Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Денес почнувам со диета, озбилно и не планирам да се откажам .. пред некое време издржав скоро еден месец и се откажав ама овој пат нема..ОВОЈ ПАТ ОДАМ ДО КРАЈ !!!!

На Doozy, antonina, anabel-a и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Isabella

Isabella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    188
    Мојот нов дом. Вчера го очистив комплет, го светнав. Приквечерината заедно со мажето си пиевме кафенце во него. Нема ни трошка мебел. Ладно е. Но е најубаво на свет чувството дека конечно имам свој дом за моето семејство. Скоро се префрлив во него. Се е во кутии, а јас едвај чекам се да распакувам. Не дека имам каде но, битно ја заземам територијата :D

Многу сум среќна феминки. Повеќе од три години го чекам станов. Копнеам за приватност и интимност кои ми недостигаат. Сега конечно ќе бидне. Me happiest :rofl:

На sweet-cherry, kravce, Elichka и 38 други им се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    око мене хиљаду луџака што мисле да сам лака-јао мене :D
    ама :D не дајем се ја тако лако 8) :D

На Monna.Monna, anabel-a, Annie.mk1 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Денес така тажна на дукан си седам и демек работам,а од работа ни буква Р,нема веза ми текна дека на мојата бабичка денес и беше роденден.Е каква е оваа моја еб....а среќа на светов сосем сама.Никој никаде немам.А да можам бар на миг да го вратам времето.Пак да си бидам срекна,да имам родители и не ми треба никој освен мојата Ричи.Јебига....кога сум се родила некој си поиграл со мојата судбина

5. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Какво здравство имаме, цела среќа што сме живи.
    Јас не знам, кога и да одам на доктор се чувствувам како со другарка ми кога си игравме докторки кога таа ме прегледуваше.
    И она паѓаш во несвест, крвта само што не се сторила вода и добиваш одговор Ништо страшно, повеќе витамини.
    Докторе, знам дека витамините се неопходни за добро здравје, ама другарка ми кога беше малечка подобро ме прегледуваше.
    И сестрите, е тие се прича за себе. Тоа ти се оние дигнати личности кои мислат дека се доктори на науки и се однесуваат плус како богињи. По арогантни суштества дури од докторите па за едно нај нормално прашање на шалтер ти трескаат врата и менуваат 300 бои.
    Ама не молчам јас брате, не молчам. Не пред некоја неписмена личност која работи во болница долги години а јас со својов незавршен факултет сум по писмена.

На ines.h, Elennaa, anuskaNESTLE и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Ќе го цитирам Шопенхауер ,, Човекот кој е душевно богат, и во потполна осаменост одлично се забавува со сопствените мисли. ''
    Затоа понекогаш посакувам да сум сама...оти околинава знае да гуши.
    Ниту пак ми се забавни тие глупави муабет кои секојдневно кружат.
    Не барам многу, нели? Само од време на време да си посетувам едн пуст остров :lol:
    За мое добро :!:

Туку, зборот ми беше.
    Најдов позитивно нешто во невработеноста во земјава наша, а!? :^)
    За рок од една година, мајка ми ја зголеми домашната библиотека за повеќе од 70%
    Ете што ти значи дома да си седиш.... |(

На kravce, liliput22, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Расположена сум супер. И спремна за љубење.. Само нема кој.
    Сама сум.
    Сега ќе излезам малку, па цела ноќ ќе учам.
    :o: :smoke:

Имајте убава ноќ.

На kravce, Libera, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    17.259
    Не се нервирајте, не е се толку црно. Глејте ме мене, барем ја сум плава :emo:

На kravce и Someonespecial им се допаѓа ова.
  9. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.350
    Земајте црево и прскајте вода по мене утре сабајле, ќе полагам испит :o :worried: :sweat:
    Не можам ни да јадам од трема. И не знам зошто, ама цел ден во глава ми се мота Брзај Брзај Прваче :?:

Lost the plot одамна! :D

На kravce, bittersweet, Libera и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Лека полека, па јас се заљубив луѓе :$

На sweet-cherry, kravce, Serafima и 15 други им се допаѓа ова.
  11. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Ако на некој навистина му пречам тука на форумов, слободно нека пиши во ЛП !!

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    СДК колку долго и да не сте се виделе, топлиот збор од онаа најблиската секогаш ве растреперува и ви го подразгорува жарот кој ќе пламне кога конечно ќе ја видите.
    :hug:

На kravce, bittersweet, Moira и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ретко се вклучував на форумов последно време, најмногу поради други обврски, ама да појаснам нешто што тука постојано се провлекува за поранешните членки, никој не ме заплашил ни истиснал оттука, не се случил никаков личен атак насочен кон посебноста на мојата личност или совршеноста на мојот живот, сите имаме горе-долу проблеми, пороци, таги и радости, и лични и семејни, како и секоја втора куќа :) ... Иако не ја потценувам женската злоба и лошотилак, да се разбреме, да можеше да се трансформира во енергија некако, ќе имавме траен, евтин и лесно обновлив енергенс, замислете сега ќе се греевте на неа :D , наместо да ви одат сите пари на струја или парно.

