Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.800
    Допаѓања:
    100.605
    Пролет луѓе со сета силина влегува низ прозорецов...време кога најмногу се сака а богами и најмногу разочарува.Време кога природата се буди и кога старите Римјани тргнувале во војна..и јас војувам,ама со прашина и пајажина.Ова да не излезе сонцето од облаците се се гледа што се наталожило преку зима.И така си пафкам,усисувам,гњавам кебиња во кадата,прередувам алишта,и одвреме навреме си го масирам вратот (уште тој не ме заболе,сега еве го ме штреца,ме боцка).Мачката цел ноќ ми гребеше и мјаукаше пред врата,изгледа и се приближува тајмингот за раѓање.Немојте да помислите дека сум бездушна,и наместив гајба со сунѓер во гаражата,ама не, таа сака, како минатите години да се омачи или на мојата спална или во шифоњерот да се пикне.Е не можам да преперувам по неа нека ми прости.
    Туку пак се бавам со себе.За тоа што сакав а што не сакав.
    Сакав да летам високо ,ама нешто секогаш јако ме влечеше кон земјата.Не се покајав зашто нозете ги користев подобро отколку да имам крила.
    Сакав да блудничам ама секогаш ме стегаа моралните стеги.Не се жалам зашто не знам за подобро,и ова што е мое е добро.[​IMG]Да, да, имам и јас ниски страсти.
    Сакав некогаш да бидам сурова ама срцето не ми даваше.Не се свртувам ,зашто уште само добрината ме држи во живот.
    Подобро да не мислам ..на ништо.
    Едит-спомнав нешто за мачката.Станав баба на 4 мачиња.И погодете,овојпат се омачила на јорганот на ќерка ми.Сега повторно перење и дезинфицирање [​IMG]

На Sweety-90, pamelche, tweety26 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Си купив фустанче за полуматурааааааааааааа :rock:

На WarriorAngel и ana-girl им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Што се случува кога шефот не е на работа? Не, не станувате шеф, нема забава, нема слобода. Станувате дупли потрчко :^) А мене ветер сакам во коси да ми дува...по можност нели покрај море :wasntme:
    СДК дека временцево е скроено за пивце под сенка 8)
    Кај мене дома макс. се искористува татковата љубов спрема ќерката. Ај кравче ти кажи му, ај ти прашај го, ај ти пренеси му :tmi: Оно мислам, кажи му дека ти си ги купила филџаните за кафе, иначе нема да му се свиѓаат :rofl: Мајко :*

А мене од сабајле глава ме боли. Ветер во мозок ми дува, не во коси |( Како би грицнала сега некоја краставица :mm:

На bittersweet, Sweety-90, pamelche и 11 други им се допаѓа ова.
  4. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Се што ќе посакаш од сопругот, побарај го во кревет!

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Одамна немам седнато со сокче пред мене, неколку коцки мраз, нозете спружени на биро и chill out музиче.
    Одамна се немам порадувано на убавите денови како што треба. Сонцето за мене е само една природна појава и доток на топлина, односно жештина.
    Немам почувствувано развигорец како што треба, само ме нервира.
    Не го примам воздухот со полни гради, туку колку да преживеам.
    Денес направив добар потег, но повеќе ме растревожи отколку што ме смири.
    Некогаш не знам што е паметно, а што не.
    Запрете го светот, сакам да слезам... За момент.

На L-enna, kravce, MandyLane и 13 други им се допаѓа ова.
  6. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Чувството кога имаш два празни часови итоа тие кои по кои требало да се прави тест. 8)
    Па кога ке си дојдиш дома 2 саати порано од очекуваното, и сваќаш дека си сам дома. 8) Уште посовршено.Па кога ке видиш дека имаш вода, и така искулирано ке си се истушираш , па ке се тинтариш со креми и триста чуда, со опуштено музиче во позадина.Се радуваш со своето тело, среќен си од денот, сонцето те исполнува,сфаќаш дека е Петок, а утре е Сабота.
    Ке спијаммммм :lol:Ама не многу, ке станам совреме да уживам во денот и сонцето.
    Па лезетски си седнуваш на ручек, салатиче...
    Денес сум среќна, исполнета. :sun:

Ме очекува еден натпревар за некоја недела. Не се чувствувам преспремна, ама си се тешам 'Има време ' си велам. :) :( Но што и да се случи, знаењето го имам , сите овие вежби, додатна настава се + за мене.
    Денес не му се секирам , кафенце , музиче ке си се опуштам , ке си се средувам за вечер , ке си читам книга, ке одам на концерт.. :)

Имајте убав ден и убав викенд. :* :sun:

На Someonespecial, H.VAGA и manja666 им се допаѓа ова.
  7. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    СДК дека денеска осеќам ке се истурам на некого, се надевам нема на дечко ми зошто со него за мала работа може да ме испровоцира и да се скарам ... се молев на господ да ми дојде денеска за да можам како човек да си се издепилирам пред 1ви мај и моите молитви да ме боли стомак цел ден беа слушнати :lol:

8. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Не ми се учит :( ;(

На sweet-star и Katerinceee им се допаѓа ова.
  9. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Чудна работа, оние што секое утро доцнат на работа се истите тие што први ја напуштаат веднаш штом заврши работното време, ни секунда подоцна :D :D

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Никогаш не дозволувајте парите да ви удрат во умот! Поготово ако не се заработени со ваша пот!
    Од чувствителна личност, со обзири и разбирање да станеш нешто сосема спротивно на тоа. Да немаш време за еден телефонски разговор со најблиските, а не дај боже па за едно кафе, бидејќи се брзаш, мора да одиш на шопинг, мора да се поминат сите можни продавници во Скопјево наше, да се подновиш со нови и скапи работи мислејќи дека така ќе станеш нова и поквалитетна личност, и во меѓувреме забораваш на тоа од каде си дошол и што си бил. А кога ќе се најде некој е**н пола саат за кафе, е тогаш следи „најинтересниот“ муабет. Го нема повеќе стариот муабет за животот и за проблемите, бидејќи нормално, некој веќе ги нема. Сега се збори за марки, продавници, вртоглави цени.
    Ми недостига таа стара личност, се надевам еден ден повторно ќе се врати. :)

На ilipili, SparkyAngel и Gordana10 им се допаѓа ова.
  11. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Од денес нов живот, нова Спичлес, нова патека во животот.
    После долгава врска, време е да се стави еден рестарт во мојов мозок, и да се продолжи со изреката
    Life goes on.
    Тешко е, ама колку побрзо се навикнам, толку подобро ќе ми е.
    Започнувам со нова фризура! :)
    Ќе продолжам силно, со соочување на овој факт.
    Ќе продолжам со формирање на моето тело, си ставање на диета, и трчање.
    Може сеуште ќе ме држи депресија, но ќе го преболам! Што било па ова нема да биде..
    Времето е лек за се!
    Учењето е лек на заборавање на проблемите!
    Спичлес, добредојде во светот на возрасните, во сите тие проблеми на возрасните.
    Чао депресивен животу, чао дечко, велком њу лајф!!
    Спичлес ќе биде среќна за инает на сите :wasntme: :f:

На Ema.Sk, HoneyBun, Lux и 34 други им се допаѓа ова.
  12. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Сакам да кажам,ова,да прашам.Што ли му е на времево?Значи пролет воопшто не ни имавме,готово,туку одма од зима на лето,од јакни во маички по кратки ракави! :@

На Sanjichka007 и kikav им се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК...се ослободив со пренатрупаните обврски. И затоа ќе почнам пак да ги толкувам соновите во темата Сонови.
    И јавно да им се извинам на сите кои ми пратиле ЛП со сонови а не сум им одговорила, навистина бев презафатена и уморна, и не можев да ви одговорам. А постари сонови не чини сега да ви ги толкувам.

Се читаме во темата. |-) :)

14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.130
    Така де! А знаеш кој е побудала од мене? - Никој!
    Денеска бев со долги ракави, и + елек :fubar: и се испржив едно убаво секако! :talk:

15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Леле касно станав,ама пак ми се спие! Ете што ти прави кафето...Не се напив ко станав и... Сега е време за кафе (брејјј зависник сум станала...) Барем за кафе стално ќе си купувам,поарно него ли цигаришта :puke: Епа кој е за кафе да ме дружи,бујрум :D
    А да,и си имам и филџани со пеперутки,многу си ги сакам :D :inlove:

Прикачени фајлови:

• kafe.jpg
      kafe.jpg
      Големина на фајлот:
      195 KB
      Прегледи:
      335
    На kravce, Unique.chick, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Ооо, шо убав ден, сонце, грејт :angel: мерак.Печит ли печит, поарно него ли студон :whew:

Туку, случајно прочитав за Обама, со ќерките негови, ко им забранил да се тетовираат, шо убаво ги поткарал.Него, алал да му е на човекот, си го живее животот, ич не го интересира шо цел свет го оговара на велико :D Ами така, тој ако се замара, ќе треба да си умре пред време... :D

Претходно една членка рече „ Никогаш не дозволувајте парите да ви удрат во умот “. Секоја чест за напишаното.Арно ама има некои луѓе кои си ги чуваат парите за на оној свет, со нив ќе ги носат, а можеби и ќе резервирааат таму во некој ресторан или слично.Ако го има, а иако за таму не се ич потребни.Затоа, не мора толку многу да се оптеретува човек со нив, а и џабе ќе си го потроши времето, гледајки го животот од аспект на материјалното.Да, морам вака да го кажам буквално, после она што ми се случи, пишав некаде, да не се репризирам на секое.Та, не само материјално, па за колку ептен небитни работи се замараат луѓето, во стилот на “ Трпе бил побогат од мене“ и сл.За такви работи, немат време за замарање со истите.

