Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    СДК дека ми е преку глава од пораките шо ми стигаат на е маил па си ги блокирав и сеа ги бришам тие шо ми стигнале досадно еееее.....

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    зошто вистинските љубови се тажни ? ;( ;(

На Vladus му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Оф леле :D Кај ми лета паметов.
    Мислејќи дека влегов во темава, сум влегла во "Што би му кажале..." и си викам ту бре, што им е на феминкиве се распишале во СДК за љубените, и тогаш ми светна да видам наслов на тема.

Туку ај да идам да спијам, се израдував што една обврска од утре ми се одложи. Место да се радувам ако ја завршам што е можно побрзо.. ама тоа е. Како што реков разлетана сум со паметот лејтли.

Епа добра ноќ и гуш гуш!

На GordanaL и Gordana10 им се допаѓа ова.
  4. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    Значи баш ме интересира кој ја измислил Хемијава?! Дали воопшто било потребно?! Не знам за вас ама јас дефинитивно ја мразам!! Вложувам голем труд и на крај не ми се исплатииииии.... :@

Оваа е последна вечер која јас ја преседувам ради учење хемија. П-О-С-Л-Е-Д-Н-А!!!
    И јас ќе си барам оценка со пријатели, ми е гајле!!! 8)

На GordanaL и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.313
    Допаѓања:
    158.309
    Пишала, I wasn't born to follow anybody.

Со таа суета на 24, ќе мораш душо, ќе мораш. И не сум далеку од вистината де... пошто ме хејташе зошто сум му другарка на дечко и со скроз френдли намери... Она е најбоља, Блажо разбираш. А и тој глас... ох мај, тешко се трпи да се слуша.
    Одма знам дека нема никој да ја заследи (не во твитерска конотација де аман),зошто сигурно никој не би следел човек кој не покажува што знае, ами што мисли самиот за себе.
    Едвај чекам сите да си испоостареме. Тогаш ќе почне најголемата забава! :!: :lol:
    Баш да видиме кој ќе биде следен, а кој ќе следи. Ама реков... на готово, се работи за друг, следиш друг, а не те следат.
    Толку млади, а толку полни со себе, чиниш кула изградиле... Какви луѓе запознавам деновиве,а сум ги знаела подолго време,но сега ги запознавам вистински, просто се потресувам од језа... Да си ги избришам штиклите од вашата суета! Глупи!

На GirlFromMars, anuskaNESTLE, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  6. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    46
    СДК .. ете имате нова тема во "секс" па слободно разговарајтеси :D чаоо од мене 8)

7. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    6.587
    Убав сончев петок ! Аххх. Имајте пријатен ден феминки и убав викенд :lol: :*

8. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Љубовта денес им остана само на кучињата и циганите, сите
    останати пресметуваме проценти. :!:

9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Ох, ја заокружив 20ката и јас :). One year older, but not any wiser or maybe yes? :wasntme:

Не знам, по дифолт ги сакам јас родендените и се тоа, ама како што веќе многу пати кажав ме загрижува тоа што времето минува брзо, додека да трепнеш минала уште една година. Се трудам да бидам задоволна и среќна колку што можам, да уживам во секој ден, да барам задоволство и во малите нешта. Тоа е целта на постоењето, не? :)

Ден по ден изгледа како ништо да не се менува, но кога погледнеш назад се е различно :). Ама баш е точно! Чудно се чувстувам со двојка напред :D, искрено уште си се осеќам како дете. Уште многу работи чекаат, секој период во животот си носи убавина, знам тоа. Имам безброј желби, се надевам дека барем дел ќе се исполнат, скромноста за жал или среќа не е моја особина :).

Шала на страна, се надевам дека е на прагот убав ден и успешна година :).