И така, жива сум, не целосно здрава, на самиот крај зимата реши да ме подбере малку, ама не и‘ се давам, се облеков како нинџа, па и‘ се прикрадувам... Уште сум со истиот дечко, јас пред некој ден израчунав дека поминале 10 месеци, тој мисли дека поминала година :D , ама тоа се детали, барем за мене, важно е да ти е убаво сеуште и топло и чисто чувството кога ќе си заедно, кога пак не си, да ја имаш онаа внатрешна насмевка, добро сега и по некое негодување, кон спомените :) ...

Бидете поздравени :hai: , Фемина форумот мене лично, колку и да се трансформира, на сите можни начини, ќе ми остане драго катче, и поради тоа што реално или виртуелно сум запознала доста различни личности, и поради тоа што и јас сум оставила дел од себеси тука.

На Johny, Libera, JuLleE и 34 други им се допаѓа ова.
  14. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.777
    ми фали љубов.онаа искрена,чиста.ми фали топла прегратка за пак да бидам среќна.не знам,некако студено ми е на душата.

На Umbrella22, Isabella и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  15. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Вчера имаше кај нас стреловиште. Сугурно се прашувате што е тоа.Па ќе ви објаснам.Тоа се прав секоја година на прочка.Секое маало или друштво се собираат и палат огнови ос смреки и гуми најчесто на ридовите.Се пуштаат песни и се стрела.На пр.Стрелајте стрелајте за xxxxxx (заљубениот пар).Елката стрелката отиде на (таткото на девојчето) ќерката.. Многу беше забавно и убаво.

16. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Слушам во нашиов град дошол повторно циркус (како да ни е малку циркусот кој го гледаме секојдневно околу нас).
    Бидејќи се дружиме со парови со мали деца, ги слушам како со возбуда планираат да одат на циркус по малку ефтина (или не баш) забава, возбуда....Лично за мене сознанието дека постои такво нешто во градов ми создава чувство ко да сме последна паланка на Балканот...

Со годиниве некако ми се намалува мотивот да советувам некого, да му укажам дека тоа што го прави е погрешно, ама некогаш не можам да се воздржам. Па и велам на една од пријателките дека циркусот со животни е забранет во многу европски земји, со надеж дека ќе се заинтересира зошто. Па и велам - Си го гледала ли Water for elephants? -Уф, јака љубовна приказна, ми вели.
    Потоа се заинатив да раскажувам дека животните во циркусот се изложени на сурови дресури со електрична струја, останатото време се држат по седативи, дека дава пари за да ужива во нечие страдање, -Молчи, ќе ми ги истрауматизираш децава, ми вели. Џабе...

Тоа е тоа, жално е што свеста на луѓето останала на нивото од пред скоро век, желба за површна забава, смеа, без потреба да да се навлезе подлабоко во суштината...

Изборот е личен, а јас велам-луѓе, бојкотирајте го циркусот, едуцирајте ги децата. Ниедно дете нема да посака да оди на циркус кога ќе ја дознае вистината.

На kravce, Serafima, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.389
    Допаѓања:
    286.815
    Болката доаѓа во најразлични облици и јачина.

Не тропнува на ничија врата, не прашува дали може да влезе. Вратите од нашето срце се најчесто веќе ширум отворени и таа слободно се спровира како некој непосакан гостин.
    Во оној момент кога широко сме го отвориле срцето и сме му дариле љубов некому, на жалост тоа останува засекогаш отворено и за сите болки и таги.

Многумина на жалост веќе ја осетиле таа болка кога губиш некого.
    Зборувам за онаа најјака болка, кога губиш некого засекогаш.
    Кога веќе нема никогаш да го чуеш, видиш, слушнеш...кога веќе тој не е веќе помеѓу живите.
    Во само еден миг те распарува, пече и поминува како куршум низ тебе таа една вест.
    Раната ќе се призакрпе, изгореницата ќе заздрави...но оној куршум засекогаш ќе те глочка и потсетува за некогашното постоење на таа една личност и нејзиното отсуство.

Но што кога целиот тој процес е испревртен.
    Кога секојдневно гледаш, слушаш предосеќаш како некој се уништува, пропаѓа се губи а ти стоиш далеку од него ис е бориш со својата немоќ.
    Тагата за него и неговиот прокоцкан живот, за тие страдни души кои ги створил и за таа негова мајка која го створила.
    Кога се плашиш од тој еден телефонски повик, таа една новост која би проструила низ твоето срце како куршум.
    Камо ли да беше празнина во срцето.
    Нема простор ниту за срам, самосожалување или обид да се свати зошто...
    Само тага и болка.

На ljubam, ilipili, kravce и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Феминки тој ми недостига :( една недела како отиде во странство аман верувајте како 7 години да поминаа бе :( :( :( :(

19. mlad-bitola

mlad-bitola Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    6
    ке си најди мала замена колку да не си осамена за да не мислиш на него дури си дојди :!: :)

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.318
    Сонував како сум си лајкнала сама слика на фб. Беше кошмар. Сериозно. Толку бев извадена од памет дека поглупавувам.

На sweet-cherry, kravce, anuskaNESTLE и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.