Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Нешто ми кажува дека денес ќе биде ветровито. Машала. :D Станав гатач на време, ни сам нормална мајке ми. :D
    Инаку деновиве ми се полни со обврски, неможам веќе! Сакам одмор, сакам да не правам ништо. ЗНам дека ќе умрам од досада ако имам повеќе од 2 саата слободни во денот, ама сепак.
    Ајде лето дојди. Уствари не. Нека остане пролет, ама нека немам обрврски како во лето. :sun:
    Вчера бев во зоолошка. ^_^ со „братучедите“.

А сега се скорнав рано, имам обврски. ВО САБОТА! ВО НЕДЕЛА! ;(
    А мора да се спремам за нечија невеста. Сакал да ме бара за жена. И тоа прво од тато, па после мене ќе ме прашал. :D Мора да научам и домашни обврски сама да исполнувам. Од мене човек не бива, па таман работа домаќинка. Али ај да не му кршам филм.

Е така.

На Glossy-girl, Serafima, ilipili и 5 други им се допаѓа ова.
  2. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк во последно време налетувам на разведени жени со дечиња,незнам што е работава,се мислам да си земам една таква,не за друго не треба да се мачам за деца,вака порасните се таман до кај 5-6годинки се децава.

На Serafima и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Моментот кога презентираш проектна, добиваш 5ка, и дома те чека сочен бурек. :smoke: [​IMG]

На bittersweet, Monna.Monna, Glossy-girl и 15 други им се допаѓа ова.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    17.251
    Ден само за шетање, само Памела да си најде друштВИЧКО и нема да се прибере цеееел ден.
    Така бидете ми убави како времето.
    Поздрав, кисс.
    :*

Една песничка за добро сончево расположение.
    http://www.youtube.com/watch?v=G8wydee8Yf8
    :D

На Glossy-girl, ludoto19, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.013
    СДК дека сакам да одам некаде на шетање. Да си ги земам двата мажи на мојот живот, оној големиот и оноа малото мажуленце, и да шетаме. Може и на море и во странство во некој убав веле град, а може и до најблискот излетничко место- :) кога нема кеш за претходно наведеното.
    Арно ама, јас си дремкам саботно на работа :( .
    Ама утре...е утре дефинитивно....само пак да е со сонце денот, па и да не е, ќе си фатиме патот, 8) па макар онака на пријатна прошетка низ град.
    ЈАс, тој и малото :)

На kravce и Nine25 им се допаѓа ова.
  6. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    149
    Последниве неколку недели често ми се случува да се фатам како се смеам во сон. Образите ме болат.

Денес ќе се опкружам со позитивни луѓе и ќе се потрудам да имам прекрасен ден. Ќе испијам едно кафенце :coffee: дома и off I go.

http://www.youtube.com/watch?v=TByxWiKF0m8

:inlove:

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.650
    Приметувам по последно време син ми се менува.Немате поим колку ми е мило .Од нервозно дете мислам дека ќе направам човек.Приметувам дека се воздржува од злобни коментари,од нервозни испади.Уф ,фала ти боже за ова .Се случува да експлодира,ама само му упатувам муабет-два и веднаш се смирува.
    Приметувам дека повеќе реагира на љубов отколку на бес.А љубовта е такво суштество кое сака се,без пардон,без компромис.Додека живееме створуваме свет во нас.Ние сме архитекти на нашата стварност.Љубов е цигла,а благодарам цемент.И верувам дека со љубов можеме да градиме се.Сите други материјали-омразата,зависта,злобата се срушуваат пред неа,како кули од песок измиени од морски бран.
    Те сакам,ти благодарам-тоа е моето царство.Палата во која го основам животот.
    Благодарна сум за овој убав ден и што се уште не ме тресе пмс.
    Простете ми што се разлигавив.

На ozbilnazena, Lux, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Излегол комшијата од затвор, пуштил гласно музика цело маало да знае. Не е херој он, не му правевме никакви дочеци.
    Ме потсети целата ситуација назад на времето, кога му стигна поканата на татко ми. Си плачев и плачев, никој не можеше да ме смири ни утеши. Не сакав да го пуштам да оди. А тој пустиот, уште во првиот месец кичмата го фати, па го прележа периодот во болница :tmi: Братучед ми беше кај Арачиново, чекавме постојано да ни јави како е и што е. Кога се вратија дома раскажуваа, како си влегувале по празните куќи и си земале кој што најде, работи што се повеќе вредни. Не дека е мој, ама немаше ништо земено. Кај ќе прими тетка ми во куќа туѓо нешто бре, таа мастика да и дадеш, прво нема да ја земе, а ако ја земе другиот ден одма ти ја враќа :tmi:
    И така на МТВ1 пренос дочек на херои, на МТВ2 снимки од семејствата на загинатите Албанци, плачења, жалења... Народот гледа едно и друго, излегува на улица и се тепа. Ситните што сме, обични, ние ќе страдаме.

