Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.623
    На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Hopeful, CuteEva и 6 други им се допаѓа ова.
  2. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    ако и понатаму дозволувам другите да ми се мешаат во животот нема ништо да постигнам,само ке си тупкам во место и ке се нервирам,ама ете таква сум си се од страна ми влијае,е*ати карактерот што го имам |( ,туу,а овие моиве ако продолжат да ми бараат пари и нема да ми стигне платата до следниот месец,а не пак да давам пари за факултетот е ке се питам догодина дали ке се запишам пак не ми е толку голема платата за да можам да си ги плакам студиите и плус на нив да давам кога се у криза и плус да имам за на работа,излегување,гардероба,ај на одмор не мора да одам,ама не стигат а не сфакат кога им викам дека не стигат мајками вика и ние ке те финансираме за студиите,е кај они ке ме финансират кога јас нив ги финансирам,не им стигат,таква керка никој нема бе :$ ,и криво ми паѓа кога ми се мешат во љубовниот живот не со тој не со оној,заради нив сум сингл :x ,а за оној арогантниот и безобразен брат со кој неможам да најдам заеднички јазик никогаш no comment :fubar:
    знам дека не е убаво да зборам така за домашните ама морам да се искажам некаде нели,инаку не се толку лоши како што зборам ама и не се толку добри,а брат ми :x ,за него и ова е малку

не ми замерувајте се нервирам што сум цел ден на работа а имам еден куп за учење ;(

3. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк кај се убавите девојки-жени?Кај возачите на формула1,кај НБА кошаркарите,кај фудбалерите,каде што има пари и слава па и моќ.

4. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Синоќа на Северина имаше убави жени колку ти душа сака, рандом да бираше згодна ќе ти се паднеше :D

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Не реков дека нема убави жени,туку кој ги поседува? ;)

6. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    не се согласувам :|

7. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Моментално имаме хиперпродукција на згодни девојки така да не му ја мисли, у секој случај имаш бинго (и да не си фудбалер) :D

8. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Не реков дека нема убави жени,туку кој ги поседува? ;)[/quote]

Моментално имаме хиперпродукција на згодни девојки така да не му ја мисли, у секој случај имаш бинго (и да не си фудбалер) :D[/quote]

Ти да играш бинго,јас не играм. :D

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    That sad moment when you realize дека ајвар повеќе нема, а добриот дел е што не осеќам чувство на вина дека го нема - затоа што да се разбереме уште од старт, не го изедов јас, а радо би.

Уствари, кога ќе размислам - никој од дома не го смачка така брзо, него теглите мистериозно се намалуваа и намалуваа, се додека на полицата не остана уште само една тегла и мене тука ме фати страшна паника, и не знаев што ќе правам понатака со мојот живот. Сериозно, емотивно се приврзав за таа чудесна состојка што те тера да станеш дури во 3 часот по полноќ, и да намачкаш кришка ајвар со сиренце, за да на крај те убие солта од сирење и цела ноќ ја поминеш со шишето вода до тебе. Иронично, нели?

Мајка ми е крива, да скратам. Не, не го изеде жената, немаше впрочем да имам ништо против ако беше изеден, него ајварот е раздаден. Приказната започнува уште од денот кога се прави и кога сите комшии, и оние што се наоѓаат на крајот на улицата и ги гледаш 2 пати во месецот, и тоа тие два пати се сретнувате случајно во продавница кај рафтовите со леб - доаѓаат со чиста мисла и една намера ,, да помогнат при правењето, затоа што се крајно хумани луѓе што сакаат да помогнат нели, да се социјализираат и дружат '', а правењето на ајварот е одличен изговор. И нормално, за работата си добиваат по некоја тегла ајвар, и тука веќе не ги гледаш повеќе, се до наредната година, наредното видување во продавница или наредната тура правење ајвар на пример. :D

Се спрема жената ќе одела кај некоја пријателка одамна не се виделе, погодувате што и носи нели?
    Друг ден, трета пријателка и доаѓа дома - ја испраќа со тегла ајвар, срамота било знаела дека сме правеле. Па што, и јас знам дека земаа кредит - па ништо не видов од парите. :D Трета ситуација, далечни роднини дошле во градот - пречекани се со тегли ајвар сместени во кафе Браво торба. :D Фали уште на свадба наместо со букет, мајка ми да се појави со тегла ајвар во едната рака и леб од Жито Лукс во другата. :D

Врвот беше, проба наставничката на брат ми да ја подмити со тегла погодувате што. :|
    Нот фани!

На Butterfly-Girl, honorthyself, Monna.Monna и 37 други им се допаѓа ова.
  10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Како може да сум толку чувствителна бре.... :fubar:
    Се може да ме расплаче. Вчера гледав за Најденко на телевизија и почнав да плачам, гледам како некое кученце умрело, а другото не сака да се тргне од него и пак плачам... И милион вакви случки ме растажуваат до максимум... :worried: .

И не можам да ги разберам луѓево што јадат пред сендивариве кога ќе им дојде некое животинче и не му кршат од лепчето да му дадат бар зaлче :fubar: . Нема да останеш гладен за едно залче.
    Јас обично јадам тостови и дали ви се верува дека ако ми надојде некое маче или куче буквално пола им ги давам на нив? Колку пати не сум се наручала убаво од што сум го поделила со нив, ама не ми било криво.
    Стоев на автобуска и ми дојде куче а јадев чоколатце и викам ај ќе му скршам, ако јаде јаде, ако не здравје. Му скршив една коцка и ја изеде, после му скршив уште малку и тоа го изеде, последната коцка напола ја скршив и малку него, малку мене и толку беше. Уште ми се јадеше, ама немав време да купам уште, автобусот ми дојде.

