Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Здраво јас сум Диоген.
    Веќе неколку дена трагам по концентрација.
    Фенерот ќе ми цркне уште малку.
    Моите неуспешни обиди ме иритираат и ме тераат да си мавам шамари.
    Дајте ми лек за концентрација. А јас ќе си пејам концентрејшн ис д гејм. Кип д ритм он д сејм!
    Ама не можам.
    Прва работа, ќе гасам компјутер. Ќе правам уште едно кафе изгледа. Ќе одам по благо. Ќе ставам тампони во уши. Ќе си ставам превез онаков ко на коњите шо ги шетаат низ градски улици. Туку мене нема да ме заплашува околината, туку ќе ми одзема внимание. А моето внимание е толку драгоцено и веројатно само книгичево го заслужува. Никој друг.
    Не знам што ми е, не сум јас ваква.
    Што ми требаше да се смарам со други поинтересни работи пред колоквиумска. Онака финална недела, кога најмалку треба да ја утнам работата, и да си ја уништам посакуваната зима. Не може. Идеме јако.
    Ќе се истепам ако треба, ама ќе поминам вечер нешто. И дури ќе го запамтам. Ајде сега чао.

На Ema.Sk, Trendafilka, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    I can't take it any longer!!!

Ми се смачи веќе од се`!
    Сама во пекол си се брцнав, а можеше годинава лесно ко песна да ми проаѓа. Глупава, глупава, глупава. |( Тестов математика што следи и десетте лекции кои НЕ ми се научени ми ја гризат совеста секој можен ден.

Овие три недели морам да гнијам доле кај баба ми. Таму ми е читалната. Се симнав јас и вчера да учам, ама прво кафиња, па на ТВ фатив песни од Битлси, па Вајтснејк и пројде времето.
    Ех што сакам да сум октопод!

Една пипка - еден предмет за учење, мераци.

На Nevermore му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.032
    Допаѓања:
    11.809
    Го сакам НЕГО.
    Затоа што е добар.
    Затоа што ме сака.
    Затоа што се би направил за мене.
    Затоа што ме прави горда со неговиот успех.
    Затоа што не потклекнува.
    Смирен е.
    Лепотан мој.
    Затоа што знам дека е совршениот МАЖ за мене

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    СДК дека сакам едно вакво,
    и едно вакво,
    и вакво
    И исто сакам да кажам дека никој не е свесен колку може да сработи, и да биде под притисок и стрес, и повторно да си најдува сила за другиот ден се додека не проба квалитетно, наместо од се да се откажува.

На Serafima, Theodora, x.Daisy.x и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Насмевнете се !... Бесплатно е :D

На Serafima, Divinebutterfly, Smilly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Знаете што !?
    Се затрескав.
    Во ни помалку ни повеќе, ами најдобриот другар! :tmi:

Е, така и ми требаше, а се чукав во гради дека никогаш нема да ја пречекорам црвената линија.
    Арно рекол Џеј Би - невр сеј неееееееевр. :|

На Ema.Sk, crazylady, Strumfeta93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.762
    СДК денес ја сретнав Дузи. Си се возам во автобус, гледам наша Дузи со чадорот се занимава. Си викам она ли е, не ли е она? Да се симнам или не, да не се обрукам? И не се симнав, арно ама на факултет ја видов и си викнав по неа. Убавина е!

Него ви кажав на работа, на труд дека се фрлив? Епа почнав, иде полека , полека. Фотељава не ја топлам залудно, те филм, те вие, те есеј, те книга, те разговори. :wasntme:

И да се пофалам автобусите не ми бегаат деновиве. :party:

На AnaKarenina, LivingGlam, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  8. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    СДК дека ќерkичката направи десет дена и дека полека ,но сигурно се привикнуваме една на друга и веќе почнавме да се разбираме околу тоа што сака. Со Големиот Тато сме пресреќни и секојдневно се поправаме еден со друг дека сега разговараме за децата ,а не за детето :D
    Мили феминки ви посакувам добра ноќ и убави соништа ,кои кога ќе дојде вистинскиот миг ќе станат реалност ;)

