Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Се е можно ....... само потребна е решителност ..... ;)

На srcekrsacka, Umbrella22, Dog-lover и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.737
    Ах, пуста ученичка прокрастинација. :D Just do it later. :rofl:
    Денеска цел ден се одлучувам дали и колку да учам физика. :clap:
    Станав во 10, и си викам ај сега прво да си поседам, после ќе учам. И фатив во 12 околу еден саат учев нешто, колку да се рече, и во 2 ми почнува топ листа. :music: Си седнав да слушам до 4 (да, да, имам трпение да слушам 2 саата, иако некои ми се чудат). :D
    После пак нешто фатив, ама никако не ми влева во глава. Осцилацииве...шпанско село. [​IMG]
    И после пак ми почнаа сериите - Луд, збунет, нормален, па Монтевидео, и се откажав. :yawn:
    Па мора и вас да ве читнам, неспоредливо побитни сте ми од физикава. [​IMG] :wasntme:
    Нешто напамет научив, колку ми влезе во глава, ми влезе. [​IMG]

И така пак во вторник ќе се тресам на час, ќе се молам и ќе ги утепам прстите од стискање да не ме испраша. [​IMG] Тоа е, кога не ми доаѓа памет. :fubar:
    Интересна психологија имаме ние учениците. Стоиме вчера на автобуска со две другарки и едната ни вика: Абе луѓе, разбирате нешто физика? Аф корс нот! И одма следи [​IMG], мој човек си.
    И така си се тешиме, една од многуте сум што ништо не разбираме. :drunk:
    Ај доста филозофирам.

На ludoto19, Miss.Ricci, OneDirection и 5 други им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    ...сонце и мирис на пролет -конечноооо......дрвца за засадување , цвејќенца, убави саксии
    и куп книги од саемот ,
    дадени 10 денари од мојот скромен џепарац за циганчето, кое го опеменав да си купи леб,
    а не цигари (тоа беше и причина да не му дадам повеќе од 10 ) убав ден се на се .
    Само уште таа особа што постојано ми ствара нерви да мисли што збора и да се контролира ...нашето заедничко опкружување ќе биди подобро .

На teddybear, anabel-a, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Ама ден.Моите се разработија ФАРБАААТ цел ден на портата и плус со долги нокти :lol: Јас која пред два дена бев прогласена за техноложки сега се чуствувам како Јохан и ке го посетам родното село на мми моето овие денови ако не заврне здравије Боже

5. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Посакувам да не беше така, можеби згрешив, можеби не требаше да питам, што ако ми се изнасмеал или... о божеее. Зошто само да не искулирам? Треба да се смиарам, да се смирам и да си ги тргнам мислите! :D Ај, па што ми е грижа??? Од утре се по старо, никогаш не сум ни прашала и разговарала невер хепендс... :lol: Ех сега ми е полесно откако си кажав LOL :D

6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.385
    Мислев дека годинава ќе ми биде далеку подобра, мислев дека конечно ќе ми тргне а ме уништи најмногу што можеше, ме столчи и ме газеше, но најважно од се е што не се откажав, се борев.Три месеци се борев со депресија, три месеци се борам со самата себе, а мислам дека тоа е најтешката битка.Немаш кого да победиш,едната страна во паметот ти вика откажи се,за што би живеела, другата ти вика не се откажувај така лесно, не биди кукавица и ми се случува постојана борба за преживување.Мислам дека конечно се изборив, за онаа позитивната страна, се победив себеси и одам кон позитивни промени.Конечно започнуваат да ми се редат коцките онака како што треба, се надевам ќе потрае :)

На Monna.Monna, Serafima и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Деновиве сум послободна,завршив со колоквиумите и имам 4-5 дена на располагање само за мене. Колку ми значат немате поима. Пресреќна сум и не знам што попрво да направам. Одамна не сум се израдувала на така основни работи како средување веѓи,чистење лице на козметичар или депилација. Блескам! Успеав да се наспијам. Да си испазарам,да зготвам ручече со сезонска салатка.Знаете сега е сезона на марулки и младо кромидче. И да си го нахранам либето,со кое сме пак заедно и позаљубени од претходно. :)

Денес се изнашетав,излет во природа,скаричка во кафанче,благце,смеење и друштво што одамна го немам видено се стварно добитна комбинација. Нозеве ми зујат од одење и умор. :lol: Ама па среќна сум. Си набрав доволно сила и енергија да ме држи долго. :D

И дефинитивно најубаво време е она што ќе си го издвоиш за себе. Во случајов за мене и бабичка. Ќе си ја видам утре после 3-4 недели,беше да се шета.Па ќе и варам кафе,она ќе ме учи да правам колачиња и ќе си муабетиме како си поминала. :)

