Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonaa123

simonaa123 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Можете и двете да се замарате и напнувате да не скарате..ама он е моја душа..и само испаѓате смешни и глупави..убаво ни е..џабе ви е се...

2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Баш и не е многу кул..
    кога другарот ви бил другар 3 години,и на крајот завршувате на неговите усни.
    И на крајот ви вика.
    Јас ова го чекав цели 3 години !?
    втф ?
    Од вечерва официјално кажувам дека не постои другарство меѓу машко и женско.
    лека ви ноќ !

На HoneyBun, CuteEva, kikav и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Аман бре, се растурени другарства по форумов. Сите официјално не веруваат во машко-женски другарства! :rofl:
    Може вам и не ви е смешно, ама мене... А може до поленот е :wasntme: Може сонцево им дало енергија, што знам...
    Ништо не кажав што сакав да кажам. Еве ме, почнувам. Станав порано, ќе се бањам, косата ќе ја навиткам, ќе доручкувам и другачките ќе дојдат. Журка ќе правиме, сама сум денес :rock:
    До сега си гледав Вовед во анатомија, леле мори мајко премногу сум заљубена во серијава! И што ми е сега мајка крива? :fubar: Ма нема везе...

4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.511
    Допаѓања:
    17.247
    За на фризер не се закажува у 5 до 12.
    Убаво ми викаше мама пред некој ден да си закажам, ако не друго да ме испегла ама ја не бе. И сега се јавувам дали има слободно. Секако очекував дека нема да има.
    И така.
    Да се бањам, да идам на чупање па другачка некоја ќе ме запегла, та шо. :D

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Шо бе мали, ќе ве сликаат? :D

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Ми фали Италија, ми фали да го зборувам јазикот, ми фали да шетам покрај плажа. Минатата година ова време имав црн период ама сепак го памтам ко убаво поминато искуство. По 14км препешачени на ден.
    Ми фали да го бркам брат ми низ трговските центри, да го чувам дур тој се вози у некое јако количе :lol: .
    Ми фали бре и кафето и воздухот и енергијата , ми фали и секое утро од викендот да се симнеме долу во барот на доручек и кафе ...
    Ми фали да шетаме од едно на друго место , ми фали видикот од некоја стара градбаа, цело она зеленило или светло плавата боја која од небото се впива во морето а ти си над сето тоа, го набљудуваш ко од птичји поглед .
    Ми фалат сериите италијански свеее ...
    Ми фали Наполи, дијалектот, далечниот поглед кон Везуф и погледот кон Castel dell'ovo измиксано со слабите зраци од зајдисонцето...

Поздрав со едно убаво квалитетно песниче Италијанско :)
    http://www.youtube.com/watch?v=KuDwsiXP00A

На bittersweet, purple.world, HoneyBun и 4 други им се допаѓа ова.
  7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.511
    Допаѓања:
    17.247
    Да бе. :D

Да ти ебам полицијата наша, глупа!
    Ако нејќеш да кажеш кој ти е татко, добиваш 2 шамари, а? После се лутат зашо ги викаат глупи, необразовани, прости. Драги џандари, сами си го докажувате образованието.

8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    незнам кој лаже а кој ја кажува вистината-тој или таа, ама знам дека не им верувам ни на двајцата :!:
    и после тие ми биле другари-аха да бе јас сум будала
    двете другарки што си ги имам, со нив сум се дружела години наназад, и ке се дружам и понатаму, а вакви падобранци имало, има и ке има-тоа си го знам
    по незнам кој пат ми се потврди дека најдоброто нешто што сум го направила за овие 27 години е придружувањето на друштвото Шричин мој па кој што сака нека каже :!:

9. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    После толку време добивам едно чудно внимание. Тој е премногу внимателен со мене, дури се чувствувам виновно, тажно. Животот постојано ми прави сопки. И луѓето биле толку груби со мене, посебно блиските, што имам заборавено како е да имаш внимание и љубов. И сега се чувствувам чудно, и најважно од се, тажно. Бидејќи знам дека сум осакатена од се она што ми се случило и дувам и на јогурт, и не сум научила како се дава љубовта, како се дава внимание, како да се грижиш за оние што ги сакаш.
    Единствено што знам е да седам во темнината, и да си ги бришам солзите после напорниот ден.
    И да го замислувам денот кога ќе станам насмеана, среќна и кога нема да го имам тој непријатен трепет во себе. Кога нема да се плашам.

