Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.189
    Шо убаво си станав сабајле рано, уште да си имав со кој да си испаднам да се прошетам по сонцето. :sun:
    Оправавме финансии со тато, колку пари се имало месечно, кај оделе - и крајниот резултат дека ништо не останува.
    Си го отседов целиот ден без веза.
    Пред мене е вечер со плачење и нервирање.
    Причина-неможам веќе да седам дома, ме гуши монотонијата. Само одам нагоре-надоле.
    Морам, значи МОРАМ да си најдам друшто за излегување, макар и да мрзнеме по ладното. Дрга другарке, знам дека ми бркаш по мислења и ме читаш, неможам веќе да трпам „Ладно е, ај ќе седеме некаде“ а кај ќе седемо кога ќе прашам „Епа незнам“.
    А да испаднам со други ќе се налутите знам, џабе негирате. Само, ме боли после кога ќе кажете дека сум правела како мене ми одговара. Не правам бе, на сите по г‘з им идам, сите ги слушам!
    Неможам едноставно да се сменам, и да почне да ме чеша увото за СЕ!
    И така, ќе си ја исплачам и оваа вечер, кога некој ќе ме праша дали ќе излегувам само ќе кажам „Не, неможам“ (како и цел живот).
    Така, правете како на вас ви одговара, живејте го животот оти ако гледате на најблиските да им угодите, само во место тапкате! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=i_4GVm9adaU

На marama, Elennaa, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Се чудам како може да постојат толку злобни луѓе! :x

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК ич не си ја сакам косава кога сум у пмс, ко струја да ме дрмнало |(

И се ежам од моиве соништа, многу знаат да ми бидат језиви, страшни :sweat: :sweat: Ох каков сон сонував :sweat: :sweat: :worried: не сакам да помислам, а не па да кажам :sweat: Мразам ко ќе ми текне на нив :doh: Та толку живописни, да некогаш и ко ќе се подразбудам, срце забрзано ми чука, ми се чинит ќе ми одлетат срцково, ќе ме остајт :sweat:

На LittleFairy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Мразам промени, ама едноставно некогаш се потребни.И планирам да го сменам животов, долго време се убедувам и никако не собирам храброст, ама редно време е, бидејќи од секојдневната рутина рамнодушна сум на се.А се плашам од промени не дека не, ама кога доаѓа здравјето во прашање, не можам да го оставам стравот да победи.Вртам нов лист, и почнав да речеме од 'најлесното'.Лаптопов преполн, слики, видеа,разговори.Ги гледам, се смеам, на некоја и солза пуштам, ама тешко ми е да ги избришам.Посебно разговорите, ги читам си викам колку сум била глупава, а на крај сепак ми е тешко да ги избришам.Седам и ги гледам, и едноставно се одлучив сега или никогаш, стиснав delete.Камо да можеше тоа да се направи на многу нешта во животот.И да не тупам, понекогаш change is good.

На bittersweet, julie77, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    СДК, жива нервозна сум :@

По препорака од други изминатава недела почнав да го користам лосионот Клиндацин, "демек" успешно ги третирало акните, но мене наместо да ми помогне, сега скроз ми е иритирано и нафрлано лицево - никогаш во олку лоша состојба не ми било :worried: ... А баш утре треба да се видам со него, а и од пон ми почнуваат предавања :( ... Па биваше ли толку да сум баксузна :@

6. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    СДК денот ми е посебен.
    Пресреќна сум , многу многу многу :$ Всушност вечерва сум на роденден спремив многу убаво изненадување. Извадивв слика до мене и другарката и ја ставив во една прекрасна голема рамка, а напишав и едно писмо каде што спомнав многу заеднички сутиации. Многу си ја сакам и ке знам дека ке ја расплачам бидејки е стварно нешто многу интересно и убаво. :)
    Всушност сватив луѓето колку многу се од корист.Ке дојдат на роденден за ништо не се интересираат ти даваат пари мислат се е во парите.Ми викаат на пари купете му нешто или некој убав плик најди и пари ке и дајме.И сеа сите одиме на роденден а јас врти барај нешто.Мене не ми е проблем да одам да купам едно друго ама оти се такви, па мајкаму стара дојдете една две малце помош. Јас и поклон да купувам , завиткувам, чоколада...Не сум семоќна.Сите вечерва ке одиме , сите ке купиме.И само едно девојче ми помогна.Едно, а 10 сме заеднични поклон купуваме... То е нема врска. Инаку рамката со писмото се од мене личен / персонален поклон. :!: :lol:
    Друго сакав да кажам дека шопингот е секогаш добредојден.Да се разбериме Шопинг од стариот шкаф кај баба. :lol: 3 прекрасни кошули .Итоа бои кои се најмодерни.Бордо и црна..Ти благодарам бабичке што ми ги подари и што ги чуваше за мене. :*
    Реков дека денот е посебен . :) ;)

