Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.755
    :lol:

Прикачени фајлови:

На prettyliar, jjoovvaannaa, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    ми треба многу срејка за утре :wasntme: ако се биде како сто планирам утре идам за македонија (кај мама :D :D ) ако несто се смени тогас треба да Чекам до септември :( :( држетеми срејка :)

На Angy.g, green.eyes и anggell им се допаѓа ова.
  3. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Se nervirammm..... :envy: :x :devil:

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

ти држам среќа :* :* :*
    сдк сите што сакате да се насмеете од срце погледнете го видеото само неколку секудни трае но ке ве насмее за цел ден
    https://www.youtube.com/watch?feature=p ... -2S4cBy_rs

На Isabella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Некои ќе речат, џабе изгубено време. Но за мене не е така.
    Радосна сум, исполнета сум, што запознав толку прекрасни личности на Фемина. Од нив има многу да научам и навистина научив во животот :bow: .

Ви благодарам на сите што ми ги боите деновите :l:.

На Annath, kravce, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Сум ви кажала ли дека имам чуство дека нема да се мажам никогаш!?
    Тоа ми е некој комплекс од малечка. Т.е не е комплекс, едноставно знаам дека нема да се мажам.
    Времево депресивно, па кај од дијазепамот и од тоа ми се приспива.
    И да сега сфатив што е љубов. Поголема глупост цел живот не сум направила. Си се чудам на самата себе, од каде ли излезе таа сила од мене.
    И не за џабе рекле дека некои насмевки се потешки од солзите. Баш, си осетив пред еден сат.
    Немојте да ги држите до вас оние кои не ве сакаат, залудно е.
    Ќе видите дека еден ден ќе си заминат, ќе останите сами.
    За љубов се потребни двајца, не само еден кој ќе вложува.
    Јас кренав раце од мојата 3 месечна бајка. Оставам на него. Сеедно ми е.
    Неколку зборови беа доволни за да сфатам се, си ја ставив мојата маска, лажната насмевка, ја зедов чантата и јакната и си заминав.
    Мојата бура нема да престане уште долго, се нешто ми мириса дека ќе трае многу.
    И да!? Каде се пријателите кога ти требаат? Никаде ми ги нема, ги барав сите од а до ш, па си се вратив сама во мојата студена студентска соба. Пуштив музика и се обидувам да заспијам, ама тешко ќе ми оди.
    Ми се вртат слики, спомени, моменти, од нешто за кое се надевав дека ќе трае.
    Нека оди по ѓаволите се.
    Се исклучувам од светов. Уште еднаш се докажа дека нема луѓе

На Ilusionist и Libera им се допаѓа ова.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    И по не знам кој пат, се уверив дека на нероден Петко, капа не му се крои...

На prettyliar и pamelche им се допаѓа ова.
  8. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Знам дека не се дозволени само слики во темава, ама морам, бидејќи кристално јасно го опишува она што сакам да го кажам во моментов!

На Divinebutterfly, Stoimenovska, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  9. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    се чувствувам премногу глупаво..
    Едноставно немам на кој да се доверам и да знам дека нема да ме изневери со 100 % сигурност :'(

На prettyliar му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Шашав ден ...со мачорко бевме на шетња ,непланирано и неволно тргнавме, исто како денов тмурен кој потоа се претвори во радост . Скара ,пивце и шопска во чаршија муабетења за животецов што понатака ...послем сиот разговор свативме едно, каде и да сме - заедно да сме, све друго е помалку битно .Побогата за неколку умни мисли ,две ташни ,две блузички и двестечетириесетипет насмевки .
    Пеев и танцував со дождот ,ОД СРЕЌА .

На kravce и Lov3 им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.717
    Во последно време,ми стана непријатно да си кажам дека не работам.На прашањето -А со што се бавите?-јас се траскам,застанувам еден долг момент,и тогаш изустувам дека не работам.Во време кога жените се менаџери,секретарки,министерки или пи-арови да се биде домаќинка е поразително признавање за неисполнетоста во животот.Е сега велат дека било свето да се жртвува за семејството.Да се оди на пазар и да се бира најдоброто овошје и зеленчук,да смислуваш секој ден трократен оброк со десерт и што е најважно да не се повторуваш,при тоа да водиш сметка што помалку да потрошиш,да переш и пеглаш,чистиш,плаќаш сметки ,да бараш пари со нелагода за некоја твоја лична потреба,да бидеш секретар на семејството и негователка,и да ,секогаш спремна љубовница...според мене да се биде домаќинка е рамно на монашки подвиг.
    Ама пак ми е незгодно бре .Пак.

