Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    да се трудиш да ја кажеш вистината и нон стоп ја кажуваш па и вооружена со факти и пак да не ти веруваат? како можат луѓето да бидат такви. сакаш да ги чуеш да споделиш нешто со нив а тие ти велат уште по кревањето на слушалката кажи што сакаш? премногу сум чувствителна и сакам да сум бесчуствителна да не се нервирам и мачам или пак премногу очекувам од луѓето се вложувам 100 % за нив и не мора и тие 100 посото ама барем 50 посто да ми обрнат внимание до кога вака Господе?

2. emma79

emma79 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Сакам да кажам, блазеси и на таа девојка чија дневница изнесува повеќе од 3 месечна сметка за струја.. :lol:

Која изјава еј...Значи се ќе прочита човек по форумов :D

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК човек не треба да учи само од туѓите грешки, туку и од сопствените, со цел истите да не ги повтори.

Човек треба да биде задоволен од она што го има, бидејки некој друг го нема и тоа што тој го има.Секое зошто, има затоа.Некогаш човек на своите прашања за некои работи што го мачат, не го наоѓа веднаш одговорот, туку подоцна го дознава за истите, од него зависи дали ќе го забележи.

А, едно не ми е јасно, како може некои луѓе да бидат рамнодушни на туѓата болка.До толку ли станаа безчувствителни? А, кога ќе им дојде редот на нив, тогаш размислуваат зошто некој не сочувствува со нив и истиот го обвинуваат за својата грешка.Не зборам за мене.

И пак ќе кажам што некогаш кажав, едноставен е животот, премногу, само луѓето го комплицираат премногу.Од проблем во проблем, нема пауза, одмор...Тоа како човек постојано да е на работа и само работи, исто...

Ама ете...за некого пак е „поважно“ дали другите јаделе или не, дали истиот може сосем „случајно“ да се вмеша во туѓ живот, а камуфлирано/шпиунски да биде нечив “ добронамерен “ пријател...Е арно е речено - „ Чувај ме Боже од пријателите, од непријателите сам ќе се чувам “.

А толку многу побитни работи има во животот, а малку им се обрнува внимание.Затоа животот воспитни врзува за да се сети човек, ако се сети, ако не, сто пати на ист камен ќе се сопне...

И, што имат врска? Имат, имат...не, немат.Имат, немат, тоа е :D

На Someonespecial, Micheleljubov, Serafima и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.820
    Си ја бирам корицата за првата книга. Како да треба да си го облечам првото бебе.
    Возбудливо. Така.

Сонот, се остварува, полека, не ми се верува.
    :angel:

На Adi888, Monna.Monna, Micheleljubov и 24 други им се допаѓа ова.
  5. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    ti posakuvam sreka toa da ti se ostvari, jas probav no ne mozam ima nesto sto me vraka nazad mozebi sum samo jas mozebi e sudbinata kojznae......

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.518
    Допаѓања:
    17.250
    Како мала сакав да одам на концерт на Тоше Проески, тогаш за мене тој беше легенда друг македонски пејач не признавав. Не ми се исполни таа желба, никогаш не отидов на негов концерт.
    Сега за 10 минути почнува концертот на сегашната легенда, значи само јас си знам колку ја сакам неговата музика. Само ја си знам колку ми е тешко шо неможев да отидам.
    Не ќе ми беше криво од дома да не го сакаа како пејач, мислам да не му ја слушаа музиката. Ама секој трет ден, на ДВД-то пуштаат негови цедиња, ете тоа ми е криво.
    Во Панонски Морнар убаво пее „Ја живим у нади“, живеам и јас, дека можеби еднаш ќе можам во живо да го слушнам.
    Убаво да си поминат сите шо отишле, им љубоморам!

