Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    СДК дека сум скроз изгубена... :x :fubar:

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.678
    Допаѓања:
    22.766
    Следен пат кога додека чекам да ми дадат фискална, продавачите се прават „на Тошо“, ќе си излезам без да платам.

На kravce, rici.aaaaa и tea4e им се допаѓа ова.
  3. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    СДК...Ми требаат пари ненормално, па саем иде бе луѓе , сакам и јас да си се подновам, што ќе правам цело лето ако не читам книги , добро де и ако не гледам филмови и серии....Сепак сакам да одам , книгите се нешто што ме исполнуваат , ме тераат да не мислам на некои непотребни работи поради кои се чувствувам лошо....Но ете шворц сум и тоа баш сега , пред саемот ;(
    ајде , се надевам мајка ми и татко ми ќе ме финансираат колку толку :lol:
    .
    Како и да е во сета лоша работа мора да има и нешто добро .....Во среда има забава од некој проект во училиштето каде што се спријателуваме со врсници од Чиле....Мислам дека ќе си поминам многу убаво , таму гледам искрени луѓе , искрени насмевки , луќе кои сакаат да успееш во животот да постигнеш нешто...Можеби не е нешто посебно но сепак ме исполнуваат не се како оние ќе речам од надворешниот свет : Лицемери , завидливи , љубоморни......Ајде ајде доста тупам одам да разгледувам некои каталози со книги и да одберам колку што можам помалку , ама знам дека во сабота кога ќе отидам таму лиги ќе ми потечат :doh:

4. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Tолку многу работи има да се кажат,но не верувам дека нешто ќе се промени на подобро,за полошо секако магнет сум...нема веза ке бидам позитивна и преку слика ке си посакам себе си и вам

На Serafima, Ilusionist, srcekrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.716
    Сдк и Македонија не е далеку од Европските метрополи |(
    Споменици на секој чекор , Порти ,Врати што ти ја знам
    Оди бре :fubar: ... средете го Здравството прво , отвори работни места за младите што чмаат дома и чекаат еден ден и нив да им се насмее среката

Веке не е ни смешно , трагично е..

.....
    И кај нас е пролет
    времето сончево :?: 5,5 степени
    Јупииии |(

На girl1985, kravce, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  6. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Тромесечието пристига, оценките речиси ставени :)
    Конечно малку да здивнам и јас. Си поправив неколку оцени од 4 во 5. Речиси сите ми се 5ки сега :geek:
    Ми се смеат другарките, бубалче сум станала. Ама убаво ми е бе, се радувам кога ми се добри оценките.
    Барем да не ги мислам на крај, и да си уживам во последниве месеци.

Ме фати мрзливоста сега. Ама си заслужив, нели? :wasntme: Смеам да бидам малку мрзелива деновиве |-)
    Барем неколку дена.

Времево е лудница.
    3 пати неделно сонце, 4 пати дожд. Веќе досадно станува.
    Си сакам сонце :sun: Да си ги облечам балетанчиНата конечно.

Деновиве ќе почнам на фитнес повторно. Па лето иде, мора да бидеме згодни :mm: Се договоривме со другарка ми, ако не бидеме редовни на фитнес - нема сладолед за нас цело лето!
    Како да не! :D

И то е то. Одам јас да се изнаспијам и да си ги наполнам батериите :*

На Divinebutterfly и Someonespecial им се допаѓа ова.
  7. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Сум била во Индија или такво беше чувството. Ме бркале ама не ме фатиле, сум се заљубила како што сум заљубена сега. Тоа е дел од сонот што го запомнив ама толку многу се внесов што ми беше убаво. :lol: a не ги сакам индиските серии, ех да беше реално а да отидам во Индија а?

Прикачени фајлови:

• 95540.jpg
      95540.jpg
      Големина на фајлот:
      60,7 KB
      Прегледи:
      394
    На srcekrsacka и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.737
    И така јас и учителка си станав. :D
    И многу интересна работа било тоа. :!:
    Замислете, станав учителка на мајка ми. :lol:
    Досега немала потреба од некакво знаење за компјутери, и сега нема, ама сака да научи, се заинтересирала. Таква личност е, се ја интересира. :)

Посебно и се допаѓа што воопшто не ја зафркавам за тоа што не знае. Некои се зезаат цело време со родителите затоа што не знаат компјутери, ама јас сум со спротивен став. :!:

Па она мене ме учела математика, физика, хемија и што ли уште не, а и ден денес ми помага по некои предмети кога не се снаоѓам, а јас за една информатика да ја зезам. :fubar:

