Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.802
    Допаѓања:
    4.939
    На elena.mak и anichka94 им се допаѓа ова.
  2. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Во овој испревртен свет на омраза и нелогичности, најнелогично ми е што ме мрази бившата на бившиот ми!

:tmi:

На sadangel, Micheleljubov, Hipster и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Многу ми е тешко, знам дека стопати кажав ама што да правам, морам негде... :( тажна сум.

4. mlad-bitola

mlad-bitola Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    6
    СДК ептен е досадно некако.. а и не ми се спие па беља... :?:

5. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Аууу долг долг напорен де. Само што се прибирам, и ете седнав конечно малку на интернет да расчепкам
    Инаку заборавив да напоменам дека сум на диета веќе 4 дена, и толку сериозно си ја сватив работата што буквално ми се дешава гладна си легнувам. Навечер ги слушам цревата кркорат ли кркорат, ма протестираат јас стискам раце и викам не! не идам во кујна :lol:
    сега се довлечкав до кујна и земав цвекло јадев :rock:
    Сакам да кажам дека од некои работи навистина сум разочарана. Мислев дека имам другарка, најдобра која сегаш ке биде искрена со мене. И имам! ама никогаш не можам да преболам тоа што криеше од мене дека сељакот ме лажел цело време. и ете, вчера најдов момент и и спомнав. и не знам зашто не и спомнав порано, си играв mind-games во последно време сум ко полудена. Јес да многу убави работи ми се дешаваат, не ми се допаѓа кога сум многу песимистички настроена али, ке помине. Знам :)

Нешто морам да сменам,а незнам што, поточно не знам од каде да почнам..
    А се додека не одлучам..
    Ке си пуштам музика..
    Ке се препуштам на самата себеси..
    Ке си го чистам лицето со новата четка за пилинг што си ја купив :lol:

И заборавив, :!: идам за Америка, конечно успеав да ги убедам моите.. нормално сама ке се финансирам и плус они ако сакат да дадат нешто екстра, самата си се понудив ..
    И положив за возачка ..

Се е прекрасно, веројатно и пролетта си го прави своето..

:inlove:

На hermosa, anichka94 и Libera им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.687
    Допаѓања:
    22.813
    Не. Не си сфатила погрешно. Не ти се улизувам и немам намера само затоа што доби малку моќ. Гајле ми е за златниот омот, особено затоа што знам што ѓубре се крие во него.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Нешто прекрасно,талент,љубов,убавина,моќ. Немам зборови што би ја опишале оваа прекраснотија и совршенство.Видете и проценете сами :) .
    http://www.youtube.com/watch?v=i9nOaSE-XJg

На Micheleljubov, teddybear, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Сакам да кажам дека е касно да и се јавувам на другарка ми се сигурно она спие :D па ќе си кажам овде ..ете после два и пол месеци ми пиша тој и тоа на фб и замислете она основно само што праеш,како си.......утре кај си што си?Замислете аман беее барем уште неколку реченици да пишеше барем чоекк!Не биди толку директен одма ајде на тоа ццц..и затоа јас пак оп си се исклучив еј не :rofl: Толку веќе не се игра со мене батка :*

9. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Колку било одвратно да те разочара и единствената другарка која само си мислел дека ти е најдобра...
    Аууу нисам знала.. Алал да и е бре!
    Викаше дада, немој не се будали две лица има ова човече, јас ќе ја претепав, епа сабајле кога ќе и кажам што се случи, ќе ја замолам она мене да ме претепа!

На encimenci му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК убаво е чувството кога човек ќе ги направи другите луѓе среќни :)
    Убаво е чувството кога човек ќе помогне некому, плус причина за друг да биде среќен, не за друго, туку тоа е нешто едноставно кое ја исполнува душата :angel:
    Убаво е чувството кога човек има мир во душа :angel:
    Убаво е кога човек ја гледа убавата страна на животот, која е и те како потребна во истиот.
    Убаво е кога човек ги слуша постарите луѓе, што тие сакаат да кажат, има што да се научи од нив, помудри се.
    Добро е, кога човек знае која е позадината на некои работи во животот, сосем доволно да знае дали се истите вредни за внимание.

На Serafima, tweety26, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  11. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Доста беше прибраност. Прибраноста со цивилизираните и културните луѓе. Мавање со сомуни, а враќање со коци бетонски, не иде. Следува праќање таму за каде што сте си заслужиле!

