Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.013
    СДК оти сакам нова работа.
    Не не сум неблагодарна за ова што ја имам, ама не...
    сакам другоооо, сакам да не се занимавам со информации и податоци кои воопшто не ме интересират, ниту професионално ме надоградуваат и усовршуваат....
    сакам тоа што си учев да си работам :(

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Многу си се чувствувам горделиво кога полека полека се "осамостојувам". 8)
    Не дека вистински се осамостојувам, туку ете секогаш си двојам од џепарлакот за да си купам нешто, чистам, готвам... Се трудам да бидам што помалку зависна од моите.

И така, денес каков ручек сум направила, прсти да излижеш :mm: Супа, ориз и копани и салатка марула. Абе вредна мома :D Татко ми ме бодри, ми вика дека одлично готвам. Не дека стварно е така, туку ме залажува човекот колку да има што да јаде, знам јас... :D Ама добра сум бе, ехее до 18 години ќе се усовршам :P

Го задолжив денес татко ми да ми купи хулахоп. Прочитав некаде дека добро било за оформување на струкот. Кога го прочитав тоа рипав од среќа! Па јас како мала махер бев за вртење хулахоп, ги правев по неколку стотки одеднаш.
    И така ми го носи денес татко ми, розев абе ко барби се чувствував. И се спремам да вртам, си викам сега ќе растурам 8) Направив еден круг, оп падна. Ај пак. Не бе, пак исто. 10 пати пробав, и ништо :(
    Сум заборавила, а и како ќе се врти кога како труп сум се направила во стомакот.
    Ништо, сега ќе се учам да вртам :D

На tami1, Hopeful и Hipster им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.678
    Допаѓања:
    22.766
    Ми текна на една ука од баба ми покојна. Ова беше пред едно 15 ина години. На ТВ имаше собраниска седница. Ептен одамна, се`уште се пребројуваа од претседателот кои се за/против, се`уште немаше технологија. Зборевме за една друга тема (се имав потскарано со учителката на школо затоа што беше неправедна).

И тогаш ми рече: „Ги гледаш овие како кога доаѓаат да реплицираат почнуваат со почитуван колега/почитуван пратенику а потоа покажуваат дека им се се` освен почитувани колеги? Е така и ти. Некогаш ќе бидеш приморана да кажеш нешто што не го мислиш, да го разубавиш за да си поминеш полесно.“Тогаш овој совет го запомнив затоа што ми звучеше интересно. Смислата целосно му ја сфатив откако потпораснав, но никогаш не го заборавив.

Многу паметна жена беше. Штета што немала амбиции за нешто повеќе во животот од обичен службеник.

Почивај во мир бабо. :f:

На tweety26, ozbilnazena, manja666 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Вчера се најдов на една раскрсница каде поприлично чекав сама во колата. Се задлабочив со погледот во минувачите, колите... Ги набљудував нивните лица. Некои темни, сиви, а пак некои жолти како смил.
    Жежок асфалт. Испукан, како нашите души. Гледав тешки, бавни, брзи чекори.
    Како молња погледот ми застана на семафорот.
    Чекање...
    Чекаш повеќе, а за поминување имаш помалку.
    Се надеваш.
    Знаеш која ти е целта, дека го очекуваш тоа зелено светло за да поминеш.
    Иако дефинитивно црвената светлина е позастапена од зелената, сепак не губиш надеж, бидејќи знаеш дека ќе светне.
    Така е и во животот. Жолтото светло се изгуби, се расипа. Но колку е убаво да живееш, да се надеваш, да паѓаш, да учиш од тоа што си паднал, а сепак да останеш позитивен?!

Сакав да кажам...
    Чекав...
    Но сега возможно е да се реализира мојата најголема желба :!: :angel: .

На shushu, bittersweet, Libera и 29 други им се допаѓа ова.
  5. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    СДК Сите имаме многу желби........но понекогаш и тие знаат да се остварат.....со малку труд :D :D :D

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Сакам целиот свет да знае. После поминати сито и решето, БРЕМЕНА СУУУУУУУМ!!!!!! БРЕМЕНАААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!! ФАЛА ТИ ГОСПОДЕ БОЖЕ И МАЈКО БОГОРОДИЦЕ!!! :rofl: :rofl: :rofl:

На Afrodita25, bittersweet, Monna.Monna и 71 други им се допаѓа ова.
  7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    ... I'm sexually aroused by a certain male perfume. :|

Ланвин, проклет да си!
    ]:)
    Ми доаѓа гола да се соблечам и да танцувам по покриви.
    Ќе си приумрам, а денов не можеше побавно да се тегне.
    И саем откажав и се` откажав, следна станица - Валијант, па мојот кревет со дечко ми во него !!! :D
    Му се заканив само ако не дојде... :!:

На bittersweet, tweety26, la-chicka и 7 други им се допаѓа ова.
  8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Многу депресивен ден...
    Не знам дали е до мене или навистина денов е така троа глупичок.
    Ме јадат нервози од сите страни, мигрената ме убива, ама буквално ми се чини дека ќе ми распрска главата кај и да е.
    Единствена светла точка е што не сум на факултет... но не е дека немам за учење, а пустото не ми се учи и цело време си викам ајде има време.
    Надвор од факултет почнав три книги да читам, јез да ниту една не ми го задржа вниманието и баталив се.
    Абе како црв се чувствувам, паразит, влекач... уф леле.
    Не е до мене, блејм ит он д грдово време.
    Нека заврши глупавиов ден побрзо :drunk:

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК паметен човек никогаш нема да дозволи да биде манипулиран од други луѓе.

