Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Oф што е убав денов. :sun:
    Некои тазе спомени ми се мотаат низ главава, полупразна. Франк Синатра ми ја разубавува собава со некои негови песни. Вкусни песни. Носат вкусни спомени.
    Лажам, не се песните вкусни, јадењево што ја јадам е. ^_^
    Милиот мој ми направил благо.
    Неможам да го замислам, таков мажествен со кецелата на него, целиот забрашен, умачкан. ]:) Уф бе..
    Штета што сум го пропуштила тоа негово издање.
    Искрено, знам дека некогаш го дрвам како стар дедо кога дрви во петок во автобус, ама неможам да не го спомнам, неможам да не помислам на него.
    Ако не се испразнам овде, ќе пукнам како лубенче треснато од земја.
    Јас сум сакана, почнувам да поттрчнувам кога одам, се смешкам како идиот, се смеам без причина, се радувам на секој миг..
    Who are you and what have you done with Michele??

И во оној момент кога станувам себична, знам дека нешто тргнало на лошо. :$ Станувам себична, и не сакам да го делам, не сакам да ми го крадат, љубоморам на се што ќе го погледне, допре.
    Себичњак. :D

ИИиииии абе јас треба да одам. :o Ајде после ќе се допишам.. :D

Имајте убав ден како што имам и јас. :angel:

На Doozy, tweety26, Moira и 16 други им се допаѓа ова.
  2. andersen

andersen Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    AMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN TOA REKLAMITE NA T-MOBILE I NA VIP,NERVNO OBOLEV,NEMOZE COVEK NA RAAT DA RAZGLEDA SO GO INTERESIRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :@ :@ :@

3. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Само едно нешто сакам во моментот, а тоа е некого да прегрнам. Сакам да осетам што е топлина, што е љубов ама за жал нема на кого сето тоа да го подарам бидејки сите се губриња.

4. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам дека... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    ЗЕТ ДОМА ЗЕТ ЌЕ ИМА ПОВТОРНО... :clap: :clap:
    За прв пат им аплаудирам на Сител. :clap: :clap: :clap:

5. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Мене некако ми тргна убаво периодов, не е баш најсјајно ама подобрено е...
    Им се радувам на деновиве, убавини... Само за шетање :sun:
    А нозеве веќе не ме држат, мислам дека цело Скопје го прошетав.
    Ама ако, убаво е :D Еве и сега ме чека другачката за шеткање, кај и да е ќе снемам енергија.

P.s. Зошто бре, девојчиња мили, ставате руменило како некој да ве шамарал 3 дена?

На WarriorAngel, Boleyn.7, Sanjichka007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Нови пријателства, нова работа и нова држава за посетување.. Фала ти животе, само уште да ме израдуваш со добри резултати од испитите и јас ќе сум најсреќната личност на овој свет...

На Doozy, tweety26, Moira и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Се сеќавам кога мајка ми, баба ми и по некои други од мојата династија ми раскажуваа и велеа: „во мое време беше така...“, e дојде време и јас тоа да го изговорам.
    Некако можеби прерано го кажувам тоа ама начинот на живот се смени новите генерации не се како мојата и тие пред неа.Во мое време правевме улици и автопати со песок, се натпреваруваме кој ќе има најмногу колички за да ги вози по тие патишта, а денес се натпреваруваат за „фб лајкови“, се нервиравме кога ќе заборавевме да го нахраниме човечето од „чипиџанот“, а денес кубат коси ако го немаат најмодерниот IPhone.
    „Светот на бајките“ „Бушава азбука“ „Умни глави“ „Здраво генијалци“ се сеќаваш, генерацијо?
    Ееее сигурно се сеќаваш, ама денес наместо „колку петки Туфи има, толку двојки имам јас“ од шестооделец ќе слушнеш: „ти си топ за да те е*ам“.И не се срамам да кажам дека во петто оделение не знаевме што е кондом, купувавме за да видиме како изгледа тоа :lol: . Е сега да се вратиме на тие години со истиот памет, денешните седмооделенци ќе ни држат лекции не само за тоа како изгледа туку и како се користи. Е кога ние правевме забава пред полуматура, многумина од нас тогаш видовме како изгледа еден ноќен клуб. Денес, не да знаат туку и боксерски ринг ќе треба да набават затоа што не можат да се договорат каде ќе прослават.Тие таму излегувале, другите не, тој клуб бил селски, соседниот бил модерен.......
    Родители, родители…....се прашувам дали знаете што договараат вашите деца додека вие си коментирате со пријателите и пријателките на Фејсбук? Се прашувам дали знаеете каде се движат вашите деца додека ми праќате апликации од игри на споменатата социјална мрежа? Ги немам вашите години и не се чувствувам компетентен за да ве осудувам.Ама знам дека кога јас ќе станам родител нема да закачам слика на популарнит „фб“ од моето дете веднаш штом од болница ќе го донесам дома, знам дека на првиот ден на училиште ќе фрлам чаша вода по него наместо да го фотографирам за „Инстаграм“.Ќе го воспитам на тој начин што нема да му биде срам да оди на училиште со 40 или 90 денари наместо со 400, ќе се потрудам виртуелниот свет да не му биде опсесија, ќе се потрудам да го живее животот на тој начин што кога ќе порасне ќе може да каже: „Јас имав детство“!