Знам дека нема да научам да го сакам, нема да научам да се грижам за него како што заслужува. Не сакам да го повредам. Сега јас сум монструмот.

Секое утро ми почнува со него, и секоја ноќ ми завршува со него.

А јас сакам да одам некаде далеку.

На Elennaa, Hopeful, teddybear и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Уживај додека е интересно :D

На tessie, anichka94, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Мајка отиде во странство да работи летна сезона,а како и да не оди кога со овие плати тука мизерни не се издржува!И секој ден се повеќе и повеќе сфаќам дека тука леб нема,во нашава мила Македонија.Но,да се разбереме јас си ја сакам татковината и никаде нема да ми е како во Македонијава,но тука леб нема,тука удобен живот нема.Тука не се живее,тука се преживува.Од тие причини сакам да побегнам најдалеку,на крај на свет..
    И да си признаам и искрено да си кажам ми недостига мама,ама она најмногу!
    И сега осетив колку е тешко да си жена во куќа.Да си домаќинка.Од тебе да се чекаат чисти алишта( испрани,чисти,собрани и испеглани).Од тебе да се чека јадење,чисти садови,средено дома,избришана прашина.И покрај тоа никако не смееш да ги занемариш другарките,дечкото,фамилијата.
    На сите страни трчи,се постигни..растргни се.
    Во меѓувреме љубов е насекаде околу мене па дури и во шолја кафе :l: :l:
    Останете ми ведри и насмеани бидејќи времето веќе е разубавено,а тоа значи и внатрешен мир и убавина :)

Прикачени фајлови:

• Photo0024.jpg
      Photo0024.jpg
      Големина на фајлот:
      281,4 KB
      Прегледи:
      513
    На tweety26, bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
  12. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Имам 1000 причини да бидам среќна, а можи исто толку и несреќна ПА НЕОТИ БРОЈАМ :wasntme:

Денеска никому не дозволувам да ми го уништи денот 8) :P 8)

Кому е досадно нека си најде хоби, немора со мене да се замара |(

АЈ ПРИЈАТНО :hai: :hai: :hai:

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Убав ден , :sun: почнав и да се сончам така малку како за почеток. 8)
    Се трудам да мислам да позитивни нешта , ми фали многу во животот но јас пак верувам се надевам, до некои подобри денови.
    Се релаксирам малку на фемина, па потоа во двор и книгата во раце.
    Убав ден и моменти да си имате :)

На kikav и Dog-lover им се допаѓа ова.
  14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    It's a bad obsession and it's always messin' my mind...

На prettyliar му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Доста беа плачки, страчки, негативни енергии и триста други тракатанци и дрндупки.
    Доста беа! Ги потрошив. Се враќаме на старо. :rofl:

Пред некој ден, за момент заборавив дека не сум Каспер и дека не можам на поминувам низ предметите. :D Па додека си стоев позади автобуската постојка, ми дојде автобус. ^_^ И јас така сакав да си „поминам“ преку оние црвенине шипки, едноставно мојот поглед не ги регистрираше и толку јако се шибнав... коа почнав да рикам на сред автобуска. :D Мама Мијааааа... :D

Иначе загледувам по турскиве серии, болнициве им се џоа хотели со 5 звездици, ма какви 5? 6. :D Она ко 5+... Ен, два, три, четири, пет, шест... шест звездица. :D Да ти е мерак да скршиш нешто, бе братче. :D Ма со сликички по ѕидовите, никогаш нема гужва, се' ново како вчера кречено. (баба ги возела) :D Секогаш сам во соба. Абе за мерак. А не овде кај нас...

Нејсе. Вие арни? Арни. И ја арна, фала на прашање. :rofl: У понеделник ќе не сликаат, а јас уште се мислам, што парфем да ставам. М? Ај ЛП. Дајте некој предлог онака, каков парфем да купам онака, со кого да го купам, зошто тој пафрем да го купам, онака... И од кај да ја купам и зошто тој парфем да го купам. Дали сум нормална?
    И зошто не? Фала. Топ си, кисче, мWa.