На 1209, Elennaa, deedee0 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.738
    Епа драги мои, денес ваша Спешл официјално на 16 години стана директорка на фирма. [​IMG] [​IMG]
    Можам во Гинисова книга на рекорди да се пријавам. :lol:

Не се секирајте, не сум се мрднала [​IMG] , туку во ова нашево ни школо уште деловни луѓе и директори не не направиле, па сега и тоа им текна да го направат. :!:
    Најдобро ќе ме разберат средношколци од 2-ра година што се запишале на изборен предмет говорењe и пишување, и си имаат работа со писма - лични, деловни, па молби, жалби... :D

Ама ептен јака атмосфера беше денеска, ги читаме домашните на час и пукаме од смеење. :rofl:
    Иначе, конечно помина и оваа серија тестови и испрашувања. :whew: ^_^ :party:
    Ми се смешкаат барем една - две недели кулирање. [​IMG]
    A и временцево што убавко е :angel: сонце грее, ведро небо и ветренце си дувка, милина. :sun:
    И така. [​IMG]
    Ај сега пријатен ден и ариведерчи. [​IMG]

На GordanaL, Elennaa, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    • Да се е**т сите „пријатели“
    Преку глава ми е од ваквите! Лизни мазни. А најжално е што ме опкружуваат многу такви. Ептен сум нестабилна деновите. Се чусвствувам како да сум да сред универзум, сама, со блокиран мозок. Не можам ни самата да се разберам, камо ли пак другите. Тешко ми е вака. Незнам на што сум, кај сум, со кој сум.
    Како и да е, денес на детко му е доденден. Наполни цели 80 години. До стотче да ми поживее и нови заби да му излезат :D
    Среќен роденден деденце! Многу си те сакаме, иако многу глупости ни трескаш :^: :party:
    Ајде да идеме да прославиме сега, го чекам да се врати од кафанче со друштвото. Алал нека му е, секој ден си оди до кафанче, до кај другиот ми дедо, до кај чичо. Отидов да пиеме Кока-кола или Пепси. Само кога сум кај него за да не го навредам пијам. Ајде на здравје! :beer: Да си поживее уште малку старчево.

На GordanaL и karenin им се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Абе види го миљето на креветот и ќе ти стане јасно дека е македонска работа :D
    https://www.facebook.com/photo.php?...7313596.-2207520000.1363954135&type=3&theater

13. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    „Кога и да видам ѕвезда како паѓа, пак ќе посакам исто. Ама за да не ми се сврти пак истата судбина ќе одмавнам со главата.

И ќе ги скријам тие некои спомени за тебе. Ќе мислам одамна било. Ќе ти речам одамна беше. Па може и ќе се скараме за тоа.

Ама во себе пак ќе замислам како ти лежам во прегратки.
    Пак ќе замислам како ја поткревам брадата, го нурнувам носот во твојот врат додека ме успиваш галејќи ме по косата, и вдишувам длабоко. И ми мириса на нас.

И кога утре ќе се раздени, пиејќи го кафето повторно ќе ги доближам прстите до ноздрите, преправајќи се дека мирисаат на тебе од претходната вечер, како што правев тогаш. И ќе се насмевнам.

Па повторно ќе ги растерам мисливе. Ќе пропешачам малку. На првата бензинска ќе купам едно чоколадо. Чоколадо од малина. И ќе го јадам по пат. Вкусот ќе ме потсеќа на нас. А грбот ќе ми трне на местото на твоите отисоци од минатото.

Кога ќе ми се насмевнеш и крајчињата од очите ќе ти се збрчкаат од сонцето, ќе посакам да ми кажеш дека сакаш да се вратиш назад. Да ми покажеш дека вреди да се обидеме повторно. Ама ќе одмавнам со главата. Повторно и повторно.

Повторно и повторно.

Скршеново срце, зар не ми беше доста? Се` што ми кажа зар малку ми беше? Времето за спомени некогаш треба да заврши. Време е за нова љубовна приказна. Време е да научам да љубам повторно. Ама на првата нова искра, јас ќе замолчам. Ќе се збунам. Ќе се исплашам. За да ја избегнам истата судбина…

И ќе одмавнам со главата.“

На kravce, 1209, Ilusionist и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Сончоглед.
    Ме асоцира на многу љубов.
    Широк цвет, жолти свилени листови, потемена внатрешност, но бело срце. Висок, силен, зелени листови пошироки и од човечки раце.
    Толку љубов на едно место.

Она што воодушевува е што секогаш се врти кон Сонцето. И да е зад облаците и да е сокриено под нив, соочувствува со него. Ја наведнува својата глава и тивко плаче по него.
    Колкава љубов е тоа!

