[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Barbie07

Barbie07 Популарен член

СДК дека доолго време ве читам,а сега и се регистрирав на форумов... :)
    Се надевам дека ќе се дружиме..

2. annii

annii Популарен член

Вечерва во вис. Опуштено со Нора.
    Петок морално е да се искочи. Да, али до автобуска на по една кифла со виршла.
    Позади зграда ги уништувам инвестициите. Да биле поквалитетни ќе издржеле дете од 60 и ситно.
    Идеме у провод. Бегам и од парк. Таму ќе треба да се соочам, а не сум спремна сеуште.
    Стара чаршија, да го осетиш прво убаво мирисот на скара, да се измориш, да ги преброиш сите сокачиња и кај Дестан. Фино, со кромид. Многу кромид и топло лепче. Буковка од комшии.
    Префинето дури.
    Пари нема, дома пешки.
    Се до наредна частенка.

Moira, Domino, zhap4e and 5 others like this.
  3. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

А толку малку треба за среќа знаеш,
    ноќ полна месечина двајца вљубени топла соба чај и мнгу бакнежи.
    Проста среќа
    еден ти една јас

знаат оние кои се среќни.

4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

„ Маче во кој месен комитет искачаш? “

Ама она ооооозбилно еј, претеризам е ова бе! Луѓево више во кафичи не моеш да ги најдеш, све кафињата по штабови ги пијат!

5. teddygirl

teddygirl Популарен член

Јас би сакала да му кажам ГОЛЕМО БЛАГОДАРАМ на Бога што им помогна на моите да преживеат а мене и брат ми не не остави сираци, фала ти Господе!

Moira, tweety26, Annie.mk1 and 21 others like this.
  6. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Јас сум ви луѓе еден заљубеник во ретрото.
    Толку го сакам тој стил...толку слобода дава.
    Самоувереност, елеганција, достоинство.

Таа атмосфера ме опушта и ми дава некоја сигурност.
    И, плус тој ретро стил на облекување СТРАШНО го почитувам.
    Ретко кој го претпочита...се плашат да не бидат критикувани или исмејувани. Оти знаеме колку околинава ни пати од комплекси.
    Но, познавам неколку такви личности. И мило ми е.
    Кога сум со нив, како да ставам на себе ''ретро'' наочари и живеам во тоа време.
    Така, си летам јас малку со мислите, во ова касно доба.... :wasntme:

http://www.youtube.com/watch?v=CH3rx8LhrQo

И, сакам да доживеам некоја ретро љубовна приказна...во долго розево фустанче, ме брка на игранка, па скришно се гледаме, дека не е дозволена љубовта. Па тој адреналин, страст...
    Долга прошетка по ливада. Разбушавени коси и по некој цвет заплеткан во нив. Priceless!

Moira, tweety26, Hopeful and 8 others like this.
  7. babyketi

babyketi Популарен член

Дека ми должиш најмалку 1000-ка за гориво.
    Заради тебе едно 100 пати го утнувам патот...не вртам на семафори , вртам кога не треба...кружам како оса по градот со пуштено ЦД и во главата еден куп мисли , од оние што ни сама на себе не се за кажување...
    Пролет ли е , полет ли е...кој ќе ти знае , ама чувството е мх, мх, мх.....
    И само знам дека НЕ , ни под разно не сакам да престане, па што сакаш мисли си.
    А знам и ти „мустро“ една што си мислиш, а мислиш јас не ни помислувам. :*
    Епа , види, знам и супер ми е ..... :inlove:

8. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

По дифолт на туѓи родендени си поминувам поубаво :D :?:

9. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Денес расчистувам со еден дел од моето минато, од моето детство, од моите спомени. Мојата прва, детска љубов, подоцна и најдобриот другар.

Ја гледам неговата слика, но не го препознавам. Ги знам неговите очи, неговиот поглед. Знам дека кога ќе седне пред фотоапарат се кочи, му се познава во аглите на насмевката. Ретко ги знае тие мали работи за него, треба човека да го сакаш за да обрнеш толку внимание.

А тој, кој ме познаваше како што самата себе не се познавам, за мене одамна не знае ништо.

Можам да ви раскажам каков му бил денот - само две секунди да го сретнам, избегнувајќи го неговиот поглед, а тој можеби не го памети ни моето име. Или не сака да се сети.

