Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ...дека не сликаа за алманах и дека по грда неможев да испаднам.Најсериозно !

2. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Сакам лето ВЕДНАШ! :( Ми се смачи веќе од :rain: ,сакам :sun: .....

На Katerinceee, Someonespecial и kala21 им се допаѓа ова.
  3. lovejbieber.98

lovejbieber.98 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    1
    ми се смачи од школово ://

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Здравје од четврток :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На tea4e и Katerinceee им се допаѓа ова.
  5. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    389
    Dok te mushko mami medom te hrani, a kad te primami i leb ti zabrani! :D

6. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      14,2 KB
      Прегледи:
      327
    На Katerinceee, srcekrsacka, Angelinkka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.013
    Колку се денес вредностите на човечкото живеење испревртени..Зошто
    Ако до пред некое време важеше девизата, Во лошото се гледа пријателот, денес таа не важи туку спротивното.
    Зошто?
    А бе денес секој ќе ти одглуми бре тажна фаца, како сочуствува со тебе, ја споделува тагата со тебе, коооооооолку многу му е жал.... а бе и ќе заплаче за тебе и со тебе.
    Но не секој може да ти одглуми среќа.
    Не.
    Кажи му на некој колку се среќен, кажи му дека си бремена, кажи дека си се вработила на супер посакувано работно место, дека си наследила нешто, ти се паднала голема награда, кажи дека детето ти прозборувало.....
    и следи му го ликот....
    не, таа првична рекација, рефлексија на лицето...не може да одглуми среќа.
    Киселост, маска....тоа се гледа. :devil: па и ѓаволски рогови, да....
    А ако видите рефлексија во очите и навистина радост- верувајте тоа ви е пријател кој искрено ве сака и ви се радува на секој ваш успех-
    нажалост малку се, ендемични се.

На Someonespecial, anuskaNESTLE, mims-89 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Значи сга баш сочувствувам со кучињата од романот на Џек Лондон “Повик на Дивината’’. Особено во ној дел кога ја презираат својата работа, не ја сакаат но сепак ги боли кога ќе ги тргнат од запрегата. Па така и мене сега, воопшто не го сакам хорското пеење, но сепак ме заболе кога наставничката рече дека нема повеќе да пеам, иако е за мое добро и заради настинката сепак... ;(

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ништо посебно..само дека ептен ми се идеше у кино и дека се спремам ќе идам да го глеам Хобит, конечно и ја. Баш сакам такви филмови. 8)

10. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Сакам да кажам дека не обожавам луѓе кои се знаат и умеат, се разбираат од секоја тема, за се се паметни и учни, имаат големо искуство и разбирање од животот, ама никогаш не сакаат да прифата критика.

И ако им дадеш некаква критика, дури и барем една мизерна трошка им стапнеш на нивната гордост и его, ќе ти скокнат в очи со нокти како мачка.

Па, ним никој не смее да им рече и пререче. Нели тие се паметни во се, па која будала си сега ти да паметуваш и се правиш над нив ?
    И ќе те направат изрод, скренат, прост, смешен... Ќе употребат што најдат против тебе, некој глупав и смешен аргумент, само да си ја зачуваат својата територија.

Ме потсетуваат на кучиња кои лаат. Лаат ли лаат, ама ништо не прават. Само на збор се јаки.

За мене се синоним на слаби и искомплексирани суштества. Кои во себе се чувствуваат бедно, ама на површина мора да се претстават како лав. Така се покажуваат во лажно светло, во овој суров свет.
    Ама, мора, за да си ја кренат цената и да си ја зголемат вредноста пред светот.

Едноставно...не обожавам луѓе кои се знаат, критикуваат, а не умеат да поднесат критика. Освен позитивна, секако.

Епа, во овој луд свет, не очекувајте секаде да ви постелуваат рози и да ве тапшаат по рамо.
    Зошто вистинскиот пријател знае и да искритикува, да не е лиемерен. ценете го тоа. :)

На NoellePage, Nefertitii, Angelinkka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Што се случува со градската плажа? Оо па тогаш една нефункционална и нечиста не им беше доволна па направија уште една "депонија". И еве пролетта дојде па можеби и ќе ги средат плажите. Ама нажалост Вардар направил мини поплава. Иии сега ќе се превземе ли нешто?! А може и самата природа ќе си се очисти, обнови и ќе го разубави тоа место. Природата знае да го исфрли како-така, кога-тогаш сето лошо кое човекот постојано го таложи врз неа.

Пред некој ден мојот ми кажуваше колку викендички сакал да си направиме и каде. Тој е толку внесен во таквите планирања што некогаш сакам да го подбуцнам и вратам во реалноста за да види дека двајцата сме всушност без работа. Ама не си дозволувам да му се мешам во фантазиите. Преубави му се :inlove:.
    Знаете јас и мојот ќе мора самите да си создадеме наше богатство за да изградиме наш дом. Едноставно немаат нашите многу да ни понудат, само љубов. Добро има еден од негова страна кој може да си дозволи финансиски да ни помогне ама чисто се сомневам во тоа. Но нели посладок е оној момент кога сам ќе си го создадеш!

И според моите набљудувања заклучив дека девојките од Гевгелија се далеку поприродни од оние во Битола, Штип и Струмица. Немам ништо против никоја девојка од горенаведените градови ама само во Гевгелија приметив како за време на викенд, преку ден девојките не се строго качени на штикли туку повеќето си носат и патичиња. И мене ми беа најубави.

На kravce, ilipili, Serafima и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.525
    Допаѓања:
    174.053
    А мор луничке,ти како да незнаеш-па избори беаа ,ма....Администрацијата се отепа од предизборно трчање,глаата незнаат кај им е-ти пак за мишки зборваш,туууу... :D :D :D
    Плус тоа кој славел,кој играл на маса ,е ти паааа.... :lol: :lol: :lol:

На srcekrsacka и lunicka им се допаѓа ова.
  13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Пријави ја ,не смее да оддава тајни на пациенти,за тоа се губи лиценца на работа. Место да ги поттикнува младите да се грижат за себе и да одат на гинеколог она ќе одврати кој знае колку со вакви зборови. Само пријавување и казна да си плати и да се одмори малку дома. ;)

14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.327
    Допаѓања:
    29.130
    Многу често, кога мислам нешто, знам да залутам со мислите некаде. Сабајлево ете онака си мислев нешто и наеднаш си спомнав.
    Грклан
    А и онака не ми е првпат. Еднаш се возев во кола. Правевме муабет за сливи и јас
    Хаус мајстор :^)

Не ќе да е на арно :sweat: Што феномен ќе беше ова?? Кога веќе спомнавме феномен, ми текна на дежаву.
    Ауу.. :geek: Абе чудо. А јас си мислев дека само мене ми се случува. Па си мислев психопат сум :?: Па дознав дека и на сестра ми исто и се случувало. Па мислев дека и двете сме психопати! :fubar: Еднаш бевме кај сестра му на дедо ми и таа имаше една престилка врзано назад во панделка, се заврте со грб кон мене и јас само се ѕверам во панделката. Си викам, ааау, па јас ја знам оваа панделка! ;(
    Абе молчи, на луѓето ушто позезнати работи им се случуваат.. некои страдаат од дежа ву, ги прогонува секој ден. :tmi:

„Сдрадам.“
    „Од што бе брат?“
    „Од дежаву“

|( ОК пак залетав во непознат правец.. секако. :drunk:

На hrcace и Angelinkka им се допаѓа ова.
  15. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Пред една година ме повредија поточно животот ми го уназадија,оваа година повторно истиот месец.... ме уништија...Проклети нека се....
    Не треба човек да е добар,колку си добар толку бељи те снаоѓаат.Секогаш велев ќе биде и сега не се предавам,но се ќе направам ова да не се повтори.Ми скурчи од апаши,неандреталци и еб..и гомн..и,се можев да помислам,но и ова да го доживеам :tmi: нерував еј па нели е ова 21век :fubar: .Еб..е се нека оди во ку..ц

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК ако човек е добар, незначи дека некој треба душата да му ја извади.Па ај ако не, ако се толку добри луѓето, што па мораат за струја да наплатуваат или што пак мора да наплатуваат и за облека, и сл.? Не мора, ако се добри, мора секој да си набави облека од некаде, онака бесплатно...Ништо не мора, мора само да се умре а? А додека се живее, ништо не мора, кога веќе станува збор за добрина.... :wasntme:
    Да, мора само да се умре, ама мора и некако човек да го преживее животот.Едноставно така стојат работите во светот, конкретно за оние од кои се нема каде, а истите потребни, па мора да се плати.
    Што убаво би било да е се бесплатно, тек тогаш тепачка ќе има :D За се нешто треба со усул, незначи дека поради тоа што некој е лаком, другите луѓе не се добри.

17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Да си жива за кажаново. Татко ми одамна го зборува.
    Ми вели, не се гледа кој ти е пријател во тешкото, туку во доброто.

Знам дека звучи малку нелогично на прв поглед, но ова ми се докажа во многу случаево досега.
    Имаш некоја мака, сите ќе офнат со тебе, ќе те сожалат со два-три збора.
    А, уствари се радуваат што не се единствените на кои нешто не им чини.

Ама кога дипломирав, купив кола (и тоа половна, не нова, па ајде), имав поубава работа, половина од очекуваните не ми честитаа, ни ништо, а дел од нив со пола уста и очигледно лажна насмевка одглумија.
    Само ретките, искрени пријатели уживаа во мојата среќа.

На Espadrila и anggell им се допаѓа ова.
  18. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.158
    И ЈАС ЗАРАДИ ИСТАВА ПРИЧИНА ГО САКАВ, МИ ЈА ПОКАЖА МОЈАТА НЕЖНА СТРАНА И НАПРАВИ ДА СЕ САКАМ ТАКВА!

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.247
    Пролетта сама од себе изгледа доби алергии.
    Не знам дали е до мене...ама годинава едноставно не ја чувствувам.
    Ме убија мигрени и гадења. Пролетен умор,гоу хоум,плиЗ. Ако може да порачам едно сонце и расцветани цреши,еден чизкејк и едно нескафе у двор.
    Уште се грееме прописно!

Леле ги видов сега и менструалните чашки на Луничка... готово... ќе се истурев врз тастатурата... ми личат на мини чашки за црвено вино...никад нема повеќе да пијам црвено вино!!! :puke:

На senza.parole, Springy, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Ме фаќа трема,страв,паника..кога ќе ми текни дека се приближува денот пред мојот настап.
    Не лесно да го пуштиш гласот,и да пееш..пред толкав аудиториоум.
    Сите погледи впререни во тебе,било од бивши момчина сегашни,душманки,родители,професори,
    другарки,другари и други рандом личности,кои некои помалку а други повеќе отчекуваат од тебе.

Не мие прв пат,ама не мие ни 20ти.
    Ок.не сум единствена како мене ќе се тресат и други 20 сироти душичина.

Лани летаа пофалби,комплименти,од сите страни.
    Колку само ми годеше тоа.
    Но што ако оваа година не биде така !?
    што ако биде еден голем пораз.

Не ми се верува дека дозволувам да бидам скептик.
    ветувам ќе дадам се од себе.
    А и неколку голти коњаче,сигурно нема лошо да ми влијаат.
    Барем лани ми помогна тој штос.
    Wish me luck <3

На Someonespecial и Ilusionist им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.