Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Сакам да кажам дека во последно се потам ко жена во климакс!!! Луѓе не знам што ми е!!! Веќе неколку дена по ред накај 12 часот бранови на топлина ме напаѓаат!! А тоа надвор одвај 1 степен е.
    Плус хормоните, ми работат ли ми работат! Следен пат згоден дечко на улица ако видам ќе го силувам или тоа келнерчето одамна што го мањачам. :devil:

Ми треба маж! :D
    А како врв на сето ова филм за пронајдокот на вибраторот гледав. :)

Ете така :)

2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Не е воопшто извадено од контекст, затоа и кажав свое мислење :) Кога човек ќе работи, ќе знае како е.
    А што и веројатно е дека секој човек сака да работи и заработува.Не е дека се лажам, туку е така.
    Само се надоврзувам на она што кажа, а и на муабетот, не мислев ништо лошо.

3. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.093
    Секој човек сака да работи и заработува?? Не, не, не, далеку си од вистината, за жал голем дел сакаат да не работат а да заработуваат.. има логика? Нема, а баш за тоа и зборувам.
    Ако јас не работам, не значи дека не знам што се случува, па на крај краева имам родители и гледам како им е, ги чувствувам сите работи како на мене да ми се случуваат. Благодарна сум што знам се што поминале за мене да ми овозможат нешто во животот иако ми дале се, јас сум незадоволна што сеуште не работам (објаснив зошто е тоа така, да не ме цитира пак некој со муабетот: оди работи)
    Значи, јас САКАМ да работам, тоа ми беше целата поента, а ми беше погрешно сфатена бидејки ги ругам оние кои цвикаат а немаат доволна причина. Ете уште еден пример ќе посочам - мојата најдобра другарка работи работа што е на ѕвонче 24/7, што некогаш знаат да и спојат две смени без она да знае и да остане на работа од 8 наутро до 23ч, сеуште не пријавена после 3 години, да кога ќе се видиме ми се жали дека и е смачено и дека има неправди срцето ми се кине, но од друга страна девојчето е среќно и исполнето бидејки гази на свои нозе и се жали затоа што има причина ... ете затоа генерализирав и се обратив на сите што работат, некогаш да размислат дали треба да се пожалат, не зборував за оние кои навистина имаат простор тоа да го направат.

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.169
    Допаѓања:
    156.570
    На LaBella, Hipster и Sunchild им се допаѓа ова.
  5. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.457
    Допаѓања:
    17.134
    На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Вчера..пеколен ден..Незнам како сум сеуште жива.Заминав плачејки.Не отидов дома,туку кај баба ми.Не неможам повеке со него.Иако и двајцата сме луѓе од крв и месо различни сме.Требаше да одберам помегу него и себе,мајка ми,татко ми,својата држава....и секако го одбрав второто...бидејки да го одберев првото многу луѓе ке страда заради мене,а вака секој си продолжува со својот живот...се одбрав себеси,моите родители,мојата држава бидејки ако го одберв него ке направев голема грешка.Но сепак жал ми е за него.Бидејки не е виновен.А јас да му помогнам неможам :( .Јас ке го заборавам него,тој мене и секој по свој пат.Од денес поинаку ке биде.Поинаку...Среќна сум што заврши пред да почне...Среќна сум што се разделивме сега,а не подоцна....

На Hipica и H.VAGA им се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.637
    Во пресрет на пробното екстерно тестирање во понеделник :wasntme: ...
    ...денеска решив да си го повторам целиот текст на „Еци пеци пец“. :!: :P
    Нема смисла да одам неподготвена, нели? ;) :rofl:

На sweet-star и Westlife им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.414
    Допаѓања:
    22.735
    СДК дека итно ми треба некоја што работи во банка или се разбира во трансакции! Пишете ми ЛП.

9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    6.520
    добро е ти дошол умот.само се надевам дека ќе се придржуваш до твојата одлука.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    СДК..СДК..СДК убо ми е на душата :D
    Се вклучувам на фб и имам три известувања
    1.х ве прифати на фб
    2.на х му се допаѓа вашата фотографија
    3.на х му се допаѓа линкот Супер грл-Реамон

Доста седам на пц.да седнам да учам хемија!!!! Ме мрзи бе.

На Hipica и Someonespecial им се допаѓа ова.
  11. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Темава ми стана поетско подрајче, место за драматизирање на секојдневни ситуации.
    Ако.
    Поинтересно е така.