Ви посакувам убава вечер. :*

7. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Сакам да кажам дека февруари е без конкуренција најгрдиот месец за мене. Од сите можни аспекти. Школо,љубов,другарки,среќа... буквално за се. Толко грдо се осеќам цел месец,неможам да опишам. Одвај чекам да заврши...

8. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Животот е како капки дожд, ќе видиш дека изгрева сонцето, и веднаш се појавуваат тие. Животот некогаш е лага, а некогаш и вистина. Некогаш си среќен, а некогаш си тажен. Животот понекогаш е завиткан само со една лушпа чоколадо. Некогаш е како некоја залутана, а некогаш како некоја среќна птица. Животот е како некоја фудбалска игра, понекогаш губиш, а некогаш победуваш...

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Значи прво сретнувам црнец што не знае англиски ... Хм, некако чудно и смешно ми падна :D

Сега ме адднува еден колега, сакал да ме праша нешто во врска со еден курс затоа што сега доаѓа и задоцнил на првите предавања....И си пишувавме, може некои 7-8 пораки реферати си препративме, фин, љубезен дечко .. по името и презимето претпоставил дека сум бугарка и ме прашува дали сум од Бугарија,
    он бил грк :D
    Муахаха, колку само едвај ја чекам наредната порака да видам како ќе изреагира :devil: :rofl:

На marama, Johny, honorthyself и 2 други им се допаѓа ова.
  10. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Работите се тие, само ние избираме на кој начин ќе ги гледаме. Ние созреваме со секој издишан здив, ние менуваме мислења. Затоа сме збунети.

На julie77, honorthyself, The-Queen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Од никогаш не ми било јасно
    Зошто ги сликаат за на фејсбук картите што ги купиле за на јакиве концерти?
    демек, дека се многу богати за да одат по концерти или дека се ептен кул и клаберски настроени?

На CuteEva и Someonespecial им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Ми збори за сериозни работи облечен во дреч зелени панталони и тегет каиш. Како да те разберам сериозно,кажи ми?
    Теранова комбинација... и одиш во теранова и стварно ја глеаш комбинацијава на кукла! *си мава шамар*
    Ох мај...

Ама мушко у ПЛАТНЕНИ ЕСПАДРИЛИ СО ВРВЧИЊА... тргнат за на работа... дечко, полека со фешнот у февруари. Можда и моден машки блог води...

На bittersweet, Lepaaa, calliope и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Ден саботен. Прележан дома, читајќи женски списанија и не правејќи апсолутно ништо. О да, ми требаше тоа. Ми требаше да станам во 13:30 наместо во 7:00, конечно да се наспијам како човек.

Туку, сакав да си помуабетам за нешто.
    Нема нешто подобро од добар секс, кој што сака нека каже. Особено после напорен работен ден :!:, најдобар лек за опуштање и мирен сон. Важен е, како да ви кажам, и повеќе од важен е. И неопходен. Јас не можам да си го замислам животот без квалитетен секс (и фала Богу го имам во дози и повеќе од доволни :D ). После добра партија (или две, па и три :$ ), life is so much better :rock:

Решив да го почестам Него вечерва со нешто ново и секси, ама детали не откривам :$ Само ќе кажам: He's one lucky bastard :rofl:

Леле срам ме фати од муабетиве што ги правам :$ Секси, уозбили се ма, има и малолетни тука.

Добро, постов погоре е еден сликовит приказ за тоа како овулацијата ја зголемува желбата за секс кај жените :$ I can't help it, валкани мисли ми се мотаат низ глава :$

Мора да е многу среќен што ме има, особено во вакви денови :rofl:

На bittersweet, marama, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Никогаш не ја сфатив потребата децата да ги паметат датумите на битките. Тоа е губење време и ментална енергија. Наместо тоа треба да учиме важни работи како што се: како функционира мозокот, како да ги водите своите финансии, како да ја одберете својата професија, како да станете подобар родител, како да воспоставите врски кои ќе ве исполнат и како да стекнете самодоверба и сигурност во себе.