На la-chicka, marama, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Обожавам да гледам вести, ама да имам пушка преку телевизор би го пукала Латас, иако знам дека не би го убила ни така.
    Ова се рецитали за ВМРО, па уште пред некој ден коа прочитав долу во описот "Скопје радост ти ќе бидеш" :o :o :o
    БУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ.
    Сител да се затвори, смешки се невидени.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Имам митинг кај мене во комшии, си прави митинг комшијата мој омилен :P Барем има добра музика, ако ништо друго :!:

Многу сум изненадена, и тоа позитивно. Убаво е кога, конечно, некој ќе го сфати и вреднува трудот кој го вложуваш. Ќе добијам покачување на платата :o Да, и мене не ми се веруваше, мислам дека дур не ги видам на сметка нема да верувам, иако веќе гледам дека се преземаа сите потребни работи од страна на правна и финансиска служба. Во време кога има така помасовни отпуштања кај мене на работа, јас добивам покачување :tmi: Која иронија. Не дека е големо, не дека сега ќе ја земам платата од соништата, далеку е од тоа :D Но сепак тие неколку илјадарчиња и тоа како ќе ми завршат работа, ќе ми направат голема разлика. Тие илјадарчиња биле пресудниот износ заради кој не сум ја напуштила сегашната работа, не давале толку на друго место. :?: Си ги броев деновите, мислев дека дефинитивно ќе заминам. По вторпат ми се случува ова-да дојдам до конечната одлука за отказ и е само прашање на недели кога ќе дадам-и да се случи нешто доволно добро за да ме задржи. Првиот пат тоа беше многу подобра работна позиција, сега е покачување на платата. И ај сега :worried: Сепак, ќе мора да се бара некое чаре, не се само парите секогаш во прашање, стварно ми треба промена, да работам нешто друго конечно....Ама вака барем на раат ќе барам друга работа, да здивнам некој месец од стресовите, нема да си одам по секоја цена, како што си ветив сама на себе (а богами и на други :tmi: ) претходно. Знам дека нема да си останам на зборот од претходно, ама тоа е.

Битно јас имам причина да почастам :D

Ај нек се угоде и нека се враќа кај сите до една :beer:

Прикачени фајлови:

• beer.jpg
      beer.jpg
      Големина на фајлот:
      489,7 KB
      Прегледи:
      416
    На majicka, Annath, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  14. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Во срж'та на жените е да бидат намќорки една кон друга. Еве искрено си појдувам од себе си.
    Деновиве, на мене и Брадосаниот на гости ни е мајка му. И луѓе мили јас се чувствувам Fucking omg. Зашто бе?! Не можам да се поднесам ваква. Добро е, фина си е, ама бе пааа.
    Е сега видете. Јас не сакам Никој, Никогаш во моето катче да ми чепка. А мајке ми, за мое (мислам и повторувам МОЕ) катче си ја сметам кујната и спалната сосе мојата долна облека и прслуци. Овие нешта ми се мојата интима и чистина. Сакам сама да си ги гледам (ок сакам и дечко ми да ми ги гледа), средувам и чепкам. Несакам никој друг да ми ги ДОПИРА.
    Зашто бе мајка ми кога ми доаѓа на гости никогаш не ми се меша во кујната?! Зашто има осет и знае дека ја Пискам и се лутам на такви нешта. Леле бе несакам бе да ми чепкаат. И признавам намќор сум.
    Значи ОК ќе биде ако гледам дека се мијат чисто чиниите, како што треба - со сјај. Ама не е така, не, не. Ќе си земе ќе се напие и чашата ја исплакнува само со вода и ја враќа кај чистите садови. Мене ми е гадно после да пијам. И неможам сега како џандар да гледам и пазам што прави постојано.
    Уф маки големи е да си жена!
    Уште нешто, ама не, ај доста си ја отварам мојата душа.
    П. С. Кога сум спиела јас во мојата прва дома, тие спиеле во спалната на мојата втора дома. Ауууч. Полудувам.