СдК ептен ми се допадна песната на Андреа Бочели и Џенифер Лопез, новата де, ми се вртит во глава песнава :music: :dance: Му се восхитувам на Андреа Бочели, секоја чест :bow: милина ми е да слушам негова музика :angel:

На ozbilnazena, Antoninaaa и Someonespecial им се допаѓа ова.
  10. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Чуствата се менуваат, спомените не!

11. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    СДК дека вчера си поминував многу убаво со другарот.Дури и со мајка му си правевме муабет,ми покажуваше некој слики,и паднааа некој критики,за тоа колку е добар и сите го користат и ја кажав некој ствари и му кажав и на него е дали добро постапив незнам бидејки ја не сакам да кријам ништо од него. :doh: :doh: :doh: На мајка му кажав амо она што ме јадеше,леле луге доага еден кај него и го вика лудак,ненормален,,,,,.И мене нормално ми се докриве и направив еден знак и овој почна да вика ама у позитивна мисла на зборот.Леле луге ке го згазев жими се ама ики од што е добар сигурно ке реагираше и ке си испаднев глупава.Не можам да трпам кога некој го навредува.Истото ова го кажав на мајка му.И мајка му вика ЈАСНО ЈАСНО. И ја си помислив леле што и се врти на жената во глава.
    Си викам у себе нека ме чува господ од зло. :tmi: :D :lol: :$ :lol: :inlove:

12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Личност која ви тврди секој Божји ден дека не се замара со никого, дека не ја интересираат туѓи животи, дека има цврст карактер, дека никој ништо не и може, а притоа секој ден ти пререкува за твојата љубовна ситуација, зборува за туѓи врски, реакции, однесување, истовремено се мрази себе си...
    Што да кажам за таква личност?

Уште една погрешна личност на која и се довери кога ти беше тешко Ричи...
    Аплауз...

Официјално ви ветувам тука, ЗА МОИТЕ ПРОБЛЕМИ ВЕЌЕ НИКОЈ НЕМА ДА ЗНАЕ!

На tweety26, kate21, Theodora и 23 други им се допаѓа ова.
  13. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Некој луѓе ја имаат само убава облека,скапите автомибили, шминката на лицето и тоа е нивната идентификација..жално е ама луѓето ги ценат горенаведените работи

На Marjan007 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Дволични луѓе насекаде !!!!!

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Убавината не е лесна, не е ни иста за сите! Веќе со години гледам како нашите девојки во Македонија сметаат дека за да бидат убави мора да се постојано со испеглана коса, со туш/моливче кое драстично им ги менува очите до непрепознавање, со пудра и карминче. Да не зборувам за ноктите кои им се тотален кич - цветчиња, пеперутки, бумбарчиња... Дали македонската девојка се плаши да излезе од дома онака природно без ништо на своето лице?

Смешни ми се сите исти долгокоси убавици кои исто се облекуваат и кои се плашат да бидат различни и пред се свои. Смешни ми се девојчиња кои несакаат да се претстават во вистинско светло.

Има толку убави девојки кои не носат Лобутанки или тигресто-зебрасти штикли. Не велам да не се шминкаат и дотеруваат ама дај малку нека запазат на мерката и едноставноста. :x :x :x

На senza.parole, Hopeful, hrcace и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.242
    Допаѓања:
    140.388
    Ако некој во дваесетите години мислите дека можеби се однесува чудно, ама не сте баш убедени дека сте во право, и си мислите дека сигурно е само фаза, ќе се среди, кога ќе дојдат триесетите веќе јасно може да се види развојот и промената.

Уште сум во шок од тинејџерските глупости на една моја триесет и нешто годишна другарка. Сега се прашувам со какви тоа ексцентрици сум се дружела пред десет години и како можеа да се претворат во вакви чудовишта. И сите тие со една заедничка карактеристика - преголема заштита од родителите во детството. Со добра намера било тоа, ама како викаат, патот до пеколот е поплочен со добри намери.

Од друга страна, ни тие кои биле премногу независни уште во детството, и сами си носеле важни одлуки за себе, не се некој богзнае каков пример за младината.

Како да се најде златната средина?

