Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Сакам да кажам... не сум јас до толку нервозна ама денов ми е...наопаку.
    -Секогаш кога почнувам нешто да правам нешто снемува или е при крај.
    -Никогаш денот не ти е каков што го замислуваш,се нешто ќе ти го зафркне.
    -Секогаш сите се прават луди кога треба да го објаснат своето однесување,со кое те иритираат.
    -Секогаш има редица каде и да одам,изгледа се викаат по телефон.
    -Батеријата на лап топот е на црвено само после 5 минути откако се наместив в кревет,и тогаш треба да станам и прекопам половина куќа да го најдам полначот.
    -И дождов упорен ...не се поднесува [​IMG]
    Ќе помине [​IMG]

На kravce, Glossy-girl, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    СДК
    Денешниот ден ми е бил баш оваков....
    Вејќе треба да си внимавам на мислите пошто несакајќи ми стануваат зборови...а зборовите и дела ми стануваат...а делата ми стануваат навика а навиките се плашам да не ми станат каракер пошто карактерот може да ми стане и судбина...

На Glossy-girl, midnight.flower и Katerinceee им се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ... се колнам, мечето Ушко издржува будно навечер повеќе од мене.
    Чукне ли 23 часот, еве ме мене, зевам, како да ќе голтнам некого сосе чевли, ми солзат очите, ми се спие ужасно, како мало, сонливо бебе.
    И си легнувам, ни срам, ни перде.
    Затоа насабајле станувам уште пред да ми заѕвони алармот.
    Имам невидено среден биоритам, кој не ми одговара само за викенди.
    Додека сите нарачуваат втора или трета пијачка, јас дремам (на маса ќе дреееемам, други избор неееемам). :D

На работа... не, нема да зборувам за работа денес. |(

Ова Хугото кога е гладно, потсетува на Ѕверче од Мапет Шоу.
    Како може толку слабо створење толку многу да јаде, каде му оди тоа јадење и како воопшто не му се познава, за мене останува вечна мистерија.
    Важно после секој оброк, ми враќа перфектно чиста чинија. :D

И како може да е толку топлокрвно животинче, кога спијам до него, како радијатор да сум гушнала...
    А јас - ем заобленка, ем со салце, ем ненајадена, и вечно со ладни раце и стапала... :|

На Neytiri, Elichka, Foreveryoungiwannabe и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Добро, како да им објаснам на вработените во сендвичара (млечен ресторан и сл) дека кога велам МАЛКУ КЕЧАП И МАЈОНЕЗ го мислам тоа, не го кажувам ради реда. И она кимање со главата, као да де, те сфатив малку, и секогаш ама СЕКОГАШ тостот (сендвичот) плива.

Башка бонус флека си добиваш. Па грозно е, не можам да јадам така бреее...
    Уште еден доказ дека луѓето ќе си прават како што им одговара и како што им се може.

И не знам, испаѓа сите невини души сме збрани тука, ама кога цел живот со таканаречената "најверна" другарка си во улога на слушач, не знам...
    Како ретко што се гледаме, па немам ни прилика уста да отворам бла бла бла бла бла 3 саати ко ништо маките ќе си ги каже и ајде Ричи ко те јебе.

Уши да ти пукнат, душа да ти пукне... Мислам сериозно, ве има такви?
    Да не можете да сослушате човек 1 минута? Да го прашате како му е дали го мачи нешто? Зарем навистина мислите дека на некого му е интересно да ве слуша цел ден без престанок и притоа кога и да се обиде да зборува го сечете како молња и продолжувате со вашата сторија? Мислам можам комотно филм да снимам со моиве животни сцени..

Не е вкусно ниту интересно да ви кажам. Уште ми одѕвонуваат нејзините зборови. Преку таквото ми е од неа, 100 пати сум и кажала дека ме иритира, дека не знае да слуша, ама guess what? Па не ме ни ислуша де, како да ме сфати! За ѕвонењето само по потреба не ни зборам, сум се искажала порано, не вреди..

Па, девојки, ако не сакате да останете сами, научете се да слушате..
    Друго што да ви кажам...

На Johny, tweety26 и Doozy им се допаѓа ова.
  5. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    СДК дека ми се јаде сладолед. :$

На Glossy-girl и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Кога се уште бев во основно, додека моите соученици веќе во текот на летото ги продаваа своите учебници од претходната година, јас ги складирав во кутија на која пишував од кое одделение се, а потоа ги ставав во шпајз. До ден денес ги чувам и учебниците од мајка ми и татко ми кои ми беа добредојдени кога се обидував да ја совладам физиката и хемијата.
    Мене ме порасна човек кој отсекогаш ме учел дека книгата никогаш не губи од вредност.

