Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.427
    Мразам теорија, мразам да бубам со саати и да сконтам дека ништо не сум научила и само букви ми минувале пред очи.
    Вторник - сморник, шлорник, чкорник итн.
    Го мразев овонеделниов, фала богу помина.
    Ја мразам и среда, зашто најбубаторските предмети ми се денеска.
    Сакам четврток, затоа што петок ќе биде предобар и страв ми е од него - иш, стој во место!
    Ве напуштам, со надеж дека ќе научам и убаво ќе ми мине бубаторскиов ден, овај вечер - уатевр. |(

2. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    СДК дека денес денов ми помина во смеење. Дечко ми цел ден ме зезаше со песнава. Била напишана како за мене, зошто понекогаш знам да му се пофалам кога че проба нешто кај мене дека јас сум го направила.А и кога ќе подразмислам,па и се пронаоѓам во песнава.
    http://www.youtube.com/watch?v=ELjXiUP8H3E

3. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    За Нова Година сакам Господин Дедо Мраз да донесе големо пакетче мир. И кога ќе го отворам сите да се смират, и да биде многу, многу мирно.
    Да нема војни, да нема немири, да нема несогласувања, да нема гладни, да нема јадни, да нема убивани.
    Сите да бидеме среќни.

И сега не дека сум некој пацифист кој мафта со двете прстиња и вреска писсс, туку за да моите деца и потомци не ги боли глава кога ќе учат историја.
    Ова со меѓународниве односи и со дипломатијата е посебно битно, зошто баш тој дел од историјата ме малтеретира овој семестар, а денес ова проклета Историја на дипломатија.
    Ме заболе мене и долната, и увото, а богами и главата од тие филозофии.
    Интересно е, не негирам, но само првите 20 страни, а потоа почнуваат да ти се гомилаат години, имиња, договори, дешавки.
    Си правам документарци во глава за полесно и побрзо да запомнам ама очигледно џабе беше, немам лента за и даље од 20 страни да снимам, а ако учам по 20 страни дневно тешко дека до понеделник ќе ги поминам сите 400 и ќе напишам ни помалку ни повеќе туку точно 12 есеи.

Епа Најубава, на здравје бричење.

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Јухуу денес е денот кога Јипи-крипи ќе полни 20 , диносаурусот 30 и папагалот 10 год ...

1/4 од мојот живот е поминат на оваа прекрасна планета, исполнета со разни предизвици и тестови кој очекуваат да бидат поминати и решени од страна на Јипи.

Размислував , што всушност сум постигнал јас за тие 20 год ....
    Не сум открил некој лек против тешка болест или пак измислил некое чудо ... или пак нешто што би го спасило светот .

Сум успеал да усреќам колку што можам луге , да помогнам на тие што можам и најважно да ја уништам песимистичката карактеристика во околината .... Така сметам денес е прекрасен ден , да загаден и ладен е но тоа е зимата ... наскоро ќе ми подари поклон , СНЕГ ... мерачки да се изнашетам по него и уживам ... нема никаква потреба да се грижам дали сум направил нешто важно што би влиаелно на повеќе него блиската околина ... долг е патот пред мене , можеби некој ден ќе биде .. можеби нема да биде , не се откажувам ... додека можам ...додека оптимистичките карактеристики владеат со јипи , додека диносаурусот ме подржува ... Заедно ќе го освоиме Светот (метафора е ,да не мислите дека стварно сеа хитлер освојување )

Во овие 20 год авантури од мали нозе до големи батаци :lol: , овај растејќи запознав многу луге , пријатели и непријатели (иако ги немам , ама очигледно они мене ме имаат) , доживеав разни случки , како радосни така и тажни ... преживеав неколку интересни морски невремиња и планиски авантури ... но дали е тоа доволно .?

НЕ .... ако балканот го запознав , време е да започнам авантурата низ целиот свет ...па којзнае можеби ќе успеам и повеќе одколку што се очекува ...