На AnaKarenina, kate21, LaChiquita и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    СДК дека сакам да се искачам на некоја планина и да се изнавикам колку ми душа сака.
    А потоа мирно и спокојно да си се вратам во Скопјенцево и да шетам по улициве кои ги опфатила монотонија и некое сивило. Па на 31 декември во една минута до 12 часот да и опнам една клоца на 2011, иш да и викнам! Гоу авеј ју селфиш бич. Па така е, ништо не ми даде. Па и роденден ми се ближи. Прва вечер Нова Година, втора вечер, поминува втори и оп, трети јануари. Е тука сега татко ми ми стави јака блокада. Намерно ме набуцка, го знам јас него што расипан човек е.
    не е, ова е нешто као метафора, може ни тоа не е. Незнам ништо македонски бе!
    Решил што да ми купи за роденден и нова година и под елка ќе сум го нашла на трети сабајле, во голем црвен пакет со бела панделка. Ме разгалува. Ме става во искушение.
    Нема врска ајде, наши сме си. Ајде малку да го разлистам форумов, да ве читнам.. Да си одморам очи и ум.

10. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    http://www.youtube.com/watch?v=vMnBBIPG ... _embedded#!
    Кој талент го има девојката, браво за неа. :clap: Ми недостига балетот. :( Толку ме опушташе, се чувствував како цел живот да сум балерина. :inlove: Сега ќе се запишам на аеробик(договорив веќе :lol: ). На форумот прочитав дека за полесно да преболиш долга врска и да не мислиш 24/7 на него/неа, треба да се активираш во некои активности. Па јас сум решена да го преболам, па ете ќе почнам со балетот па ќе видиме со што ќе продолжам. :D И среќна сум што научив историја, ама по среќна ќе сум утре да не ме испита. :wasntme: И сега ќе ќиснам малку по фемина и фејсбук.
    А си терам некое фустанче за Нова Година, ако има некој некаков предлог очекувам ЛП. :D

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Денов ми е огромен. Си легнувам кај и да е, сакам да завршит шо побрзо.
    Мило ми е шо дојдов назад во Скопје. Ама пусто бре колку не го сакам отпакувањево. |( И воздухов. :^)
    Сив. Како периодов мој. Косата ја исфарбав посветло, а сиви мисли ми се мотаат низ глава. Не сакам така. А вложувам за да се промени тоа.
    Ми треба црвена љубов.
    Емотивна сум.
    Нека заврне.
    Нека истури.
    И мене можеби ќе ми олесни.

Денес се одржи една дебата, многу интересна, слободна, зборови и мисли меѓу нас, за нас.
    Да не беше некоја феминка? Само 30 души бевме. Требаше да дојдат повеќе, да си споделиме очи во очи мислења и ставови - баталете ги сите фејсбуковски препирки и револуции - очи во очи треба да се одржи цела битка.

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Исцрпена и болна. Како и да е барем ќе поспијам малце повеќе едно сабајле. А сега да го земам топлото чајче, ќе го шмукнам лимунот и ќе се протнам под ќебе на една партија Монк со мама :D
    Бидете ми поздравени, и што е најважно здрави :*

13. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    После цела недела, гледање Хаус пак.
    I FEEL ALIVE ! :rofl:
    Само да не се деси нешто па да ми го расипе расположениево вечерва, please not ]:)
    Ме пука некоја блага тремичка за утре ама ај ваљда ќе биде подобро од што очекував.

Не можам бе, не допираат работи до мене и подобро ми е вака коа не се замарам ама уопште..
    Уживајте и ич да не му ја мислите за утре.
    Tomorrow, may even not come.
    So be happy today.

http://www.youtube.com/watch?v=1wXB-cNVDUA

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Не е лесен животот на висока штикла, ама некој мора и тој да го живее :rofl:
    Затоа денес и патиките ми се неудобни, од што ме болат нозе и имам плускавци :wasntme:

И упм колку ги направиле пијачките во дискотекиве :devil:
    Па човек за да се напие асално му требаат дневниците од цела недела, само за една вечер да ги остави на шанк :!:

И да не заборавам, каде бе девојки со прозирни хулакопки и сандали на -15 степени, алооооо :fubar:
    Покрај ваквите се чувствував како баба во црни хулахопки, салонки и фустан малку над колена :tmi:

Баба Гоу :hai:

На crazylady и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сакам да кажам дека се гушам, ме стега нешто во грлово, во градиве, само луфтирам и пак не можам да дишам! Не е Скопје толку загаден, мислам, да бидеме реални, пола милион луѓе не можат којзнае колку да го загадат, што да рече Њујорк, на пример. :D Не знам што е работава, денеска ќе имав нервен слом во автобус, не беше ни претопло, ни преладно, беше нормално, а јас цел пат хипервентилирав и се трудев да останам смирена, ме фана некоја страшна клаустрофобија. На факултет испоотворив се живо и диво, си дојдов дома на кратки ракави и препотена, така одев... Страшно, дали конечно ме стигна стресот и мене ?! :o

Малку и се издишив, не стигнаа паричките што така ЖЕЛНО ги очекував, ами наместо тоа стигнаа два колоквиума и надежни, 4 испита. МОРАМ ама стварно морам да најдам начин малку да се потсмирам, не личи ова на мене. Не знам ни зошто толку се замарам, да бидеме реални, не е ова Оксфорд или Кембриџ, па да се пукнам од учење, додека некој си го/ја лади и на крај ќе имаме исти дипломи. |(

Ме мава некој налудничав филм, ми иде дури и да си ги земам документите од факултет да се отпишам, зашто ме гуши и ме обвива сиот тој хаос, негативно ми влијае. Па да си ја барам среќата некаде надвор, барем малку повеќе кај што имам шанси за успех. Ова е хаос овде, мајке ми е хаос. После си викам, ај седи си, трај си и играј на орото, се фати веќе и нема назад.

Да, дефинитивно претерано се замарам. И се ќе беше многу поцрно да не ми беше интересен студентскиот живот, дружбата, кафињата, смеењето. Тоа вреди за сите стресови и нервози.

п.с. И да, случајно се видовме со Марамка, една мала, мила, фина, прекрасна дама. Си направивме малку муабет, морав јас да трчам по групата, после немаше да можам да ги најдам. :D Киски и бацки, ако ме видиш другпат од автобус, мавтај, павтај, барем заедно ќе одевме од Веро до таму. Ме остави сама да се борам со чадорот, срам да ти е. :rofl:

На caroline.costa, bittersweet, marama и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Нека заврши годинава, не можам!
    Се гушам со сивите бои на Скопје. Поладна сум и од воздухот.
    Од луѓето веќе ќе очекувам минимум, дури и од оние од кои добивав најмногу.

Сакам да китам елка, сакам да се радувам.
    И иако е многу рано за желби, сакам нов живот во 2012.

На julie77 и Beauchamp им се допаѓа ова.
  17. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Дечки сакам да ве известам нешто ...
    Најдов хаска денеска, сама ми дојде пред врата . Се гледаше дека кучево е избегано од сопственикот бидејќи ремчето сеуште беше на неа (женка е ) .. Кучето е добро гледано , расно куче .
    Ве молам ако сте од Прилеп и ако знаете дека некој изгубил хаска нека ми пише ЛП ќе исконтактираме за да го вратиме назад кај сопственикот.

Јас веќе имам едно куче(далматинец), а и да немав не би го задржала прекрасново куче бидејќи знам како е кога ќе ти избега кучето , ептен се нервирав, плачев ... Затоа сакам да го вратам и секој совесен би го направил тоа.

18. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Ако ти е Штрумфето, ако!

Добра ноќ.
    :bandit: |-)

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128

На Breezy, Buttterfly, Ema.Sk и 7 други им се допаѓа ова.
  20. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    аааааааааааааааааа!!!!!!!!!
    Дали е можно?!
    Најдобрата вест за изминатиов период, само уште да се оствари!
    Aaaaaaaaaaaaaa уште да се оствари и ќе нема посреќна од мене, верувајте!!!! :rofl: :rofl: :rofl:
    Ајде сега да не бидам толку малер, дај боже така да биде да се порадувам малце. :angel:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.