И thank God што сум ги зачувала моите учебници, затоа што денешниве деца учат од толку штури книги, што кога треба да им помогнам на маливе, сфаќам зошто ништо не им е јасно.
    Многу ме интересира кој ги одобрува овие учебници. Тој што ги напишал - ги напишал. Ама кој ги одобрил?! Кога ги вртам странициве, ми личи дека вртам слајдови на Power Point |(
    Нафрлана материја, по неколку дефиниции, прашања и задачи, а никакви примери!

Па сега ги барам моите учебници од шесто одделение, за да можам да се потсетам на материјалот.
    Притоа, налетав на мојот стар буквар - патем и тој е сменет, веќе не е истиот.
    Го листам и си читкам... Тате и Мите местат антена :)

На sweet-cherry, Elichka, Foreveryoungiwannabe и 25 други им се допаѓа ова.
  7. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    СДК чувствата ми се толку измешани во моментов, никако не можам да опишам. Срцево ми чука 100 во минута, чинам, ќе ми излета од градиве, а рацеве ми се мраз ладни, чиниш крв нема во мене.

Офф, каков и да биде резултатот, ми се чини дека ќе плачам, но не од среќа.

Господе, прави како што мислиш дека е најдобро во случајов.

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    За учење имам,абер немам
    аџанак баџанак :rock:

На Elichka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Се чувствувам некако празно во душата.Немам ниедна реченица, немам ниедна мисла.Се чувствувам некако празно, како цел живот да сум зборувала и се да сум кажала.Незнам што да кажам кога душата ми е празна....

10. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Сакам да кажам дека денес по толку многу време пак бев во граниката. Тие насмеани и безгрижни лица на децата ми ја исполнија душичката и направија да сакам да го вратам времето назад и да бидам дете :angel: И да ми фали тоа време кога бев мала и кога со другарчињата пеевме дувна ветре развигорче, кога за домашна работа беше само боење во боенки, цртање и слично, кога ги губев алките под креветчето и сите други работи :wasntme:. Али времето неможе да се врати назад, животот едноставно продолжува :)

http://www.youtube.com/watch?v=p3ne4EefHXE

На tweety26, Stoimenovska, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  11. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Овде на некој кажуваш "цвет" и преку процесот на "расипан телефон" ,твојот муабет станува "шарен расцутен цвет во земјена саксија замотена со црвена машна"
    И како да не се нервираш? :?:

12. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Сакам да кажам дека ова не беше еден од моите одлични денови. За жал веќе повеќе лоши дена имам отколку ок денови. Се чувствувам празно, скршена сум, постојано мислам на него. :( Неможам веќе да издржам, кога сум на училиште и кога сум до него супер ми е се е ок, кога сум во блиска близина до него заборавам на се, но подоцна кога изегувам од училиштето, ладниот ветер како да ме освестува, ме потсетува на вистината, и на вистинската јас, која што е скршена од невозвратената љубов.(ако може така да се нарече.) Тоа проклето чувство е ужасно, ме прави да се чувствувам празно, тажно, скршено.....
    Па уште морам да ја трпам и "другарка ми", а и плус седе до мене. Таа да беше другарка немаше да се однесува така, и да ме бара само кога сум и потребна, жално е денес колку лицемерни луѓе постојат, секој е од корист, денеска на може да има право другарство, тоа е многу ретко, и затоа таму каде што го има им препорачувам да го чуваат колку што можат силно, бидејќи тоа е највредно. Според мене кога имаш вистински пријатели, ним можеш да им кажеш се и тие ќе те разберат, ќе ти дадат вистински совет.
    ајде позз
    и имајте пријатна вечер
    :*

13. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    дека сумм пресреќна,расположена и дека одвај чекам да почне натпреварот помеѓу ARSENAL-BAYERN
    fürrrrr Bayernnnnnn.... :rofl: :rock:

14. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    СДК годинава колку убаво си тргна!