Најнова дешавка. Си идев од факултет пред некој ден и кај мене на улица видов едно слабичко кученце и имав бурек во ташна што ми остана и викам ај ќе му го извадам и ќе му го дадам да го дојаде. Јас отварам ташна и ја вадам кесата оно кога фати да бега. Се исплаши пустото да не му направам нешто изгледа :( . И после се развртував да не го видам ама избега по некоја уличка и кој знае накаде заминало.

Се набрзина нафрлав овде, ама така ми дојде. Mногу ми е жал за животинкиве на улица и стварно би сакала сите да бидат вдомени и да не им бидат гладни мешињата.
    Пак се растажив :doh:

На Butterfly-Girl, tweety26, Hopeful и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    исто и јас :worried: кај нас во училиште дојде едно мало кученце и сега сите му кршиме пици,гевреци..бурек и оно си јадеше и си го крстивме Џони :D и си го чуваме во школо мало беше а сега е големо и само околку нас се вртка ноќе си спие во салата внатре го пуштаат, а кога беше мало во зима го шверцувавме во школо внатре, го пикав во ранец и го топлев на парното во школо :D сега голем ни е Џони лепотан е :D

На great.girl123, CoverGirl10, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    СДК Сакам да немаат крај овие денови....Топла прегратка со саканиот гушкање милување топлина едноставно несакам да заврши ова

13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Мене не ми е јасно зошто мн луѓе се срамат да признаат дека слушаат народно и турбо фолк ц ц ц ц ц ц демек страшна работа е тоа.Јас слушам турбо фолк и не се срамам да го признаам тоа на сите им кажувам,на некои кога ке им спомнеш wow, бљак ,што,молам,јас турбо фолк нема шанси и најтрагичното идам некаде баш на таков концерт и ги гледам истите луѓе на кои им се "гади" од народњаци .....

14. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Ми се гади искрено од лажни душегрижници!!!

Како да ги препознаете!?
    Лесно, ПРОЅИРНИ СЕ!

Во недостаток на сопствен живот, ја хранат плитката си душа со туѓи маки.

:puke:

На HoneyBun, Espadrila, ilipili и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Мрзелива недела, кафе од него посабајлечки и веднаш светот е поубав ^_^ .
    Синоќа убава вечер, конечно излеговме од хибернацијата која што не беше зафатила зимава и го севтосафвме доаѓањето на пролетта со рибче, винце и салатичка на отворена тераса во друштво на убави луѓе.
    И се си течеше перфектно и како подмачкано, до моментот кога прекрши полноќ и ние ''излегувачите'' почнaвме да тонеме во столчињата (кои патем беа ептен удобни, таман како за починка после вкусна вечера :D - God are u sure Im 27 when Im saying this |( и да зеваме како да ни е последно на светот.
    А моментот кога го допрев креветот, се преродив, така фино си се опружив и завиткав во моето ќебенце, баш како да сум орала цел ден :lol: .

И така се сеќавам на оние денови кога бев средношколка и студентка и повеќе време поминував во спремање, отколку време што бев излезена. Специјална облека за излегување аф корс, истата во друга прилика не смееше да биде употребувана. А сега? Сега, кога ќе отидам да купувам на прашањето на продавачката - Што барате, да ви помогнам во нешто? , следува - Па нешто посекојдневно, удобно, во краен случај нешто in the middle кое би можело да ми се најде за некое инцидентно ноќно излегување.

Panta rei, после се ова, друго е излишно да се каже. Времето си го прави своето. И ако, нека. Тоа е животот, едно минува, друго доаѓа .Мене ми е убаво и така и онака. Уживам во малите нешта, Љубам и љубена сум.
    Тоа го барав од животот, а ако не беше неговиот тек и промените кои што ги носи истиот, ќе беше лошо по мене.
    Го допрев дното, а сега сум на небо и таму планирам да се задржам дооолго време.

На kravce, Moira, tweety26 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    СДК досадни се Т-home со рекламиве на секој сајт!

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  17. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    anabel-a со муабетот за ајварот :)
    Мене ми даваа по една тегла од комшика, по една од тетки, и си донесов во куфер пет големи тегли. Го земав од устата на други што се вика. :$ Претежнав малку со багажот ама ако речеше тетката на аеродром вади нешто, ќе вадев кондури ама теглите ќе си ги пренесев. Црвено злато. Четири од теглите смачкав во рок од две недели од враќање назад. Последната ја кријам од сама себе, зад многу тегли со разни сосови, таму најназад, да не ја видам и отворам па да однемам после ич за кога ме фати стварно кејс оф емерџенси за ајвар :D

На NoellePage, kravce, Moira и 12 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.375
    Допаѓања:
    286.647
    Хахаха
    Ти ајвар, јас пити вечно шверцувам :tmi:

Арно немам сомнителна фаца да зедат да ми претресуваат куфер.
    Шверцери на цигари, лекови...и јас питите и плус последниов пат некој увијач, плескавица и кепабчиња.
    Маки, што да праиш.
    Секогаш идам сама, и малиот преку телефон вечно со нарачкиве, инаку не ме прима назад :rofl: :D

На kravce, Moira, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
  20. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Најважно во животот е мирно да спиеш .
    Уште од мала татко ми ми го кажуваше ова .Но дете како дете и не го сваќав баш муабетот .
    Сега ја сваќам поентата ...
    Ако не ти е чиста совеста ,џаба све .Поштен не си ако живееш до пошта .

И повеќе од благодарна сум што сум наградена со ваков татко .

На kate21, kravce, Moira и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.