Тешко филозофирање во после полноќ хаха ... али сакав некаде да ги искажам моите мисли ,
    а сега е
    време да го подготвам маусот и тастатурата , на фацебук почнаа да се редат нотификации

IT HAS ALLREADY BEGUN ....
    PREPARE THE MOUSE ...PREPARE THE KEYBOARD .... PREPARE FOR BATTLE

Ај ај си идам |-)

патем оти бевте добри еве една слика од мене , роденденска честитка

На Strumfeta93, smooch, crazylady и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Мислам дека редно време е татко ми да ми купи една плантажа со портокали, најозбилно. За саат ипол јас изедов 6 портокали, ова е више алармантно :!: :rofl: ! Не се живее само на портокали!
    Решив да си го средам фб конечно, бришам све живо и диво што не познавам, какви тролчиња фацки сум имала за пријатели. Таман да напраам unfriend викам чек да видам што слики има дечково/девојкава, и имаше што да видам. Убаини, царцки убаини :D :D .
    Месечниов ми објави војна, стомачето ме кине невидено, ни апчиња веќе не ми помагаат. Ќе си пукнам на мука :@ :@
    Девојката на брат ми ми тера инает, епа нашла со кого. И од твојата некултура и непочитување има поголема, мојата! Не дека сум таква, него ти ме тераш таква да бидам. Кој како си ја наредил, не се сакам јас ваква, ич, ама си го бараше епа ќе си го добиеш. Брат ми од мене си доби поштено извинување однапред за моето "недолично однесување", се трудам да се контролирам не ми иде. На моменти си мислам дека НЕ ЌЕ ДА Е ДО МЕНЕ, до неа ќе да е! Зошто тогаш со другите сум коректна. Епа шириш негативна енергија бе душо, не сум ти јас крива што те направиле намќор. Тоа дома да си ги прашаш твоите, зошто си таква, најубаво би ти било!
    За нова година освен ЉУБЕНИОТ во пакетче, сакам моите да ми ги поклонат сите книги од Гијом Мисо. Човеков ми стана идол. Мајка ми ме напна - прво испитот положи го после ќе ги добиеш сите книги од него-, а мене книга за факс не ми се фаќа. Таксират!!
    И така... Вие арни? :)

6. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Среќна сум кога гледам како некој е среќен.
    Кога животот и нему му дава шанса.
    Кога дури и намуртениот му се насмевнува.
    Среќна сум кога гледам топлина во нечии очи.
    Кога ќе видам полукруг од неговите усни.

Кога после дождот доаѓа сонце.
    Кога мракот ја напушта зората.
    Кога сирак наоѓа засолниште.
    Кога металната монета ќе предизвика
    блескав одсјај во очите на питачот.

Подавајте рака
    во знак на помош.
    Во знак на љубов.
    Затоа што нема лош човек.
    А доколу некој станал лош
    Не обвинувајте го
    Не гледајте го со презир
    Туку тогаш само
    Запрашајте се кои се причините
    кои го довеле до тој степен.
    можеби ќе ви се расветлат многу од заблудите.

Подадена рака
    Топол стисок
    Блага насмевка
    Искерени очи
    Раскошна прегратка
    Добра душа
    Големо срце.

На crazylady, ines.h, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128

Другата недела ќе се тетовирам :D Се радувам ко дете на играчка :D

На stylishh, martinuska и Gordana10 им се допаѓа ова.
  8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.254
    Допаѓања:
    6.735
    Aман веќе со тој Чак Норис ! Чак Норис е само глупав глумец... да е навистина НЕКОЈ, ќе дојде сега во мојата куќа и ќе почне да ми ја удира главата од тастатјнгклс“скјхф%лф*љјкјдф56фдјфх+“јхзџц45е4‚3 - ©!