На Annath, bittersweet, tweety26 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    СДК САКАМ ДА ИЗРАЗАМ ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ ДО МАЈКАМИ И ТАКОМИ И ДЕЧКОМИ
    Без нив немав сила да се борам....Денес сум здрава и жива благодарејки на нив ...Многумина да беа на моето и на нивното место знам дека ке се одкажеа но јас со нив заедно се борев фала му на бога, уште малку и целосно ке ми се поврати мојата некогашна насмевска.....БЛАГОДАРАМ ДУШО МАМО И ТАТО БЕЗ ВАС ЈАС НЕМАШЕ ДЕНЕСКА ДА СЕ СМЕАМ ЖИВА И ЗДРАВА СУМ А ЗА ТОА САМО ЗАСЛУЖНИ СТЕ ВИЕ И ЗНАМ ДЕКА ВИ СЕ КИНЕ СРЦЕТО ШТИ НЕ ГЛЕДАТЕ ВАКА НО ЗНАЈТЕ ДЕКА НА МЕНЕ УШТЕ ПОВЕКЕ МИ СЕ КИНЕ КОА ЗНАМ ШТО ОСЕКАТЕ КОА ВАКА МЕ ГЛЕДАВМЕ....НЕ МИ Е ЛЕСНО И НА МЕНЕ ПРЕГОЛЕМА БОЛКА ПРЕТРПЕВ МНОГУ БИТКИ ФОБИВ И ЗАТОА ДЕНЕСКА СУМ ТОА ШТО СУМ ВИСТИНСКИ БОРЕЦ БИДЕЈКИ ЖИВОТОТ МЕ ПРАТИ ВО ШКОЛА НА ПРЕЖИВУВАЊЕ И БОРБА И ЈАС ПОСЛЕ МНОГУ БОЛКИ ПРЕТРПЕНИ И ЛОШИ ИСКУШЕНИЈА ОСТАВАН НА НОЗЕ....СЕ НАДЕВАМ МАКИТЕ ТУКА КЕ МИ ЗАПРАТ БИДЕЈКИ САКАМ КОНЕЧНО НОРМАЛНО ДА ЖИЕВАМ !

На kate21, senza.parole и Ilusionist им се допаѓа ова.
  18. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Сакам да кажам дека денеска го видовв тојjj :$ :$

На abrahamlinkoln му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Никогаш не сум се срамела од своето потекло, туку напротив, премногу сум горда што сите мои претци биле храбри, чесни и вредни луѓе...
    Но, во младоста сепак кога ќе ме прашаа од каде се мајка ти и татко ти, го кажував најблискиот град, а не селото... срамежливо кажував што работат...

Годините минуваа, сега со гордост јасно и гласно ги изговарам и селата, и нивните професии...а особено бројот на овци кои ги чувал мојот дедо.
    Прифаќањето на своето потекло е еден од најважните елементи на себеприфаќаето.

Особено ми е мерак кога ќе наидам на некој примерок кој живее во филмот -ние сме стара скопска фамилија- Многу сакам да го следам новниот израз додека раскажувам, на пример како мајка ми е од Ерџелија. -А, од штипско, запрепастено ме гледа снобов, па почнува да ми реди некои професори и доктори од Штип (да се најдеме колку - толку) . Му одговарам дека дедо ми имал влачара...и тогаш ме гледа веќе како луда или мисли дека си поигрувам.

Не се срамам нити од својот животен стил... Истите тие персони кога ќе почнат да раскажуваат како ги минуваат викендите, ме вадат од кожа. Нешто ко оние престојувале во природа, а всушност се плеснале во некој прескап ресторан надвор од Скопје, гнетеле до препукнување и се тоа платено од спонзор. Јас на тоа им ја раскажувам нашата селска идила, пчелките кои ги чуваме, за скаричка на полјана и слично.

И да не бев на на премиерата на Александар Македонски....за срамота. Јас ќе одам на Металург, тоа го сакам, во тоа уживам, тоа ми прави ќеиф...

Искрено, не ме засегаат туѓите животи, но кога за некој кој живее со чувство дека е надчовек, или крем - според скопскиот сленг, многу ми е мерак кога ќе дознаам некоја пикантерија која ќе го прсне вештачкиот, идеализиран меур кој го создале околу себе. Слушнав нешто за едни такви, односно за нивниот син, и бев лошка, признавам ликував...

На Annath, imelda, bittersweet и 37 други им се допаѓа ова.
  20. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    СДК....Ова е ден кој мислам дека вреди да се запемети , одамна не сум имала можност толку многу да се дружам дури и со деца кои не ги познавам.Имено станува збор за забава во склоп на проектот Чиле-Македонија , која се одржа денеска а јас бев домаќинка на забавата 8) .Но најинтересно од се беше изненадувањето кое ни го приредија , а тоа беше директно вклучување на видео камера на скајп со партнерот на Дејвит Гета -ДиЏејот Луциано. А и да се пофалам јас му правев директно интервју :clap:.
    Аааа ќе заборавев не правев само јас интервјуа, и мене ми направија , од МТВ :$ .Гледајте ме утре во 15 за 6 :lol: .Како и да е денов ми беше исполнет скроз па мислам дека е време малку д а се релаксирам :mm:

На Hopeful, Elennaa, Lov3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.