На 1209, Katerinceee, Jagoda123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.298
    Допаѓања:
    158.165
    На sesilija, Someonespecial, tessie и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ау,ау...кој те научил вака Пами? Не е точно :) И немој да се секираш,ќе се среди се и за се се наоѓа решение.
    “People Cry, Not Because They’re Weak. It’s Because They’ve Been Strong For Too Long.” ;)

На Monna.Monna, Someonespecial, sweet-cherry и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    СДК некои луѓе ќе сторат се само за да добијат вид, а некои од аздис она што се користи за гледање го злоупотребуваат со глупости кои свесно му штетат.. Свашта.

http://hitportal.com.mk/Zabava-detail/g ... oto-video/

На hrcace и Gordana10 им се допаѓа ова.
  10. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    тешко ми е морам да се отворам
    во општеството важам за убава девојка на прв поглед лоша,дива,но под тој цврст карактер се крие една кревка девојла што 1 збор може лесно да ја скрши,но кому му е грижа?

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Убаво ми е коа сум заљубена... и тоа многу !!!!!! :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На Katerinceee и Gordana10 им се допаѓа ова.
  12. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Мислам...значи...во животов не сум видела поголем морков од овој што во моментов го држам во рака ^_^ :nod:

А бе озбилно, алооо, морков е, лажам желудник, ама ОГРОМЕН е! Ко на баобаб да е растен :D

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    ”Кога бившиот ќе ти рече: “Никогаш нема да најдеш некој како мене”, ти одговори му: “Тоа е поентата”. ;)

На kate21, sweet-cherry, Hopeful и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Петок навечер. Сите едвај чекаат да дојде, спремање, договарање, еуфорија. Јас - дома. Веќе не знам по кој пат - стандард. На здравје нека е, уште една луда и незаборавна вечер во низата. :smoke:

На Inna5 и Barbie20 им се допаѓа ова.
  15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Само немој да ми зборуваш како дома те пуштаат да правиш што сакаш. Гледам дека не е така. Самата се лажеш кога го кажуваш тоа.
    Само немој да коментираш како некој се облекува кога ти носиш толку лош и (ефтин на изглед) сатенски фустан.
    Само немој да се филмаш дека ти си најреална, знаеш и самата колку е вештачко да имаш една испробана поза и така да се сликаш постојано.

И без огорченост, биди ти, не навредувај никој прва без причина, не лажи како си "модерна" жена, кога и ти самата си воспитана малку построго па нема шанси да си толку либерална. И немаш освојувачки поглед :D не лажи.

Оф од денешните девојки. Оф од тие кои самите знаат да се залажат дека се нешто што не се. А тоа се многу личности. Кога коментираш за некого биди барем реален и не дозволувај заслепено да не ја видиш вистината за тој некој кој го коментираш.

Искуство од моето излегување: видов девојка мачка која се палеше на турбо хитови. Па видов друга која кокетираше со нова прилика, која патем се врати од печалба, а девојчево си има веќе дечко. Ама знаете секаде си гледа потенцијална шанса за да најде подобра иднина. Имаше уште, не ми се кажува.
    На крај се видов и себе си. И видов исплашена девојка. Престрашена од овој свет во кој иако знам како треба да се однесувам за да успеам, јас едноставно неможам да се однесувам така. Неможам да се однесувам така! Не е својствено јас да им враќам на злобата која ми ја даруваат, не е својствено да изустам лош коментар кон некој бидејќи јазикот ми се заплеткува и срцето ми се стега. Душата не ме пушта да им враќам на луѓето со иста мера.
    Ама сега кога се работи за мојата врска, моето семејство, знаете дека во тие случаеви не можете да ме победите. И се повлекувате. И така треба. Што подалеку сте сега откако си ги покажавте намерите, толку подобро.

Мирен сон, добра ноќ, убави прегратки даруваајте кон сите.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Утре сум на натпревар по физика. Држете ми среќа. Ќе ми треба. :worried: :D :hug:

На tessie, pamelche, Mermaid90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Мојата роденденска желба! :)

Прикачени фајлови:

• Doggy.jpg
      Doggy.jpg
      Големина на фајлот:
      46,1 KB
      Прегледи:
      288
    На Elichka, Edie.S, Serafima и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Brza

Brza Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    sdk...dobra vecher! :)

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Го мразам филингот кога организмот не ми поднесува некоја личност, а само што сум ја запознала. Онака прв пат гледаш некоја личност и веднаш чувствуваш некаква одбивност кон неа и несакаш да си во нејзино присуство. А зошто? Не ми е јасно зашто, си има таква аура, шири негативна енергија ли, што ли е? А секогаш давам шанса, не судам на прв поглед, не донесувам заклучоци и не оформувам мислење за една личност од едно „Здраво„ ама вака кога ќе ми улета некој ми е стварно тапа. И знаете што, кога ќе се појави тоа чувство ништо не е битно понатака. Без разлика како ќе се постави таа личност, без разлика дали ќе се сложувате со нејзини мислења (ако воопшто почнете муабет со таа личност нели пошто оргазамот ви ја одбива), без разлика на тоа дали таа личност ви изгледа симпатична вие почнувате да ја мразите - хммм, пресуров збор, едноставно што и да направи вие не ја поднесувате и тоа е тоа. А зашто некој да ми каже само, зашто? Уствари не ме ни интересира зашто, не ја поднесувам бе и тачка.

Мене ме плаши друго нешто... дека ќе станам компулсивен колекционер на непотребни работи. Ахм, ги гледав хордерс и сфатив дека имам, чувам и сеуште купувам работи кои веќе не ми ги собира во местото наменето за чување на козметички производи. Ете ги двете фиоки полни, полицата полна, во тоалетот нема место веќе за ништо, а сите производи стојат полупотрошени. Кај парфемите премногу празни шишенца... Корпата со шминки се прелива, ми паѓаат работите од внатре, две несесери фул, ќе помисли човек којзнае колку се шминкам, а јас грев, пудра и маскара, шибај. Моливчиња во сите можни бои, а користам едвај две. Помагајте да се спасам, организирам гив авеј :rofl: Лажам бе, се ќе си чувам, од кај знам дека никогаш нема да ми притреба. Е сега звучев ко вистински компулсивен хордер. Пријатно!

П.С. Во ситуација на опасна криза морав да си го изедам чоколадното мече кое си го чував од што ми беше мило и слатко и се чувствувам злобно и тажно. Отиде мечето :sweat: а јас се чувствувам задоволно за да бидам уште позлобна :devil:

На Monna.Monna, Hopeful, k.i.m и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Некои работи немаат вредност.
    Ова има две страни. Некои работи навистина немаат вредност и некои работи се бесценети.
    Е,често ги мешам тие работи од незнам кои причини,а се толку различни и оддалечени една од друга.
    Како и да е секој очекува нешто неочекувано,а знае дека самото тоа што е неочекувано нема ни да биде воопшто очекувано во превод нема да дојде. Од друга страна никој не очекува нешто очекувано зошто се надева на подобро.
    Но,се во свое време. Некогаш навистина треба да ги засукаш ракавите и да се фатиш за работа,но и најдобро да ја извршуваш,ако не ти е судена,никогаш нема да ја завршиш.
    Така да верувајте во судбина. Верувајте во она што ќе го видите. Верувајте во све,освен во она што ќе го слушнете. Зошто често слушаме лаги,а се додека не ги видиме, не треба да им веруваме.
    Е,така. Слухот најмногу лаже
    А, во ова петочна вечер во која покрај себе си, ги пронајдов и другите тука некаде, таму онаму, далеку од мрзливиот свет кој се удавил во агонија, евентуално потонал во ноќта зошто нели е млада и таа, јас бистрам мисли.
    Што да речам друго, освен.. среќен роденден Ашлинг.
    Во твој стил.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.