На julie77 и ljubam им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Што е оптимизам? Да не се може/сака да се согледа реалноста? Да се потценува реалноста, да се прифати, ама да не и се даде значење? Или да се согледа и остави на страна во превласт на надеж? Како -колку грд ден, ме избања еден камион, ме накисна дождот, настинав, разлигавена сум и сите ги мразам-. Еден час подоцна веќе коваш планови за готвење уз музиче, правиш полушпаги на ламинат, пееш народни песни и му мериш стрелкобиење со стетоскоп на часовникот...оти не бил арен. :^) (дедо ми како мала ме форсираше да бидам докторка, а јас како од ѓавол бегав од идејата). Како и да е, од каде и да потекнува и кои му се изворите...знаете, да бидеш песимист, ништо работа не си завршил. Нас не гура мотивот од тоа што може да биде утре. Ако го фантазираме во боја, ќе станеме од кревет насмеани. Во обратен случај, ем себеси, ем на другите ќе им го загорчиме денот со нашите реално-песимистички, полудепресивни и налутени идеи за каков е светот. Таков е светот де, го знам, го гледам. Ако му приплачувам нема да се смени. Знаеме, знаеме нели, надевај се на најдоброто, очекувај го најлошото. Совршено.
    Немав толку размислувано на темата, ама вчера наеднаш ме штрекна. Зошто служат зоолошките градини? Се шеташ со пуканки, сончоглед во рака и им се смееш на мајмуните со црвени газови и егзотичните животни што овде природно ги нема. Како е од другата страна? Затворен во кафез служиш за изложба поради твојот надворешен изглед, твојот вид. Колку од дневните посетители се прашуваат како реално се чувствуваат животните? И оние од циркусот? Последната посета на ЗОО пред 2год. ме остави со грутка во грло. Уште го слушам еленот како гребе по оградата затоа што сака слобода. Зарем само ние заслужуваме слобода? Ајде да земеме примерок од африканско племе да го затвориме за изложба, оти и такви немаме овде. И азијци исто. И оние од Монголија. Од секој вид. :|

Само...профитот не движи сите. И желбата за љубов. На кантар ставени, кој е потежок?
    На здравје кафе, ништо не се измени.

На imelda, Micheleljubov, Hipster и 23 други им се допаѓа ова.
  13. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    Живеам во Париз.. ;)
    Имам добар и вреден сопруг,кој ме обожава..
    Имам три деца...
    Пијам чај од цветни шољи, на удобен кауч со многу перници...

Спокојна сум...

Ова е мојата најнова желба....

Ај да видам, дали ќе ми се исполни... :$

На kravce, Micheleljubov, la-chicka и 25 други им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    еднаш решив да пивнам винце за 27 години и една другарка ми пишала по порака-денес видов и алкохол ли почна да пиеш, браво за тебе-ми звучеше ко разочарана од мене :worried:
    да не испадне сега ти почна да пиеш, не се дружам веке со тебе-а што имам една другарка секое излегување вино порачува :D мало шишенце :!: ако на неа не и пречи, мене нема зошто да ми пречи :) ама сватив дека тоа беше вчера и следен пат којзнае кога-ниту сум била а ниту ке бидам по алкохолот :!: доволно ми е примерот што го имам дома :x и после тоа да почнам да пијам-треба стварно нешто да не е во ред со мене :!:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Сама...се чувствувам проклето сама!
    Тивко е дома,нема никој,само јас седам на двоседот со лаптопот во скут.Телевизорот е изклучен, телефонот не заѕвонел од вчера.
    И така цел ден ќе ми помине без да го исфрлам сиот бес што го имам во себе.
    Ќе одам во школо...и таму ќе бидам сама,иако опкружена со многу луѓе сепак сама...со никого не можеш да си направиш нормален муабет,да му се довериш, а при тоа да не мислиш кој каков трач ќе извади за тебе.
    После школо ќе се вратам дома,ке скршам два три збора со моите и уморна од изминатиот ден, ќе cи легнам.
    И утре пак истото...така цел живот ли?!

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.687
    Допаѓања:
    22.813
    Да оговараш некого врз база на туѓи муабети затоа што едвај си имате „здраво“ со човекот.[​IMG]
    Wow. Ги има и такви...

На Serafima и Gordana10 им се допаѓа ова.
  17. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Си пијам утринско кафе кај стрина ми дома додека малечката спие,но кај и да е ќе стане и најверојатно по нејзина желба ќе одиме на љуљашки

18. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    СДК праам муабет со другарка од факултет колешка де по формално
    и татина маза за се во животот -тато
    ја прашувам за нејзина козметичарка и нешто за депилација каде оди и слично дали си е океј жената
    и таа -па еднаш бев во карпош со ТАТО и дека прв пат и многу викав се дерев и тато ме слушал и после ми вика де бее до тука се слушаш, |(
    хм хм да ме слуша татко ми додека викам за време на депилација не не...не не !! :o :tmi:

али јбг татина маза - до таму оди .

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.687
    Допаѓања:
    22.813
    Овде не правиме веќе муабет за татина маза. Ова е веќе морбидно однесување. Да одиш со татко ти на депилација и згора да си пискаш така. Кога бев во болница заради една мала интервенција поради повреда која страшно многу болеше па ми беше срам и шубе пред моите да викам и си ја гризев раката и си траев не па ова. Какви се` не таленти шетаат на земјава.. :headbang: И тоа помала бев од колешка ти и тоа неколку добри години (ако е твоја генерација).

На Monna.Monna, mims-89, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172

да да да....ја нареков татина маза бидејќи за се во животот тато
    на факултет одиме 20 години има кај и да е 21 !!
    тато и се јавува дали е станата немој нешто за на факултет да заборавиш , има и сестра близначки се , па за добиено тато знае се :!: мајко моја
    бев кај нив на спиење и татко им како манијак ми личи бре прости боже од таква поврзаност :x
    ние се спремаме се шминкаме во соба кај нив тој ќе влезе и следи се со поглед
    поенатата ми беше ало бре интимна депилација е тоа бре и татко ти да знае и притоа да слуша :^) викање ау ау лошо како за 21 годишни :^)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.