Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Кога професорката ке ве праша да ли сакате?

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.674
    Допаѓања:
    22.675
    Какви тажни суштества постојат....

Хмм, кутра жена ... па и не е толку кутра ... у суштина сепак е.
    Трпи понижувања, го правда, го брани како лавица од сите кои ќе и` дадат добронамерен совет во врска со него. Му го лиже г*от на него, на неговите роднини/пријатели. И` вика ќе излезе со другарите, таа го следи и го гледа дека е сам со некоја типка. И? Ништо не му вика. Ај што ништо не му вика, смеј ти да искоментираш нешто у стил „како не му е срам“. Одма ќе ти одбруси „пих, па зар има некој кој не го прави тоа?“ Теши се сестро, теши се, кога друго не ти останало.

Го измоли да ја земе. И ја зеде. Нему му одговара. Додека не најде некоја во која ќе се заљуби до уши и која ќе го освои со нешто друго освен со трпење и послушност, малава е супер за во меѓувреме. Сега не му оди во прилог покрај себе да има некого со свое „јас“, туку некоја која ќе подзамижува на секоја негова грешка. Си ја стави директорка на неговата фирма. Таа златната мисли џек пот освоила, а всушност типот ја намирисал што материјалче е и со ова уште толку и` ја затвори устата. Моќта што ти ја дава друг, може лесно да ти биде одземена.

Тој оди на “деловни“ вечери, патувања во странство без неа со изговорот „Некој треба да седи во фирмата, знам колку си ти способна и немам гајле ако ти ја оставам тебе.“ Ха-ха-ха. Си праи `ршум таму. Си праи и таа пак не смее да писне и пак другарките (со свое „јас“ за разлика од неа) и` се криви. А знае. Потсвесно сигурна сум дека знае. Али тоа е. Кога некој сака сламената кошница да му се претвори во златна по секоја цена, цената е секогаш висока. Цена, која не секој и не до крај може да ја плати.

На здравје зделката, моме! :d: Уживај во бајката додека трае.

На Micheleljubov, Primavera, anabel-a и 18 други им се допаѓа ова.
  3. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Денеска бранам проектна, во 11:00. :geek:

На Adi888, Micheleljubov, sweet-cherry и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Добро утро и имајте убав ден :sun: :f: ^_^

Денес не сме на школо туку на прошетка, јас се ослободив и сега ке одам за Грција. Ми треба малку промена одамна не сум била ми недостига. Порано секоја недела одев со моите, сега ради школо неможам само учам ахх одвај чекам да дојде 10ти ЈУНИ! Сакам малку да прошетам да излезам од оној тунел тука, да душам друг воздух, да видам други луге, да прошетам низ нови места. Веке ми се здосади да живеам, во Струмица секој ден е се исто |( , едни исти места за излагување, едни исти луге, енден ист загушлив воздух и на крај ШКОЛО :@ . Сакам малку промена, да излезам од онаа сурово секојдневие кое ми се руши врз глава аман па веке... Сега ке тргнам, конечно да излезам од оној тунел конечно да излезам на КОПНО! Расположена сум уше сабајле сабајле :rofl: , конечно да не се успијам :P . Целата соба ми е огреана со сонце :inlove: , го отворив прозорецот и надвор моите палави кученца си играа ^_^ . Имам две нови шарпланинчиња, братче и сестричка мнооогу се лстки буцки мои :inlove: . Цел ден трчат околу мене, многу се срцки.
    Ајде јас отидов се читкаме после МНОГУ ВЕ САКАМ!

На Dog-lover и tessie им се допаѓа ова.
  5. nemat-ime

nemat-ime Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    6
    Сакам да им кажам на администраторите и на моделаторите на FEMINA да ја сменат или да ја тргнат рекламата од T-Mobile зато шо страшно нервират ко ке ти излезит и ти покриват дел од речениците кој требит да ги прочиташ :)

Фала од напред.

На Bella11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Сакам да имам пак 19 :(
    Ги боевме дрвата со креч, со четкичката во рака. Уморот од физичка работа е, искрено, право задоволство. Оној од психичка работа обично резултира со главоболки и негатива. Толку си се внесов и толку ми беше убаво, што да траеше денот подолго, може и гаражата ќе ја искречев :tmi: (Абеја паркирај се кај фарбаните дрва :D ). Сакам толку физички да се исцрпам, што ќе заборавам да мислам. :wasntme: Онака, си се внесуваш во трчањето на пример и тоа е тоа. Ништо друго не постои. Сеуште го мислам маратонов, дали да се пријавам на пократката стаза...онака за задоволство :^)

Просечниот човек си мисли дека ваква улога има во својот професионален и социјален живот
    Да сметаш за себеси дека си незаменлив е веројатно една од најгрдите облици на суета што постојат.

