Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Постои една личност со која делиме ништо повеќе од крв и љубов за музика. Добро, во нашата крв е нормално да течат ноти во облик на љубов. Таа личност ми значи повеќе од опкружувањето околу него. Иако во тоа опкружување постојат луѓе кои треба многу повеќе да ги вреднувам и почитувам.
    Не зборуваме, вербалната комуникација ни оди многу тешко. Но, постои друга комуникација која многу не’ зближува. Мелодијата. Она што може да си го кажеме со музика, е тешко да го извадиме од уста. Затоа ми е многу убаво во негова близина. Зашто нема поискрено од звукот.
    Денес поминав убаво време со него. Убаво, зашто уживавме во добар пијалак и уште подобра музика. Ме праша што ми е, а јас не знаев што да му одговорам.. Наместо веќе поминатите класици, денес слушавме нешто друго. Ник Кејв, Бакли, џеферсон ап. Редоследот ист, типот по негова желба, песните по моја.
    Знаете што ми кажа на крај?
    Дека ми недостасува љубов. Дека сум многу доле. Дека сакам да се натрескам, да изгубам контакт со себеси и да го пуштам потиснатиот пргав дух во мене. Дека сакам слобода.

И друго знаете што?
    Во право е.

На lunicka, ljubam, kravce и 7 други им се допаѓа ова.
  2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Сите се насмевнуваме со онаа насмевка што вика фала на комплиментот, оти некој ни побарал идентификација да потврдиме адреса а ние си ставаме во глава дека е поради тоа оти сме им изгледале младолики :lol:
    Чекаш да поминеш улица и застанува кола да ти даде пат, ја поминуваш во стил на забавена снимка од некој што трча, а всушност не е побрзо од одење, само инволвира потскокнување во воздух.
    Ако двајца пред мене заобиколат шахта на тротоар и јас ја заобиколам без да мислам едноставно зошто првиот ја заобиколи, да ме прашаш отпосле зошто ќе ти кажам не знам, обично газам на нив.
    Јас сум овчичка и убаво ми е да сум дел од големо стадо.

Туку, сонував синоќа дека ми се отвори трето око, на слепоочница лево. Гугл вика дека имам моќ некоја, ох муко, супернатурал работа, такво нешто. Ако не ги сонувам бројките за европското лото, не верувам во соништа!

Што сакав да кажам, ланската година била добра за грозјето во Италија :drunk: Дојди Теси, не се расправај тука, имам второ шише во фриждер. :hai:

На AIT, bittersweet, lunicka и 11 други им се допаѓа ова.
  3. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Која контрадикторност.
    Зборуваш за тоа како некоја членка е површна и глуми интелектуалка,а ти си таа која фактички површно оговара и ја прозива.
    Наместо да се прави драма и тензии фино лепо ЛП и решавајте проблем.
    Не е ова кафене па да се оговарате меѓу себе.
    Ако конкретно имаш мислење за нешто искажи си го.

На danichap, tessie и Someonespecial им се допаѓа ова.
  4. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Халуцинирам. Таман помислам како сум прочитала нешто и пуф...ќе го снема. :D

На crazylady, midnight.flower, mims-89 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.678
    Допаѓања:
    22.766
    Ќе дојдам и ќе се начукаме онака за инает. Лесно ќе те најдам, нели сањав како сум ти била на гости? :lol:
    Чекај ме.

Едит сеа гледам и дани нешо се пријавува тука. Ај, ела има и за тебе место. Баш фино друштво. ;)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.131
    Допаѓања:
    67.263
    Ми се спие, ми се јаде. Ова јаде е место плаче, пошто не ми се плаче. Ама и тоа како ми се јаде. Сепак, бидејќи сум современа домаќинка немам ништо за јадење. Само леб. И сирење. Па барем не е сол, уште не сум паднала до тоа дереџе. :lol: Тоа е, дај шта даш, да се стави нешто во клунот.
    Денеска малку паднав, не физички, не на испит, него со духот. Ама сепак, далеку сум од црната дупка, скраја да е. Ако се онерасположам си го викам она fake it till you make it, па се правам демек нешто расположена сум и после стварно се орасположувам. Финти бе, ама не од оние драчевските.
    Се изнатрескав глупости, боље да одам да каснам лепче и сиренце, храна на боговите. Не, нектарот беше тоа, се збунив. :rofl:

На Nefertitii, Katerinceee и Gordana10 им се допаѓа ова.
  7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    СДК оти чурам од сите страни незнам на кој попрво да се издишам ауууу :!:

8. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Јас ука од грешки не фаќааааммм.. Никако!
    Секогаш откако ќе закаснам со нешто велам Ех, требаше ова порано да го почнам/направам/мислам..
    Ама не, како да не ме боли што учам од сопствени грешки т.е. не учам ни од сопствени, а за туѓи па да не правиме муабет.
    И она, експерт си за туѓи маки а за себе не знаеш со прст да мрднеш... Боже Господе зарем мора да е така?!