Имајте убава вечер. Јас одам да спијам. Обожавам кога си легнувам и знам дека утре сама си го планирам денот. :rock:

На bittersweet, Ilusionist, anabel-a и 7 други им се допаѓа ова.
  8. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    И ти ли, брате :D
    Само, почнав да се плашам, јас која до вчера играв криејќи се зад најголемиот надгробен споменик на најгласната партија „криенка“ сега едвај да можам и да завртам поглед, се млади пред мене, кој од кој поубав(колку глупава придавка за ваква грда работа :| ) споменик и поголема слика :worried: Боже, Боже, живот ли е, што ли е :doh:

Туку, не ми беше тоа муабетот, или ми беше, излитена веќе фраза, ама живејте, сакајте се, дишете со цело тело, вдишете љубов, издишете добрина, не се знае кој до кога, ама барем да знае кој колку :angel:

9. Happy.Barbie

Happy.Barbie Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. :hai:

До кога ли ке биде вака? До кога ке се правам глупава? Кога ке почнам да ги слушам мама и тато? Кога ке направам еднаш како што они ке ми кажат? Кога ке прстанат луѓето да зборуваат? 1 000 зошто,нула затоа.

Да дебела сум.Проблем? Јас се гордеам со тоа.Свесна сум дека имам вишок килограми,но мене ми е убаво,тоа ме прави среќна,мислењата на другите не ме интерериаат,каква сум таква сум.Не викам дека ми е убаво вака,колку да кажам пред луѓето,туку стварно го мислам тоа.Зошто другите ги интересира дали јас сум дебела или слаба,убава или грда? Секогаш се тука за исмејување,ама никаде ги нема кога на некој ке му треба помош.Болна вистина.Гадна вистина......
    И покрај тоа што другите зборат јас сум си среќна.

Добра ноќ. ;)

10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Понекогаш сум многу мутавко детенце :D
    Прееска на пример и помагам на рекорд на една баба претоварена да се симне од автобус, и некако како да ви кажам ми личеше на бездомничка па и велам да не сакате една мекица и ми вика не бе дете си имам пари ако сакам мекица ќе си купам и јас оф леле извинете, па од кај да знам носеше искинати алишта и ми беше таква изморена... Говедо сум бе говедо. И не ми е ни прв пат оваа грешка да ја направам. Ама барем е добронамерна грешка, ќор денар немам а ете нудаам кифли, ѓевреци, мекици, што ви душа сака. :D

После ваму таму, и од саем пешачам накај железничка и гледам еден човек се вози на точак застанува им зборува нешто на луѓето и сите го одбегнуваат, и ми доаѓа редот мене ги извадив слушалките и ми вика може ли да те замолам нешто, му велам пробајте... знаете само што ми рече? Може ли да го земеш ливчево да го имаш дома? Му велам секако дека може... абе како сонце да го огреа кога виде дека го пикнав во новчаник ауу. Обична визит картичка за електричар.. кој знае животот на кој пат го однесол што мора на тој начин да се снаоѓа за живот. И што ги кошта луѓево да подзастанат десет секунди, што ги кошта да го земат ливчето? што? нека го фрлат одма ако треба ливчето, ама бар за момент нека подарат трошка надеж некому. Ту бре.

Ми се оди на Балашевич ама реално да имав 800 денари сега ќе бев пребогата така да ќе си правам журка со јутЈуб :D

Си насадив сончогледи, држете среќа да ми никнат зошто прогнозите на мајка ми не ми се допаѓаат. :D :f:

И така, уште куп работи имам да кажам ама ајде доста е ќе ви се смачи од читање. :)

Хагс енд кисес.
    :* & :hug:

На senza.parole, anuskaNESTLE, CuteEva и 33 други им се допаѓа ова.
  11. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    И утре сум на работа.....да иде све у тииииииииТ!

Имам две недели континуирано работење!!!
    Е НА :muscle: утре ако треба формула 1 ќе гледам online, на линк на работа па ако сака не шефот, туку и газдата нека дојде да ме провери! И не само тоа! Отказ нека ми дадат! И ми должат 800ден и 14те дена од тековниот месец! :!: |(

Приватњак бе... кога ќе е тој задоволен?!

Тој шефот, незнам дали има и средно завршено.
    Аххх....кај ли живееме?!?! 21-ви век е а луѓево незнаат латиница да прочитаат! А англиски...што е тоа? :fubar:

Ми треба Fringe 1-2 епизоди и да си заспијам уз филмот!
    Си купив две книги од саем денес.
    Е ДА :muscle: утре ако сакам и книга ќе читам на работа!