Пробав се што знаев, секоја своја храброст и слабост. Изгледа само ќе минуваме еден покрај друг како странци.

Го сакав од сенка, отстрана, предоцна... Тој мене невешто, неусетно.

Попусто.

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Тошо Малерот ми е прв братучед. Кога е убаво времето - никој жив не те е*е три посто.
    Утре 19 степени, а? Заеби (помина полноќ, не мора да се цензурирам), ќе си извадам еден стол на тераса и ќе им мавтам на соседиве од кулава од спротива.
    :hai:

Ilusionist, kravce and julie77 like this.
  11. karenin

karenin Популарен член

Инспирирана сум за Сакам Да Кажам дека не размислувам сеуште за брак и свадба, но бидејќи живеам со партнерот и вчера читав малку во темата Брак:

Не е лесен брачниот живот на Балканот или пак оној кој би требало да се води на балкански начин. :D
    Какви ситници постојат кои можат да ви ги спојат жичките. Уште од старт проблеми.
    Јас до пред година дена незнаев дека според некое правило свадбата мора да ја платат родителите на младенците. Јас кога ќе слушнев за таков гест си мислев дека родителите биле фини луѓе и сакале да помогнат. Ама тоа според некоја традиција да ти било така. И искрено мене не ми се допаѓа тоа. Мислам што ако моите неможат да си дозволат такви трошоци?! А јас си имам заштедено?! Ќе ги мачам ли со додатни трошкови?! За мене правилно е младенците сами да си платат ако се решиле за свадба. И правилно е да не им се меша никој додека се планира свадбата. Може сугестии, но да остане само на тоа.

Или зашто секогаш мора да постојат препреки меѓу снаата и свекрвата?! Еве дечко ми искрено нема кажано ништо за моите родители, а признавам јас сум му кажала по нешто :$ за неговите. Јас мислам дека ние жените си ги правиме проблемите. Стари или млади, без разлика жени си се жени. Манџики. Дотолку на мојот не му пречи ништо кај моите, а мене почнаа да ми пречат некои работи. Зашто свекрвите не си ги остават синовите да живеат како сакаат и како ќе си одлучат? Ете нека сфатат дека не се единствените жени во нивниот живот. Треба да им е убаво на срцето кога ќе видат како некоја жена го прави нивното дете среќно.

Јас сега одам на викенд и ако повторно врне кал ќе си го потврдам баксузот кој го носам во себе.
    Ви посакувам љубовен викенд.

12. Gea

Gea Популарен член

Вчера се колнев дека саботното утро ќе го искористам за подолг сон. Ролетната крената до плафон, прозорецот свртен кон исток, сонцето ја докажува својата моќ пред дождливите недели, силен звук на косилки за трева, мирис на трева помешан со мирис на кафе од кујната, мажето станало за на работа...
    Сонував сон, чиста крв црвена, варено јајце, а жолтката во облик на машки полов орган.Велат трудниците почесто сонуваат еротски соништа, но ова беше нешто сосема поинакво, ова беше како блиц-сцена на Хичкок.
    Не смеам да се опуштам и да се радувам на убавината на денешниов ден, за утре најавија силно невреме. Деновиве имав впечаток дека живеам во Лондон, па во еден момент се пошегував дека и не е лоша идејата да почнеме да ковеме една арка, како онаа на дедо Ное - поројните дождови не знаат за милост, ќе се случи уште еден потоп ако продолжи вака.
    Креативноста на мојот ум беше во заложништво на својата сенка, впрочем и јас не можам да творам кога таа е несреќна. Мајчинскиот инстинкт ми стана уште посилен, чудна природа, ми се изостри како фотографија во највисока резолуција, насетувам и гледам промени кај малечката, како полека се трансформира од пргаво и темпераментно дете во девојче со елегантни потези, нежна кожа со боја на слонова коска, посмирена, повисока,поразбрана, Боже, па таа расне и се оформува како своја личност, а како времето изминува, се повеќе и повеќе неприметно се измолкнува од мојата закрила и станува индивидуа сама за себе. Не се плашам, чувствувам некакво непријатно чувство на радост помешано со адитиви од милион емоции кои веднаш ја менуваат брзината на ритамот на срцето, а во стомачната празнина не чувствувам повеќе грч, туку нежно треперење на крилца од пеперутка, новиот живот создаден во мене ме потсетува дека расне и станува човек.
    Впрочем пролет е...време на растење...

13. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Еве го пијам утринското кафе, нема ништо поубаво од тоа да се начека саботата уште од 9 сабајле, па цел ден натенане да си ја терам. :D
    :coffee:

Hipica likes this.
  14. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Тренд стана на форумов да немаш аватар м? :emo:

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Смислата на животот е љубовта.Ако наидете на ваков знак по патот на животот само продолжете понатаму!

Moira, tweety26, Shelea and 7 others like this.
  16. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

На диета во ПМС - работава сам се лажам сам си верувам .
    Каква диета кога незнам попрво што да ставам во уста благо солено кисело ,комбинации од двете ,трите или сите одеднаш.
    Денов имав куп обврски ,оддамна требаше да бидам замината ама решив да си поспијам ,и да одложам барем нешто.
    Вчера сосема рандом личност ми укажа на некои работи за кои се думам оддамна ,така е во право е ,но...
    ЉУБОВТА Е ВИША СИЛА .Цврсто стојам зад тоа.

како што кажа Луничка всушност тоа е смислата на животот.Ке да е некоја коинциденција ова со знаков .
    Можеби да ,можеби не ... Кој знае :wasntme:

Shelea, Trnche, Elennaa and 2 others like this.
  17. Golden

Golden Популарен член

Многу убаво сончево утро.Јас така рано си земав си пешачев и се изндишав чист воздух :$ Ептен убаво ми дојде.Ја обожавам пролета воедно и месецов.Ма сакам се :D

18. kravce

kravce Форумски идол

СДК
    http://www.youtube.com/watch?v=LLub8uIo1nE
    http://www.youtube.com/watch?v=812HHetzbe4
    http://www.youtube.com/watch?v=8nh931yRQIM
    и сите слични денсинг песни :wasntme:
    Ако има камери во канцеларијава, барем се надевам дека ќе им се допаднат моите Мајкл Џексон и Дерек Хоф потези со мали примеси на мистер Мијаги :wasntme:
    Зграпчете го денот (облечени, оние од Вест нека го зграпчуваат голи). Јас и така денес сум заробена овде до доцна :tmi: Само мецана дома ќе ме жали, оти не сум таму да си играме. Иначе моја мецана дефинитивно повеќе не е куче. Научила финти па дури и се преправа за да ја мазиш и и посветуваш внимание. Кога ќе се сетам дека во јануари 5дена дома досадно ми беше, па по своја волја дојдов на работа :tmi: дајте ми ги сега тие 5 дена, пролет е за мене. :geek:

Moira, tweety26, JuLleE and 13 others like this.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Денес станав полна со живот !
    Го видов времето надвор-милина.Читам порака од другарка дека едвај чека да ме види..
    Сега си направив појадок и после ќе одам да си купам колор шампон.

Денеска би требало да биде убав ден ! :)

20. Xepp

Xepp Истакнат член

Ах што си ги сакам саботите. Си станав сабајлево порано, топличко, оган немора да се пали. Си гледав Симпсонови, си слегов доле, сакав да правам топло чоколадо. Отиде мајка по леб и купила пудинг :rofl:
    Се изнервирав. Се нервирам за јадење. Таква сум си. Кога не е вкусно јадењето цел ден ми е наопаку. Ама кога е вкусно, мислам светот можам да го освојам. Е арно, испадна пудингот џоа водичка, додека беше топол вкусне беше, ама сега вака... Ама ако, убаво ми е така да си уживам и одмарам.
    Си слушам музика, моментално Бон Џови Олвејс 8) Си го пијам „топлото чоколадо“ и си читкам по форумов. После ќе ги средиме цвеќињата со мајка, ќе се избањам и може да се шетнеме со другачкиве. Прекрасно е времето, си го отворив прозорот, комшиите викаат, птиците си пеат. Абе убаини! Убава сабота, убав доручек, две шољи пудинг или топло чоколадо доста ми се :D
    Утрото по денот се познава, или обратно беше :D
    Денот по утрото се познава!

Someonespecial likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.