Многу нешта сакам да се случат, толку многу желби. Проблемот е во нас, што само посакуваме а не правиме нешто за да достигнеме. Клише, да. Само си се потсетувам.
    Пуста желба, ама па сакам да биде. Ама не, ќе си продолжам со вообичаеното, правење ништо.
    Тоа ни е нас нормала.

http://www.youtube.com/watch?v=h3sm3sIeaGg

Што убава песна. :angel:

На DeMelo, tweety26 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Денеска конечно одмор. Цела недела натаму-наваму, најважано ми е што конечно се средија некои работи и конечно ќе успеам да завршам нешто што е почнато одамна. Се гледа веќе крајот. :whew:
    Ама убаво е кога си опкружен со луѓе што те сакаат и поддржуваат, инаку мислам дека до сега веќе ќе се откажев, ама толку нерви и труд не се зафрлање. Кога ќе го земам тоа едно парче хартија има да соберам се живо и диво да ја споделам радоста со сите што биле и се тука за мене. :)
    Убавини.

На tessie, anabel-a, DeMelo и 4 други им се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.089
    Имам пишувано низ форумот дека отсекогаш ми недостигала сестричка. Имам братучетка. Како деца живеевме куќа до куќа и многу се дружевме, се` едната беше кај другата дома за распуст, викенд и тн. Си се викавме сестри од шо бевме блиски (кога некогаш ќе спомнам сестра ми на форумов нека не ве чуди, спонтано ми иде :lol: ). Си ја пратија родителите да учи надвор и оттогаш ја немам видено. Кратко после тоа, роднините ја продадоа куќата и зедоа стан. Знам дека е добра, тоа ме радува, но не ме радува тоа што нема вратено на ниту една моја честитка, што не ме побара...како да не постојам. Добро, нејсе, нејзин избор, поарно така отколку да ми прави лице. Почитувам.

После дојде золва ми. Многу ми беше интересна на почетокот, таква убава, секогаш средена, а и друго понашање имаше пред да стави потпис пред матичарот, веднаш си создадов мила слика за неа. Си реков „еве една сестричка ми замина, друга ќе дојде“. Аха. Пак разочарување.

За золва ми се препишував...исто...

Ќе треба да си се помирам дека сама на себе сум си најдобра сестра.
    И подобро.

На CharmedGirl, Someonespecial, pamelche и 2 други им се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.762
    Вистинското лице на пријателот го видиме само тогаш кога ни се случи нешто убаво. Џабе со некој си 15 години другар кога ти завидува на секој твој успех, на секоја твоја радост .... ех на човечката злоба и ненаситност им нема крај :talk:

На sweettwist му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    На WarriorAngel и MandyLane им се допаѓа ова.
  16. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.816
    Конечно решив еден проблем и можам да кажам дека сега ми е многу полесно. :)

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Теси еве јас ќе ти бидам сестра ... :wasntme: :$

СДК ... почнувам да станувам имуна на одредени ситуации тука. Зашто? Затоа што кога нешто ќе го поминеш, ќе почувствуваш на своја кожа и тоа безброј пати со тек на време нели се навикнуваш, дури и губиш интерес ... ојачуваш во смисла нека биде што сака не дозволувам да ми влијае ... стануваш имун.
    Значи приметувам дека стекнав имунитет против секого, против секоја ситуација, секоја работа ... секое влијание ... Само против времиштево надвор не, ама ќе поработам на тоа. Значи имунитетот е здрав оклоп против секоја појава, секакви персони и секакви квази будалештини. Јакнете го така што ќе почнете да си го гледате прво и основно и најважно својот живот, изолирајќи се од се што ве иритира и фрустрира.

На tessie, WildCherry, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    На anichka94, anabel-a, pamelche и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Нервози.
    Професорот не ви дава оцена?!
    Дотичниот со кој се гледате месец и кусур ви ги игнорира пораките?!
    Не можете да го намалите стомакот?!
    Немате што да облечете, немате пари да си купите нови штикли?!
    ...
    Ништо од ова не е повредно од вашето здравје.

Денес научив една важна лекција за животот: здравјето е се‘.
    Оцената во индекс или неговата порака немаше да ме кренат од земја и да ми го смират нападот. Најблиските го направија тоа. И воопшто не им беше важно колку пара штикли имам на рафтот.

На sweet-cherry, machka1, sweetyy1 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Сепак ќе искачам.Добро, мама пак ме предупреди дека силуваат, значи да облечам неколку пара хулахопки.Ок пуса.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.