Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк преку глава ми е лажни моралисти,лицемери и критичари ке ви порачам да си ја гледате вашата работа и доста ми солите памет.

На Serafima, Antoninaaa, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    Од толку често шо го гледам прашањето "Дали сум бремена",си помислувам дека сите сме бремени само ако помислиме на секс :^) :^)
    мислам стварно ми е :tmi: кога и да отвориш форум истото прашање го гледаш :^)
    и пазете на шо мислите :!:
    :D :D

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Е многу си јака, знаеш??! :geek: Мислам дневников трпи се живо од тебе, само продолжи така ... ама со граници бе Срцке.

СДК ... није ми дан од ноќас. :|

На Umbrella22, bittersweet, happygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    „Земи чинија и фрли ја на под. Дали се скрши? -Да. -Одлично.
    Е сега извини и се. Дали се состави? -Не.“

Ја обожавам мислава... :)

На deedee0, MacaLove, Elennaa и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Ве читам на Фемина, голем број од девојките, заљубени до уши, споделуваат нежности, среќа, љубов.. се!
    Цветаат заедно со пролетта. :D Ах бре дај те ми го тајниот рецепт. Како успевате да бидете заљубени подолг временски период? Не ви ли досадува?
    Значи и јас сум имала подолги врски, ама секогаш крајот доаѓал од досада. Правиме исти работи од икс причини ( финансиски, карактерни..) , излегуваме на исто место, зборуваме на ист начин, и оп, тенџерето ми зоврило. Ми досадило. Тоа е моментот кога вие го гледате партнерот, и си велите леле цуцко мој сега ќе каже вака! :inlove: А јас сум „леле овој пак истото ќе го каже. Shit!“ |(
    Незнам како функционирате, али под итно мора да одам на часови кај некоја од вас.
    Или на пример, не ги приметувате неговите маани? Немаат маани? Се правите дека не ви пречат?
    Секако и јас имам маани, но со туѓите лошо се справувам.

Имам тежок емоционален проблем. Или карактерен. :?:
    Секогаш кога ми влетува падобранка во животот сум како мало дете кога плаче за сладолед. Сакам, сакам! И кога ќе го добијам сум „Ова го сакав?“ :^)
    Истата приказна, години наназад.

Затоа донесов решение. Да го поминам животов сама. :D
    И решив дека мажите во животот кои ќе доаѓаат ќе ги гледам како дел од забава, и никако нема да се прилагодувам. Ниту ќе барам тие да се прилагодуваат. Ако функционираме како вистинските ние океј, ако не Адиос ми амор. :D

Инаку ми се спие ми се плаче. А наспана сум. И ме боли мешето. :( Женски проблеми. Сега ќе имаме комшија за ручек. ]:)

На antonina, anuskaNESTLE, sadangel и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    СДК..страв ми е да ја отворам сметката за мобилниот :tmi:

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    СДК дека сум згрозена од ограниченоста на одредени луѓе :^)

имено имам другарка ( најдобра ) има 20 години скоро 21, живее на периферија од СК. 40 км. до град односно за да стигне до град и требаа саат и 20 минути, морав да напоменам каде живее.
    Се обидувам да го сфатам начинот на живот немам предрасуди село и слично но сакам да зборувам за тоа колку таа одбегнува цивилизација одиме на факултет и само за таму има желба, јас се обидувам на секакви начини да ја натерам да доаѓа со мене по дискотекиве но абер нема ретко кога прифаќасе обидувам да ја натерам да доаѓа кај мене повеќе да се дружиме ... Секогаш кога сме излезени пример до град да прошетаме низ трговскиве центри таа гледа на саат и што побрзо да стигне дома значи лета дома бре а дома што да кажам пустелија прости боже..се обидувам да ја натерам некој дечко да фати луѓе 21 година ќе полни тотално се деградира од се, ја познавам многу добро и нема никакви проблеми посебни, пример јас од околу и спомнувам како еднаш се живее не се седи дома од тоа нема спомени мораш да шеташ да бидеш слободна да бедеш своја во своја кожа да се трудиш да вложуваш во себе, да запознаваш луѓе, да шириш круг на пријатели.Таа абер нема затворена до бескрај ! ако и спомнеш за состанок со некој дечко на кафенце таа вика абе како не на кафе ќе излегувам а каде би требало да дојде некој и таму во село да си седите ? офф мајко .... :^) Но битно сите турски серии ги гледа со стари луѓе :devil:
    беше и сеуште е заљубена во еден типац кој не ја ферма и некаде во мозок зацртала дека тој е тој и нема на светов др морам да напоменам дека дечкото не ја почитува се обидува да извлече секс од неа и тоа и го и пишал , и со него се има мувано само 3 пати на 17 и 19 години
    Епа сестро моја мила јас се обидував но кога човек сам не сака да си помогне џабе е се, седи таму и надевај се дека ќе те бараат со стројници .дај боже среќа да имаш и да се освестиш на време!!!! :devil: :devil: :@ само мој впечаток , лош впечаток
    имајте убав ден сите