Сега откако го прочитав ова што го пишав, ми иде да си лупнам една вАспитна. [​IMG] Иначе, фор акрос д диштанс, анд спејсес битвин ас... не знам што сакам да кажам. Ми се пее. [​IMG] Ништо ново. [​IMG]

Ајде... нека бие, нека бие... Јас! [​IMG]
    Maкар ме зеза, макар ме лаже, макар ме вози... за неа само, за неа само, млеко од кози. [​IMG]
    Не стварно, доста трубев. Доста. Доста, а-а... мене ми е доста а-а... од луѓе кои мислат дека знаат се`, да живеам остајте ме. [​IMG]
    Многу го дрвам.

На Lella, tweety26, Moira и 14 други им се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    23.004
    Куферот спремен, пасошот до мене, парите исто! Се надевам дека убаво ќе си пројдам, и покрај се... :)

Ме мачат проблемите од дома, ги гледам и моите како се нервираат. Ах, Господе дај ни трошка надеж дека ќе биде добро, те молам! Секоја вечер заспивам со молитви за подобро утре за сите нас. Нели е време да се израдуваме и ние малку? :worried:

Се читаме за некои 3 недели момички. Уживајте во времето надвор, прекрасно е! :hai:

На tweety26, Moira, anabel-a и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    А, јас одсекогаш копнеев по мирот.
    Само го сакам тоа чувство на спокој. Од одамна незнам што е тоа.

Луѓе сме, полни сме со надеж. Секој ден со нова желба за да го доприме посакуваното.
    Таа пуста надеж, не лаже.
    Не мава во безсознание.
    Ни ја одзема храброста.

Сакам да сум среќна...многу барам, знам. Среќата ретко на кој му е достапна на денешницава.
    Но, ќе бидам скромна и ќе го барам само мирот. Да имам нешто до мене, кое ќе ги буди сите чувства.
    И да ме смее, и да ме растажува, и да ми дава таков спокој на душата.
    И да ми трепери душата од страв, од адреналин, од преголема енергија...

Ова времево само што ќе го погледнам од прозор, ме движи.
    Ми дава сила. Ми дава идеи.
    Барем дел од нив да остварам ќе бидам задоволна.

И знам што е тоа што ме влече назад. Знам што ме кочи. Ама никако да се откачам, не можам....или пак НЕ САКАМ :|

На tweety26, Elennaa, Girl-50 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Дивајн направи еден акаунт на Замунда за даунлоад за Фемина членовите.
    Го имав у ЛП ама го заборавив.
    Па ај кој може нека ми го напише во лп? :D

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ... тоа чувство кога си дома и тој збор го чувствуваш мило, блиску, ти претка со некое фино задоволство во стомакот, а главата ти е мирна.
    Значи не постои ништо подобро од сознанието дека си дома и саканите ти се живи и здрави.

Тие приказни што се прераскажуваат како на тие и тие богаташи им се случила таква и таква трагедија и ете - сите пари на светот не можеле да ги спасат од злото, да знаете дека не можат да бидат повистинити. Секој денес се уверувам во тоа.

И нормално, убаво е да имаш нова пролетна јакна или чанта или чевли, ама ако се мафташ по болници и го вдишуваш тој скапан мирис, ништо не ти вреди од парталите. Тој што почувствувал на своја кожа, може да сфати што зборувам.
    Боже само чувај не` од зло, па за другото ќе се снајдеме.

На Doozy, tweety26, Moira и 27 други им се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.667
    Допаѓања:
    22.592
    Една типка ме нарече „лицемерна“ само затоа што забележав дека многу е погодената нијансата на нејзиниот лакот за нокти.

Зошто? Затоа што сме се препирале и сме имале недоразбирања за кои отворено сме дебатирале... ден денес е тоа така. Фактот што таа е дете на овој или на оној (што не е ни малку повреден од моите родители, туку едноставно нему сега му дошол редот во животот), не значи дека јас со насмевка ќе ги трпам сите нејзини фрустрации.

Моето мислење за тебе е исто, драга моја. Јас дадов мислење за лакот за нокти кој по некоја случајност ти си го купила, а не за тебе и греота е такво убаво нешто да не се пофали само заради тоа што го носи личност како тебе.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.