот без неа
    -кога ќе дојдам уморна дома и ќе легнам во кревет и за 5 минути ќе потонам во сон
    -животот го живеам и кога плачам и кога се смеам...
    -живеам кога сум пред искушенија и кога по цели саати размислувам за некого или за нешто,кога се прашувам како да постапам.
    Но најживо се чувствувам кога пливам. Како сите проблеми да ги снемува,како целиот свет да ми е на дланка. Базенот е место што ме смирува, ме прави да се чувствувам како дома,таму сум своја,имам свое "јас". И кога имам лош ден, со само неколку испливани метри делфин(пеперутка) се развеселувам,се чувствувам послободно, го исфрлам целиот бес и стрес од себе. Дури и кога сум болна, одам да попливам се со цел дека ако психички се почувствувам добро,нема настинката да ми трае многу долго.
    Епа затоа драги мои,живејте го животот,правете го тоа што ве исполнува!

12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    гледав вести и слушам во млекото имало нешто штетно
    некој продават коњско месо...и си викам добро дали ние знаеме што има во храната што ја јадеме... :?: :?:

13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.706
    Со ова школово не се знае што е полошо, на прва смена да стануваш пред 7 сабајле или на втора смена да се враќаш после 7 навечер... |( :@

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Убав и сончев ден за повеќето од вас..
    Грд,мачен,кобен,стресен,проклет викенд за мене..
    Денес ја испративме другарка ми до нејзиниот вечен дом.Седнав да се искажам,седнав да го пцујам животот и да ви кажам олку сум огорчена,ама неможам.Немам сила..Ме болат очите од овие бои пред мене.
    ..................................................................................................................................................
    Те сакам најмногу.Ме уништи,ме скрши.

На green.eyes, EleMental, The.Little.One и 9 други им се допаѓа ова.
  15. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
  16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Вчера, кога цела соба ми беше гланц, кога се' беше средено, никој не дојде...
    Денес, кога уште ни креветот не ми е наместен, кога имам пешкир на глава, со пола паднати вештачки нокти, во пижами... кога се' изгледа како атомска бомба да паднала... Таму книги, онаму листови...
    Сега најдоа да дојдат. :D

Сега ќе искочам ко недружељубива, ко не примач на гости... Ама само сакав да се пожалам. :wasntme:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    And I wonder if I ever cross your mind ....for me it happens all the time .... :(

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    СДК ;)

Прикачени фајлови:

На sweet-cherry, liliput22, Chimera и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека веќе одамна, неделите не ми се тапа денови.
    Секоја недела ми е ептен исполнета, со дружење и кул луѓе и се надевам дека тоа ќе остане така.
    Денес остварив нови пријателства, необични, различни. :)

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416

И тие што се сингл мора да си се тешат некако :lol:
    (не и јас)

Статус на темата: