Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.694
    Допаѓања:
    22.948
    Хмм, и покрај тоа што поминаа само неколку месеци како не работам, чудно ми е кога сум дома и варам кафе само за мене. :$ Скоро секој ден ми се случува да си ставам кафе за двајца, па се чудам каде е филџанот на мм зошто не сум го извадила :D и после ми текнува дека сум сама дома. Со душа си го чекам тоа попладневно кафенце со него. Тогаш и кафето поубаво ми мириса и шеќерот повеќе блажи.

Но, преку ден јас си пијам кафенце со илјадници други другарчиња распослани насекаде низ белиов свет седејќи на Фемина и еве едно од тие кафиња баш сега и го пијам.

Поздрав на сите! :*

На kravce, anabel-a, Hopeful и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.738
    Многу ме иритира дружење со некого исклучиво од корист. Па уште и неблагодарност. :x
    И жално е што оваа појава може да се забележи уште од најмали нозе, во школо. :!:
    Уште од мала сум видела такви ситуации и сум се научила да помагам, ама на оние кои ми се навистина драги и блиски.

И сега во мој клас има една таква ситуација која што не можам да ја поднесам.
    Послабите ученици (барем оние коишто се слаби ама доста амбициозни) така искористуваат една одлична ученичка, а и многу добра и мила личност. Инаку не се дружат со неа, ама кога ќе дојдат тестовите и испрашувањата, сите ја бараат за помош, да фотокопираат белешки од неа или да седи до нив и да им поткажува. Но има уште нешто што ја преминува границата...нејзе не ја бива за англиски, многу се труди ама ете, никој не е совршен, не може да се има талент за сè. И овие „генијалци“ што ѝ бараат помош за сите други предмети, не можат да се смират од смеење кога погрешно ќе изговори нешто.
    Па дајте бе луѓе, имајте малку срам и благодарност. :fubar:

На sadangel, Elennaa, Hopeful и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    СДК првиов пролетен ден ми го дигна расположението ! :wasntme: Уживам значи,уживам.
    Надвор сонце,тивко ветре,јас на столче со лап топот во скут и чајче бидејќи сум настината. :) Како и да е испив и едно кафе со него и сега си го испратив на работа. :inlove: Ах,како ќе уживам во овие 3 месеци пролет. Најубавото годишно време. :$

4. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.350
    Кога видам некој дека има нешто не во ред, на пример салата меѓу заби или наопако облечена блуза, прв пат во живот да ги гледам, ги застанам и им речам извини ама имаш салата меѓу забите. Пред мене ќе им стане незгодно ама ќе се погледнат, ќе тргнат, да не ги гледа секој и да им се смее а да не им каже.
    Епа на мене никој не ми кажа дека нешто не е во ред. ;( Цел шопинг центар прошетав сите да ми се чудат на новата мода. Додека слегував по еден ескалатор се погледнав во раката, црно, си викам сигурно поправале ескалаторите па не исчистиле убаво, и јас Гиле баксуз баш таму сум се фатила на каишот. Право во тоалет да се измијам. Леле мајко кога се погледнав во огледалото!!! :o
    Десната веѓа два пати подебела од левата, и така малку подолга.

Црното ако е од тоа што допумпав гумите сабајле, цело сабајле сум се шетала нашминкана. :makeup:

На kravce, tessie, marama и 16 други им се допаѓа ова.
  5. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.755
    Денес си идам од школо, уморна и гладна и само се дерам :“Добар деенн!! Мамоо шо има за јадење??“
    Мама:“На фејзбук на играта постигнав златен медал..“ чекај малцее, златен медал?? :^) Благодарение на фејсбук, јас умирам за јадење а мама се радува како дете на сладолед за нејзиниот златен медал |( :lol:

На Someonespecial и anichka94 им се допаѓа ова.
  6. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Мислам дека го видов Мацолот :D

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам дека...
    ИМА ДА ГО ОТЕРАМ ВО ТРИ ЛЕПЕ П***Е М******Е. :devil:
    Морон. :@
    Кретен :envy:
    .....................
    Али денов, не може да ми го расипе он :!: :rock:

8. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    Сакам да кажам нешто, а не би сакала да бидам патетична...али ми доага одвнатре...

значи откога се зачленив тука,(како ли да бидам мање патетична :$ ) се потсетив дека лугето у суштина носат добрина во себе..
    мразам луге кои се упикуваат, а постов таков ми е-упикувачки... :lol:
    значи, не ми се верува, дека луге кои не ме знаат, нити јас нив, одвојуваат време да ми пишат лп, да прашаат како иде, да пишат да не се секирам, да споделат слично искуство низ кое поминале...

тоа ми дава верба во нас-во човечкиот род, дека сеуште носиме добрина,дека сеуште се грижиме...

ај доста е, да не ве масирам...

големо фала до сите кои ми го развеселуваат денот :*

На Tomcia, kravce, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  9. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    4.033
    Ете дојде и пролетта моето омилено годишно време. :inlove:
    Мене првиот пролеттен ден ми помина одлично, се беше ок, но ме изнервире тоа што утре учам. Боже ден на екологијата е како може да се учи, никогаш не се учело (како шо памтам јас) ама тоа. Кога се море се мора.
    Ајде позз на сите :*