И сега јас во слободно време ја учам за ворд, ексел и такви ствари. И многу ми е интересна, баш како учениче се однесува. :lol: Духовита особа е, цело време смешки ми прави, и тоа на своја сметка. Ми вика „колку сум калпава“ - демек не ја бива (леле изразов кога ќе го каже се кинам од смеење. :rofl: )
    А баш многу брзо сфаќа. [​IMG]

И забавно ми е со неа, кој што сака нека рече, повеќето мои врсници само излегуваат и скоро не се ни гледаат со мајките, ама јас сум си многу блиска со неа. :wasntme:
    Душа бе, многу си ја сакам. :l:

На Glossy-girl, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Elichka и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    На најубава дата сме родени со внук ти :inlove: Да е жив и здрав, главно фраерче да биде и на девојките умот да им го сврти. И да, да има среќа и здравје, да биде успешен човек и да ве прави цела фамилија најгорди на свет ;)
    Туку што сакав да кажам...
    Аман бре! Сите со затнати носеви само јас уживам во смрдеата од потни мишки 8) Абе главна сум!
    Нешто ептен сум си среќничка денеска. Цел викенд книга не чепнав ( си мислам јас на други работи) денес појма немав на школо ама пак сум ин гуд муд :emo: Ма кој го шиша школово кога сега од екстерно бап одма оценки ќе ни стават. Од еден тест ќе утврдат тие колку ние сме се труделе цела година и колку знаеме. Па ти се молам, некој може и на среќа ќе си погоди. Ама тоа е, ни цвета државата. Ама да не навлегувам во тие теми. Дете сум и уште сега да не си го мачам главчето со такви работи. Возрасните нека му ја мислат :D
    Еххх... да дојде сега еден дечко, шо би му направила. Ама нема! Ај да идам да легнам или да поучам, ќе ми помине кај и да е :lol:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Нема и нема и нема.
    :(

Нема да дозволам вака да ми остане, не сакам и со таков проблем да се расправам во животов мој. Нека биде само период, нека ме треснува најсилно од земја една, две, три недели, нека ме боли, јас ќе го издржам и ќе направам се што треба... ама нека ми помине после. Сите ќе си ги избркам околу мене, многу нормално, никој не сака да се расправа со некоја ненормална. Со ништо не заслужиле да имаат ќерка, другарка и девојка како мене. Мислам, никој ништо не вика, ама треба и човек да има осет некогаш. Зошто нив им го правам ова? Како да им објасниш на сите дека ти се вришти, а имаш сила само за да спиеш?

Нема веќе никого да секирам, има сама да си ги поминам овие глупости. А не, додека има разум во мене, јас можам да поминам преку вакви глупави, банални работи. Нема во најубавиот период, нема да го избуткам него, нема и нема. Нема да се изолирам од сите, не по толку глупости од порано. И ќе пишувам тука, и ќе пишувам на глупави листови и ќе плачам кога сум сама, и ќе се празнам и ќе ги фрлам и ќе ми биде подобро.

Пред сите ќе бидам одлично и силна и насмеана... Ама нема да си го расипам животот.

На bittersweet, Lepaaa, anabel-a и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Torte19

Torte19 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    86
    Сакам да кажам дека денов ми е катастрофа ! Цел ден си плачамм и неможам да се приберам.Најсаканата личност на цел свет ме повреди и навреди.Зборови кои мислев дека нема да ми ги каже,денес ми ги кажа.Работи за кои мислев дека нема да ги направи,денес ги направи.. ;(

12. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.489
    Допаѓања:
    23.065
    Секое враќање дома, било од гости, било од факултет, од излегување во град, мене ми е пекол. Таман ќе побегнам за момент од реалноста, ќе се смеам, ќе бидам весела и позитивна, но кога се враќам дома како да се претворам во сосема друга личност. А не бев таква јас, скисната, нерасположена, тмурна...

Моите дома не се замараат воопшто со тоа дали нешто ме мачи, или имам некаков проблем, па да ме прашаат, да поразговараме... Само ги слушам во дневната како ме оговараат дека ова моево однесување било претерано! Ова моево! А нивното - нее, во никој случај. Баш е нормално 2ца здрави и способни родители од по 50 години да лежат дома цело време, и да зјапаат во телевизорот како недоветни. Тоа нивното не е претерана неодговорност! :x Ми се повраќа веќе секој пат кога ги гледам како се врткаат во станот, од што немаат никакви обврски, ниту кон мене и брат ми, ниту кон домот, ниту кон работата. :@

А она што најмногу ме лути е тоа што не можам ништо да направам. :@ Пробав да разговарам, само ми рекоа дека не сум јас никоја за да им кажувам што да прават во животот. Ама немам сила повеќе за ништо. Секој можен момент на задоволство и радост ти еми го уништија. Ги мразам од дното на душата.