1.Сестра ми се вери во јануари :inlove:
    2.Па после другата сестра ми е бремена :inlove:
    3.Со дечко ми ќе правиме 7 години откако сме заедно :l:
    4.Денес ми кажаа сум го положила правосудниот испит!!! :party: :party: :party: ^_^

На sweet-cherry, Buttterfly, Foreveryoungiwannabe и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Денов ме поздрави |( Значи, ме утепа. Што убаво си почна мирно, фино, на работа тивко, немаше гужва и одеднаш - бам! Значи некои работи само мене можат да ми се случат, понекогаш сум глупачка најголема! :^)

Ама не, нема да дозволам тоа да ми влијае. Ќе се пикнам сега под туш и сите глупави мисли заради тоа што ми се случи водата ќе ги однесе во неповрат. Барем имам надеж, и тоа се брои, нели?

Се смрзнав бре, на зимава сега ли и` текна да се понаша како зима? :^)

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Оооо смилувај им се, и самите не се свесни дека пуканки веќе нема и дека голтаат воздух.
    А сам да веруваш во сопствените лаги е лошо по здравјето.
    Пациенти |(
    https://www.youtube.com/watch?v=9jO7wOUhRkI
    МА ДАЈ...

17. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Е се изморив...толку време јас математика во живот не сум вежбала ама што се мора,мора се :D Не дека очекувам да направам 5ка зашто сигурно ќе даде изгор задачи и ќе се закочам на пола задача ама барем 4ка.Јас жива ненаспана сум и секое сабајле си викам,ее кога ќе си дојдам од школо ќе спијам и оп пак на компјутер,дури ми се иде во 9 саат да си легнам.И така секој ден куча школо,школо куча ај ќе истерам до летниот распуст :)
    Во последно време на моменти сум многу нервозна и нема на кој да се истурам и на мама и зборам по цел ден.А таа душиче па,слушнала некој песни што слушам јас и и се засвиѓале и прееска си доаѓам од школо таа ставила слушалки и ја слуша Импасибл и некој од Марун 5 :lol:

18. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Како може бе некој шо пред 10 години наредувал да се убијат војниците, денес е министер за одбрана. :o

Ах, мојата чудесна земја.

Осеќам дека ќе ме критикувате шо ја се мешам у политика, ама ова стварно е :x

На Foreveryoungiwannabe, tweety26, Monna.Monna и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Сакав вчера да ви пишам преку денот, ама бев малку нервозна. Не сакам да ширам негативна енергија :)
    И сега гледам оти џабе сум се нервирала :fubar: Се убив од учење оваа недела, правевме школски натпревар по географија. Кога го превавме, вечерта имав спиено едно 3-4 саати и утредента бев :drunk:
    Ама успеав! Да,да. Поминав, пресреќна сум :rofl: Бев втора заедно со едно друго дете, ама се договоривме тој да иде на математика, јас на географија и нема да има потреба математика да се прави школскиот натпревар. А и онака ич не ми се одеше. Од кога се немам вака израдувано, уствари воопшто не очекував ваков резултат. Мислев меѓу последните ќе бидам :x Леле пресреќна сум. Само знам дека се што направив е тоа што му се помолив на бога! Да, постојат чуда, сведок сум на тоа :)
    Гледав синоќа Вовед во анатомија, рекоа дека трудот секогаш се исплати. Реков дека лажат, ама во право беа.
    А и заборавив да ви кажам уште една радосна вест. Ви пишав овде дека сакам да се сретнам со една стара пријателка... Вчера денот хаос ми беше, сакав да се издувам. Ја викнав, се согласи, излеговме. Оф колку ми фалеа тие разговори со неа, немате појма!
    Пресреќна сум, денес и другарот што си отиде се вратил. Брат му неможел да се привикне на средината, ќе останат овде уште две години. Баба им ќе ги чува, додека родителите да им се снајдат подобро.
    Верувајте, пресреќна сум! Нема посреќен човек од мене на оваа планета. Не, не. Ве сакам и ве гушкам :hug:
    Never give up, it's such a wonderful life! :l:

На natural.beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Си фрлив 600 еу низ шоља, па и казанче пуштив.

И то.
    Да плачам не ми идат солзи, да тажам немам време, да ми е тешко, ми е. Само од кинеското ќе да е.
    На сета мака малиов ми рече ајде те носам да јадеме во омилениот ресторан, знам јадење те прави среќна :tmi:
    Јадење бре. Толку сум прозирна.

Прв ден настава по Шведски. Задоволна сум, и од себе и од наставата.
    Пишував, бележев...5 големи листови наполнив и веќе знам да зуцнам нешто.

Да соберам душа малку и да фаќам книгата да учам испит да спремам.
    Животот е убав.
    Јас сум здрава, среќна и вјубена. Тоа е најважно.
    :hug:

На Neytiri, Buttterfly, Foreveryoungiwannabe и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.