На crazylady, Gea, Lepaaa и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    http://www.fakulteti.mk/news/11-12-13/m ... zajdi.aspx

Сакам да кажам дека денес цел ден на школо дискутираа за детево и гледам го има по веб сајтовиве што мислење вие имате за него ако видовте нешто од видеава ? :tmi:
    мене ми изгледа баш талентирано само да не го заразат со турбо фолк музикава и мислам дека ке може да успее :D
    Еве и едно видео :)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ad3BXynA84

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Сабајле го прочитав постот од Шилеа и со насмевка продолжив да го освојувам денот... не си купив ситница, ги потрошив парите на факултетон (само пари да се давало!).
    Вечерва го прочитав постот од Геа и горчливо ти препрочитав првите три реченици и си викам: како јас да сум го напишала.

Зошто? Затоа? Eпа немат. Ќе се борам. Јас сум Брајт.

На Gea и Shelea им се допаѓа ова.
  11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Се чувствувам некако посебно. Нешто ми се случува. Убаво ми е. Срцево ми потскокнува.....

Сада не могу да заспим
    нешто се догодило
    полудела сам сасвим
    од кад мислим на тебе
    све се изменило :wasntme:

http://www.youtube.com/watch?v=xVpWCcD0SQI

:dance: :lol:

На smooch, marama, Lepaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    СДК ајде на кој не му се спие на чет :wasntme:

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Знаете, некогаш мора да настанат некои настани кои ќе ве изместат од вашето удобно гнезденце и ќе ви покажат како се лета. Ќе ви покажат дека треба внимателно да се гледа, небото не е само облаци, синила и сонце, има и по некоја птица грабливка која може да ве уништи за миг, да ве земе во своите канџи без да можете и да пуштите крик.
    Но штом сте почнале да летате, штом излезете од тоа ваше гнездо, мислете, бидете спремни, некогаш нема време да се извлече поука, може да биде касно.

Јас наивно летав, со отворени очи кои искрат и со песна гледав кон сонцето и небото, кон планините покриени со првиот снег и не мислев дека можам да паднам.
    Паднав, за кратко, за миг, моите крилја се добри, да- иако од падот се сепнав, ја изгубив песната некаде по пат, сјајот.

Се разочарав за миг, но сфатив дека очајот не е опција, желбата на некој да ги пере неговите нечисти работи во мојата бистра вода не е прифатлива, чувството на вина кое што сакаат да ми го наметнат го отфрлам како што ја истресов прашината од падот- се кревам од земјата и ќе продолжам да летам.

Можеби нема да биде исто, можеби нема да пеам толку и да се радувам на се` околу мене, ама ќе бидам посилна. Ја научив лекцијата.
    Да, наивна сум, знам, ама не сум глупава.

Сфатив многу работи, ама пак ќе верувам, пак ќе давам шанси, ќе се обидам да помогнам, надевајќи се на искреност од другата страна.
    А ако ја нема, ако. Има некој кој суди, само не знам дали им суди и на неверните? Можеби, ако го викаат кога сакат да се спасат, не знам.

Мислите ми се мешаат со песните од Балашевиќ, веќе не знам дали сум врапче, или една збунета девојка која се бара низ лавиринтот на животот. Некогаш сакам само да сонувам, да ги затворам очите и тоа што го сакам да биде тука.
    Ако знаев што точно сакам... Можеби така ќе беше полесно, или не? Тогаш можеби болно ќе ја посакував поставената цел, а вака лебдам, лебдам во некој меѓупростор пронаоѓајќи се, незнаејќи што ме чека понатаму.
    Единствено едно знам сигурно што сакам понатаму- да продолжам да бидам ЧОВЕК. Да. Со сите доблести и маани, да пофалам искрено, да се извинам од срце, да чувствувам, да сочувствувам вистински, да гушкам силно, да плачам од срце, да слушам заинтересирано, да љубам верно, да се грижам за луѓето околу мене, да бидам вистинска!