На sadangel, Loritaa и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  8. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    мислам дека сепак не е убаво од твоја страна. Нејзина работа е како ќе живее, ако и е убаво, така нека прави, ти не треба да се замараш. Не прави на никој друг лошо важно со тоа. :)

9. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172

сосема се согласувам , не и солам памет никогаш не сум ја навредила и слично само сакам да ја искажам мојата фрустрација , секако она си живее како сака , но како блиска личност не сакав да биде пониживана од некој си тип и да помогнам но не можев и тоа е тоа :)

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сдк дека новинарството и објективноста ни отидоа во пи*ку матер.

читам статија за најуспешни жени менаџери за 2012 година. и статија за драгана чифлиганец како дел од таа тајфа. па интервјуа, прашања, чуда мислиш кој знае што направила женава.

"тато повеќе од 30 години рмба, работи и кради сега јас дипломирав магистрирав ме ставија извршен директор на адора инжинеринг. нормално јас сум си наследничка на фирмата и нормално како што ми беше се на тацна така и оваа титула ја добив. "

е ова требаше да го каже драгана во интервјуто а не да зборува за пожртвуваност и посветеност.

што знае она за пожртвуваност? да не и каснеле плати? да не одела без пари на работа само за да тргне фирмата да верува во неа ? да не извадила од својот буџет да даде на фирмата? да не почнала од обична греда па да создади фабрика или градежна фирма?

не не сум љубоморна и не сакам да бидам на нејзино место не заслужувам сеуште, но верувам со цело срце дека постојат многу други успешни жени менаџерки кои не се на листава. незнам по кој критериум се бираат но ептен ме изиритира ова.

ете тоа сакав да го кажам.

На Trnche, ViktorijaMari, anabel-a и 21 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Mи се случија многу работи изминативе 18 месеци... Убави и неубави.
    Некогаш успеваше убавите да ги направам уште поубави, некогаш па, ги уништував.
    Неретко успевав и да ги разубавам неубавите, неретко и ги уништував до крај.
    Тоа сум јас. Тоа е секој.
    Помина многу време, навидум ништо не е сменето, ама промената се чувствува.
    Престанав да лажам, престанав да правам интриги, престанав да ги повредувам другите без некоја посебна причина.

Сега си го отварам срцето.

Потклекнувам некогаш и на старата јас, лошата јас. Ама оваа добрава е појака.
    Не знам дали ме разбирате, ама јас сум горда на сама себе. На оваа новава.
    На тоа што успеав да станам, да постигнам. Ќе речете, не е тоа ништо, ама не ме познавате, за мене е многу.

Дојдов до крајот на студиите, почнав да се интересирам за животот понатака. А се уште сакам да откачам како во средношколските денови. Тој баланс ме одржува во живот, тоа е една прекрасна рамнотежа, иако околината не секогаш го оправдува тоа. Ама јас сум махер за да се спротивставувам на се околу мене.