На tweety26, kravce, ilipili и 8 други им се допаѓа ова.
  8. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк денот ми е преубав,го искористив за некои спортски активности и мала просетка во природа кој си ги наполнив помалку истрошени батерии,многу стресови секојдневно имам ама се борам машки со нив,искрено ми се оди некаде надвор од Македонија,поточно некаде на море,плажа,сонце каде што шетаат убави згодни девојки и се сончаат топлес,првата дестинација сто ми текна е во Бразил,највероватно бразилките ми се поим за убави и згодни девојки,жени и итн :D

На Antoninaaa, Micheleljubov и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК ако човек не се почитува себе си, нема свое јас, никој друг нема да го почитува.

А во името на егото, луѓето не прифаќаат нешта кои не се во склоп со нивниот начин на размислување.Па макар и пет дена би бил ист муабет, џабе.Не ми е да убедувам некого во нешто, кој што сака може да си мисли, туку тоа е тој проблем.И работата, муабетот еднонасочен, сега немат врска што различни размислувања имат, туку што поради горенаведената причина, од две страни, изгледа како еднонасочен и сам себе разбрал, работава.Па, добро, каков е тој муабет кога сите би се согласувале? Што ќе биде, само „ да така е“ и ништо друго? И што, муабет за времето, врне, грми, светка, птиците летаат, те на лево, те на десно... :^)
    Ај то, сакам да кажам, најдобро е човек да си го чува здравјето.Па макар и Трпе се обесил, сега не дека за бесење е зборот.Велат, “ телото на човекот е како превозно средство, ако истото не функционира, е џабе “ и така е.Незнам, како може да се очекува од тоа ако организмот го уништи човек со се штетно, не здрава храна и сл., дека истиот ќе биде имун? Како? И не е тука во прашање на староста, па затоа нема јак имунитет, туку во прашање на тоа колку се грижиме за сопственото здравје.А, нормално, дека ако човек би се дрогирал, нема да функционира организмот како што треба, не одам во крајни граници, но мислам дека би требало човек да се подзамисли за ова.Има луѓе кои иако се стари, изгледаат како да се млади, полни со живот, а и такви каде се носат како што треба, цврсто и сигурно со проблемите во животот.

Човек ако не спознае некои работи, никогаш нема да знае какви се истите.Се спротивно од тоа, нема никакво значење, но на „не роден Петко, капа не се крои “.Џабе не се изреките.

На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Песма за ЛАЈК

Ако не стиснеш лајк,
    ке направу штрајк.
    На ѕид ке те замарам,
    нотификацие да ги отварам.
    У инбокс ке ти пишу,
    од френдс ке те бришу.
    На чат ке ти збору,
    лајк да га броју.
    Ајде сга стисни и ти,
    минимум да соберу 100 и три !
    :rofl: :rofl: :rofl:

На lana.del-rey, Someonespecial, WarriorAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.574
    Јас и фамозниот фб.
    Нели кога ќе прифатите некој непознат за пријател,и тој веднаш ќе почне да ви ги лајкнува статусите,линковите,сликите.И секако еден убав ден ќе ве начека на Chat.Знаете тоа ви е она место во ќошето .И така ...збор по збор човекот нели се му се допаѓа кај мене.Особено мојот начин на зборување. Е сега, јас имав малку мака дури да научам што е BTW, WTF, OMG, WTP.Ама одма скапирав што значат LOL, BWE, JBG, JBT.И замислете ме покани да излеземе на кафе во(на) SKYPE.Таму демек мирно тивко,можеме до бесвест да разговараме дури прстите не не заболат.Е сега бидејќи човекот е во сериозни години за женење предлага да ме ожени.А не гледа дека сум во брак.Почнав да се зезам ,му викам сигурно ако правиме свадба ќе ни свират најдобрите од Youtube.А на мени разни специјалитети и пикантерии од насловната .И најсвежи производи од Farmville и Fishville.За пријателите ќе си отвориме посебна гrупа за да се сместат удобно.Ќе ги мразиме сите кои не хејтаат,а ќе ги сакаме сите кои не лајкнуваат.Во наследствo ќе му го остава мојот мејл и пасвордот.Ќе живееме среќно дури Фб не не раздели...
    Замислете не само што ме избриша од пријатели,туку и ме блокира,не сум била сериозна....
    Пффф...
    Си растурив можен брак...[​IMG],кокошка една...

На Sweetheart87, Srekichka, Doozy и 48 други им се допаѓа ова.
  12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Е прејака си луничке,нема шо :D :D :D Ме умре од смеа :D

ДЕнов ми се зафркна,ама ај,еве вечерва можеби ќе е подобра :) Барем сеуште е сонце надвор :) Некои работи не ми се јасни,ама ќе ги разјаснам,па сите на глава да се наместат. Мора да знам што и како.
    Имајте убав ден!