И секогаш е така во животот. Еден миг нешто да забаровиш, следниот миг самото тоа иде по тебе. Те потсетува што си изгубил и што треба да најдеш повторно.
    Науката на животот.
    Да го најдеш одговорот во малите нешта, во секојденвието, во наредниот настан што ќе ти се случи, во зборовите и делата на другите кои ти се предаваат како пример. Да продреш до неговата внатрешност, до неговото срце.
    Понекогаш вреди да се учи и од животот на еден цвет.

Временска прогноза за денес:
    - Грее духовното Сонце :angel: .

На bittersweet, Libera, kravce и 13 други им се допаѓа ова.
  15. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Зошто сум опкружена со толкави дебили бе |( За ништо не сум размислила во последно време,ни за средно ни како ќе завршам оваа година,за полуматура абе ништо.А еве времето си поминува Март заврши кај и да е.
    Крајот на Април одиме на екскурзија,после уште еден месец така ии после можам да му се препуштам на летото :lol: А за запишување,не е важно бе тоа кај што ќе ми текне во последен момент ќе се запишам,па така си е за време на годинава се предомислив едно 35 пати и на крај ќе завршам у гимназијава тука како што ми се гледа |( Оваа година многу ми се смени животот,дознав кој бил со мене кој не и какви се всушност луѓето со кој се дружам.И немам ни една другарка на која би и се доверила 100% а ги имав 5,ќе се запишувавме заедно во средно а сега нема со кој.Јас си размислував за иднината а незнаев кај се наоѓам сега :tmi:
    Сите си одат,на крај сите си одат.И се восхитувам на една моја другарка од детството.Колку само си го среди животот и не се замара со глупи луѓе и недозреани деца и си ги најде вистинските другарки си ја тера својата работа и не ја боли уво за тука.Сакам да си отидам од тука,ова да биде мое минато,ама се плашам да бидам сама,се плашам да пробам нешто ново зашто мислам дека нема да успеам и ми е страв од тоа.

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    едноставно учам на потешкиот начин , дека многу луѓе не го заслужуваат моте мнение за нив и моето време, посветено на нив.

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.313
    Допаѓања:
    158.309
    Може ќе оставам резерва за тоа што ќе мислам за човекот во однос на тоа што слуша,што чита, каде се движи... Ама никогаш не оставам резерва кога гледам како љуби,каков е во врска. Тука ќе ги видите и најсилните кои ви заебуваат ден како прават будали од нив и се газени на ист начин на кој што тие ги газат другите,но поболен, ќе видиш светли луѓе, ќе видиш тажни луѓе, ќе видиш луѓе од интерес, луѓе кои сакаат да бидат лажени, луѓе кои немаат храброст. Тука... не можеш да погрешиш какви се. Има и такви кои се убедени дека љубат,а и така се им е во животот, за се се убедуваат и себе си и светот,а ништо нема од тоа. Само убаво ококотете очиња и гледајте го шаренилото.

А бога ми и како се однесува со келнери и продажен персонал,но тоа е друга приказна и нус продукт на фрустрација од погоре изнесеното.

На Trnche, Phyramide, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    121
    CDK deka ne e ubavo da sakas nekoj/a i da bides zaljuben/a vo nekoj/a koj/a ne te saka tebe i e vo vrska-dvajca srekno zaljubeni .............pa da bides precka vo nivnata sreka imajki tolku mnogu momci devojki sigurno eden/na e za tebe :) :) :D

19. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
    Е бабичке моја,обожавам да јадам слатки направени од тебе и испратени до нас за да се заблажиме
    секогаш ни кажуваш абе деца баба не знае да прави модерни благи, јас по старски, ама мене баш тие твои како што ги викаш старски толку ми се вкусни и само ти такви можеш да ги направиш.
    И последниве бе бабе па и не ти се старски,да ти кажам денес ги направив и ги погодив и еве со уживање јадам и пишувам за тебе

На Doozy и GordanaL им се допаѓа ова.
  20. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    I thought I could live in your world as years all went by.With all the voices I've heard,something has died..
    And when you're in need of someone,my heart won't deny you.So many seem so lonely with no one left to cry to baby....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.