[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    светот би бил поубаво место за живеење ако луѓево се решат да не го тупат толку многу ;)

2. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Секогаш кога имам нешто во себе што немам кому или не сакам да го кажам никому во лице, посегнувам по оние на кои нема како да им се погледно во очи и им раскажувам, со тоа си олеснувам н себе с, без страв од осудување, без страв од префрлање без моментот кога. треба некого. во очи да го погледнам.
    Го земав телефонот свртев со прикриен број. за да ти го слушнам гласот. Потоа ми се јави ти и го слушнав тој глас кој ми врати спомени...чувства...болка во градите и начет од емоции...чувство на вина...се се измеша во мене...
    Разговаравме многу долго. Да разговаравме. После толку расправии, после толку напаѓања, после толку кукавичлак, разговаравме. како две возрасни личности.
    И имавме што да си кажеме.
    Колку болка сум нанела некому. А тоа е некој кој после се сеуште сака да е со мене кој е способен се да заборави и. и да продолжи да верува во мене. А јас јас го повредиви незнам дали некогаш ќе можам да си простам поради тоа...
    ИЗВИНИ!!!

3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Колекционер сум на уметнички дела,најсериозно.Сите до едно нацртани од раката на ќерка ми.Колку е само неуморна во цртањето.Само дај му на детето еден лист хартија и молив.Дома сум пренатрупана со листови нацртани со се и сешто,од сирени,принцези,мачиња,пеперутки,бубамари.

Сега па со посвета ми ги црта.
    ,,За најубавата и најсаканата мама од М."

Колку се убави и живописни цртежите,со ведри бои,насмеани ликови.

Ех,сите да го гледаат светот со очите на децата,се ќе беше весело и убаво.Ама да беше така....

На antonina, Micheleljubov, teddybear и 30 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Исцрпена сум психички. :worried: Отиде цела позитивност во мене, ја испија, капка не остана. Ми останаа само главоболки и разочарување. По не знам кој пат. По стоти, милионити, па кој да брои веќе? Ме проголта медиокритетот, иако толку се обидував да си останам доследна на себе не можам со главата во ѕид. Пробав, ама ете, затоа ме боли сега. Како може за толку тривијални работи да замараат и да се напнуваат луѓево, една работа да им е центар на светот, да немаат ништо друго во животот? И за таа една работа ќе го тупат, па таа една работа ќе ја направат од мравка слон, оската околу која се друго се врти... Жалосно е, пожалосно е што пропаднав во се тоа, што го дозволив тоа, да дојдам дома да плачам, да не можам да ја исфрлам негативната енергија никако...
    За крај, Господе дај ми трпение, ако ми дадеш сила сите ќе ги утепам.

На Ethrnity и imelda им се допаѓа ова.
  5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Прегеска се вратив назад во детсвото ,ги слушав познатите детски песнички од моето време и ми текна кога цело маало деца се собиравме за време на летниот распуст и правевме фестивалчиња. Имавме дури и карти кои што ги продававме по цена од 20 денари на родителите,бабите,дедовците и гледавме да се годи да е сабота или недела поручек за да можат да дојдат сите и бевме ќефои од собраните пари-не дека беа многу ама битното беше дека со наш труд си ги собравме-јее за секој има по 50 денари јее : :dance: дечиња :D. Имавме дури и музика во живо ,се сеќавам брачед ми имаше тарабука и тропаше на неа и синтисајзерот на едно од другарчињта ни беа главни инструменти :lol:. Два месеци уназад имавме проби секој ден и секоја година правевме во различен двор-гледавме да е поголем за да може да ставиме клупи и столчиња за гледачите и да има место за сите.Јас се страмев да излезам по костим за капење-модна ревија нели па мора и тоа од симпатијата :$,па дури и мама ја викнаа да ме убеди дека ќе сум им ја расипела програмата и ај на крајот ме убедија :lol:.
    Колку убави песни имаше тогаш,дури и поучни почнувајќи од Наташа од трето три,Ех Тој Тоше,Дувни ветре развигорче па се до Сакам кола убава и Марето Марионката :D и Запрете ги војните.Тогаш имаше песнички со квалитетна содржина и секоја ја знаев на памет и со душа чекав да одам на детски фестивал.
    Денеска се помалку може да се слушне песна која што ќе остане и генерации нанапред да се пеат и споменуваат.Во контекст на муабетов ете ви една песничка :wasntme: :D .
    http://www.youtube.com/watch?v=h5U4vJDkwYI

На Micheleljubov, teddybear, imelda и 12 други им се допаѓа ова.
  6. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    не ми е јасно што се замислуват некои луѓе :^) ма арогантни створенија |( а онаа ни муабет не ми прави ни па здраво ми кажа,што се замислува дека е побогата од мене?попаметна се смета?а што сум јас крива што нивниот газда ме свиѓа мене,да не ми љубомори за тоа?порано како со понижение се однесуваа кон мене дека бев поповлечена,посрамежлива ама тогаш фирмата беше нивна е сега пропаднаа не поради друго туку поради нивната арогантност и сега се под туѓа капа,не се радувам на нечија несреќа ама едноставно ме нервираат луѓе што не ги почитуваат другите,понижуваат,се исмеваат, :@ ,не знаат што е љубезност,почит кон другите,добра услуга,почит кон потрошувачот,сепак пари оставаш.
    не дека јас ке имам нешто со нивниот газда,не планирам,ама сакам барем на еден ден да им бидам газдарица и да се однесувам со нив како што заслужуваат :devil:

злобна сум денес ама некои ситуации и луѓе ме иритираат,не ми замерувајте :|

7. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    И само фактот што сум свесна за моите грешки и падови, е причина за нерасположение и незадоволство.
    Тогаш дали вистинитите коментари се потребни? Дури и кога се трудам да си ја подобрам ситуацијата.
    Ќе си ќутам, ќе си работам, ќе си слушам. Да видиме тогаш...
    Толку драми и глупости... пффф

8. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    хаха.. Денов некако многу весело си помина.Цел ден смеење, друштво, прошетки,танцувања,натпревари.. што ли уште не. :inlove:

http://www.youtube.com/watch?v=WPG6Ak5FASk

9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    ...толку беше од релаксацијата. :(
    Почнуваат стресовите во школо. :sweat:
    Сега до 10 јуни нема да не остават на мира. :swear: Тестови секој втор ден, испрашувања, трчање по оценки... :|
    И на крај - пазар на оценки - и после наредната учебна година кога професор ќе праша некој ученик „што имаше ти лани по мојот предмет па сега си трупец? -па...4ка професорке“. |(
    Да имаше некаде едно вакво, сите stay calm да ги искинам нема да ми биде доволно. :lol:

Се сеќавам убаво, имаше во некоја лектира една ваква реплика:

Распусте најмил, далеко си, далеко си... :worried:

На Tiki-lolipop и hrcace им се допаѓа ова.
  10. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    зошто мораш да навредуваш? навредата боли!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    Кој ѓавол ме натера од цел плакар да го облечам неговиот дуксер?
    И еве цел сат како липам..
    Си викам ај ќе пишам на фемина,па ќе ми олесни
    СДК дека ми недостига до физичка болка
    Кога плачам по него,како собата да се руши врз мене и ме притиска врз градите
    Многу го сакав.сеуште го сакам.
    ќе го сакам секогаш.
    но во овој живот не му се враќам

На DjinTonik, Adi888, Micheleljubov и 17 други им се допаѓа ова.
  12. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Ај Енци Менци ти го направи најтешкиот чекор, ова е мала криза ке помине за кратко ке видиш.. Ти си стабилна прекрасна и пред се храбра личност. Гледај Велики Брат хихихи живи смешки

На encimenci му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    [​IMG] !!

е за вакви работи вреди да се нервираш!

14. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Колку убаво го кажа ова камо јас да можев да го кажам и да стојам на зборот ..

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    СДК мразам долги постови.

На Inna5, slavica999, Rubiii и 2 други им се допаѓа ова.
  16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    А јас мразам слики во оваа тема!
    Дајте малку осет бре, ја уништувате темата, станува непрегледна.
    И впрочем не знам што ви е намерата, да не као поучите нешто, да соберете лајк?!
    Се што има на една слика, можете убаво да го искажете со зборови, а не лупни слика, па нека бришат модераторите, што има врска.

На flowerred, anabel-a, ines.h и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Само дома си е дома ... Треба да станам рано сабајле,ама нешто не ми дава.. Седам, и се трудам да ја запомнам секоја слика околу мене, денот го поминав надвор обидувајќи се да го впијам секој сончев зрак... Знам дека бргу ќе се вратам, ама ми фали домот. Мислев дека можам да функционирам сама, ама ми требаат луѓето што ги сакам близу до мене, само тогаш сум комплетна.

Не верував дека ова јас некогаш ќе го кажам, личноста што уживаше во есенските дождови и магли.. Ама сакам лето ! Имам претчуство дека ова ќе биде најубавото лето, и едвај чекам да дојде !

На anabel-a и kravce им се допаѓа ова.
  18. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    СДК...што ги синхронизираа серииве, ги синхронизираа. Туку барем нека се зборува на литературен македонски јазик.
    Не да создаваат некои нови зборови, непостоечки во речникот. И што е најлошо, да измислуваат акценти.
    Незнам какво акцентирање на збор беше тоа прегеска што го слушнав?!
    Да сакаш да го изговориш со тој акцент, не можеш :^)

Туку, да му дадам критика и на лекторот на книгата што ја читам.
    Жива катастофа....незнам дали ја погледнал воопшто :|

На Hipica, anabel-a, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  19. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Дека денешниов ден никогаш нема да го заборавам вакво нешто ни на филм нема едвај го преживеав хороров така наречен операција на 6 ка

20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Од утре официјално ќе станам крводарител :))
    барем мислам дека ќе станам.

Дрсла сум,често запаѓам во бесознание кога ќе видам игли,крф и други такви морничави работи.
    Добро прво ќе се онесвестам,па тек после ќе дадам
    Господ да мие на помош.

На Torte19 и Ilusionist им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.