Сеуште постојат сончеви прекрасни денови, кога јас мрчам дека не го сакам сонцето. Едноставно некогаш сакам да уживам во дождот, во сивилото на овој град.
    Сакам необични работи, го сакам мојот свет, ги сакам луѓето околу мене.

И најбитно, после овие 18 месеци, се сакам себе со сите вишок килограми.

На anabel-a, Noemi, ludoto19 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.723
    Најголемиот број од нас слушнале како некој вели дека дека патот нагоре е осамен.

Никогаш не сум се замислила за вистинското значење на овие зборови.
    Првата мисла која ми поминала низ глава е како човек одејќи по таа угорница, целиот товар кој го носи на својот грб станува се потежок и потежок.

Како еден ден ќе започне да се ослободува од непотребниот багаж.
    Како ита нагоре, иако можеби со побавни и потешки чекори, воздухот е почист а глетката поубава.
    Секој од нас си одлучува за себе по каква патека ќе чекори во животот.
    Секој од нас еден ден ќе свати дали вреди, дали е среќен и исполнет со својата одлука.

Што добива чекорејќи по таа угорница е многу јасно.
    Но што губи?

Јас би рекла не многу.
    Многу често не е тој оној кој заборавил од каде дошол или кој бил, па се решава да го остави минатото и личности од него зад себе.

Оние другите се тие кои не можат да се помират со тоа кои се и каде се сеуште.

Жалосно е кога туѓиот успех е нешто повеќе од мотивација за исполнување и на сопствените цели, жалосно е кога успехот на блискиот е нешто повеќе од среќа за исполнување на неговите соништа, жалосно е кога сиромаштијата, зависта и љубомора ќе го зацрнат едно срце.

На Serafima, bittersweet, lunicka и 9 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Значи истото сум го мислуела сабајлево, истото (што си у хороскоп :rofl: ) И не само за мажи, за многу работи, мерак тек го има, тек го нема. Знаеш што сфатив, нас ни треба предизвик :geek: Не може сите истото да го сакаме, и кај сите истото да функционира. Колку и да се осеќаш безбедно во нечија љубов и се тоа, не те исполнува. Па и кога не е љубов, љубов... :) Можеби и погрешен избор на мажи, м? Ох со тоа изборите...Мислев дека сум ги пораснала симпатиите кон мажи со долги коси, се додека не се фатив пред некој ден како се загледувам баш во такви :tmi: По грешка и по еден поп...ама беше свртен од позади...а и млад беше :wasntme:
    Туку, Скопјево во пролет ми е како лента со спомени. Тук таму мирис, бои, зајдисонца, места, дрвца, спомени. И колку и да е мое, понекогаш како да ме гуши. И му припаѓам и тоа е убаво. Само... спомените се толку далеку и никој не ги знае, па понекогаш се чувствувам како странец. :|
    Каков сон па сум сонувала, какви чудотии. Мртви цветови на јорговани и три будали во круг танцуваат на сред улица, весели. Ептен беше...чудно филмски. Не ви опишувам, ќе си го запишам, може ќе го вметнам во некоја книга :^) Па сеа, кога можеше И. М. да стане писател, сигурно можам и јас :angel:
    Тајгер пишуваше за поврзаноста на карактерот и фиоките. Моите се... Јапонија после земјотресот. Освен таа со долен веш, имам опсесија гаќите секогаш да ми се добро подредени :wasntme: Што ли значи тоа? :D

На anabel-a, ludoto19, Serafima и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.269
    Овие со дипломите од Солун, Шефил, нека не глумат, знаеме дека е рамно на ФОН. Фала!
    Кога требаше да се упишувам на факс, татко ми,а на Шефил да те запишам, нема да се малтретираш,башка Солун. Нашиве приватни нечинат, овој подруго е. Море мрш! Сега за најменаџерка дипломирана на Шефил. Абе не ми ги зборувај, познавам во околинава неколкумина дебилчини со такви дипломи. И како полагањето...паааа...као на Џуниор ачивмент во основно!!!
    Суштинскиот проблем на нашава држава е што постојат МЕНАЏЕРИ со помалку од 35 па и 40 години. Кааааде бе батко?! Да, иднината е во младите... а логично на тоа е,младите кога ќе остарат во иднина, за да има мудрост и искуство,а не помочуљковци да ни ја пропаѓаат државата!