На Ethrnity и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  17. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    СДК Можеме да одрекуваме колку сакаме, но на крајот сепак во виното е вистината… и ние одбираме погрешен начин да се справиме со проблемите.

Алкохолот нема да го излечи нашето скршено срце, алкохолот нема да не исполни за да не се чувствуваме осамено… отворањето на нашите очи и соочувањето со вистината ќе направат многу повеќе од него, плус ќе НИ спасат многу пари и главоболки. А и да не заборавам не велам дека не треба никогаш да се напиеме малку повеќе, само велам да ја најдеме вистинската причина зошто понекогаш ќе решиме да се опуштиме со друштвото и чашата! Наздравувам во име на убавите работи кои не чекаат оваа година и наздравувам за иднината, не за минатото! :D Имајте убав викенд!!!! ;)

На ilipili и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  18. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    СДК...
    Баш ништо специјално, имајте убав викенд девојки :*

19. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Тешко е кога човек на плеќи носи товар тежок, наметнат од другите, бидејки нормално тој човек е доста наивен. А одозгора како да сакаат да му го направат уште потежок! Се уморив од тоа да сум одговорна за се, и како тоа да не е доволно, па и не им се допаѓа тоа што е направено! Смачено ми е од лицемерие и досадни некфалификувани за повисок ранг од празноглавци што мислат дека се знаат, бидејки никогаш не е доцна и магарето да го клоцне товарот од плеќи! :punch:

20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Не знам, можеби нешто не е у реду со мене што премногу лесно се впуштам во се, неразмислувајќи воопшто или сосем малку за последиците. Лоша, дефинитивно лоша особина ми е, а трагичното е што не правам ништо за да ја сменам кон подобро... Еднаш гускичка, засекогаш гускичка. Иронијата на постоењето.

Настрана тоа, пролетва ме заморува.
    Верувале или не, наместо свежо, пролетно и полетно, јас се осеќам замрено, уморено и тешко. Како мечка пред зимски сон, само не во метафоричка смисла. Бев толку ентузијастички расположена за периодов, ама не за џабе некој некогаш рекол дека expectations always hurts. Кој и да бил, му пружам раче... Сакам сонце, највеќе сакам да гледам расцветани дрва и цвеќиња, сакам дневна доза циркулација на луѓе околу мене - ама ова ме заморува. Приватни автобуси со минимална температура од +40 степени внатре, автобуски без натрешница, спарно време, тешка облека, милион папки и ташни во рака, а сонце ти мава ли ти мава во глава.. Хау најс... Ми фалеше тооооолку малку за да не ја кажам гласно реченицата што ми прелетуваше цело време низ глава, у стилот, Fuck this shit - I'm going to be a stripper. Трагичното и ироничното е што квалификации (?) ни за тоа немам.

Црешата кај мене во двор пушти пупки, се цветоса пред време.
    Вечен знак за тешки, спарни и ужасно топли температури била од секогаш.

Едвај ги чекам деновите кога во тенка лелеава сукња над колена ( ова чисто да не ме карате дека секогаш сум во фазон на сукња до колена, евентуално под нив :D (се шалам, пак ќе носам долги сукњи)) ќе грицкам мраз лагано, и единствената грижа ќе ми биде дали да пуштам некоја латино песна за размрдување или да одам на старите добри летни ,,жалопојки''. А до тогаш има да се дадам цела, макар и се окозила. :D

... (копирајт Трендафилка) мислам дека има една нова мода наречена одење во тератана.
    Нема врска тоа што главна причина што ја посетуваш е за да имаш фора да лајкнеш на фб некоја квази иронично глупава група поврзана со неа, и тоа за да во друштво и општо имаш причина да се чепатиш. Битно одиш во теретана и секој мора да го знае тоа, макар се работело и за прашање од типот Што правиш?! Одговараш нешто кај што обавезно спомнуваш теретана, и тоа дека вежбаш! Сите мора да знаеме!!!!!!

Редактирам, хитот што ми помага да ги пребродам деновиве со многу сонце и ме подготвува за нешто пожестоко. :D

https://www.youtube.com/watch?v=ayJd6epIXEM

Vete, veteeee, VETEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

На Moira, bittersweet, Glossy-girl и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.