На Glossy-girl, CoverGirl10, Mrs.Cuper и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Леле,незнаете колку само мразам бубачки :puke: особено оние малине :puke: Како бубашваби,лебарки....Уф,само што ќе помислам се ежам :| ...Вчера,вечерта околу 4 негде,станав за во веце и гледам утепана бубашваба :sweat: за маааааааааааааааалку ќе сум ја згазнела :puke: Одвратни се!

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.678
    Допаѓања:
    22.766
    ^ Kao пролет, природа се буди, ова/она. Ќути и јас со тепалката за муви се дружам последниве денови. |(

11. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ***3 ГОДИНИ!***

:inlove: :inlove: :inlove: Те сакам најмногуууууууууу! Нека се множат :inlove: :inlove: :inlove:

На Monna.Monna, ceca-1, crazylady и 28 други им се допаѓа ова.
  12. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    По 14 години образование, многу пофалници, дипломи, петки и десетки, лончето ми претече! Готово, не ми се учи, немам желба за тоа што го учам, го немам почетниот ентузијазам, магијата ја снема, а и се` повеќе ја снемува од ден на ден кога ќе видам дека како што беше во основно и во средно и на крај сите минеа со сите петки, така е и на факултет, па ќе дојдат мама или тато и ќе дофрлат некое зборче (а и денарче) на професорите, и нивните дечиња ќе положат со супер оценки, а еден ден истите ќе бидат и вработени, по истиот принцип, се разбира.

И? За што маката? За што трудот? За што просекот (океј, освен за стипендијата)? И да, жално е тоа што четири илјадарки месечно ме мотивираат (не велам дека се малку), ама не сакав да излезе вака, од прво одделение знаев што сакам да бидам и бев пресреќна на првиот академски час, ама ете, луѓето ме демотивираа, државата ме демотивира, тоа што гледам како куп млади луѓе седат без работа дома ме демотивира, тоа што мајка ми и татко ми се` уште ми плаќаат, а и наредниве неколку години ќе ми плаќаат за стан, сметки, храна и слободни активности ме демотивира, ме демотивира тоа што и по години и години работа (ако се вработам) се` уште ќе бидам зависна од моите, затоа што овде треба да работиш пола живот за да собереш пари за свој сопствен стан.

Ако порано се двоумев дали би живеела и работела во странство, сега воопшто не се двоумам, затоа што не сакам да работам во некоја смрдена канцеларија во Скопје од 7 до 15 за 15 илјадарки, од кои 5 ќе ми одат на патни трошоци, не сакам да живуркам такво животче, сметам дека заслужувам подобро, и можеби ќе добијам, којзнае, но согледувајќи ја моменталната ситуација во Македонија, напредок не е на повидок. Можеби го утнав факултетот, можеби не сум за на факултет воопшто, можеби треба повеќе да дадам од себе, можеби не знам што сакам, но ова што го имам моментално дефинитивно не е тоа.

Можеби размислувањево ми е тинејџерско, можеби не сакам да прифатам одговорност, можеби гледам премногу црно на работите, можеби фазата ми е таква, ама сум толку исцрпена од се` што само сакам да ги ставам слушалките на учи, гласно да отрештам музика, и да патувам некаде...било каде!

На Hopeful, Monna.Monna, Trnche и 40 други им се допаѓа ова.
  13. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    680
    Не, мислам, можам јас да земам и да ти нацртам... :^)
    Ма . знам дека знаеш.Ама...
    Знам и дека тоа „ама„ иако се уште челично ,се топи секој ден се повеќе и повеќе.
    Ништо од ова не се планира.
    Се случува или не.Ако не се случи , штета!Ако се случи треба да се одлучи дали се кајам за работите што не сум или сум ги направила.
    Јас не сакам да пропуштам.Во тие работи се спомените, а тие го прават животот.Никој не се сеќава на нешто што не направил, нели мислиш???
    Е сега....

14. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Убавината ке го спаси светот - рекол Достоевски.
    Тогаш во што е убавината ?Сватете го прашањево како сакате .Јас велам можеби во убавиот збор ,но каде е убавиот збор во оние евтини души кои секојдневно се трујат со навреди вперени со прстот секогаш кон другиот кои се величаат само себеси и така ги хранат своите ега.Можеби во љубовта кон ближниот ? Каде е таа љубов кога оддамна важи оноа - Брат за брат,сирење за пари- во буквална смисла .Можеби во чистината на душата ? Но каде е таа чистина ,кога на сите ни се затруени душите со гревови потешки од нас самите .Убавината е секаде ,убавината ја нема никаде .Секој гледа од својата перспектива .Денес убавината во човекот се мери во тежината на џебот а не во чистината на очите и душата. Жално но вистинито.
    Да ја имал таа моќ Достоевски да погледне во иднината и да види во каков затруен свет живееме сега,верувам дека оддамна ке се покаел за кажаново или воопшто немал да го каже.

Србите имаат една поговорка -Mač ima uvek dve oštrice, kao što medalja ima dve strane- - затоа пред да судите некому барем на кратко ставете се во негова кожа и разгледајте ја ситуацијата од сите можни агли .
    Не е се онака како што изгледа на прв поглед .

Отсекогаш сум била анархист во душа,и не трпам неправди ,никогаш не навредувам никого без причина доколку не бидам испровоцирана од истиот.
    Ако кажам нешто го кажувам затоа што го мислам ,и не ,не правам лице некому за пар пофални зборови ( или еден лајк) затоа што ако не се искрени не ми значат баш ништо .
    Јас сум јас ,и сеедно ми е колку луѓе ме мразат додека имам некој кој вистински ме сака.

На Trnche, midnight.flower, Moira и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Со паломата до мене, си шмркам со носето и си читам заостанати непрочитани мислења, тука.
    А јас, немам ништо да кажам. Ниту да се пофалам, ниту да се пожалам. Цело време одбегнувам некои обврски. Сè си оставам за утре, со надеж дека ќе дојде Цацко и ќе ми помогне. Имам периоди кога си се восхитувам на самата себеси, колку сум упорна и колку сум постигнала. Ама има периоди, кога почнувам да се мрзам и да се гризам самата, од внатре. (добро де, не во буквална смисла) Почнувам се водам според: Не е важно што ќе кажеш, важно е да е контра. Самата си правам да ми е потешко. Тој пуст инает... таа пуста мрза... Пуста да остане!

Посакувам да се изгубам некаде. Во некое зеленило. Сама. Да си шеткам. Да се спружам. Да си го одморам мозокот, од сè. Не сакам тмурно време. Не сакам тмурни ликови.

На Abeja, Someonespecial, sweet-cherry и 8 други им се допаѓа ова.
  16. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Сите се враќаат тогаш кога ќе се навикнеш без нив...

На JoxyTheFreak, mysterious, Hopeful и 32 други им се допаѓа ова.
  17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Ништо што ни се случува не постои за да не скрши туку за да не направи помудри, подобри, почовечни, посвесни. Животот е како воз.Секој тргнува од една почетна точка "станица" и мора да го помине патувањето со другите патници. Ние не ги избираме патниците кои патуваат со нас, ние само можеме да се прилагодиме кон нив или дистанцираме од нив. Но мораме да патуваме. Како што ние не избираме кога тргнуваме, така не избираме и кога се симнуваме од возот (секој различно се симнува). Но тој период додека сме заедно имаме иста цел: - Сите патуваме.

На russia7 и julie77 им се допаѓа ова.
  18. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Habits don't change so easy after all... :rofl:

Еве пак си врвам цела ноќ на фемина, си се смеам самиот на себе. :D :D

Но :!: мора да истакнам не сум буден цела ноќ, во 2 по полноќ станав од спиење и го стартував “денот“. Ах до кога со ова лудило, ајде веќе да се наместам во нормала или ова ќе си го направам на крај краева. :lol:

19. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сдк дека успех е кога добивате меил од грчка национална фирма која покрај другите работи има наведено Republic of Macedonia :D

На antonina, Someonespecial, mimiiiii и 9 други им се допаѓа ова.
  20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    КОНЕЧНО добив циклус-фала ти Господе :$
    мислев дека имам бомба внатре во телото
    одамна не ми се случило да си напијам минатата вечер Дијазепам да се смирам а следниот ден нервозна, вознемирена рацете ми се тресат па пак уште еден да се смирам-да си дојдам на себе :worried:
    кога ке ме фати климаксот,незнам што ке правам ама знам дека ке си резервирам место за во бардовци :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.