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Ми истекол рокот на личната карта, а требаше и да се пререгистрирам во Фонд за здравство, па денеска цел ден си шетав наваму - натаму.
    Ме сликнаа и да.. Сега веќе не личам на мафијаш/криминалец (како пред 5 години) туку на Гној од Адамсови. |(
    Колку убаво нели? Абе од убаво - поубаво!
    Ќе се молам да не ми ја побара некој - некогаш личната карта, ма ич никогаш да не ми затреба.
    На гласање со пасош ќе си одам. :P
    Во Фонд за здравство како беше, треба ли да раскажувам?
    Ја вртам главата:
    - Позади мене, ЛУК
    - Пред мене, КРОМИД
    - Десно од мене, РАСИПАН ЗАБ
    - Лево од мене, ПОТ
    Јас "КУПУС" :lol:
    За малку ќе се онесвестев де!
    Пребледев, се угушив, па цело Скопје не е толку загадено - колку што е нашиот Фонд за здравство. :swear:
    :!: И така.. . Сакав само да ви кажам дека сум жива и здрава! :wasntme:

На kravce, Moira, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    СДК ми се смачи веке од овој КОРИСТОЉУБИВ народ аман бе до кога веке ??????????????????????/
    кога им трбебаш леле ти си срце ова она а кога можат нешто и сами веке не им требаш лицимерија невидени веке не се замарам ни за другарки ни за ништо преку глава ми се веке кога имаат зор леле срце па ова па она а после ма ај у курац сите !

На HollyWoodGirl, Nine25 и Agatha им се допаѓа ова.
  12. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Пред некое време, уште кога не беше стоплено времето видов девојче, полничко, (онака малку повеќе и се гледаше целулитот на нозете кои и беа голи) како оди по улица.
    Изгледаше како под палтото да не носи ништо, како некоја распуштеница, да не се изразам полошо.
    Поминаа две жени и искоментираа дека е гола. Потоа едната додаде дека сигурно носи кратки панталони.
    Палтото и беше долго како мини сукничка. Едвај и го покриваше задникот.
    Одев позади неа. Не поради тоа што се восхитував на нејзините нозе, туку поради тоа што брзаше.

И јас сум последна која би осудувала, но ова девојче влезе во образовна установа наречена универзитет, баш онака облечена.
    Епа, не е нормално. Не.
    Јас не облеков чевли од кои ми излегуваа прстите во септември, а камо ли кратки панталони кои едвај го покриваат задникот во февруари!

Да бев обезбедување ќе ја вратев назад, ама продолжив по скалите позади неа и бев сведок на безброј суптилни погледи кои зборуваат доволно сами по себе.
    Ама кој да и каже! Кој да го преобрази шокот во зборови и да ја врати дома?!
    Сум за слобода на облекување, ама и тоа има граници.
    Навистина штета што некои луѓе не се на +19 години запознаени со зборовите пристојност и достоинство.

И уште на факултет се запишале!
    Браво. :clap:
    Утре и ќе се вработат таквите со помош на задникот, а способните ќе седат дома.

What a wonderful world...

На Monna.Monna, OneDirection, kravce и 16 други им се допаѓа ова.
  13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    ^ Знаеш има една пословица "Снаџи се, па живи" така пријателкава ќе се снајде, дали со задник или слично, друга со партиска книшка, трет со роднина и така на даље.
    Не е никој ништо крив, секој е сам кројач на својата судбина, е она што уствари јас имав да го кажам.

На Springy, MandyLane и imelda им се допаѓа ова.
  14. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    48.652
    Добро се можам да разберам,ама да праиш митинг во оклината на стамбен комплекс не разбирам.Значи во Скопјево си има место тако звано Плоштад Македонија кој е предодреден за такви групни собири.Не разбирам зошто албанциве своите митинзи и прослави уопрно наместо на плоштат ги прават на паркингот пред Стоковна Илинден. Па пичка му матер,луге живеат во тие згради и не се ниту должни ниту способни цел ебан ден да слушаат гласна албанска музика која ниту ја разбираат ниту им значи нешто во животот. Ако можат и позиција и опозиција да прават митинзи на плоштад зошто мора овие под прозор на лугето да им урлаат и да ги тероризираат.

Постов не ми е да разгорувам мегуетнички односи,ама некои работи навистина не се како што треба. Ми ја пукнаа главава цел ден.Нит можам да учам,нит можам да спијам. Ми се рика од нервоза !

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Абе, УТРЕ е првиот ден од пролетта. Не денес.

На sweet-cherry, sesilija и hrcace им се допаѓа ова.
  16. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Дури луѓево се помирени со фактите дека ова се единствените начини да се стигне до позиција и да се напредува во нашава државичка, ние останатите, малцинството, кои сакаме со сопствен труд и потенцијал да станеме нешто сме загрозен вид.
    Ама глупав народ. Полесниот начин е подобар за нив, несаканите ефекти кои ги влече тој полесен начин со себе, нормално дека се занемаруваат.
    Па, што им е гајле бе. Секој за себе, нели?
    Пуштаат огласи за работата, а местата ги добиваат некои неспособни пропалици кои се шетаат со автобуси по митинзи или се родиле со среќа на газот кај снаодливи родители со врски.

Идиоти. Насекаде.

17. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    ^ Па да, тоа е реалноста сакале ние или не.
    Штета е што е така, но многу е полесно кога ќе се помириш со фактичката состојба наместо да пркосиш на "системот" од проста причина што црните овци секогаш се први на нож.
    Не е работата да бидеш дел од стадото или толпата, но бидувањето поразличен не секогаш носи бенефити.

18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Глупава сум и слепа. Абе по глупаво суштество од мене нема, кај треба да се потпишам?

Маскенбал е околу мене, Струмичкиот дури не е равен. Ама денес ѕирнав под уште една маска и видов само црнила, сепак не се променила. Греота!

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    О Господи колку мразам некој кога ме лаже :puke: :fubar:

20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Со насмевка ги нервирам сите кои што имаат нешто против мене.
    или така кажано
    TИ МЕ ПЦУЈЕШ ПОГЛЕДОМ ЈА ТЕ ЈЕБЕМ ОСМЈЕХОМ ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.