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  12. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Мн сум си среќна нека ми биде секој ден ваков и сите ќе бидат задоволни а јас највеќе

13. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Скопскиот ноќен живот не се менува никако. Еве јас престанав да одам по дискотеки уште пред две години. Мислам еве во дискотките кои ги има кај нас преретко одам. Некако не се по мој вкус.
    Ноќва се изнагледав лесни жени кои незнаат што прават со нивниот живот. Се љубат со сите, им се ветуваат на сите, а сакаат само еден. Тој нив најчесто ги бара само за секс и потоа ги избегнува. И се се врти во круг. И најмногу ми е жал кога гледам како тоа и се случува на моја блиска роднина која е паметна. Ама незнам како самата незнае да се избори и да биде паметна и во љубовта.
    Денес бев на Северина. Неа многу си ја сакам. Уште тие најпрвите песни - Поглед испод обрва, Парфем, Геј, Туге, Ја само певам.... се до поновите. Мислам дека е кvалитетен уметник. Таа е скоро цел исфилуван пакет. Но не ми е јасно што беше тоа што го видов на нејзиниот концерт. Сите жени едногласно и ги пееа песните онака соживувајќи се со истите. И се мислам зашто мора жените да се такви цмиздри, проѕирни слабаци кои ги молат мажите да останат во врска? Или пак ги молат мажите да се гледаат без разлика дал е тоа само за секс од негова страна, а болно од нејзина да е за/од љубов.
    Знам дека љубовта е слепа ама цената која вие ја имате како личност е најсвета. Не го заборавајте тоа и не се потчинувајте на секакви луѓе.

На kala21 и mysterious им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.300
    Допаѓања:
    158.211
    Сите што слушаат рок4е,џез4е биле вечерва на Северина... тука некаде се.

На Anonymous996 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Искрено незнам кој им е е филмот.
    Ако ти се допаѓа народно-слушај народно!
    Ако ти се допаѓа странско-слушај странско и не уфрлај навреди кон другите шо нејкат да слушат странско!! Никад да научат...

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Луѓенца убави, престанете со ова падавичарење по интернет. На глас да си го прочитате напишаното, за 90% самите ќе си се засрамите :puke:

Убаво постоел на времето златен дневник. Пиши си ги маките, олесни си на душичката. А не вака тормозиш трети лица и си го покажуваш IQ-то на изволте.
    Саде Коељовци станавте сите во душите... Не го сакам Коељо, ич :!:

На kate21, hrcace, CoverGirl10 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Немала видено пар што повеќе се сака и почитува од нив, немало посовршен пар со толку љубов и разбирање...
    Да не си случајно и ти со нив во врска, мислам да не сте тројка сите да одите па да им ги знаеш маките и радостите или дешавките додека се сами?
    Површни луѓе уууууууууууфффффффф!!!

На Ilusionist, ludoto19, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    ^ Да не сме биле во врска можеби ќе и поверувавме :D Ко мали деца да убедува :D Или па им умре ѓупката што ги фалеше па ај... :D

Бај д веј,утре ќе ми е лудо и незаборавно
    ми дојде тетката на гости |(
    Ма и поарно,иначе цела недела ме мачи со разни знаци...
    А денес денов,само за смеење :D Времево е такво,насмеано,па и луѓето :) А и хормоните удираат во глава,па Хајде да лудујемо ове ночи...
    А пусти живот тежок е,душава плаче,мозоков се смее и така,секој си прави што си сака :D
    Ајде,добра ви ноќ :*

На ludoto19, Umbrella22, Miss.Ricci и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Хахахах колку се цинични луѓево. :clap:
    Славиш роденден ги каниш сите другарки со дечковците,ги каниш сите први братучеди освен него,и на крај лажеш и со кое лице му пишуваш и го каниш на торта утревечер.
    Ма дај ти се молам.
    Тој не ти е прв братучед како и останатите па да го поканиш на главната забава?
    Ха !
    Оди убиј се. |( :fubar:
    И фала богу дека нема да дојде,кој и да е нема да дојде ...

20. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Многу бев уморна вчера, а осеќам дека ќе бидам и денес. :D
    Излегувам насајабле и се враќам во 8 навечер.
    Инаку вчера се улетав од вратата во детска и се сопнав на тепихот. |( Си ја искршив главата од шкафот за книги. Уствари да не лажам, го искршив плакарот. А сега имам една огроомна висорамнина на темето :drunk:
    Марфи љубов моја :inlove: :D
    И еве сега одам да се дотерам да се истуширам. Нека помине неделава ќе видам и ја бел ден. Ишалах!

На Serafima и ilipili им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.