Ете тоа се за мене моите родители. :puke:

На MacenceEna, Ilusionist и anichka94 им се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.678
    Допаѓања:
    22.766
    Ви благодарам што ми дозволивте да ви простам, а и што ми простивте мене. Што ми дозволивте да ве прегрнам од срце. Ви благодарам! Сега семејството ми е комплетно, а со тоа и среќата. Многу ве сакам мили мои!

На Annath, Serafima, encimenci и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Штотуку го слушнав врвот на човечката глупост и сеуште неможам да си поверувам на очиве.

СДК дека многу е тажно што форумов е ПОЛН со тролови и претерано досадни личности што се регистрирани исклучиво за ремет и кревање тензии притоа хранејки си ги своите ситни души.

СДК дека човек што е во состојба да направи два профила само за да се јача себеси како форумски лик или да ремети друг корисник - е УМНОБОЛЕН човек .

СДК дека од кој агол и да гледате сепак важи оноа - Ко са децом спава попишан се буди-.

На Trnche му/ѝ се допаѓа ова.
  15. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Додека дечково на горната слика си игра со 2 леба,некој со тие 2 леба го храни семејството цел месец.Жално навистина.

На DjinTonik, mims-89, kate21 и 29 други им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    На Trnche, Nefertitii и tessie им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.658
    Не ми е јасно како може во понеделник во државниве институции да труе на испотени мишки.
    А ги гледаш со пудри и костими,скапи чевли и марка рачни часовници...
    Не ли ги учеле ако не се тушираат преку седмица барем во недела да се истушираат.
    Тоа е нашата буѓава администрација [​IMG]
    ЕДИТ-Некогаш форумов ми наликува на детска сликовница [​IMG]

На vinozito1, bittersweet, tessie и 21 други им се допаѓа ова.
  18. zaguben

zaguben Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    170
    Што и да кажам премалку би било :)

19. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.681
    Допаѓања:
    6.576
    стара љубав још је волим као пре ( а може и више) :lol: :P

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    ... денес (по кој знае којпат) сфатив како започнува пропаста на човештвото: со несигурност и недоверба.
    Во самиот себе, кон партнерот, кон родителите и пријателите.
    Во луѓе кои не го заслужиле тоа.
    Токму така - несигурност.
    Несигурни во надворешниот изглед, несигурни во сопствените квалитети, несигурни во однос на прашањето - дали е во ред дечко ми да има најдобра другарка и со неа да излезе на кафе понекогаш?
    Како да ти кажам (а да не те лажам) - во ред е.
    Секако дека е во ред. И нормално. И здраво.

Ти ако инсистираш да го повлечеш и зашиеш кон тебе со папочна врвка, не те прави вљубена, ниту многу грижлива девојка, само опсесивно шлакната и троа ненормална. И многу посесивна.
    Обрати се кај најблискиот доктор.

И многу ми е интересен моментот - „ама јас не му забранувам ништо на дечко ми“.
    Душо, со самото тоа што го ставаш три дена на игнор откако ги испил тоа кафе со другарката, пелин му се сторило кутриот, му правиш гримаси, му се инаетиш, груба си, како недоветно 15 годишно тинејџерче, нему му станува јасно дека - тоа кафе не е во ред.
    Па си вели - ок, за мир во врската, нема да одам, да не се расправаме.
    И така ти си убедена дека ништо не му забрануваш. Среќна си, зашто си толку современа и либерална женска.
    Само потсвесно го манипулираш да ги прави тие постапки сам, го управуваш како марионета, додека глумиш безгрижна и модерна девојчица, а ваму очи ќе му ископаш ако погледне во нечија лева цицка.

Значи навистина, порасни и прибери се женски роду. |(
    Секоја твоја несигурност го рефлектира твојот лабилен карактер.
    Чуму ти се оние мотивациони постери и залажувања дека си toughest bitch on the playground... кога ваму се плашиш дека ќе ти го украде некоја си рандом особа на улица, на работа, позади зграда?

И знаете што е најболно?
    Тие што постојано умислуваат како дечкото ги изневерува... во принцип се оние кои или изневериле или постојано размислуваат да му го сторат тоа нему.

На bittersweet, mims-89, Moira и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.