Не знам што ми текна на темава, еве луничка читнав пишувала за љубов. Да поминат овие неколку часови, па да одам и јас во љубов, другарската. Ако не ме зафркне организмот, предвидувам ултра фан викенд :geek:

На Serafima, pamelche, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Муабетов ти е за во гламстик :rofl: (ако ме сфаќаш) :rofl:

aбе фрустрација :devil:

10. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    денесс одамм јас со другарки на шопингг :D (требаше на кеј ама ништо ) таманн и временцевоо ми се погодии,милина :D :sun: :f: :smirk:

11. Vladus

Vladus Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    121
    Неможам да се изначудам колку тврдоглави луѓе има по светов :!:

На srcekrsacka и Dog-lover им се допаѓа ова.
  12. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ебати саботата ебати.
    Вчера-многу убав ден.Во школо интересно,после надвор исто,вечерта супер.Смеа,шала,друштво,кафенце...Перфектно.
    Денес мислев ќе биде убав ден,а натака ме водеше помислата дека вечер сум на фамилијарен роденден и супер ќе е :)
    Ама,утрово у пичку матер(со извинение.)
    Надвор топло,сонце,милина за шетање.Ама немаш со кого...Кога твојата 'најдобра другарка'(комотно можам да кажам бивша најдобра другарка) се сменила скроз,не ти е баш сеедно.
    Бог да чува =.=

И така...Сеа си седам дома и си гледам во мониторов како последна будала на овој свет.Жими музикава што ме теши.

Во главно,сакав да кажам дека животов е срање. :swear:

Али некаде внатре во мене,there's a special light still shining bright... :inlove:

Имајте барем вие убав ден :hai:

http://www.youtube.com/watch?v=P4Vx3pZ4 ... Easa46bS58

You tell them stories they'd rather believe.Use and confuse them,they're dumb and naive.
    Truth is the truth hurts,don't you agree ?

На ludoto19, WarriorAngel, Dog-lover и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Не можам веќе да го поднесувам звукот на хилихоптерот што неколку дена со ред врти , како без некоја цел ...ме асоцира на немир и некоја невоља .

На Hipster, Mrs.Cuper, Tiki-lolipop и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bella11

Bella11 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    26
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5522_n.jpg Да ти се врати истиот успех и на тебе, мила.Нема јас што да лажам само сум си горда на мојот успех.Поздрав :*

На Someonespecial и Gordana10 им се допаѓа ова.
  15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    После дождот стварно доаѓало сонце :)

Полека полека ми се редат коцките на место, неможам да опишам колку подобро се осеќам :D

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    4.935
    Немојте ни случајно да сте рекле дека повеќе сакате две книги да си купите отколку пет пара чевли.
    Ќе бидете назначени за најголемиот изрод на планетава.
    Ама ни случајно. :!:

На Someonespecial, HollyWoodGirl и Lella им се допаѓа ова.
  17. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Епа јас не сакам да одам на шетање. Озбилно не сакам.
    Повеќе сакам да си учам. Имам 4 испити за во јуни и три колоквиуми за еден месец..

Ситно...

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Не е животот срање, јако е да си жив. Како ќе си живееме е наш избор. Ние сме тие, одбраните. :D

Еве, утринава чукаше камбаната, на два метра живеам од црква и гробишта, се будам и си мислам, уште едно тело не дише и не воздивнува додека јас ја полнам чашата со сок од портокал, а животот околу него продолжува да тече. Убаво одлучете што сакате и што посакувате.

Еве ме мене, си седам на тераса, пијам какао и грицкам леблебија. Во воздухот струе мирис на омекнувач, на јоргован и на регенератор од мократа ми коса. Моите соседи се тивки, неми, спомениците издигнати над нив им се посебни приказни, секоја за себе, што лежат закопани под сувата земја. И не е така лошо и морбидно да ви кажам, на крај сите таму ќе се сретнеме. После тоа не знам што следува, и не знам колку некој сака да остави нешто овде, над земјата, но како и да е, не полнете се со злоба и омраза безпотребно, и онака, it's all just a ride. Искористете го времето паметно, позитивно.
    Да знаете, и таму, во нивните вечни домови мириса убаво. Им носат свежо цвеќе, им садат дрва за да почиваат под сенки, дрвата цветаат, тие живеат во мириси.

Чуден е животецов. Јако е да си жив. Грабнете го, и бегајте. Run you clever people, run. :D

На bittersweet, Trendafilka, BeYourself и 12 други им се допаѓа ова.
  19. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Ехехееее со кого го делам воздухов, училиштето...????? :?:
    Како може она мене така да ми се понаша? :envy:
    Не, јас сум убедена дека вистинско пријателство не постои. НЕ! :shake:
    А, до пред вчера ми се прави вистинска другарка.
    ГЛУ*АЧКА!!! :devil:

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Kога баба ми е на гости, мене ми е рај, ќе земем ќе си свариме кафенце, ќе исчистиме се до последна прашинка, ќе исмукаме до последно трошче,ќе си направиме некое вкусно јадење, и секако никаде не се оди без супата на баба, со топчиња од мелено месо и ориз :)

Инаку времево надвор мераци е :sun: :sun: Уште да не ме мрзеше,ќе се спремев и ќе се лупнев у двокатниот на трач кафе кај другарка ми.
    Инаку кога сме кај автобусиве. |( Не, не е дека мрчам, и јас сакам кромид, и јас јадам кромид, ама луѓе... осет имајте, викенд е денот на кромид, кога сте дома и немате работа бре :D !
    Вчера во автобус гледам една,Џабе средена женава, нашминкана, устата исцртана со молив, сјајот блешти, ама кога кога ја отвори устава, мислам дека помислив татко ми запршка прави за гравот.
    И џабе ви е орбитот, не ве спасува,туку напротив се помешува мирисот на ментол со кромид, и се добива некое необјасливо соединение :D
    Треба некој закон да се уведе и во врска со ова :D Кромид за викенд :D
    Ајде пријатно, имајте убав ден, :)

На slavica999, bittersweet, thinkerbell и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.