На Strumfeta93, Sparks, Lilit и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    СДК дека седам, и ко будала го гледам суштествоно од аватарот на Јипман како џвака :D Смешно ми е бре :D
    Фигаро Фигаровски ми за`рчи во собава, време е да му се придружам. Ако даваа плата на процент за седење на форумов, дефинитивно ќе станев богаташка :D :wasntme:

На Yipman2, Cynthia и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК денес сум многу поспана. Кафето само што не стигнало, а јас го чекам со убави колачиња :lol:

16. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Ти фалат пари? ма нееееееееее... не се пари... Нешто си болен? Поздрав сум од кога било! Епа тогаш мора да ти фали љубов, ќе речете? Не е љубов...

Ми фали допир, ми фали тој магичен допир, ми фали парче душа, парче срце, сето она што го раздадов во последниве неколку години додека немилосрдно си ги расфрлав чувствата и емоциите по патот на животот. Ми фали искрено Те сакам, ми фали Тука сум за тебе, и не, НЕ е тоа Љубов. Јас го негирам постоењето на љубовта во мојот живот... Јас незнам да сакам, јас одбивам да сакам.. Јас само барам Бог да ми го врати парчето душа, парчето срце што ми го одзеде овие години... Тогаш нема да сум сам... тогаш ќе имам срце, ќе имам душа... ТОГАШ! Можам искрено да сакам.. и да ја признаам љубовта!!! :(

На Lepaaa, zhap4e и day.dreamer им се допаѓа ова.
  17. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека на оној на кој му значиш секогаш ќе одвои време за тебе.
    Денеска не постои ништо реално. Ниту пријателство, ниту љубов. Се` е сведено на корист.
    За неа може во секое време да оди било каде и воопшто не ја мрзи, со денови не сме се виделе, а за мене не сака да го помрдне г*зот на 500 метри. Фала многу. Памтам. Се` памтам.
    Колку повеќе растам, толку повеќе проблеми ми излегуваат, а со тоа и болката расте. Аман веќе.

На baguf4e, sweet-cherry, Bright и 6 други им се допаѓа ова.
  18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека блазеси им на некои луге кои имаат прилика да излезат надвор од границите на рм
    а дали јас некогаш ке ја добијам таа прилика, да се надеваме, а колку и да аплицирам за работа која би можело да има патување за во странство, не ми успева :doh: ко нешто да сака јас да останам тука, а мене веке ми е и здосадено, и прекуглава исто па исто АМАН веке

19. Morning.Sunshine

Morning.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    18
    Сдк
    Вистина е дека можеш се да објасниш ама не и секому ! На крајот и краиштата
    се е добро кога добро ќе се заврши ;)

20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    http://www.youtube.com/watch?v=CbIMifgDJtc

Sada ne mogu da zaspim
    Nesto se dogodilo
    Poludela sam sasvim
    Od kad mislim na tebe
    Sve se izmenilo

Велев никогаш. Т.е не никогаш, туку не во брзо време. Не јас, не сега, не на овој начин.
    Велев не можам, тоа е невозможно.
    Ха, смешно! Испадна токму спротивното. Yes I've changed.
    But I'm still not ready to be hurt. I'm scared.

Еее ете што прави животот, треба пет пара очи да отвориш, а и кога тоа ќе се случи пак ќе се пазиш дури и од она што е безопасно. Ризик, коцка... и онака на крајот најверојатно ќе го изгубиш... или останеш повредена... Ама вреди трудот додека трае, нели?
    Најверојатно.
    Некој бил и видел. Некој не бил и се плаши.
    И ќе се плаши се додека не проба... и не види... by himself, or herself... whatever!

И тука меѓу редовите се појавува прашањето: „А што ако го изгубам уште пред да го добијам?
    Некој би рекол подобро да жалиш за нешто што си го имал и направил, отколку нешто што си го немал и не си го пробал.
    Непознатото пече.

Things have to be done & I'm ready for it.
    Or at least I think I am.
    Wish me luck,
    that's all I need now.

На marama, srcekrsacka, Gea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.