Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Only stupid and careless people forget the good things you've done for them ;D ;) ;) ;) ;)

На smooch, teddybear, angel92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    СДК дека пишав ливче на спортска! :rofl:
    Дечко ми рече “Пиши го, добитно е!“ ...Ај да видиме....баш !! :lol:
    Кој сака да си земе ни варени, ни печени пари, нека пише. :rofl:

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Убаво е Скопје!
    Мирисот на печени костени ја надополнува оваа атмосвера.

Одев вчера, загледана во сивилото, и не ни помислив на новогодишните украси. Кога гледаш сиво - сè ти е сиво. Баба вика гледај како е украсено. И мене тогаш ми светна. Изгледаше толку прекрасно. И светилките, и дрвјата. И како да не се насмееш кога си добил се што си побарал?!

Ставив најпрекрасна шминка на моето лице, и тогаш сфатив, колку всушност Скопје е убаво. Само да се догради како што треба, и ќе блеска. Верувам.

И сакам да шетам, ама не на тој начин.
    Ми фали едно делче, а тоа никако да дојде.

А сакам, толку многу труд се вложува во тоа.
    За ништо?!
    Да ја знаев причината барем.
    Мали среќички од време на време. Вложуваш а не добиваш тоа што сакаш.
    Нека биде.

Решив да се средам и да бидам каква што си се замислував.
    И да ме тепате ако се премислам.

http://www.youtube.com/watch?v=6EAyEWjn ... ure=g-like

I know it's not much, but.. It's the best I can do..

На Shelea, sesilija, la-chicka и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Ој леле до кога ќе бидам ваков талент.... :wasntme:

Ситуацијата кога.... некогашниот симпатија ќе се понуди да ти најде нешто како за тебе (некој другар на лагер со кој совршено би си одговарала) :rofl:

Ситуација кога....ти се допаѓа другарот на оној тип на кој ти му се допаѓаш (зошто мора да се другари и тоа изгледа блиски :wasntme: )

Јас имам талент...не не јас имам многу таленти! 8)
    :rofl: :rofl: :rofl:

На SexyLady, kika13, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  5. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Гледајте 10 секунди во точките меѓу очите без да трпнете и погледнете после во ѕидот да видите што ќе ви се појави во еден круг по некоја секудна. Бидете добро сконцентрирани. :)

На angel92, senjorita-v и Butterfly15 им се допаѓа ова.
  6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Колку многу дешавки имаше денеска. Ехее!

И стварно не сакам да раскажувам. Не сум во состојба.

Како и да е, што и да беше, пресреќна сум! :)

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Каква неколегијалност од луѓево на мој смер тоа чудо некое еј :x :x :x до кога ќе функционираме вака? :?:

8. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Дојде денот поточно вечерта што ја чекав месец ипол! :rofl:
    Само уште саат време! :) :)

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Вчера сакав некој таму од горе да ми прати некаков знак ете барем да го видам во школо кога ќе идам више две недели не сме оделе заедно. Тадааам во 10 до 12 ете ти го на станица, го мрзело да трча по автобусот а и мене ме мрзеше,а празен беше. Е да ќе да некој си ги мешка прстите од горе и да, многу сум му благодарна за тоа... :) ко малана од кефалица сум :$

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Се спремам да искочам со мојот кревач на акции...
    :D
    Убаво ми е.

На Peperutka90, Neytiri, JoxyTheFreak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    СДК дека не сум многу активен во последно време,а еве ја и причината.

Се повеќе и повеќе познаници и пријатели почнуваат да го читат Фемина форумот.
    А многу од нив ме знаат по сегашново именце,бидејќи го користам апсолутно секаде.
    И бидејќи споделив многу интимни работи овде јас немам друг избор освен да побарам да ми го сменат името или да го напуштам форумов....
    Незнам колку ќе помогне тоа што ќе го споделам ова со вас овде,но сакав да го кажам некаде. :)

12. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Смени го името. И да не бидеш активен, може да прочитаат она што до сега си го напишал. :)

СДК дека доколку сите би биле како децата искрени, чисти и невини во нашата душа, светот би бил подобро место за живеење.

ЕДИТ: ова со спојлеров никогаш не ми функционира... што ли грешам? треба само споилер да се стисне или? :$

13. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк...

немам повеке сили да слушам карања...

НЕМАМ !!!!!! :( :( :(

14. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Што кога се почнува да се руши?
    Како оној ѕидот од домино што го правевме или од карти. Нема потреба за притисок.
    А тој, ех.. Тој. Толкава поддршка не сум имала од никој, толку искрен и чесен пријател. И не му кажувам се ради реда, као ај дечко ми е па логично е да знае со што човек е. Само што ќе го погледнам има нешто во неговите очи што ми кажува дека целосно ми се предава и ме слуша. Ми верува. А и јас него.
    И морав и тоа да го уништам, ден пред да направиме година ипол. Кога велам јас за ништо не ме бива..
    Мрч, мрч, мррррррррч.
    Среќа што имам шанса да се исправам, да се извинам.
    Незнам зашто работите ми излегоа од контрола, барем толерантна бев, како што помнам... Пих.
    Изгледа ми дошла онаа жута-минута, мушички ми пролетале во шупливава ми глава.

Али, тоа е животот.
    Ти дава една иста лекција во различни форми се додека не ја совладаш. А потоа, преминува на друга и повторно тупи со истото. Мислам дека си ја научив лекцијата овој пат, ќе го исправам тоа. Нема да дозволам да изгубам уште една важна личност во мојот живот поради икс персони.
    Ме опфати изгледа зимското сивило, ја сакав зимата колку што знам.. Им се радував на украсените улици, празничната еуфорија, снегот.. А сега потајно им завидувам на пролетните булки и нивниот раскош.
    Вечно чувствувам празнина, потреба од љубов, прегратка, внимание. Иако тој покрај другото е мој пријател, секогаш знае да ме прегрне, утеши, долго да ми зборува за да ме направи среќна, да ме направи исполнета, да ја погледнам светлата страна на секоја ситуација која ми изгледа безизлезна, безнадежна..

Има тука и нешто друго.. Не сум јас со светов изгледа наштимана.
    Сум ја утнала ерата на велико.

На AnaKarenina и SexyLady им се допаѓа ова.
  15. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Е јас неможам веќе!
    Што повеќе гледам, толку повеќе се кезам и ја гледам вистинитоста во ова.

Именувано: Моментот кога тинејџерка прв пат ке излезе во дискотека. :D

На Go-Girl, anneyy и LittleDevil им се допаѓа ова.
  16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Убав беше денов ... кај ми тргна во оваа насока. Пу.

Понекогаш најдобро нешто е човек само да премолчи иако би кажал многу работи.
    Викаат тоа било и мудрост.
    Затоа сега ќе премолчам за нивно а и мое добро ...
    Па нека покаже времето дали сум мудра, или од нервоза ќе станам модра.
    А од причина што 99% сум сигурна дека сум во право, после ова многу мерачки ќе ја изговорам реченицата ... ТИ РЕКОВ!!! Мразам кога не можам да допрам до луѓето и на време да сопрам грешка... и не ни знам зошто се нервирам кога тоа не ни треба да ме засега ... уште повеќе се нервирам што мил човек е на работ да стори грешка но не можам ништо повеќе да сторам :bandit:
    Ако ништо друго барем се обидов ...
    Тоа е ваљда као некој плус.

И несфатливи ми се поимите, војна, перчење, занесување, убивање, труење, омаловажување ... и се слично на овие.
    Која е логиката да ставиш бомба на себе, да се самоубиеш и плус да убиеш невини деца? ако сакаш да се утепаш и си будала оди утепај се не влечи невини лица покрај тебе е*ате.

Која е логиката да купиш бисер од 2 милиони евра ... што ќе му прават? на уше ќе го закачат и на чело ќе пишат колку пари е? како не, ќе го фрлат негде низ дома, ама фраерштина ... имаат нешто за кое е дадено повеќе пари од што поседува цела наша држава.

А со 2 милиони евра ... може да се нахранат 2 милиони деца ...

Ако секој ден таквите будали даваат пари за помош а не за бисери дијаманти коли авиони ... мислам дека светот ќе биде многу поубав.

да имав моќ, секое парче облека и шминка кое кошта над 30 евра ќе беше противзаконско да се продава. Накит ... ма се тоа ќе беше со некоја нормална цена. Да се вложи во храна, во животни, во сиропатилишта, домови за деца ...

Не, оние што премногу имаат пари порадо ќе купат џип со цифра која не ни можам да ја прочитам од што е долга ...
    А оние што имаат ете колку да се рече, ќе поделат, ќе дадат, ќе даруваат, ќе вдомат животинче ... па дури и да немаат.

Тоа е суровата ни вистина и добро е што барем со истата колку толку сме помирени.

:hai: чаоска се читаме во повесели мигови.

На JuLleE, Divinebutterfly, LivingGlam и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    СДК дека мразам да чекам. :devil:
    Мразам неодговорни луѓе кои доцнат, и не известуваат дека ќе закаснат туку те оставаат да чекаш.
    И така јас чекам, чекам и чекам од прееска обидувајќи се да добијам некого на мобилен да ми каже уште колку ќе чекам. :^)
    Епа ајде јас останувам да си чекам а вие имајте убава вечер.

18. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Синоќа и предсиноќа, а мислам дека и вечерта пред тоа месечината беше полна.
    Чудо, навистина влијаела на мене. Многу сум moody, денес сум хиперактивна, а вчера бев муле. Завчера па се’ ми се јадеше, ама буквално се’. Денес не можам да ставам залак во уста.
    Пих, господи сачувај, што чуда се случуваат.

Туку многу глупаво чувство имам во мене кога сум сама дома... празнина...
    И да, приметив дека тоа се случува откако сфатив дека мојот најголем страв е осаменост, состојба без пријатели, роднини, другари... Не знам што би правела без сите овие личности.
    Навистина не знам.

19. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Ахххх ... колку бил мачен овој животов средношколски!
    Се нервирам, не сакам да е вака. Немам време за ништо веќе, само учење, домашни, проектни, приватни часови. Да неможе човек да се сврти веќе, аман!

И никако, ама никако неможам да го прифатам фактот дека професорите не го ценат доволно вложениот труд, туку ги ценат врските кои учениците ги имаат со нивните роднини/пријатели. Не, крај!
    Неможам и да прифатам дека другарот што е прв сосед со професорот по Историја има 4, а ниту еднаш не е станат да одговара ... а јас имам 3. Ме стана еднаш на почетокот, кога беа часовите по 10 мин., знаев две прашања, едно не. Паметниот ми напиша тројка, па и покрај моите молења за да ме стане да одговарам и да правам тест со другите, сеуште не ме станува. Секој час се отепувам од кревање рака, учам, за што - на пред советите да ми рече „Ти не ми си активна, не стануваш, ќе ти ја оставам истата оценка.“

Уф, проклето нека е се`.
    Едвај чекам распуст да се одморам како човек, не се издржува ова веќе, не и не .. точка! :devil:

20. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.