[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BeYourself

BeYourself Популарен член

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Сдк денес сум нешто многу тажна..Се сетив на чичко ми кој загина во авионска несреќа заедно со мојата стрина и братучед ми пред 18 години :'( Не ја доживеав таа среќа да го запознаам,да го гушнам барем еднаш...Бил многу добар човек..Но ете судбината што не прави ,имал само 42 години кога починал,стрина ми 36 а братучед ми...невино детенце кое умрело само кога имал 3 години..Сега требаше да има 21..Ерген :(..Кога ги гледам тројцата на слика очите ми се полнат солзи,ми трепери душата,зар некој кој има иста крв со мојата да го изгубам т.е никогаш не сум го ни имала :'(..А што да речам за баба ми,само таја знае како и е....Несрејќата се случи во 1903 година кога чичко ми и стрина ми си идеја од Швејцарија..И моите живееле таму некое време но откако се случи несрејќата се вратиле во Македонија и никогаш повеќе не заминале..Јас се родив тука и горда си сум што сум Македонка
    Чичо каде и да си знај дека те сакам и ми недостигаш :'(

3. Lilit

Lilit Форумски идол

...иии тогаш мрморецот ја виткаше чоколадата во фолија! :rofl: Од кога не сум си го помислила ова ?! :D

Neytiri likes this.
  4. Kasha

Kasha Популарен член

Големината на деколтето на сликите е пропорционална на бројот на пријатели на fb, а обратно пропорционална со степенот на писменоста.

drugarka and CharmedGirl like this.
  5. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

СДК...уствари СДП дали вие сте знаеле дека мојов живот е пис оф шит?Епа, јас денес го сфатив тоа.Во паузата меѓу македонски и физика, сфаќам дека цел викенд ми поминал ат хоум, дека сум си ги потрошила најубавите два дена од неделата без да направам ништо за мене.Каков морон сум, ми нема рамен! :tmi:
    И сеа, нокти неналакирани, коса неиспеглана, лице без хидратантна крема на него...Ни среќна, ни средена сум, а пак ми остана уште тон работа и малку време |( :swear:

6. kristii

kristii Популарен член

СДК дека имам премногу за учење а јас никако да се наканам да седнам и да учам.
    СДк2 зошто ми се враќаат некои случки од минатото и никако не можам да тргнам напред...зошто е вакаа???? :(

7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Еден месец во брак :)
    Сопругот вика ( и уште сме заедно) :D :D :D
    нека ни се множат :clap:

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Денес, си испланирав да учам цел ден.
    Арно ама, сестра ми ме разбуди во 3 и пол. Поточно, беше качена на мојот кревет, за да брише прозори. После, сестра ми почна да ја чисти собата.
    И ај си викам, Елена, прво ќе си го исшмукаш креветот, па после ќе поучиш.
    Го исшмукав, што го исшмукав, извадив и душек и се што имаше, си сменив постела, ги отргнав бактериозомите коишто си се ширеа секој ден двократно.
    Ова што го кажав, незнам што значи, ама битно си се пофалив јас, па сега за учење.. има време.

Beauchamp likes this.
  9. Izaabella

Izaabella Популарен член

Мирен сон, после бурен викенд. И спокојни мисли, емоции, после подолго време.
    Мислам дека го пронајдов правецот во кој што сакам да ми се движи животот наредниот период. Работите се мрднуваат од мртвата точка, монитонијата скоро и да е убиена..
    Енергијата ми е сведена на минимум, но барем е рационално искористена. Е, тоа ме прави среќна.

Уживам во слободата, во деновите. Дури и оние денови кои не ветуваат многу, ги засакав. Плановите некогаш се остваруваат некогаш не, но очекувањата се ниски, разочарувања скоро и да нема. И така одново и одново, ете тргна се` на подобро.
    :)

Баба ми ми вети дека онаа стара, излитена книга со специјалитети ќе ми припадне мене. И експресно изнуди насмевка на лицето ми, знае колку сакам да готвам.
    Ете и сега, одам да ги направам омилените наши колачиња. Така јас, ќе изнудам насмевка на лицето на мајка ми.
    Е тоа е бесценето. Тоа е среќа.. :)

10. angel92

angel92 Популарен член

Diamonds are not a girls best friend... But chocolate cake is :)

Бујрумте на торта :*

marama, Smilly and BeYourself like this.
  11. Smileeee

Smileeee Истакнат член

СДК дека оваа лимонадата што ја испив баш ме освежи. :inlove:

12. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

ме чеша десна рака :P

13. Gea

Gea Популарен член

Машкиот свет на форумов почна да ни се намножува.
    Пу, пу, пу да не ги урочам. :lol:

14. Shana

Shana Истакнат член

СДК дека многу лоша сообраќајка се случи на булеварот пред мојата зграда пред неколку минути. Слушнав силен тресок и веднаш знам што е во прашање... Го извлекоа лицето од колата што леташе преку 50 метри, видно без свест и го однесоа. И сега го молам Бога да е ок. Аман веке, секој втор ден се удараат ама сега ептен лошо. Се вознемирив :(

15. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Да да, сите имаат време со саати да дремат на Фејсбук, а за кафе имаат обврски. Ма немој!

lovely91 likes this.
  16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

И бидна што бидна - скоро ништо, а сепак се'.
    Всушност, доволно, за да јас повторно сфатам дека сум просто не-воз-мож-на!
    Не знам дали само јас сум таква, ама дефинитивно, сигурно е дека меракот ми се прави се' додека не го добијам она што го сакам, или барем мааалку од истото.
    На почетокот сум тоолку ентузијастична и полна со елан во врска со случајот, а кога ќе поработам на него, како полека ми се остварува целта, така пополека јас се ладам и ми згаснува желбата.
    После тоа се' ми е излишно, досадно, глупаво.
    Чудна и несфатлива сум си на самата себе си.
    Ма не, моето множество од вредности дефинитивно нема решенија во R.

crazylady and Strumfeta93 like this.
  17. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

СДК дека наместо да го правам и учам досадниот проект за утре (ме чека презентација од 45 минути), мене ме швркнаа будалите и си пуштив да го гледам Мулан, после којзнае колку време; Не знам ни зошто ми текна, ни како.
    Ама искрено, не зажалив! Епски е цртаниов бе, од златната доба на рачно-цртаните анимирани филмови.
    Има приказна, заплет, кулминација и расплет какви што денес очајно фалат.
    Дефинитивно убаво потсеќање.

ПС. Песнава е лудница! :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=vTqIsB98a1E

Уште па кога ќе видите еден од најлајкуваните коментари, не можете да не ја сакате:
    „if only i could get good at things in a small three minute montage with music playing behind me.“
    :lol:

Beauchamp likes this.
  18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Сакам да кажам дека ја сакам ФЕМИНА, и сите ФЕМИНКИ и дека неможам ниту ден без неа! :)

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

20. creshicka

creshicka Популарен член

СДК Фала на сите за честитките и на оние кои ми пишаа ЛП за да ми честитат роденден. До сега имав гости 12 души, во не многу голем стан, малку беше гужва но океј е. Имајте убава нок сите, утре е Понеделник |(

Thread Status:
Not open for further replies.