На marama, kravce, Serafima и 6 други им се допаѓа ова.
  15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Редактирам, дури сега приметив дека постот ми е турлитава ама расположена сум па ништо не ми се брише, се сакав да ви кажам хаха. (смајлиштосесмеемногугласно)

Сум ја возела баба ми во тинекс и во кам да пазариме, хахаха кутра жена цел пат повторуваше: леле што доживеав леле што доживеав, јас мислев се плаши да не направам сообраќајка и ќутам ќутам и на крај и викам аман бабо ништо страшно нема да доживееш не сум идиот, не бе ми вика до вчера ти го бришев газот а сега ме возиш, леле што доживеав :rofl:

Абе човек ќе си рече прв пат ја возам негде, ама сега ја штракнало тоа, додуша ако подразмислам и друг пат го повторувала истото ама ете не сум ја прашала :D

Мајка ми има една поговорка и гласи вака: Мече не е за пари да и даде човек(а секогаш ми дава хахаха, д ајрони). И не сум навистина, ако не тргнам на страна да заштедам, се што имам во новчаник ќе потрошам, се нешто ми фали, ми треба... ми даде жената за во маркет пари и до денар ги потрошив плус 7 денари мои сум додала ееееј, а колку е смешна кусур чека да и вратам :rofl:

Врвот на мојата расеаност се случи прееска кога влегов да се бањам и место бањарка сум го зела зимскиот капут... Ама не е до мене, двете на закачалка ми седат обесени секој би можел да се збуни :D

Друго што сакав да ви кажам... а да, ајде веќе нека поминат скапаниве избори преку глава ми е се, јез да овие книгички (не знам како се викаат правилно, можеби проспекти) што ги делат секој ден по дома се добри за палење оган. Абе од се можам да извлечам некоја позитивна работа значи ццц 8)

Инаку за прв пат во животот сум толку горда на себе што ми иде да скокам или да се дерам од тераса од среќа. Секое поле од животот го средувам како што сакам... е сега под моите моментално пожелни полиња за средување ја исклучив љубовта додека не најдам нова, ама доволно е факултетот што го оправив и начинот на живот за да бидам олку среќна. :)

А можеби ме дрмна и многу јако пмс и во наредните пет минути ќе посакам да плачам, па затоа со време ќе стиснам испрати на мислењево :D

Денес кајсијава во двор процветала па и ја заврзав мартинката и сега ќе чекам да ми се исполни желбата ]:)

Редно е и јас да и кажам добредојде на пролетта, омилено годишно време ми е, и од оваа пролет очекувам многууу позитивни промени во мојот живот. :f:

Ба Бај, се гледаме пред малите екрани за половина час, да гледаме танц со ѕвездите :D

На Lella, Monna.Monna, 1209 и 28 други им се допаѓа ова.
  16. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Ми се плаче... Удрив по старите рани.Случајно се присетив и еве солзите сами паѓаат ;( . Срцево ме убива ..абе знам дека сум оптимист гледам да мислам позитивно ама има моменти на слабост а тоа се случува токму сега ;( ;( ;( ај да се исплачам па ке помине.. утре е нов ден сама сум во ова знам и ке продолжам .Ке успеам да надминам се...

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    24.100
    На Monna.Monna, Someonespecial и sweet-star им се допаѓа ова.
  18. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Јас само се надевам дека си среќен онолку колку што се преправаш дека си ....

На teddybear и Summer.Love им се допаѓа ова.
  19. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Да имаше сега некој да ме измасира,па се опуштев,па да се пикнев под ќебе и да сонувам.
    Ама не,вечерта тек почнува за мене,за жал..

Гладна сум како куче,леќата е во тенџерето ама кој да ја јаде.Денес сум ја наравила најгустата леќа што некогаш некој ја видел и ја пробал.
    Ама па вкусна е.Е вкусна е кога немаш друго за јадење,цела среќа што утре си одиме со бато па ќе се нагостиме дома убаво.

Следува викенд со исполнето време до максимум.Утре вечер ќе си спијам дома,на мојот кревет,има ли поубаво чувство од тоа?
    Ќе се случи некое авантурче во кафана со неколку чаши алкохол,а во сабота ќе боледувам цел ден.
    Недела ќе гласаме,и ќе ги очекуваме резултатите.

Мене викендот веќе ми започна,со самото тоа што утре е петок и со фактот дека ќе треба да почнам да го пакувам куферот.
    Нешто што најмногу мразам-да ги ставам алиштата во куфер...
    Сега ќе се упатам во кујната и ќе и се придружам на леќата.Море да имаше сега пржени компирчиња па некое стекче....

Пријатно,лаку ноч :D

На Serafima и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  20. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    СДК дека сместа треба да посетам психијатар !!!!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.