Би сакала да пишував за пролет и за сонцево, за љубов, за нив затоа што се прекрасни, и за мачето затоа што (Џиле :hai: ) беше премило...ама мене само ми се работи :| Со музика :!:
    http://www.youtube.com/watch?v=7IjgZGhHrYY
    тиририририр риририририри
    Well I want to love you like a lover should
    You're fine, so kind
    Got to tell this world that you're mine mine mine mine :dance:

На Micheleljubov, teddybear, Foreveryoungiwannabe и 16 други им се допаѓа ова.
  7. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    СДК овај убав сончев ден нема да го поминам дома
    Ко ќе ги закачам сега шофершајбните :) и ќе му ја летнам надвор
    а и мерак ме фати да си ја повозикам колата така да ќе си напрам три у једно :makeup: :sun: :coffee:

8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.013
    СДК дека сум родена за да бидам принцеза. Не, не сум галена и лигава. Да не се разбереме погрешно...
    Родена сум за принцеза, одгледана како принцеза. Воспитана, учена на манири и почитување на вредности. Образована.
    ЈАс за тебе сум принцеза!!!!!!!!!!
    Ти не смееш да си дозволиш да ме напаѓаш, барем не така ниско.Прави го тоа со стил. Пред тебе за спореник стои принцеза. Таа не трпи простотилак.
    Не, не сум самобендисана,
    Мојата "сина крв " (која секако е црвена) не ми дозволува да го пратам твојот стил на нискост.
    И ова е премногу време посветено за такви како тебе.
    Принцезите имаат копче Игнор. Го уклучувам. А кога ќе го исклучам и за кого- јас ќе одлучам- јас сум принцезата.

На Boleyn.7, Rubiii, anuskaNESTLE и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    Сте имале ли моменти кога помислувате дека срцето ќе ви препукне од толку многу љубов?
    Задоволство и искра во другите очи....нели е тоа најкалоричната храна на светот?

Љубам, и додека дишам тој ќе е мојот свет, интимен, љубовен, затворен и единствен...

На ozbilnazena, teddybear, Peppermint и 21 други им се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.674
    Допаѓања:
    22.675
    Марфи...ми го има меракот...ептен.
    Ќе одам да скршам некоја чинија да излезе нервозава. :punch:

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.369
    Од една на друга,едната рекла другата малку повеќе проширила хм :lol: :rofl:
    Жени да ги ставиш во еден топ и да ги испукаш во Африка :fubar: :x

На Trnche, kikav, Gordana10 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Конечно денес одам да си ја купам долго посакуваната и очекуваната гарнитура! :lol:

На kikav, hrcace и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    4.934
    Се прашувам само дали сношти спиеше убаво, дали барем помисли како ми беше мене. :doh:
    Оваа моја пречуствителност ќе ме убие! Преку глава ми е веќе да им бидам мајката на сите околу мене! Па да му се сневиди, напиши на гугл, отвори, прочитај! :@
    Не знам како ќе успеам да отидам до школото, здрави два часа не сум отспала. Шепнувачот ми беше до перницата и цела вечер сонував раце што ми излегуваат од гробови наредени во круг. :doh:
    Уште потешко ќе ми биде расправањето со глупави луѓе, што не се способни сам нешто да си направат, ама затоа главни се во китење со туѓи перја. Добро, ништо страшно, мене пак ме знаат што знам и колку знам. А со тебе, се гледаме на факултет. Таму ќе те видам. :hai:

На Boleyn.7 и hrcace им се допаѓа ова.
  14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Чувството кога професорката ќе речи дека вашата Семинарска работа е најдобра од нејзината презентација што му е спремена за на час да ја предава а и на сите други групи, ја знајте? :D
    Јас денеска ја дознав :) и Чувството е преубо да те пофали пред пола амфитеатар :) :rock:
    Наредната недела треба да презентираме пред сите групи :P
    Задоволни и среќни си излеговме со колешките мои мили, си се напивме кафенце, си јадовме пица, малце муабетче, смеа, мајтапчиња, преубав ден одсабајле, така и да продолжи :)
    Не ми се седнува да учам бе, ама ич воопшто видете само какво е надвор ;(
    Морам морам едноставно.

Одам на полнети пиперчиња, мх мх(бетер од Адријана Алачки :lol:) спремени од Мамичка.
    Бујрум тој шо јади, има за сите.
    Уживајте на убавиот ден, јас допрва ќе учам :doh:
    :hug:

На Serafima, senza.parole, Lepaaa и 7 други им се допаѓа ова.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    колку времето поминува и ние иимамемногу поЧудни работи во насиот живот!..
    еднас имам проблеми со едно а после то аимаме други проблеми :!: и тогас свајкаме дека првите проблеми не биле несто сериозно,дека тие сто ги имаме сега се многу посериозно :?: така сто кога сме ги имаме првите проблеми и тие ни биле сериозни..
    така со тек на насиот живот ке имаме многу работи за кои во моменти ке с епласеме а кои подоцна кога ке имаме други ке мислиме дека првите работи не биле и толку сериозни како сто сме мислеле :!: а еден ден и тие сега сто ке ги имаме ке мислиме дека не биле и така сериозни како во моментите :!: И ТАКА ЖИВОТОТ СИ МИНУВА!...

16. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Сабајлево си метев дома и го гледам маалово мирно седи се смугнало во спалната и како здрвено во едно место чека. Чудно ми беше бидејќи тој е хиперактивно куче и само скока по нас. Го викам тој не доаѓа. И така се додека не завршив со метењето тој не се помрдна.
    Најверојатно минатиот пат кога дечко ми чистел му свикал да седи мирен и сега кученцево сериозно си сфатило да седи мирно и да не досаѓа. Паметњакович мој.

Пржев колбасици за моите и сега миришЕм на нив. Како ли јадат колбаси незнам. Ама тоа им беше желбата, што да се прави. Како мала и јас јадев ама само кога истите беа екстремно препржени.
    Сега ми се јаде лесковачка, :sweat:.

Зашто мора да се толку скапи пудрите? 700 денари, главата ме заболе од цената.
    Сакам да сум моментално во Охрид и да седам кај кафичот Куба Либре -мислам беше- тој одма до езерото што е и да уживам со едно нес кафе со шлаг.

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.374
    Допаѓања:
    286.630
    Туѓата некомпетентност, непрофесионалност и целокупниот несериозен пристап во работата страшно ме иритира.
    Да не сум погодена од горенаведените карактеристики, безразлика директно или индиректно воопшто нема да ми биде гајле.
    Што би рекле нека кршат глава, што знаат нека прават.
    Али му дале задача да биде во контакт со граѓаните и да врши најразлични услуги од типот давање на информации, документи...и ти зависиш од него.

Ама македонче си е македонче без разлика даке е.
    Важно фатило фотеља, плус во конзуларно преставништо и ќе прчи нозе во вис цел ден. Може и они си дремат на фемина сега а не ќе се замара со странки и ќе одговара на телефон.
    Малку е народот што бега, целосен отказ од државјанство само.

Само два часа на ден е отворена линијата за консултации со сопствените државјани, од кои првиов час доживувам целосно игнорирање.
    Пола саат си звони звони телефонот...нема кој да крене :x
    После дали им дојдов на живци, па одма ми спуштаа, и последново директ секретарката ми ја пуштаат.
    Да се јавувам надвор од предвидениот термин има логика да ја слушам таа да ми кажува кој ден и од колку до колку саатот треба да вртам, ама кога се јавувам во предвиденото време да ми уклучуваат секретарка :^)

А да одам таму не ми е на 5 минути. Пари и време кошта, за да се одбегне сето тоа се отворени овие линии за консулатации.
    Да не почнам да кажувам лични и искуства на најблиските со тие ''ценети'' господа на шалтер таму.
    Дека работата ќе биде завршена гаранција баш никаква, ама барем да кажат преку телефон а не да е за џабе патот.

Толку е очекувано сето ова, што не е ниту некое големо изненадување или разочарување.

На teddybear, anabel-a, AnaKarenina и 7 други им се допаѓа ова.
  18. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    На цигарите пишува-ПУШЕЊЕТО УБИВА!На алкохолот пишува-ШТЕТНО ПО ЗДРАВЈЕТО!На се околу нас е напишана некаква превентива.А колку би било лесно кога и на луѓето би им пишувало...ВНИМАВАЈ ЛИЧНОСТА Е БЕЗВРЕДНА!

На Adi888, Nefertitii, hrcace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Убаво е надвор а треба да се учи,а јас па ни тоа ни тоа не правам на компјутер цел ден седам.Денеска биологија 5ка,во одделение само за екскурзија збориме,што ќе носиме,дали вака дали онака абе некој ќе си помисли одиме цел месец таму а ние само 3 дена.Е лудо ќе биде,таман ќе поминеме и некое време заедно зашто готово,дојде крајот и ние треба да се разделиме и секој да си оди по своја страна.За оценкиве хаос,наставнициве на секој збор екстерно оценување мора да спомнат абре смирете се луѓе,ама донекаде и ги разбирам зашто на пола деца не им се реални оценките.Доаѓа лето а јас незнам ни дали ќе одам на одмор или не,зависи од оценките и парите,и така си правам планови за одмор а за уписи абер немам,4 недели ги чекаме сликите од алманах и никако да ги добиеме а ни рекоа до крај на Април ќе ни ги дадат.За полуматура и фустани,фризури ни тоа незнам што ќе најдам ќе носам,а другаркиве мој веќе се си изнакупија како да слават матура,лабаво ми е.

20. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.