На ilipili и lunicka им се допаѓа ова.
  13. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.639
    Во последно време се нешто ми се случува. Дали се работи за тинејџерска депресија или за нешто сосем друго. Мислам и се надевам дека е првото :^)
    Очајно барам некого за да се заљубам.. Сите другарки стално разговараат за нивните симпатии и што им се случило преку денот а јас ... :|
    Понекогаш си викам:ма ајде бре што ќе ти е симпатија уживај во слободните тинејџерски денови, зар незнаеш дека твојата другарка Јана ја загуби главата по Мартин а со тоа и оценките и се намалија. Зар тоа го сакаш? И ти самата знаеш дека она што најмногу те расвеселува и што те прави среќна во животот е 5ката по математика и по другите предмети.После немој да ми плачеш кога ќе добиеш слаба оценка :!: немој!!,,
    И така секогаш кога ќе помислам на симпатија или некоја љубов го фаќам дневникот и си го читам овој дел, а после како ништо да не било !! :wasntme: И така се ...додека не се заљубам ..еден ден :)

ПС. Луничка. :clap:

На Elennaa, Katerinceee, Tiki-lolipop и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Женички мои,

Денов ме задоволи на сите можни начини,да да баш на сите :rofl: , се плашам што се ќе се случи до вечер.Убавини...Е вака да ми е секој ден па со мерак да си живеам.
    Едно време од среќа ме фатија будалите па како мало дете сум потскокнувала низ двор,сум играла фудбал со него :lol: ,а да не ви пишувам кај ме удрија тачките на едно незгодно место :dance: .
    Незнам кој на кого повеќе му ја извади душата дали јас на него - или она на мене,али по се изгледа нерешено беше :?: :!:
    Сите да сте ми среќни и заљубени,сакајте некого и ќе бидете сакани.
    Јас сум сигурна дека тој е мажот на мојот живот и единствена во неговиот - денес ми го докажа тоа.
    Ќе ви откријам и како само нека помине некое време - за кратко !!!
    :* :* :*

На tweety26, kravce и Gordana10 им се допаѓа ова.
  15. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Ќе го видам вечер,лееееелееееееееееееее!!!! :inlove: едвај чекам, едвај чекам, едвааај чекаааааам!
    ај ќао. :*

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Лејди Гага ,Ники Минаж - репер за уметност .

Ма дајте ...

На Moira, kravce, sweet-cherry и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ке може некоја девојка, која се разбира со информатика, да ми пише ЛП, ми треба помош :)

18. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    И јас сакам да си го кажам истото. Најмногу во животов се радувам на наградите и 5. Се радувам и на семејството и се, но сепак овие работи ми се мноооооооогу важни. Сите околу мене зборуваат за тоа кој им лајкнал на fb, кој виделе претходната вечер, кој ги свиѓа, кој ги сака, со кого се во врска. Воопшто не сум љубоморна не сфаќајте погрешно. Едноставно е тоа што јас не излегувам, незнам зошто не чувствував приврзаност, а и немам со кого. Сепак сакам да се заљубам во некој што ќе се заљуби и во мене, некој што ќе ме направи среќна и кој ме заслужува. Но се плашам дека сум мала и дека би си го распила не само успехот на училиште туку и на други полиња.
    :?: Сепак феминки, имајте убав ден, или подобро кажано луда вечер сега ;) . А ти Луничка-БРАВО за напишаново бидејќи успеа да ме насмееш. :*

На curlygirl, the.vampire.girl, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.970
    Допаѓања:
    177.963
    ..сум Ви го спомнала ли некогаш брат ми?? -изглеа не... :)
    Денеска почувствував потреба да посветам некој ред на него.. Помал е од мене точно 5 години, но физички каде каде поголем :$ :lol: ..без разлика на тоа, тој секогаш ќе биде моето мало монструмче.. :D
    Помина низ тежок период, и покрај сите проблеми кои ни предизвика јас знам дека ни нему не му беше лесно...додека низ трњето пробуваше да се пронајде себе си. Поминавме низ пекол заедно...жртвував се за него.. се жртвував себе си... факултетот, работа во коа ќе уживав и која можев да ја имам.. и не жалам воопшто за тоа, зошто му бев потребна, иако беше претешко да се остане покрај него во одредени моменти, воопшто не зажалив за тоа.. сега знам дека се исплати секоја моја жртва.. тој повторно е моето најмило во овој свет... кога ќе го гушнам (а некогаш знам да бидам тежок крлеж и да не знам да се откачам од него) :D чувствувам како животов повторно да има смисла.. :)

Очекувам убави денови, се радувам шо сонцето шо ми беше заспало во душава...почнува да пушта искри... патем, за да се појави виножито потребен беше и дождот... :)

На Moira, kravce, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  20. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    Луничке душо :clap: :clap: :clap: :rock: значи алал да ти е :D А мене баш ми се одеше на свадба па :wasntme:

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.