На LaBella и joelle им се допаѓа ова.
  15. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940

Уф, да знаеш мила, каков предизвик ми фали во животов. Еден убав, згоден предизвик. :wasntme: Да ме растресе емоционално, да ми скрши монотонија. Ама не си свесна. :D
    П.с Верувај мила, кога се соочуваш со ваква монотонија во животот, и гаќите и чорапите и се што поседувам материјално, би си ги закачила со различна розова панделка, едни до други, како под конец подредени. И на рафтот за чипкести гаќи, плус би ставила слика од една „госпоѓица“ за да не се чувствуваат запоставени. :D
    Ако мојата монотонија во моментов, ми го отсликува карактерот преку фиоките, тогаш мора да признаам, во моментов мајка ми е најсреќната жена на светот што ќерка и води монотон живот. (Помалку работа за неа :rofl: )

И бидејќи те цитирав, се надевам нема да се налутиш што ти ги избришав фацичките, бидејќи немаше место за моите. ]:) :D

На Serafima, kravce, Moira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    СДК преку глава ми е од несвесни и неморални луѓе што прават групи како ТОШЕ ПРОЕСКИ Е УБИЕН
    ПОГЛЕДНЕТЕ КОЈ ГО УБИЛ ТОШЕ. ТОШЕ Е ЖИВ
    ма не ми е јасно само до каде отиде ова нечовечност за ЕБЕНИ лајкови си играат си мртвите и се поигруваат со тагата и чувствата на најбликите ГОСПОД НА ПОМОШ НЕКА ИМ Е !

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  17. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    ако еден ден имам ќерка и пишува исто толку глупи статуси на фб како денешниве деца ќе треба јас да се убијам или неа ?

На antonina, Trendafilka, sadangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    До кое дереџе стигна светов. Ударни вести да се фотошопирани перфектни задници на славни личности, како и нивното лице без шминка нели е нај важното нешто што може да се види и чуе. Светот го вртат облини нели тоа е круциална ствар, индиректно набивање комплекси на младите девојки.
    Ова е дното на човештвово, плиткост.

Колку само се нервирам додека го пишувам ова!

На kravce и Lov3 им се допаѓа ова.
  19. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    Ми доаѓа да вриштам...

Не сум шмизла, нити фраерка, не сум ни многу важна...Добро, ич не сум важна...
    Онака, скоро па нормална сум..
    Ама па и јас си имам,ај да кажам- некои критериуми...

Ми се јави едно дете :^) Мислам-сериозно, не е фер, вакви глупости само мене...
    Помал од мене 7-8 год... :wasntme:
    Глуп, туп, али со некој факултет...Незнае носот да си го избрише...Може и навечер пеленки си носи... :worried:

Да одиме на саем...аааааа...Па ми збореше со некој нов мил глас :x
    А најтрагично е тоа што моите дома-викаат--оооо, мирно дете, душичка...
    Ало бе што сум ја???
    Не сум лоша, ама па не сум ни очајна...
    Ко да се збори-леле, леле, јадна енци...И сега сите сељачиња-ќе ме замараат...Ама стварно-тешко е глуп :puke:
    Неможе бе така...
    Значи-само мене...
    Иди дете, гушни ја мама, и кажи и-неќе Енци со мене на саем...Нека ти стави пелена сега...
    Злобна сум, ама па може уште со мама спие...Ќе шета со мене...

Утре идам на фризер, да се дооправам...Неможе за очајна да ме рачунаат и престарена, па сега кој како сака да си дава за право да ме замара-пошто стара сум, и свадба сум откажала...
    Нече мочи...

20. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Во Дедо Мраз, поштен политичар и „Од утре почнувам да учам“ , не верувам !!!

На Loritaa му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.