Кога ќе ми текне на какви глупости сум трошела време и енергија, не знам дали да плачам или да се смеам.Колку жители имала Етиопија, колку километри квадратни зафаќала Нигерија, кога се родил не знам ти кој таму, кога на Петко му текнало да ја нападне земјата на Трајко..
    Абе глупости живи што никогаш во живот нема да ми бидат потребни.. Ма дај..

Да сум јас родител никогаш нема да дозволам моите деца со такви баналности да се замараат, па не мора да бидат ученици на генерации како мајка им. Наместо тоа подобро е да се посветат на една работа која најмногу умеат и сакаат да ја прават, која подоцна ќе им се исплати во животот.. Подобро да се развива еден талент и да се прави нешто професионално, одошто да се троши енергија да се има познавање од се и на крај на немаш доволно време да се посветиш на една работа и да бидеш најдобар во тоа што си одбрал да го правиш.

На Chica.Loca, bittersweet, Moira и 30 други им се допаѓа ова.
  15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Едно од најпоставуваните прашања на Google за 2012 е: What's love?

И еве, после точно 6 годишна врска, ни јас не би знаела да ви ја кажам точната дефиниција.
    Ако некој ме праша, веројатно ќе кажам дека целосната слика ја составуваат милион мали нешта кои сами по себе делуваат неважни, а всушност се значајно парче во мозаикот наречен Ние.
    Ние сме јас и тој - две различни души споени во едно.

На bittersweet, Moira, Shelea и 37 други им се допаѓа ова.
  16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Колку исполнето ќе ви помине денот кога 6 саати сте надвор со другарки,и си имате муабет сите меѓу себе,се сложувате во повеќето работи,времето ви поминува ко од шала :)

Немам веќе сила да зборам и да се смеам :lol:

Во главно,прекрасен и исполнет ден ! :sun:

http://www.youtube.com/watch?v=ErvgV4P6Fzc :l:

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Еве ме.
    Стабилизирана.
    :rofl:

Ништо не ми е, само онака рандом ме фаќа смеа, во најрандом ситуации. :D

Денеска помина и едно друго гајле, малку испаничив кога требаше да бидам флуент на дојч, дојч, дојч, а и интернет-конекцијата не помогна на ситуацијата, ама веројатно добро се заврши целата работа. Веројатно е многу битен збор. Ама да ви кажам право, баш некна тоа филозофиравме, и да не се заврши, добро е што имам и други работи на кои треба да се радувам. :wasntme:

И така, мотото, немам што да изгубам, можам само да добијам, прилично добро функционира деновиве. ]:)

Иако спијам по минимални саати, комирана сум на крајот на денот, трчам од еден на друг крај од Скопје, имам милион обврски, друг милион договорени кафиња и средби (ми треба планерче :tmi: ), целодневни предавања се веќе нешто на кое свикнав.... мене ми е убаво. Градот ми се смешка кога веќе не го орам сама, денот е подолг што значи има сонценце на кое можеш да се печеш додека се кикотиш како девојчиште од осмо одделение, и има луѓе околу мене кои ме поддржуваат и се радуваат за мене. Пријатно сум изненадена од сите реакции, обожавам да соопштувам убави вести. Абе и мајка бе се израдува, не очекуваше да и кажам такво нешто.

Бог да чува, ви реков дека после еден бурен период иде период на смирување и стабилизирање. Не можам да се препознаам во последно време, ротирам, се менувам, се враќам на старо и одам напред по два чекора, ама ви викам, ќе се стабилизирам. :rofl:

Се замолува народот ако бидам отсутна со паметот и правам несвојствени работи да имаат трпение, ќе се стабилизирам уште повеќе. :rofl:

На bittersweet, Ana.Jones, Trnche и 26 други им се допаѓа ова.
  18. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Во моментите кога тој полусонлив ќе ме повлече до него. Ќе ме прилепи силно, гради до гради, и ќе продолжи да спие. Јас со едната рака му го допирам вратот, со другата си играм нешто :) и внимателно го слушам како дише. Го следам неговото срце. Уживам во целиот. Уживам во тоа што тој ми го нуди.
    Денеска слушнав од некој дека тој е чист како планински извор. Мора да бидам на негова страна ако е таков! Кога знам дека тој е подобар од мене се чувствувам сигурно.

Што се некои луѓе во очите на другите? Како да се почне?

Прикачени фајлови:

На bittersweet, Moira, kate21 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    овие новиве рутери се катастрофа немам интернет со часови :@ :@ :@ :@ :devil:

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Прекрасно е...
    Одам да се дотеркам. :emo:

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: